Ο έλεγχος της υγείας της μπαταρίας του iPhone, του iPad και του MacBook είναι εύκολος με αυτά τα 7 εργαλεία

Η μπαταρία του iPhone και η απόδοση συνδέονται πολύ πιο στενά από όσο νομίζετε. Τα εργαλεία ανάλυσης μπαταρίας διευκολύνουν τη διαδικασία καλύτερης γνώσης της υγείας της μπαταρίας.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον τους όρους υγεία μπαταρίας και ποσοστό μπαταρίας εναλλακτικά, αλλά υπάρχει μια έντονη διαφορά μεταξύ των δύο. Ενώ το ποσοστό της μπαταρίας σάς δίνει μια ιδέα για τη στιγμιαία ποσότητα χυμού που απομένει από τη συσκευή σας, η υγεία της μπαταρίας είναι μια διαφορετική παράμετρος. Η υγεία της μπαταρίας της συσκευής σας είναι μια μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης και της λειτουργικότητάς της σε σύγκριση με την εποχή που ήταν καινούργια.

Τι είναι η υγεία της μπαταρίας;

Πέρα από την κοινή παρανόηση, είναι μια εξαιρετική στιγμή να συζητήσουμε την ανάγκη για την υγεία της μπαταρίας ως παράμετρο. Πρέπει να έχετε παρατηρήσει μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα iPhone ή τα iPad σας μετά από μερικούς μήνες χρήσης. Η μειωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σχετίζεται στενά με την τεχνολογία πίσω από τις φορητές μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στις φορητές συσκευές μας.

Η συνολική χωρητικότητα των μπαταριών ιόντων λιθίου μειώνεται μετά από κάθε πλήρη κύκλο χρήσης, με αποτέλεσμα συχνές αποφορτίσεις και χειροτέρευση της απόδοσης. Η παράμετρος υγείας της μπαταρίας ποσοτικοποιεί τη γενική υποβάθμιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου και την παρουσιάζει πιο διαισθητικά.

Η συχνή αποστράγγιση της μπαταρίας δεν είναι μόνο η μόνη προειδοποίηση μιας παλιάς μπαταρίας. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τεράστιες απώλειες απόδοσης στις συσκευές σας, ειδικά αν είστε χρήστης της Apple. Πρέπει να έχετε ακούσει για την Apple BatteryGate περιστατικό όπου η μπάντα επιβράδυνε τα iPhone της για να αποτρέψει τη συχνή εξάντληση της μπαταρίας σε συσκευές με παλαιότερες μπαταρίες.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα διαπιστώσετε ότι το iPhone, το iPad ή το MacBook σας αδειάζει γρήγορα ή αποδίδει πιο αργά από το συνηθισμένο, φροντίστε να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας προτού σκεφτείτε μια αναβάθμιση.

Πώς να διατηρήσετε καλή υγεία μπαταρίας;

Η διατήρηση της καλής υγείας της μπαταρίας μπορεί να σας κερδίσει περισσότερο χρόνο πριν χρειαστεί να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες σας. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις απλές πρακτικές για να εξασφαλίσετε καλύτερη υγεία της μπαταρίας:

  • Αποφύγετε την αποστράγγιση της μπαταρίας στο 0% καθώς προκαλεί μεγαλύτερη πίεση.
  • Μην υπερφορτίζετε τις συσκευές σας αφού φτάσετε στο 100%.
  • Απενεργοποιήστε οποιαδήποτε διαδικασία συστήματος που αδειάζει συνεχώς την μπαταρία. Bluetooth, Wi-Fi, Mobile Hotspot, GPS και πολλά άλλα.
  • Χρησιμοποιήστε περισσότερο σκούρο, ειδικά αν έχετε οθόνη OLED.
  Τι είναι ένα διάγραμμα UML και πώς να δημιουργήσετε ένα [7 Tools]?

Ας δούμε μερικές εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε την υγεία της μπαταρίας των iPhone και iPad.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Διάρκεια ζωής μπαταρίας επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την υγεία της μπαταρίας τους χρησιμοποιώντας τη διαδραστική εφαρμογή τους για κινητά. Χρησιμοποιώντας το Battery Life, μπορείτε να δείτε διάφορους χρόνους εκτέλεσης, εσωτερικά και εξωτερικά δεδομένα μπαταρίας και να ενημερώνεστε για την υγεία της μπαταρίας σας.

Το καλύτερο μέρος της υπηρεσίας είναι ότι σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των iPhone, iPad και των συζευγμένων συσκευών όπως το Apple Watch επίσης.

Μπορείτε να προσαρμόσετε περαιτέρω τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής για να παραμένετε ενημερωμένοι για τα δεδομένα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Η ενημέρωση μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο σάς επιτρέπει να προγραμματίζετε καλά την ημέρα σας και να ενημερώνεστε για τις ζευγαρωμένες συσκευές σας.

Εφαρμογές παρακολούθησης μπαταρίας για MacBook

Η παρακολούθηση της υγείας της μπαταρίας του MacBook σας είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς ο ξαφνικός τερματισμός λειτουργίας ή η συχνή αποστράγγιση μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια απώλεια παραγωγικότητας. Χρησιμοποιήστε τα παρακάτω εργαλεία για να παρακολουθήσετε την υγεία της μπαταρίας στο MacBook.

Υγεία μπαταρίας

ο Υγεία μπαταρίας Η εφαρμογή σάς δίνει ουσιαστικές πληροφορίες για την υγεία της μπαταρίας του MacBook σας. Η βραβευμένη εφαρμογή «MAC GEM» σάς δείχνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης, τη χωρητικότητα της μπαταρίας, τη χρήση ενέργειας, τον αριθμό κύκλων φόρτισης και πολλά άλλα.

Μπορείτε να ελέγξετε περαιτέρω την υγεία της μπαταρίας μέσω μιας εύκολα κατανοητής γραφικής αναπαράστασης ή να δείτε την τρέχουσα χωρητικότητα της μπαταρίας σε σύγκριση με την αρχική χωρητικότητα. Επιπλέον, η εφαρμογή Battery Health δείχνει εξατομικευμένες συμβουλές για να βελτιώσετε την υγεία της μπαταρίας του MacBook σας και να το κάνετε να διαρκεί περισσότερο.

Αντοχή

Αντοχή στοχεύει να μειώσει το άγχος της ανησυχίας για την μπαταρία του MacBook σας και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια κατάσταση όπου το αυξανόμενο ποσοστό μπαταρίας μας κάνει ανήσυχους και λιγότερο παραγωγικούς. Το Endurance μπαίνει σε δράση και κάνει όλη τη βαριά ανύψωση για να κάνει την μπαταρία σας να διαρκεί έως και 20% περισσότερο από ό,τι συνήθως.

  9 Εντυπωσιακή Γεννήτρια Προσώπων για Μάρκετερ

Το Endurance ξεκινά με τα προληπτικά του μέτρα όταν η μπαταρία πέσει στο 70%, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Η εφαρμογή επιβραδύνει τους επεξεργαστές σας και θέτει τις εφαρμογές φόντου σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ενώ μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης σας.

Όλα αυτά τα μέτρα οδηγούν σε σημαντική ώθηση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ χρησιμοποιείτε την μπαταρία με τον βέλτιστο τρόπο. Επιπλέον, το Endurance παρακολουθεί επίσης τις έντονες εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο και συγκρατεί τις διαδικασίες με υψηλή κατανάλωση μπαταρίας.

Χυμός φρούτων

ο Χυμός φρούτων Η εφαρμογή είναι ο τέλειος συνδυασμός εργαλείων παρακολούθησης μπαταρίας και εξοικονόμησης μπαταρίας. Εμφανίζει μια ολοκληρωμένη αναφορά της χρήσης της μπαταρίας στο MacBook σας, ενώ σας παρέχει αρκετή δυνατότητα προσαρμογής για να αποφασίσετε πώς να εξοικονομήσετε μπαταρία.

Μπορείτε να δείτε μια λεπτομερή περιγραφή των στατιστικών χρήσης μπαταρίας ανάλογα με την εφαρμογή και μια λίστα με τις ρυθμίσεις εξοικονόμησης μπαταρίας για να διαλέξετε. Οι αναφορές αξιολόγησης μπαταρίας συνδυάζουν πολλές κρίσιμες παραμέτρους, όπως η κατάσταση της μπαταρίας, η ηλικία, η εργοστασιακή χωρητικότητα, οι αριθμοί διάρκειας ζωής και πολλά άλλα για να παρουσιάσουν αυθεντικές πληροφορίες στους χρήστες.

Το εργαλείο εμφανίζει κρίσιμες πληροφορίες, όπως πότε πρέπει να αποσυνδέσετε ή να συνδέσετε το MacBook σας, την κατάσταση της μπαταρίας και πολλά άλλα μέσω ειδοποιήσεων εφαρμογών. Επιπλέον, μπορείτε να προσαρμόσετε τις πληροφορίες που θέλετε να βλέπετε στις ειδοποιήσεις από την εφαρμογή FruitJuice.

Οθόνη μπαταρίας

ο Μόνιτο μπαταρίαςΗ εφαρμογή r είναι μια εφαρμογή all-in-one με επίκεντρο τις μπαταρίες που σας επιτρέπει να βλέπετε τόνους πληροφοριών για το κτύπημα σας. Η Apple παρουσίασε πρόσφατα την εφαρμογή Battery Monitor στην κατηγορία “Invaluable Utility” λόγω του θεαματικού συνόλου χαρακτηριστικών της.

Η γρήγορη επισκόπηση μπαταρίας σάς επιτρέπει να βλέπετε όλες τις πληροφορίες εισαγωγής που σχετίζονται με την μπαταρία με μια ματιά. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε το ποσοστό φόρτισης και τον χρόνο στη γραμμή μενού με λεπτομερείς πληροφορίες μπαταρίας. Η εφαρμογή ειδοποιεί επίσης τους χρήστες για χαμηλή και γεμάτη μπαταρία.

Έλεγχος της υγείας της μπαταρίας iPhone, iPad και MacBook

Ελέγξτε αυτές τις εφαρμογές εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές εφαρμογές μπαταρίας για όλες τις συσκευές σας Apple. Αυτές οι εφαρμογές σάς βοηθούν να αξιολογήσετε την υγεία της μπαταρίας σε όλο το οικοσύστημα της Apple.

  Πώς να ανακτήσετε το διαγραμμένο πρόχειρο στο Outlook 365

Μπαταρία καρύδας 3

Μπαταρία καρύδας 3 είναι μια από τις παλαιότερες και πιο αξιόπιστες εφαρμογές με επίκεντρο τις μπαταρίες για συσκευές Apple. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για να παρακολουθείτε την υγεία της μπαταρίας του Mac, του iPhone και του iPad με πολλές αναφορές αξιολόγησης μπαταρίας.

Μπορείτε επίσης να βρείτε σχετικές πληροφορίες όπως η ηλικία της μπαταρίας, ο αριθμός των κύκλων φόρτισης, η κατάσταση της μπαταρίας και πολλά άλλα. Το Coconut Battery σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις αναφορές μπαταρίας όλων των συσκευών σας σε έναν λογαριασμό.

Επιπλέον, η εφαρμογή προσφέρει προηγμένες λειτουργίες όπως iOS Battery Lifetime Analyzer, Mac Advanced Viewer, iOS Advanced Viewer και υποστηρίζει ειδοποιήσεις.

Η λειτουργία υποστήριξης Wi-Fi τραβάει αυτόματα τις πληροφορίες μπαταρίας του iPhone σας όταν είναι συνδεδεμένο στο ίδιο δίκτυο. Οι επιλογές προβολής για προχωρημένους σάς επιτρέπουν να βλέπετε τις κρίσιμες παραμέτρους των συσκευών σας παράλληλα με τις πληροφορίες της μπαταρίας.

Μενού iStat είναι ένα ισχυρό εργαλείο παρακολούθησης για iPhone, iPad και Mac. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε πολλές παραμέτρους συστήματος παράλληλα με την μπαταρία. Μπορείτε να δείτε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη χρήση της CPU και της GPU και να παρακολουθείτε τις εφαρμογές που γίνονται πόροι.

Επιπλέον, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να βλέπετε τη δραστηριότητα δικτύου, τη χρήση δίσκου, την κατάσταση αισθητήρα, τις ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας, τη διαχείριση ειδοποιήσεων και πολλά άλλα με τις ρυθμίσεις μπαταρίας και ισχύος.

Η ενότητα Μπαταρία στην εφαρμογή Μενού iStat σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τις εφαρμογές που καταναλώνουν την μπαταρία. Μπορείτε επιπλέον να επιλέξετε να κλείσετε τις εφαρμογές με υψηλότερη ζήτηση ενέργειας και να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Η εφαρμογή ωθεί ειδοποιήσεις για πλήρη φόρτιση και κατάσταση χαμηλής μπαταρίας για iOS, Mac και όλα τα περιφερειακά που έχουν αντιστοιχιστεί στην κύρια συσκευή. Το καλύτερο μέρος για τα μενού iStat είναι η υποστήριξή του για μια μεγάλη γκάμα περιφερειακών, όπως το Magic Mouse, το Magic Trackpad, το ασύρματο πληκτρολόγιο Apple και πολλά άλλα.

Τελική Σημείωση

Η παρακολούθηση της υγείας της μπαταρίας σας παίζει καθοριστικό ρόλο στην παράταση της διάρκειας ζωής και της παραγωγικότητας της συσκευής σας. Η παρακολούθηση της υγείας της μπαταρίας γίνεται εξαιρετικά απλή με τις εφαρμογές που βασίζονται στην μπαταρία που αναφέρονται στο άρθρο.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε εξειδικευμένες εφαρμογές για iPhone, iPad και MacBook. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές all-in-one όπως το Coconut Battery για να παρακολουθείτε την υγεία της μπαταρίας όλων των συσκευών σας με μία κίνηση.

Τώρα μπορείτε να ελέγξετε ορισμένες εφαρμογές εξοικονόμησης μπαταρίας φορητού υπολογιστή.