Οραματιστείτε την ιδέα σας με αυτούς τους Mind Map Makers

“Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.”

Μπορεί να έχετε ακούσει κάπου αυτή τη φράση. Οι εικόνες δημιουργούν μια εντυπωσιακή επίδραση στον εγκέφαλό μας για να κατανοήσουμε τα πράγματα. Είναι επειδή η όραση είναι μια από τις πιο ουσιαστικές αισθήσεις, που μας βοηθά να μαθαίνουμε νέα πράγματα πιο γρήγορα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η «χαρτογράφηση μυαλού» ανθεί!

Κάνει συνεχώς άλματα από τα προσωπικά ημερολόγια στον εκπαιδευτικό και επιχειρηματικό στίβο.

Τι είναι όμως η χαρτογράφηση μυαλού;

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει;

Ποιος είναι ο λόγος πίσω από τη δημοτικότητά του;

Μείνετε συντονισμένοι για να καταλάβετε τα πάντα για αυτό!

Τι είναι ένας Mind Map;

Ένας νοητικός χάρτης αναφέρεται σε ένα διάγραμμα ή γραφική αναπαράσταση μιας ιδέας. Και η διαδικασία της αναπαράστασης μπορεί να ονομαστεί “Mind Mapping”.

Είναι ένας αποτελεσματικός αλλά εύκολος τρόπος για να συλλάβετε τις σκέψεις σας φυσικά, όπου δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για οποιαδήποτε δομή και τάξη. Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία ενός νοητικού χάρτη είναι να δομήσετε οπτικά τις σκέψεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να τις ανακαλέσετε και να τις αναλύσετε με ευρύτερο τρόπο.

Κατά τη δημιουργία ενός νοητικού χάρτη, οι εργασίες, οι έννοιες, τα αντικείμενα κ.λπ. τακτοποιούνται γύρω και συνδέονται με μια κεντρική ιδέα μέσω μιας μη γραμμικής διάταξης. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα χρήσιμο και διαισθητικό πλαίσιο που περιβάλλει την κεντρική ιδέα σας και το μετατρέπει σε ένα οργανωμένο και πολύχρωμο διάγραμμα για να ενεργοποιήσετε ενέργειες.

Περιπτώσεις χρήσης:

  • καταιγισμός ιδεών
  • Διαγράμμιση
  • Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστοσελίδων
  • Επιχειρηματική ευφυΐα
  • Κρατάω σημειώσεις
  • Αναπαράσταση πληροφοριών και πολλά άλλα

Είναι νέο μοντέλο;

Όχι. Η ιδέα είναι γύρω μας εδώ και αιώνες.

Οι άνθρωποι συχνά συνδέουν τη χαρτογράφηση μυαλού με παραδοσιακούς τρόπους δημιουργίας ιδεών και λήψης σημειώσεων. Χρονολογείται στην εποχή ενός φιλοσόφου που έζησε τον τρίτο αιώνα π.Χ. – του Πορφύρου του Τύρου. Τα πρώτα έγγραφα υποδηλώνουν ότι χρησιμοποίησε τη χαρτογράφηση του μυαλού για να οργανώσει το έργο του Αριστοτέλη, ο οποίος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές όλων των εποχών.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει η χαρτογράφηση μυαλού;

Ο εγκέφαλός σας εμπλέκεται συνεχώς στη χαρτογράφηση μυαλού κάθε μέρα.

Σωστά!

Το θέμα είναι – απλά δεν το συνειδητοποιείς. Εάν μπορείτε να σκεφτείτε τι συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλό σας όταν συλλαμβάνει μια ιδέα, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε λίγο τη χαρτογράφηση του μυαλού.

Έτσι, εάν μια ιδέα έρχεται στο μυαλό σας, τείνει να διακλαδώσει διαφορετικές σκέψεις. Όταν το μυαλό σας περιπλανάται, η μια σκέψη οδηγεί σε μια άλλη, πυροδοτώντας συσχετισμούς και αλληλένδετες ιδέες.

Ένας χάρτης μυαλού λειτουργεί επίσης με παρόμοιο μοτίβο. Μπορείτε να ξεκινήσετε με την κύρια ιδέα κατά τη δημιουργία ενός χάρτη και στη συνέχεια να προσαρτήσετε πολλαπλούς κλάδους σε αυτόν και να εξερευνήσετε κάθε έννοια σε βάθος. Οι χάρτες μυαλού σάς βοηθούν να μετατρέψετε τις ιδέες σας σε πράξεις χρησιμοποιώντας χρώματα, εικόνες και άλλα στοιχεία για να διαπρέψετε στη δημιουργική σκέψη και τη φαντασία.

Τα εκτεταμένα οφέλη της χαρτογράφησης μυαλού:

Απλοποιεί πολύπλοκα ζητήματα

Πολλά πράγματα στην επιχείρησή σας μπορεί να είναι πιο περίπλοκα, όπως ο σχεδιασμός μεγάλων έργων, η δημιουργία στρατηγικών, η ανάπτυξη μιας βάσης γνώσεων για τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας κ.λπ.

Η χαρτογράφηση μυαλού μπορεί να βοηθήσει στην απλοποίηση ζητημάτων μεγαλύτερης πολυπλοκότητας, ώστε να μπορείτε να αποστάσετε πληροφορίες, να τις επεξεργαστείτε και να φτάσετε γρήγορα στη σαφήνεια. Μπορείτε να μοιραστείτε τις ιδέες σας και να επηρεάσετε τους άλλους σε μεγάλο βαθμό, να εντοπίσετε βασικά ζητήματα και να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα έργα.

Φωτίζει τη δημιουργικότητα

Οι χάρτες μυαλού είναι πολύτιμοι λίθοι όταν πρόκειται για δημιουργικότητα. Σας βοηθά να δημιουργήσετε νέες ιδέες κατά τη διάρκεια συνεδριών καταιγισμού ιδεών και πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας.

Ο λόγος πίσω από το ίδιο οφείλεται στη χωρική διάταξη του νοητικού χάρτη που μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε μια καλύτερη προοπτική μιας ιδέας. Ως εκ τούτου, οι νέες συνδέσεις που σχετίζονται με την ιδέα φαίνονται πιο ορατές σε εσάς για να δημιουργήσετε έναν ατελείωτο αριθμό συνδέσμων και σκέψεων.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Multitasking σε ένα iPad

Επιπλέον, μπορείτε να αυξήσετε τα οπτικά του ερεθίσματα προσθέτοντας εικόνες στον χάρτη.

Ενισχύει την παραγωγικότητα

Σύμφωνα με α επισκόπησησημειώθηκε αύξηση 23% στη μέση παραγωγικότητα με τη χρήση ενός εργαλείου χαρτογράφησης μυαλού.

Η χαρτογράφηση μυαλού είναι μια ισχυρή μέθοδος για γρήγορη εκμάθηση, αποτελεσματική επικοινωνία και ενίσχυση της παραγωγικότητάς σας. Είτε είστε στη δουλειά σχεδιάζοντας το έργο σας είτε γράφετε την επιστημονική σας εργασία, είναι πιθανό να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο.

Καλύτερη οργάνωση, σχεδιασμός και παρουσίαση

Πριν ξεκινήσετε το έργο σας, μπορείτε να σχεδιάσετε και στη συνέχεια να οργανώσετε τις σκέψεις σας χρησιμοποιώντας έναν χάρτη μυαλού. Μπορείτε να αναπτύξετε τις ιδέες σας στο χάρτη για να δείτε πώς διασυνδέονται μεταξύ τους με διορατικό τρόπο που μπορεί να σας βοηθήσει στη στρατηγική σας.

Ως εκ τούτου, θα είναι πιο εύκολο για εσάς να αποφασίσετε ποιος τρόπος θα ήταν καλύτερος για εσάς.

Ομοίως, οι χάρτες σας βοηθούν να παρουσιάσετε τις ιδέες σας μέσω μοναδικής αναπαράστασης. Όλα τα οπτικά στοιχεία δημιουργούν ισχυρό αντίκτυπο στο κοινό προσφέροντας σαφείς και συνοπτικές ιδέες.

Μάθηση και επίλυση προβλημάτων

Οι νοητικοί χάρτες βοηθούν στη μάθηση για πολλούς λόγους. Αυτοί οι χάρτες ενθαρρύνουν τον εγκέφαλό σας να συσχετίσει διαφορετικές εικόνες, φράσεις, λέξεις-κλειδιά και άλλα, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε νέες ιδέες για το έργο σας. Μπορείτε ακόμη και να δομήσετε την εργασία σας όπως αναφορές, παρουσιάσεις κ.λπ.

Πώς να σχεδιάσετε έναν αποτελεσματικό χάρτη μυαλού;

Η χαρτογράφηση του μυαλού είναι πράγματι μια πολύ δημιουργική άσκηση. Ο τρόπος με τον οποίο δημιουργείτε τον χάρτη σας επηρεάζεται από ορισμένους παράγοντες όπως ο τύπος του έργου, τα εργαλεία, οι προσωπικές προτιμήσεις και άλλα.

Μπορείτε να σχεδιάσετε χάρτες μυαλού με δύο τρόπους:

  • Χρήση της λειτουργίας στυλό και χαρτιού
  • Λογισμικό χαρτογράφησης μυαλού

Η μέθοδος με στυλό και χαρτί απαιτεί να σχεδιάσετε φυσικά την ιδέα σας σε ένα δισδιάστατο χαρτί. Το λογισμικό χαρτογράφησης μυαλού, από την άλλη πλευρά, αυτοματοποιεί ολόκληρη τη διαδικασία. Κυμαίνεται από απλές εφαρμογές καταιγισμού ιδεών έως πολύπλοκα διαγράμματα και εργαλεία οπτικοποίησης δεδομένων.

Οφέλη από τη χρήση εργαλείων για χαρτογράφηση μυαλού:

  • Το μέγεθος του χαρτιού δεν είναι περιορισμένο
  • Εύκολη οργάνωση ιδεών μέσω απλής μεταφοράς και κλικ
  • Μπορείτε να συνεργαστείτε με τις ομάδες σας σε έναν μόνο χάρτη
  • Εύκολη αναπαράσταση και κοινή χρήση

Ξεκινήστε να σχεδιάζετε έναν νοητικό χάρτη με αυτά τα βήματα:

  • Πάρτε έναν κενό καμβά
  • Καθορίστε μια κεντρική ιδέα
  • Σκέψου ιδέες σχετικές με τον καταιγισμό ιδεών και πρόσθεσε τες στον καμβά σου
  • Σχεδιάστε γραμμές σύνδεσης για να συσχετίσετε ιδέες
  • Αναδιοργανώστε τις ιδέες μέσω μεταφοράς και απόθεσης
  • Οργανώστε και αναπαραστήστε τις έννοιές σας χρησιμοποιώντας εργαλεία μορφοποίησης όπως εικόνες, εικονίδια, μέγεθος, χρώμα κ.λπ.

Τώρα, ας μάθουμε μερικά εξαιρετικά εργαλεία χαρτογράφησης μυαλού που θα σας βοηθήσουν να αυτοματοποιήσετε τη συνεδρία καταιγισμού ιδεών σας.

MindMaster

Το λογισμικό πολλαπλών πλατφορμών – MindMaster είναι ένα επαγγελματικό, φιλικό προς τον χρήστη και ευέλικτο εργαλείο χαρτογράφησης μυαλού. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή, στο κινητό, στο tablet και στον ιστό για να δημιουργήσετε αποτελεσματικούς χάρτες.

Συνεργαστείτε εύκολα με τους συμπαίκτες σας και δημιουργήστε τον χάρτη μυαλού με βάση το στυλ, τη δομή, τα χρώματα και το θέμα που προτιμάτε για να εκφράσετε τις ιδέες σας ζωντανά. Μπορείτε να σχεδιάσετε 12 τύπους δομών, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών ακτινωτών χαρτών, του δέντρου, του χάρτη τομέα, του ψαροκόκαλου, του κυκλικού χάρτη, του χάρτη με φυσαλίδες και του χρονοδιαγράμματος.

Το MindMaster προσφέρει 33 θέματα για να βοηθήσει τον χάρτη σας να ξεχωρίσει στο πλήθος. Παίρνετε 700+ έτοιμα και κομψά clipart που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για διακόσμηση και να οπτικοποιήσετε ιδέες δημιουργικά. Παρέχει μεγαλύτερη προσαρμογή για λεπτομέρειες όπως γραμμή πλήρωσης, χρώμα διακλάδωσης, στυλ σύνδεσης, σχήματα θεμάτων όπως οβάλ, αστέρι, ρόμβος, εξάγωνο κ.λπ.

Η λειτουργία καταιγισμού ιδεών σάς βοηθά να διεξάγετε ομαδικές συνεδρίες αποτελεσματικά. Η προβολή Gantt σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε την πρόοδο των εργασιών σας και να επεξεργάζεστε τις λεπτομέρειες. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία γραφήματος Gantt για να προσθέσετε εργασίες απευθείας σε κόμβους και να δημιουργήσετε το γράφημα με ένα μόνο κλικ.

Προσθέστε ετικέτες και προσθέστε πόρους και φιλτράρετε τους εύκολα όποτε θέλετε. Παρουσιάστε τον χάρτη του μυαλού σας στο Microsoft PowerPoint και εξάγετε στο Office, αρχεία γραφικών, Evernote, PDF και άλλα. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τους χάρτες σας στο Twitter ή στο Facebook.

  Διορθώστε αυτήν τη λειτουργία Απαιτεί έναν διαδραστικό σταθμό παραθύρου

Canva

Canva είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία εκεί έξω που πυροδοτεί τη δημιουργικότητά σας. Ζωντανέψτε τις ιδέες σας με αυτό το εύχρηστο διαδικτυακό λογισμικό για χαρτογράφηση μυαλού.

Έχουν απλοποιήσει τη διαδικασία των χαρτών μυαλού, καθιστώντας την πιο διαισθητική. Απλώς επιλέξτε το πρότυπο που προτιμάτε από μια τεράστια συλλογή παραδειγμάτων για χάρτες μυαλού. Τροποποιήστε τα προσαρμόζοντας γραμματοσειρές, χρώματα κ.λπ. για να φτιάξετε έναν μοναδικό δικό σας χάρτη μυαλού.

Η Canva προσφέρει 20+ επαγγελματικούς τύπους και πρότυπα γραφημάτων. Κάνει την οπτικοποίηση δεδομένων εύκολη. σας επιτρέπει να ενσωματώνετε χάρτες στις παρουσιάσεις και τις αναφορές σας. Οι δυνατότητες μεταφοράς και απόθεσης απλοποιούν περαιτέρω τη διαδικασία και έχετε την επιλογή να κάνετε κοινή χρήση, λήψη και δημοσίευση γραφημάτων υψηλής ανάλυσης.

MindManager

Το ευέλικτο και ισχυρό λογισμικό χαρτογράφησης μυαλού – MindManager σας βοηθά να βελτιώσετε τις σκόρπιες σκέψεις σας και όλες οι αποσυνδεδεμένες πληροφορίες περιστρέφονται γύρω από μια ιδέα, σχέδιο ή έργο.

Με την απόσταξη των ιδεών σας, το εργαλείο σάς βοηθά να δημιουργήσετε δομημένους και διαδραστικούς χάρτες μυαλού, οι οποίοι βοηθούν να κατανοήσετε εύκολα τα δεδομένα, να ενεργήσετε βάσει αυτών και να μοιραστείτε με άλλους.

Μπορείτε να σκεφτείτε το MindManager σαν έναν μη απτό πίνακα. Σύρετε τα θέματά σας, σχεδιάστε συνδέσεις όπως θέλετε, παρκάρετε τα σχετικά αρχεία, τους συνδέσμους και τις σημειώσεις σας. Όλα παραμένουν σε έναν ενιαίο και εύκολο στην πλοήγηση χάρτη μυαλού.

Οργανώστε τους χάρτες σας με ευκολία, αναλύστε τις διαδικασίες, μεταφέρετε και ενοποιήστε τη γνώση—παρακολουθήστε παραδοτέα, πόρους, προτεραιότητες, εξαρτήσεις, ημερομηνίες λήξης και άλλα οπτικά. Το MindManager είναι αποτελεσματικό στην επίλυση ζητημάτων όπως η κακή επικοινωνία, τα δεδομένα που λείπουν, ο πλεονασμός κ.λπ.

Μετριάζει τέτοια ζητήματα ενσωματώνοντας ολόκληρα τα δεδομένα που σχετίζονται με ένα έργο σε μέρη, πλατφόρμες και άτομα σε έναν ενοποιημένο πίνακα ελέγχου. Ως εκ τούτου, αντιπροσωπεύει ξεκάθαρα οτιδήποτε σχετίζεται με ένα έργο σε μια ευρύτερη εικόνα.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το MindManager σε Windows ή macOS.

Lucidchart

Ξεκινήστε να δημιουργείτε τον χάρτη του μυαλού σας χρησιμοποιώντας ένα από τα πρότυπα που Lucidchart παρέχει. Οι διάφοροι τύποι προτύπων για χάρτες μυαλού είναι:

  • Φυσαλλίδα
  • καταιγισμός ιδεών
  • Εγκέφαλος
  • Βιολογία
  • Τέχνη
  • Κλιματική αλλαγή
  • Χημεία
  • Ενέργεια
  • Φαγητό
  • Παγκόσμια
  • Γραμματική
  • Υγεία
  • Ταυτότητα
  • Εμπορία
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
  • Φωτογραφία
  • Η φυσικη
  • Ψυχολογία
  • Νευρικό σύστημα
  • Επιστήμη
  • Διαχείριση χρόνου
  • Ιστός

Εγγραφείτε δωρεάν στο Lucidchart και μάθετε περισσότερα για αυτά.

MindMup

MindMup είναι ένα διαδικτυακό ΔΩΡΕΑΝ εργαλείο. Μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα χάρτες, να τους δημοσιεύσετε και να τους μοιραστείτε.

Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να μοιράζεστε τους χάρτες σας στο cloud, ώστε να είναι διαθέσιμοι οπουδήποτε, οποτεδήποτε και να έχετε πρόσβαση σε αυτούς χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ομαδική εργασία, συνεργασίες, αίθουσες διδασκαλίας και λήψη σημειώσεων.

Έρχεται με χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου για επιτάχυνση της εργασίας και διεπαφή χρήστη χωρίς τριβές για καλύτερη εστίαση. Μπορείτε να μετατρέψετε χάρτες σε PowerPoint, PDF κ.λπ., να τους διαχειριστείτε μέσω των εφαρμογών Google και να τους αποθηκεύσετε στο Google Drive σας.

Δημιουργήστε storyboards για να μετατρέψετε την ιεραρχία ιδεών σε ακολουθίες διαφανειών, να δομήσετε τα γραπτά σας, να δημοσιεύσετε στους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να διαχειριστείτε και να σχεδιάσετε έργα μέσω των χαρτών. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε βίντεο, εικόνες, υπολογιστικά φύλλα και μεγαλύτερα κείμενα σε χάρτες και να τα διαχειριστείτε εύκολα χρησιμοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας Google και το Office365.

Εφαρμογή Mindmaps

Αναπτύχθηκε αρχικά από τον David Richard, αυτή η εφαρμογή – Mindmaps είναι εύκολο στη χρήση. Είναι μια εφαρμογή χαρτογράφησης μυαλού, βασισμένη σε HTML5, ανοιχτών πηγών, η οποία σας επιτρέπει να σχεδιάζετε χάρτες με προσεγμένη εμφάνιση στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Μπορεί επίσης να εκτελείται εκτός σύνδεσης, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.

Για να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό, το μόνο που χρειάζεστε είναι το πιο πρόσφατο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης.

Χαρακτηριστικά

  • Για κοινή χρήση, προσφέρει αποθήκευση διακομιστή
  • Υποστηρίζει το Google Drive
  • Σας επιτρέπει να προσθέτετε κείμενα και εικόνες σε κόμβους
  • Μπορεί να χειριστεί το σχήμα του κόμβου
  • Αναζήτηση μεταξύ διαφορετικών κόμβων
  • Συνεργασία σε πραγματικό χρόνο

MindMeister

MindMeister είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία που διατίθενται στο διαδίκτυο για χαρτογράφηση μυαλού. Μπορείτε να καταγράψετε, να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε τις ιδέες σας οπτικά.

  Τι είναι το Zoombombing και πώς μπορείτε να το σταματήσετε;

Προς το παρόν, μπορεί να υπερηφανεύεται για περίπου 14 εκατομμύρια χρήστες για σχεδιασμό έργου, λήψη σημειώσεων και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες.

Το MindMeister σάς επιτρέπει να συνεργαστείτε για να συζητήσετε, να μοιραστείτε, να σχολιάσετε και να τροποποιήσετε. Είναι ενδιαφέρον ότι συνοδεύεται από μια ενσωματωμένη παρουσίαση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε τους χάρτες σας σε δυναμικές και όμορφες παρουσιάσεις σε δευτερόλεπτα.

Έχετε την ελευθερία να μεταδώσετε ζωντανά έναν νοητικό χάρτη σε συνεργάτες, να ενσωματώσετε σε έναν ιστότοπο και να τους εξάγετε ως PNG. Παρέχουν επίσης μια διαισθητική εφαρμογή διαχείρισης έργου – MindTask, η οποία ενσωματώνεται άψογα με το MindMeister. Απλώς σύρετε και αποθέστε τις ιδέες σας στην εφαρμογή και μετατρέψτε την σε μια εργασία που μπορεί να λειτουργήσει.

GitMind

GitMind είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο εντελώς δωρεάν για τη δημιουργία αποτελεσματικών χαρτών μυαλού. Έχει 100+ δωρεάν παραδείγματα για να μπορείτε να ξεκινήσετε γρήγορα.

Προσφέρει πρότυπα για:

  • Σχέδιο προϊόντος
  • Master-end-end
  • Διαδικασία συγγραφής δοκιμίου
  • Ανασκόπηση επίδοσης
  • Συμβουλές για απώλεια βάρους
  • Στρατηγική μάρκετινγκ

Το GitMind προσφέρει χώρο αποθήκευσης cloud, ο οποίος είναι ασφαλής για την προστασία και την αποθήκευση των αρχείων σας. Μπορείτε να αποθηκεύσετε και να συγχρονίσετε τα αρχεία σας σε διαφορετικές συσκευές αυτόματα. Τα πρότυπά του είναι επεξεργάσιμα, ώστε να μπορείτε να είστε πιο δημιουργικοί κατά τη δημιουργία χαρτών.

Έχετε μια ευρεία συλλογή από κομψά θέματα και πρότυπα για να σχεδιάσετε χάρτες μυαλού εκτός από οργανογράμματα, λογικά γραφήματα, διαγράμματα ψαροκόκαλου, διαγράμματα UML, διαγράμματα ροής κ.λπ. Το GitMind διευκολύνει την επεξεργασία αρχείων σε παρτίδες. Εξάγετε τους χάρτες σας σε TXT, SVG, PDF και άλλες μορφές.

Miro

Το πλούσιο σε χαρακτηριστικά, στιβαρό και διαισθητικό εργαλείο – Miro. Βοηθά τις κατανεμημένες ομάδες σας να εργάζονται ταυτόχρονα σε έργα, συνεδρίες καταιγισμού ιδεών, να δημιουργούν γραφήματα καταγραφής, να χαρτογραφούν αρχιτεκτονική δεδομένων και να δημιουργούν στρατηγικές πωλήσεων.

Το Miro, στην πραγματικότητα, είναι κάτι περισσότερο από ένα μέσο εργαλείο χαρτογράφησης. Προσφέρει έναν άπειρο πίνακα, ώστε οι ομάδες να μπορούν να ολοκληρώσουν γρήγορα τις εργασίες, όπως χαρτογράφηση ιστορίας, επανάληψη σχεδιασμού, ευέλικτο σχεδιασμό κ.λπ.

Χαρακτηριστικά

  • Πλήκτρα συντόμευσης για τη γρήγορη δημιουργία χαρτών χρησιμοποιώντας συντομεύσεις
  • Διαδραστική λειτουργία παρουσίασης για να μπορείτε να παρουσιάζετε χάρτες σε διαφάνειες και πλαίσια
  • Πολλαπλά στυλ σχεδίασης όπως γωνιακό, λεπτό μαύρο, καμπυλωτό ή πολύχρωμο
  • 20+ ενσωματώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Slack, Jira, Google Drive, InVision, Confluence και άλλων
  • Ιδιωτικοί σύνδεσμοι κοινής χρήσης
  • Αυτόματη τακτοποίηση χαρτών για καλύτερη δομή, σχεδιασμό και σαφήνεια με ένα μόνο κλικ
  • Εύκολη επικοινωνία με ενσωματωμένη συνομιλία, βίντεο, σχόλια και @αναφορές

XMind

Ενδυναμώστε τις απομακρυσμένες ομάδες σας με XMindένα εργαλείο καταιγισμού ιδεών με πλήρεις δυνατότητες που εμπνέει την κρυμμένη δημιουργικότητά σας για να βγείτε και να ταράξετε τις εργασίες σας!

Προσφέρουν κομψά γραφικά, ώστε να μπορείτε να κάνετε τους χάρτες σας ελκυστικούς οπτικά και να έχετε πρόσβαση στο XMind σε μια ποικιλία συσκευών όπου και όποτε θέλετε. Είναι μια νέα διεπαφή χρήστη που την αποκαλούν CREAM και σας βοηθά να προωθήσετε τις ιδέες σας χωρίς καμία ταλαιπωρία. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους δομών, κλάδων, σχημάτων και στυλ.

Η επιλογή βελτιωμένης εξαγωγής εικόνας σάς επιτρέπει να εξάγετε τα φύλλα ταυτόχρονα, περισσότερο μέγεθος από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε και να εισάγετε το εξαγόμενο διαφανές φόντο σε ένα PPT ή Keynote. Το Theme Editor σάς επιτρέπει να ορίζετε θέματα με βάση τις προτιμήσεις σας, χρώματα, γραμμές κ.λπ. να διαχειρίζεστε αρχεία και να αναζητάτε μεμονωμένα με ένα μόνο κλικ σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Με τη δυνατότητα Εξίσωση, μπορείτε να παρουσιάσετε χημικούς και μαθηματικούς τύπους. Μπορείτε να ασφαλίσετε τα αρχεία σας XMind με έναν κωδικό πρόσβασης, να προσαρμόσετε την εκτύπωση, να διπλώσετε ή να ξεδιπλώσετε δευτερεύοντες κλάδους κατά την παρουσίαση, να ελέγξετε την επισκόπηση χάρτη και να βρείτε τον αριθμό θεμάτων. Εάν είστε χρήστης Mac, το XMind προσφέρει μια δυνατότητα – Γρήγορη είσοδο για να δημιουργήσετε έναν νέο νοητικό χάρτη αμέσως αφού πληκτρολογήσετε τις σκέψεις σας.

Υποστηρίζει ιαπωνικές, κορεατικές και κινέζικες γραμματοσειρές, έως και 47 συντομεύσεις για ταχύτερη λειτουργία, ελεύθερη τοποθέτηση θέματος, επικάλυψη θέματος, ηχητική σημείωση, δείκτη, περισσότερα από 80 αυτοκόλλητα και τόσες πολλές άλλες δυνατότητες.

συμπέρασμα

Οι χάρτες μυαλού είναι αποτελεσματικοί τρόποι για να διοχετεύσετε τις σκέψεις και τις ιδέες σας σε έναν κενό καμβά. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία χαρτών μυαλού, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία και να δημιουργήσετε χάρτες γρήγορα για να τροφοδοτήσετε τα έργα σας, τη δημιουργία προσωπικών σημειώσεων, τη ομαδική συνεργασία και άλλες περιπτώσεις χρήσης.