Ορίστε την προεπιλεγμένη εκκίνηση, την εφαρμογή SMS και το πρόγραμμα περιήγησης στο Android Lollipop


Το Android Lollipop έφερε μερικές μεγάλες νέες δυνατότητες στην πλατφόρμα Android και καλύψαμε τις εξαιρετικά αξιοσημείωτες, όπως το καρφίτσωμα οθονών και τους λογαριασμούς χρηστών/επισκεπτών. Αλλά αυτή η τελευταία έκδοση του Android δεν έχει να κάνει μόνο με μεγάλες δυνατότητες, υπάρχουν μικρότερες πιο σκοτεινές που αξίζουν εξίσου μεγάλη προσοχή. Το Android Lollipop έχει κάνει γελοία τον ορισμό προεπιλεγμένων εφαρμογών. Μπορείτε να επιλέξετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή εκκίνησης, να ορίσετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή SMS και ακόμη και να ορίσετε ή να επαναφέρετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στη συσκευή σας Android. Οι επιλογές δεν είναι ακριβώς σωστά τοποθετημένες και είναι εύκολο να τις βρείτε, αλλά είναι όλες εκεί στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και είναι απλές στη χρήση.

Προεπιλεγμένη εκκίνηση

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε την επιλογή Αρχική σελίδα. Θα δείτε μια λίστα με όλα τα προγράμματα εκκίνησης που είναι εγκατεστημένα στη συσκευή σας και μπορείτε να επιλέξετε ποιον θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε έναν εκκινητή από αυτήν την ίδια οθόνη. Μια λέξη της προσοχής όμως? αν δεν έχετε ρυθμίσει ποτέ τη λειτουργία εκκίνησης και το κάνετε μία φορά, ακόμα κι αν τη ρυθμίσετε στην Εφαρμογή εκκίνησης Google Now που παρέχεται σε πακέτο με Android, δεν θα μπορείτε να την κάνετε έτσι ώστε να μην έχει οριστεί εκκίνηση.

  Ελευθερώστε χώρο στο Android καταργώντας ανεπιθύμητες εφαρμογές και διπλότυπες φωτογραφίες

Προεπιλεγμένη εφαρμογή SMS

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις>Περισσότερα και θα δείτε μια επιλογή για τον ορισμό της προεπιλεγμένης εφαρμογής SMS. Πατήστε το και εμφανίζεται ένα μενού που περιλαμβάνει όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές που μπορούν να χειριστούν το ρόλο μιας εφαρμογής SMS. Είχα μόνο τη μία προεπιλεγμένη εφαρμογή στη συσκευή μου και μπορείτε να δείτε ότι είναι επιλεγμένη στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί σχεδόν για κάθε εφαρμογή που χειρίζεται μια τυπική λειτουργία, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ίδια μέθοδο για να ορίσετε μια διαφορετική προεπιλεγμένη εφαρμογή email. Επειδή η κατηγορία στην οποία ενδέχεται να εμπίπτουν τέτοιες εφαρμογές, μπορεί να είναι πολύ μεγάλη. Το Android τα αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις>Εφαρμογές και πατήστε μια εφαρμογή όπως ένα πρόγραμμα περιήγησης που μπορεί να έχετε εγκαταστήσει. Θα μεταφερθείτε στην οθόνη πληροφοριών εφαρμογής για αυτήν την εφαρμογή. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Εκκίνηση από προεπιλογή”. Εάν η εφαρμογή είναι ήδη η προεπιλογή, όπως το Chrome που έχει οριστεί ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, πατήστε το κουμπί “Διαγραφή προεπιλογών”. Την επόμενη φορά που θα πατήσετε έναν σύνδεσμο, θα ερωτηθείτε ποια εφαρμογή θέλετε να ορίσετε ως προεπιλογή για το άνοιγμα τους. Ακολουθήστε το παράδειγμα για οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή.

  Πώς να διατηρήσετε το τηλέφωνό σας ξεκλείδωτο στο σπίτι [Android]