Ορίστε την απάντηση εκτός γραφείου για μηνύματα που αποστέλλονται στη σελίδα σας στο Facebook

Το Facebook παρουσίασε τα bots πέρυσι και πολλές σελίδες τα δημιούργησαν γρήγορα για να εμφανίζονται πάντα στο διαδίκτυο. Εάν πιστεύετε ότι ένα bot δεν κάνει το κόλπο για τον συγκεκριμένο τύπο σελίδας σας, τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτοματοποιημένες απαντήσεις. Οι σελίδες του Facebook έχουν μια ενσωματωμένη δυνατότητα για τον ορισμό αυτόματων απαντήσεων. Μπορείτε να ορίσετε ένα για όταν κάποιος στέλνει για πρώτη φορά μήνυμα στη σελίδα σας ή για όταν λείπετε. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε μια αυτόματη απάντηση σε μηνύματα που αποστέλλονται στη σελίδα σας στο Facebook.

  Πώς να ανεβάσετε ένα βίντεο στο Facebook

Επισκεφτείτε τη σελίδα σας στο Facebook και κάντε κλικ στο «Ρυθμίσεις» επάνω αριστερά. Βρίσκεται δίπλα στο αναπτυσσόμενο μενού “Βοήθεια”.

Μια σελίδα στο Facebook έχει αρκετές ρυθμίσεις με τις οποίες μπορείτε να τροποποιήσετε. Για το σκοπό μας, κάντε κλικ στην επιλογή «Μηνύματα» στην πλαϊνή γραμμή και στη συνέχεια «Βοηθός απάντησης» στα δεξιά.

Αλλαγή χρόνου απόκρισης

Το Response Assistant σάς επιτρέπει να αλλάξετε τον χρόνο απόκρισης. Αυτό εμφανίζεται στη Σελίδα σας όταν την επισκέπτονται άλλοι χρήστες και τους λέει πόσο γρήγορα απαντάτε σε ένα μήνυμα. Κάντε κλικ στην «Αλλαγή» και επιλέξτε διαφορετικό ρυθμό απόκρισης από τις προεπιλογές που δίνονται.

  Χρησιμοποιήστε το Facebook Messenger στο πρόγραμμα περιήγησής σας χωρίς πρόσθετο ή επέκταση

Απάντηση εκτός γραφείου

Για να ορίσετε μια απάντηση εκτός γραφείου, ενεργοποιήστε την επιλογή “Μείνετε ανταποκρινόμενοι όταν δεν μπορείτε να μεταβείτε στον υπολογιστή ή το τηλέφωνό σας”. Μόλις ενεργοποιηθεί, κάντε κλικ στο κουμπί «Αλλαγή» και προσθέστε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Προγραμματισμός” και επιλέξτε την ώρα που θα σταλεί αυτό το μήνυμα σε οποιονδήποτε στέλνει μηνύματα στη σελίδα σας. Κάντε κλικ στο «Αποθήκευση» όταν τελειώσετε.

Αυτό σας επιτρέπει, για παράδειγμα, να πείτε στους πελάτες που σας στέλνουν μήνυμα μετά τις 18:00 ότι θα επικοινωνήσετε μαζί τους την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

  Αναδυόμενα παράθυρα συνομιλίας Facebook Αποσυνδέει τα Windows συνομιλίας από το Facebook [Chrome]

Άμεση απάντηση

Η “Αποστολή άμεσων απαντήσεων σε οποιονδήποτε στέλνει μήνυμα στη Σελίδα σας” σάς επιτρέπει να στέλνετε μια άμεση απάντηση σε όλα τα μηνύματα που αποστέλλονται στη σελίδα σας στο Facebook. Αυτό συμβαίνει όταν η σελίδα σας λαμβάνει τόσα πολλά μηνύματα που είναι δύσκολο να συμβαδίσετε με όλα. Διαβεβαιώνει το άλλο άτομο ότι θα επικοινωνήσουμε μαζί του σύντομα. Ενεργοποιήστε αυτήν την απάντηση και, στη συνέχεια, ορίστε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα που θα αποστέλλεται την πρώτη φορά που κάποιος στέλνει μήνυμα στη σελίδα σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ενεργοποιώντας το ‘Εμφάνιση χαιρετισμού Messenger’ και ορίζοντας ένα προσαρμοσμένο μήνυμα.