Οι 8 καλύτερες εφαρμογές συνομιλίας βίντεο στο Android

Η συνομιλία μέσω βίντεο είναι το «μέλλον», όπως υπόσχεται η επιστημονική φαντασία από τη δεκαετία του 1970. Οι ταχύτητες του Διαδικτύου είναι τόσο παράλογα γρήγορες όσο είναι σήμερα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η συνομιλία μέσω βίντεο θα καταλήξει να αντικαταστήσει τις λεκτικές συνομιλίες εντελώς. Οι φορητές συσκευές είχαν μπροστινές κάμερες από το 2003, αλλά αυτές ήταν σχεδόν αποκλειστικά για selfies. Σήμερα, ωστόσο, βρισκόμαστε σε μια εποχή που μπορούμε να σηκώσουμε τη μύτη μας σε οτιδήποτε προσφέρει λιγότερο από κρυστάλλινη επικοινωνία (λεκτική αλλά και οπτική). Οι χρήστες της Apple βασίζονται στο FaceTime για το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας τους στην πλατφόρμα, αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες Android μένουν άπαχοι. Εδώ είναι οι καλύτερες εφαρμογές συνομιλίας μέσω βίντεο στο Android.

1. Skype

Το Skype είναι συνώνυμο με δύο πράγματα, το Business και το “μ’ ακούς τώρα;” Κυκλοφόρησε το 2003 ως μια λύση ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων για να ανταγωνιστεί τη δημοτικότητα του Yahoo! και MSN Messengers και από τότε αποτελεί βασικό στοιχείο της κοινότητας τηλεδιάσκεψης. Η πλατφόρμα έχει αναπτύξει τη φήμη της φιλικότητας προς τις επιχειρήσεις. Μπορείτε να μοιραστείτε την οθόνη σας μέσω μιας κλήσης ένας προς έναν καθώς και με μια ομάδα. Οι ομαδικές φωνητικές συνομιλίες και συνομιλίες μέσω βίντεο είναι μια εξαιρετική δυνατότητα για την οποία πρέπει να πληρώσετε. Η ποιότητα βίντεο και ήχου είναι τόσο καλή όσο και η σύνδεσή σας. Ωστόσο, η κοινή χρήση οθόνης σπάνια είναι ομαλή. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με οποιονδήποτε χρήστη του Skype ανεξαρτήτως πλατφόρμας.

  Πώς να κρύψετε την εγκοπή σε τηλέφωνα Android

Κατεβάστε το Skype από το Play Store

2. Google Hangouts

Το Google Hangouts ήταν η λογική εξέλιξη του Google Talk, της πλέον ανενεργής πλατφόρμας ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων της Google. Όταν η ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων έγινε από τεχνολογία αιχμής σε απλό τεχνούργημα, η Google παρουσίασε μια δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να σας επιτρέψει να συνομιλείτε μέσω βίντεο και φωνής με οποιονδήποτε δέκτη σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, εφόσον είναι συνδεδεμένος στο Google. Το Hangouts σάς επιτρέπει να συνομιλείτε με μεγάλες ομάδες επισημαίνοντας αυτόματα το ηχείο ενώ τα υπόλοιπα εμφανίζονται ως μικρογραφίες κάτω από αυτό. Μπορείτε να πατήσετε/κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε θέλετε να εστιάσετε. Είναι πολύ δημοφιλές για διαλέξεις και ομαδικές σπουδές.

Κατεβάστε το Google Hangouts από το Play Store (πιθανόν να είναι ήδη εγκατεστημένο στο Android σας)

3. Google Duo

Το Duo διαφέρει από το Hangout στο ότι τα hangout έχουν σχεδιαστεί για ομαδικές δραστηριότητες, ενώ το duo δημιουργείται σχεδόν αποκλειστικά για επικοινωνία ένας προς έναν. Το Google Duo έχει μια ενδιαφέρουσα λειτουργία που αρχίζει να μεταδίδεται μόλις αρχίσετε να καλείτε κάποιον. Αυτό δίνει στον δέκτη την ευκαιρία να δει το είδος της κατάστασης με την οποία πρόκειται να συνομιλήσει. Η ποιότητα βίντεο και ήχου είναι σαφής. Αν και αρχίζει να λειτουργεί σε συνδέσεις χαμηλής ταχύτητας.

Κατεβάστε το Google Duo από το Play Store

4. WhatsApp

Ανεξάρτητα από την πλατφόρμα στην οποία λειτουργούν οι άνθρωποι, το WhatsApp παραμένει δημοφιλές για επικοινωνία. Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την καθολική απήχηση, το WhatsApp πρόσθεσε δυνατότητες βιντεοκλήσεων στην πλατφόρμα τον Νοέμβριο του 2016 και τη μετέτρεψε σε μια ολοκληρωμένη λύση. Αυτό είναι αποκλειστικό για συνομιλίες ένας προς έναν και δεν επηρεάζει τις ομαδικές συνομιλίες (όπως ακριβώς η λειτουργία φωνής του WhatsApp). Όποιος κι αν είναι ο αλγόριθμος συμπίεσης που διαθέτουν, λειτουργεί αρκετά καλά με αδύναμη συνδεσιμότητα.

  Πώς να χειριστείτε ένα τηλέφωνο Android χωρίς Google

Κατεβάστε το WhatsApp από το Play Store

5. Facebook Messenger

Το Facebook Messenger έχει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο εγκαταστάσεις στο Play Store και το Facebook έχει κάνει τέτοιες που δεν μπορεί κανείς να επικοινωνήσει ιδιωτικά με άλλους χρήστες του Facebook χωρίς πρώτα να έχει πρόσβαση σε αυτήν την εφαρμογή. Σε αντίθεση με το WhatsApp, το Facebook messenger επιτρέπει ομαδικές συνομιλίες βίντεο και φωνής. Δεδομένου ότι και τα δύο προϊόντα ανήκουν στο Facebook, είναι πιθανό το βίντεο της ομάδας WhatsApp να μην κυκλοφόρησε, ώστε να μην κανιβαλίσουν τη δική τους επιχείρηση. Η ποιότητα του βίντεο στο Facebook είναι επίσης αρκετά καλή σε συνδέσεις χαμηλής ταχύτητας, αποσυνδέεται μετά από ένα συγκεκριμένο όριο όμως, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά λειτουργικό. Με βάση την τάση που ορίζεται από τα φίλτρα Snapchat, μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε λίγη αίσθηση και να κάνετε τις συνομιλίες σας με βίντεο λίγο πιο ενδιαφέρουσες.

Κατεβάστε το Facebook Messenger από το Play Store

6. Viber

Το Viber, κάποτε, ήταν σβέλτο με το WhatsApp, μέχρι που το WhatsApp το ξεπέρασε. Παρόλο που έκαναν το ίδιο, το Viber έχει πάρει διαφορετική κατεύθυνση από τότε με δημόσιες συνομιλίες. Τούτου λεχθέντος, το χαρακτηριστικό του που ξεχωρίζει ήταν η τηλεδιάσκεψη. Ακόμη και με μια αδύναμη σύνδεση 3G, θα έχετε αξιοπρεπή ποιότητα βίντεο καθώς και ποιότητα φωνής κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Μπορεί να υποβληθείτε σε μερικές αποσυνδέσεις, αλλά εξακολουθεί να είναι μια βιώσιμη πλατφόρμα, ειδικά αν σκοπεύετε να επικοινωνήσετε με 100 άτομα ταυτόχρονα.

Κατεβάστε το Viber από το Play Store

7. ΙΜΟ

Το IMO είναι μια απλή εφαρμογή. Δεν σας βαραίνει με περιττά πρόσθετα και φίλτρα. Έχει μια απλή διεπαφή. απλώς επιλέξτε μια επαφή και ξεκινήστε μια συνομιλία μέσω βίντεο. Μπορείτε ακόμα να στέλνετε μηνύματα και εικόνες μέσω της εφαρμογής, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε μια συνομιλία μέσω βίντεο όσο πιο γρήγορα μπορείτε να φτάσετε στην κάτω αριστερή γωνία. Υπάρχει μια επιφύλαξη. Όλοι οι χρήστες του IMO στη λίστα επαφών σας θα προστεθούν αυτόματα στη λίστα επαφών σας και δεν θα μπορείτε να τους διαγράψετε.

  Πώς να ομαδοποιήσετε τις ειδοποιήσεις κατά τύπο εφαρμογής στο Android

Κατεβάστε το Imo από το Play Store

8. Τανγκό

Το Tango είναι το OG των συνομιλιών μέσω βίντεο, που κυκλοφορεί με συνομιλία μέσω βίντεο σε κινητά πολύ πριν γίνει mainstream. Παρόλο που το Tango είναι πλέον περισσότερο μια κοινωνική πλατφόρμα, αλλά δεδομένης της πρώιμης προέλευσής του, λειτουργεί εκπληκτικά καλά για συνομιλίες μέσω βίντεο μέσω μιας αδύναμης σύνδεσης. Με το Tango, μπορείτε να στείλετε μήνυμα, να συνομιλήσετε και να καλέσετε βίντεο με τους φίλους και την οικογένειά σας. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε άτομα βάσει ενδιαφερόντων. Υποστηρίζει επίσης ομαδικές συνομιλίες και το καλύτερο είναι ότι οι αγορές εντός εφαρμογής είναι καθαρά για αισθητικούς σκοπούς και καμία από τις λειτουργίες δεν κρύβεται πίσω από ένα paywall. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε λήψη παιχνιδιών που υποστηρίζονται από το Tango από το Play Store για να παίξετε με άλλους χρήστες.

Κατεβάστε το Tango από το Play Store

9. Τιμητικές Μνείες

Οι παρακάτω εφαρμογές εμφανίζονται συχνά όταν αναφέρονται οι συνομιλίες μέσω βίντεο, αν και δεν είναι απαραίτητα εφαρμογές συνομιλίας μέσω βίντεο. Ωστόσο, αξίζουν μια αναφορά:

Το Glide σάς επιτρέπει να στέλνετε σύντομα μηνύματα βίντεο διάρκειας έως και 10 δευτερολέπτων στους φίλους σας και μπορούν να απαντήσουν με ένα byte βίντεο όποτε το κρίνουν κατάλληλο.
Το Camfrog είναι μια παρόμοια ιδέα με το Chatroulette, καθώς μπορείτε να ξεκινήσετε συνομιλίες μέσω βίντεο με αγνώστους στο Διαδίκτυο στο τηλέφωνό σας.