Οι 7 καλύτερες πλατφόρμες πληροφοριών απειλών το 2023

Οι φορείς απειλών διαφοροποιούν τις τεχνικές, τις τακτικές και τις διαδικασίες τους για τη δημιουργία εσόδων (TTP) με νέες μεθόδους επίθεσης, επειδή οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν μειώσει το φράγμα εισόδου και η εμφάνιση του ransomware ως υπηρεσίας (RaaS) έχει επιδεινώσει το πρόβλημα.

Προκειμένου ένας οργανισμός να ανταποκρίνεται σε αυτό το επίπεδο πολυπλοκότητας, η ευφυΐα απειλών πρέπει να γίνει ζωτικό μέρος της στάσης ασφαλείας του, καθώς παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες απειλές και βοηθά στην προστασία των επιχειρήσεων από κακόβουλες επιθέσεις.

Τι είναι μια πλατφόρμα πληροφοριών απειλών;

Η πλατφόρμα πληροφοριών απειλών (TIP) είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει στους οργανισμούς να συλλέγουν, να αναλύουν και να συγκεντρώνουν δεδομένα ευφυΐας απειλών από πολλαπλές πηγές. Αυτές οι πληροφορίες επιτρέπουν στις εταιρείες να εντοπίζουν προληπτικά και να μετριάζουν πιθανούς κινδύνους ασφάλειας και να αμύνονται από μελλοντικές επιθέσεις.

Η πληροφορία για τις απειλές στον κυβερνοχώρο είναι ένα σημαντικό στοιχείο ασφάλειας των επιχειρήσεων. Παρακολουθώντας τις πιο πρόσφατες απειλές και τρωτά σημεία στον κυβερνοχώρο, ο οργανισμός σας μπορεί να εντοπίσει και να ανταποκριθεί σε πιθανές παραβιάσεις της ασφάλειας προτού προκαλέσουν ζημιά στα περιουσιακά στοιχεία πληροφορικής σας.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα πληροφοριών απειλών;

Οι πλατφόρμες πληροφοριών απειλών βοηθούν τις εταιρείες να μετριάσουν τους κινδύνους παραβίασης δεδομένων συλλέγοντας δεδομένα πληροφοριών απειλών από πολλαπλές πηγές, συμπεριλαμβανομένης της ευφυΐας ανοιχτού κώδικα (OSINT), του βαθιού και σκοτεινού ιστού και των ιδιόκτητων πληροφοριών πληροφοριών απειλών.

Οι ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ αναλύουν τα δεδομένα, εντοπίζουν μοτίβα, τάσεις και πιθανές απειλές και, στη συνέχεια, μοιράζονται αυτές τις πληροφορίες με την ομάδα SOC και άλλα συστήματα ασφαλείας, όπως τείχη προστασίας, συστήματα ανίχνευσης εισβολής και συστήματα πληροφοριών ασφαλείας και διαχείρισης συμβάντων (SIEM), για να μετριαστεί η ζημιά σε την υποδομή πληροφορικής σας.

Οφέλη από πλατφόρμες πληροφοριών απειλών

Οι πλατφόρμες πληροφοριών απειλών παρέχουν στους οργανισμούς διάφορα οφέλη, όπως:

  • Προληπτική ανίχνευση απειλών
  • Βελτιωμένη στάση ασφαλείας
  • Καλύτερη κατανομή πόρων
  • Βελτιωμένες λειτουργίες ασφαλείας

Άλλα πλεονεκτήματα των TIP περιλαμβάνουν την αυτοματοποιημένη απόκριση απειλών, την εξοικονόμηση κόστους και την αυξημένη ορατότητα.

Βασικά χαρακτηριστικά των πλατφορμών πληροφοριών απειλών

Τα κύρια χαρακτηριστικά των πλατφορμών πληροφοριών απειλών είναι:

  • Δυνατότητα συλλογής δεδομένων
  • Προτεραιοποίηση απειλών σε πραγματικό χρόνο
  • Ανάλυση απειλών
  • Δυνατότητα παρακολούθησης του βαθύ και σκοτεινού ιστού
  • Πλούσια βιβλιοθήκη και βάση δεδομένων γραφημάτων για την οπτικοποίηση επιθέσεων και απειλών
  • Ενοποίηση με τα υπάρχοντα εργαλεία και συστήματα ασφαλείας σας
  • Ερευνήστε κακόβουλο λογισμικό, απάτες phishing και κακόβουλους παράγοντες

Τα καλύτερα TIPs μπορούν να συλλέγουν, να ομαλοποιούν, να συγκεντρώνουν και να οργανώνουν δεδομένα ευφυΐας απειλών από πολλαπλές πηγές και μορφές.

Αυτόματη εστίαση

Το AutoFocus από το Palo Alto Networks είναι μια πλατφόρμα πληροφοριών απειλών που βασίζεται σε σύννεφο που σας επιτρέπει να εντοπίζετε κρίσιμες επιθέσεις, να διεξάγετε προκαταρκτικές αξιολογήσεις και να λαμβάνετε μέτρα για την αποκατάσταση της κατάστασης χωρίς να χρειάζεστε πρόσθετους πόρους πληροφορικής. Η υπηρεσία συλλέγει δεδομένα απειλών από το εταιρικό σας δίκτυο, τη βιομηχανία και τις παγκόσμιες ροές πληροφοριών.

Το AutoFocus παρέχει πληροφορίες από τη Μονάδα 42 –Ερευνητική ομάδα απειλών του Δικτύου Palo Alto– σχετικά με τις πιο πρόσφατες καμπάνιες κακόβουλου λογισμικού. Η αναφορά απειλής είναι ορατή στον πίνακα εργαλείων σας, δίνοντάς σας πρόσθετη ορατότητα στις τεχνικές, τις τακτικές και τις διαδικασίες κακών ηθοποιών (TTP).

  Πώς να ορίσετε ένα προεπιλεγμένο επίπεδο ζουμ στον Microsoft Edge

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Η ερευνητική ροή της μονάδας 42 παρέχει ορατότητα στο πιο πρόσφατο κακόβουλο λογισμικό με πληροφορίες σχετικά με τις τακτικές, τις τεχνικές και τις διαδικασίες τους
  • Επεξεργάζεται καθημερινά 46 εκατομμύρια ερωτήματα DNS πραγματικού κόσμου
  • Συγκεντρώστε πληροφορίες από πηγές τρίτων όπως Cisco, Fortinet και CheckPoint
  • Το εργαλείο παρέχει ευφυΐα απειλών σε εργαλεία ασφάλειας πληροφοριών και διαχείρισης συμβάντων (SIEM), εσωτερικά συστήματα και άλλα εργαλεία τρίτων με ένα ανοιχτό και ευέλικτο RESTful API
  • Περιλαμβάνει προκατασκευασμένες ομάδες ετικετών για ransomware, banking trojan και εργαλείο hacking
  • Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες ετικέτες με βάση τα κριτήρια αναζήτησής τους
  • Συμβατό με διάφορες τυπικές μορφές δεδομένων όπως STIX, JSON, TXT και CSV

Η τιμολόγηση του εργαλείου δεν διαφημίζεται στον ιστότοπο του Palo Alto Network. Οι αγοραστές θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ομάδα πωλήσεων της εταιρείας για προσφορές και μπορείτε επίσης να ζητήσετε μια επίδειξη προϊόντος για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δυνατότητες λύσης και πώς μπορείτε να την αξιοποιήσετε για την επιχείρησή σας.

ManageEngine Log360

Το ManageEngine Log360 είναι ένα εργαλείο διαχείρισης αρχείων καταγραφής και SIEM που παρέχει στις εταιρείες ορατότητα στην ασφάλεια του δικτύου τους, ελέγχει τις αλλαγές ενεργών καταλόγων, παρακολουθεί τους διακομιστές ανταλλαγής και τις ρυθμίσεις του δημόσιου νέφους και αυτοματοποιεί τη διαχείριση αρχείων καταγραφής.

Το Log360 συνδυάζει τις δυνατότητες πέντε εργαλείων ManageEngine, συμπεριλαμβανομένων των ADAudit Plus, Event Log Analyzer, M365 Manager Plus, Exchange Reporter Plus και Cloud Security Plus.

Οι μονάδες νοημοσύνης απειλών Log360 περιλαμβάνουν μια βάση δεδομένων που περιέχει παγκόσμιες κακόβουλες IP και έναν επεξεργαστή τροφοδοσίας απειλών STIX/TAXII που ανακτά συχνά δεδομένα από ροές παγκόσμιων απειλών και σας ενημερώνει.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Περιλαμβάνει δυνατότητες ενσωματωμένης πρόσβασης στο cloud (CASB) για την παρακολούθηση δεδομένων στο cloud, τον εντοπισμό σκιωδών εφαρμογών πληροφορικής και την παρακολούθηση εφαρμογών που έχουν εγκριθεί και δεν έχουν εγκριθεί
  • Εντοπισμός απειλών σε εταιρικά δίκτυα, τελικά σημεία, τείχη προστασίας, διακομιστές ιστού, βάσεις δεδομένων, διακόπτες, δρομολογητές και άλλες πηγές cloud
  • Ανίχνευση περιστατικού σε πραγματικό χρόνο και παρακολούθηση ακεραιότητας αρχείων
  • Χρησιμοποιεί το πλαίσιο MITER ATT&CK για να ιεραρχήσει τις απειλές που εμφανίζονται στην αλυσίδα επιθέσεων
  • Η ανίχνευση επιθέσεων περιλαμβάνει συσχέτιση σε πραγματικό χρόνο που βασίζεται σε κανόνες, ανάλυση συμπεριφοράς χρήστη και οντοτήτων που βασίζεται σε ML βάσει συμπεριφοράς (UEBA) και MITER ATT&CK που βασίζεται σε υπογραφές
  • Περιλαμβάνει ολοκληρωμένη πρόληψη απώλειας δεδομένων (DLP) για eDiscovery, εκτίμηση κινδύνων δεδομένων, προστασία με επίγνωση περιεχομένου και παρακολούθηση ακεραιότητας αρχείων
  • Αναλύσεις ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση συμμόρφωσης

Το Log360 μπορεί να ληφθεί σε ένα αρχείο και διατίθεται σε δύο εκδόσεις: δωρεάν και επαγγελματική. Οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν τις προηγμένες λειτουργίες της επαγγελματικής έκδοσης για μια δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, μετά την οποία αυτές οι δυνατότητες θα μετατραπούν στη δωρεάν έκδοσή τους.

AlienVault USM

Η πλατφόρμα AlienVault USM που αναπτύχθηκε από την AT&T. Η λύση παρέχει ανίχνευση απειλών, αξιολόγηση, αποκρίσεις συμβάντων και διαχείριση συμμόρφωσης σε μια ενοποιημένη πλατφόρμα.

Το AlienVault USM λαμβάνει ενημερώσεις από το AlienVault Labs κάθε 30 λεπτά σχετικά με διαφορετικούς τύπους επιθέσεων, αναδυόμενες απειλές, ύποπτες συμπεριφορές, τρωτά σημεία και εκμεταλλεύσεις που ανακαλύπτουν σε ολόκληρο το τοπίο απειλών.

  Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος Roblox 103 στο Xbox One

Το AlienVault USM παρέχει μια ενοποιημένη προβολή της αρχιτεκτονικής ασφάλειας της επιχείρησής σας, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε τα δίκτυα και τις συσκευές σας επί τόπου ή σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Περιλαμβάνει επίσης δυνατότητες SIEM, ανίχνευση εισβολής cloud για AWS, Azure και GCP, ανίχνευση εισβολής δικτύου (NIDS), ανίχνευση εισβολής κεντρικού υπολογιστή (HIDS) και ανίχνευση και απόκριση τελικού σημείου (EDR).

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Ανίχνευση Botnet σε πραγματικό χρόνο
  • Αναγνώριση κυκλοφορίας εντολών και ελέγχου (C&C).
  • Προηγμένη ανίχνευση επίμονης απειλής (APT).
  • Συμμορφώνεται με διάφορα βιομηχανικά πρότυπα όπως GDPR, PCI DSS, HIPAA, SOC 2 και ISO 27001
  • Υπογραφές IDS δικτύου και κεντρικού υπολογιστή
  • Κεντρική συλλογή δεδομένων συμβάντων και αρχείων καταγραφής
  • Ανίχνευση διήθησης δεδομένων
  • Το AlientVault παρακολουθεί περιβάλλοντα cloud και on-prem από ένα μόνο γυαλί, συμπεριλαμβανομένων των AWS, Microsoft Azure, Microsoft Hyper-V και VMWare

Η τιμολόγηση για αυτήν τη λύση ξεκινά από 1.075 $ ανά μήνα για το βασικό πρόγραμμα. Οι πιθανοί αγοραστές μπορούν να εγγραφούν για μια δωρεάν δοκιμή 14 ημερών για να μάθουν περισσότερα για τις δυνατότητες του εργαλείου.

Qualys Threat Protection

Η Qualys Threat Protection είναι μια υπηρεσία cloud που παρέχει προηγμένες δυνατότητες προστασίας από απειλές και απόκρισης. Περιλαμβάνει δείκτες απειλών σε πραγματικό χρόνο για τρωτά σημεία, χαρτογραφεί ευρήματα από την Qualys και εξωτερικές πηγές και συσχετίζει συνεχώς πληροφορίες εξωτερικών απειλών με τα τρωτά σημεία σας και το απόθεμα στοιχείων πληροφορικής.

Με την προστασία από απειλές Qualys, μπορείτε να δημιουργήσετε μη αυτόματα έναν προσαρμοσμένο πίνακα εργαλείων από γραφικά στοιχεία και ερωτήματα αναζήτησης και να ταξινομήσετε, να φιλτράρετε και να βελτιώσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Κεντρικός πίνακας ελέγχου και οπτικοποίησης
  • Παρέχει ζωντανή ροή αποκαλύψεων ευπάθειας
  • RTI για επιθέσεις zero-day, δημόσια εκμετάλλευση, ενεργή επίθεση, υψηλή πλευρική κίνηση, υψηλή απώλεια δεδομένων, άρνηση υπηρεσίας, κακόβουλο λογισμικό, χωρίς ενημέρωση κώδικα, κιτ εκμετάλλευσης και εύκολη εκμετάλλευση
  • Περιλαμβάνει μια μηχανή αναζήτησης που σας επιτρέπει να αναζητάτε συγκεκριμένα στοιχεία και τρωτά σημεία δημιουργώντας ad hoc ερωτήματα
  • Η προστασία από απειλές Qualys συσχετίζει συνεχώς πληροφορίες εξωτερικών απειλών με τα τρωτά σημεία σας και το απόθεμα περιουσιακών στοιχείων πληροφορικής

Προσφέρουν μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών για να επιτρέψουν στους αγοραστές να εξερευνήσουν τις δυνατότητες του εργαλείου πριν λάβουν μια απόφαση αγοράς.

SOCRadar

Το SOCRadar περιγράφει τον εαυτό του ως μια πλατφόρμα SaaS Extended Threat Intelligence (XTI) που συνδυάζει τη διαχείριση επιφανειών εξωτερικής επίθεσης (EASM), τις υπηρεσίες προστασίας ψηφιακών κινδύνων (DRPS) και τη νοημοσύνη απειλών στον κυβερνοχώρο (CTI).

Η πλατφόρμα βελτιώνει τη στάση ασφαλείας της εταιρείας σας παρέχοντας ορατότητα στην υποδομή, το δίκτυο και τα στοιχεία δεδομένων της. Οι δυνατότητες του SOCRadar περιλαμβάνουν ευφυΐα απειλών σε πραγματικό χρόνο, αυτοματοποιημένες βαθιές και σκοτεινές σαρώσεις ιστού και ενσωματωμένη απόκριση περιστατικών.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Ενσωματώνεται με υπάρχουσες στοίβες ασφαλείας όπως SOAR, EDR, MDR και XDR και λύσεις SIEM
  • Διαθέτει πάνω από 150 πηγές τροφοδοσίας
  • Η λύση παρέχει πληροφορίες για διάφορους κινδύνους ασφαλείας, όπως κακόβουλο λογισμικό, botnet, ransomware, phishing, κακή φήμη, παραβιασμένος ιστότοπος, κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDOS), honeypots και εισβολείς
  • Βιομηχανική και περιφερειακή παρακολούθηση
  • Χαρτογράφηση MITER ATT & CK
  • Έχει πρόσβαση σε περισσότερες από 6.000 σύνθετες λίστες (διαπιστευτήρια και πιστωτική κάρτα)
  • Παρακολούθηση σε βάθος και σκοτεινό ιστό
  • Ανίχνευση διαπιστευτηρίων σε κίνδυνο

Το SOCRadar έχει δύο εκδόσεις: ευφυΐα απειλών στον κυβερνοχώρο για ομάδες SOC (CTI4SOC) και εκτεταμένη ευφυΐα απειλών (XTI). Και τα δύο προγράμματα είναι διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις -δωρεάν και επί πληρωμή- το πρόγραμμα CTI4SOC ξεκινά από 9.999 $ ετησίως.

  Πώς να παρακολουθήσετε το PlayStation 5 Reveal της Sony

Solarwinds Security Event Manager

Το SolarWinds Security Event Manager είναι μια πλατφόρμα SIEM που συλλέγει, κανονικοποιεί και συσχετίζει δεδομένα αρχείου καταγραφής συμβάντων από περισσότερες από 100 προκατασκευασμένες συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένων συσκευών και εφαρμογών δικτύου.

Με το SEM, μπορείτε να διαχειρίζεστε, να διαχειρίζεστε και να παρακολουθείτε αποτελεσματικά τις πολιτικές ασφαλείας και να προστατεύετε το δίκτυό σας. Αναλύει τα συλλεγμένα αρχεία καταγραφής σε πραγματικό χρόνο και χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που συλλέγονται για να σας ειδοποιήσει για ένα ζήτημα προτού προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις υποδομές της επιχείρησής σας.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Παρακολουθεί την υποδομή σας 24/7
  • Η SEM διαθέτει 100 προκατασκευασμένες υποδοχές, συμπεριλαμβανομένων των Atlassian JIRA, Cisco, Microsoft, IBM, Juniper Sophos, Linux και άλλων
  • Αυτοματοποιεί τη διαχείριση κινδύνου συμμόρφωσης
  • Το SEM περιλαμβάνει παρακολούθηση ακεραιότητας αρχείων
  • Το SEM συγκεντρώνει αρχεία καταγραφής, συσχετίζει συμβάντα και παρακολουθεί λίστες δεδομένων απειλών, όλα σε ένα μόνο τζάμι
  • Η πλατφόρμα έχει πάνω από 700 ενσωματωμένους κανόνες συσχέτισης
  • Οι χρήστες μπορούν να εξάγουν αναφορές σε μορφή PDF ή CSV

Το Solarwinds Security Event Manager προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών με δύο επιλογές αδειοδότησης: συνδρομή, που ξεκινά από 2.877 $ και διαρκή, που ξεκινά από 5.607 $. Το εργαλείο έχει άδεια χρήσης με βάση τον αριθμό των κόμβων που στέλνουν πληροφορίες καταγραφής και συμβάντων.

Διατηρήσιμο.sc

Χτισμένο στην τεχνολογία Nessus, το Tenable.sc είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης ευπάθειας που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη στάση ασφαλείας του οργανισμού σας και την υποδομή πληροφορικής. Συλλέγει και αξιολογεί δεδομένα ευπάθειας σε όλο το περιβάλλον πληροφορικής σας, αναλύει τις τάσεις ευπάθειας με την πάροδο του χρόνου και σας επιτρέπει να θέσετε προτεραιότητες και να λάβετε διορθωτικά μέτρα.

Η οικογένεια προϊόντων Tenable.sc (Tenanble.sc και Tenable.sc+) σάς δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσετε, να διερευνήσετε, να ιεραρχήσετε και να διορθώσετε ευπάθειες, ώστε να μπορείτε να προστατεύσετε τα συστήματα και τα δεδομένα σας.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Βελτίωσε τη συμμόρφωση με τα βιομηχανικά πρότυπα, όπως CERT, NIST, DISA STIG, DHS CDM, FISMA, PCI DSS και HIPAA/HITECH
  • Οι λειτουργίες παθητικής ανακάλυψης στοιχείων σάς επιτρέπουν να ανακαλύψετε και να προσδιορίσετε στοιχεία πληροφορικής στο δίκτυό σας, όπως διακομιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, συσκευές δικτύου, εφαρμογές ιστού, εικονικές μηχανές, κινητά και cloud
  • Η ομάδα Tenable Research παρέχει συχνές ενημερώσεις σχετικά με τους πιο πρόσφατους ελέγχους ευπάθειας, την έρευνα zero-day και τα σημεία αναφοράς διαμόρφωσης για να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τον οργανισμό σας
  • Η Tenable διατηρεί μια βιβλιοθήκη με περισσότερες από 67 χιλιάδες κοινές ευπάθειες και εκθέσεις (CVE)
  • Ανίχνευση botnet σε πραγματικό χρόνο και εντολή και έλεγχος της κυκλοφορίας
  • Το Tenable.sc Director περιλαμβάνει ένα μόνο τζάμι για να σας βοηθήσει να προβάλετε και να διαχειριστείτε το δίκτυό σας σε όλες τις κονσόλες Tenable.sc

Το Tenable.sc έχει άδεια ανά έτος και ανά περιουσιακό στοιχείο, η άδειά του για 1 έτος ξεκινά από 5.364,25 $. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας μια πολυετή άδεια.

συμπέρασμα

Αυτός ο οδηγός ανέλυσε επτά πλατφόρμες πληροφοριών απειλών και τα χαρακτηριστικά τους που ξεχωρίζουν. Η καλύτερη επιλογή για εσάς εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας για τη νοημοσύνη απειλών. Μπορείτε να ζητήσετε μια επίδειξη προϊόντος ή να εγγραφείτε για μια δωρεάν δοκιμή προτού εγκατασταθείτε για ένα συγκεκριμένο εργαλείο.

Αυτό θα σας επιτρέψει να το δοκιμάσετε για να προσδιορίσετε εάν θα εξυπηρετήσει τον σκοπό της εταιρείας σας. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι προσφέρουν ποιοτική υποστήριξη και επιβεβαιώστε πόσο συχνά ενημερώνουν τις ροές απειλών τους.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τα εργαλεία προσομοίωσης κυβερνοεπιθέσεων.