Οι 6 καλύτεροι πελάτες συνομιλίας Telegram για Linux

Το Telegram είναι μια εξαιρετική υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων και μια από τις λίγες που έχουν στην πραγματικότητα έναν εγγενή, μη διαδικτυακό πελάτη συνομιλίας για την επιφάνεια εργασίας Linux. Ωστόσο, όσο ωραία και αν είναι η επίσημη εφαρμογή Telegram, ορισμένοι χρήστες μπορεί να θέλουν να τη βελτιώσουν. Για αυτόν τον λόγο, υπάρχουν πολλά προγράμματα-πελάτες μηνυμάτων τρίτων για την υπηρεσία που εμφανίζονται στην πλατφόρμα Linux. Αν ψάχνετε για έναν καλύτερο πελάτη Telegram για χρήση στην πλατφόρμα Linux, σας έχουμε καλύψει. Ακολουθούν 6 καλύτεροι πελάτες συνομιλίας Telegram για Linux για να δείτε!

1. Cutegram

Cutegram είναι μια δωρεάν, ανοιχτού κώδικα εκ νέου εφαρμογή του Telegram με γνώμονα τη φιλικότητα προς τον χρήστη και τα ανώτερα χαρακτηριστικά. απαραίτητο για τους χρήστες που θέλουν περισσότερα από την επίσημη εφαρμογή Telegram.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν πλήρως το Cutegram για να το κάνουν να φαίνεται όπως θέλουν. Οι προσαρμογές περιλαμβάνουν γραμματοσειρές, χρώματα, εμφάνιση ειδοποιήσεων, ήχους και άλλα.
Σε αντίθεση με την επίσημη εφαρμογή Telegram, το Cutegram ταιριάζει με όλα τα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας και μοιάζει με εγγενές πρόγραμμα. Ιδανικό για άτομα που δεν τους αρέσει το πώς η επίσημη εφαρμογή φαίνεται παράταιρη.
Μια βελτιωμένη λίστα φίλων κάνει τις συνομιλίες να βλέπετε καλύτερα.
Υποστηρίζει τη μυστική συνομιλία του Telegram (κάτι που συνήθως προορίζεται για την έκδοση για κινητά).
Μπορεί να έχει πρόσβαση και να διαβάζει το ιστορικό μηνυμάτων ακόμα και όταν δεν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, κάτι που δεν μπορεί να κάνει η επίσημη εφαρμογή.

  Πώς να βρείτε και να διαγράψετε κατεστραμμένους συμβολικούς συνδέσμους στο Linux

2. Rambox

Rambox: ένα εργαλείο ανταλλαγής μηνυμάτων/email μεταξύ πλατφορμών που διευκολύνει την επικοινωνία τοποθετώντας τα όλα σε ένα μέρος. Υποστηρίζει δεκάδες πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένου του Telegram.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Μαζί με την υποστήριξη για πρωτόκολλα μηνυμάτων όπως το Telegram, υποστηρίζει επίσης διάφορα πρωτόκολλα email.
Υποστηρίζει σήματα εφαρμογών, ώστε οι χρήστες να μπορούν να βλέπουν μη αναγνωσμένα μηνύματα με μια ματιά.
Η λειτουργία κλειδώματος επιτρέπει στο χρήστη να διατηρεί τις πληροφορίες συνομιλίας σας απόρρητες ενώ γίνεται AFK.
Επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν προσαρμοσμένες υπηρεσίες τρίτων στην εφαρμογή.
Η λειτουργία “Code injection” επιτρέπει στον χρήστη να πάρει τον έλεγχο του Rambox και να προσθέσει προσαρμοσμένες δυνατότητες.
Υποστήριξη για συνδέσεις μεσολάβησης.
Διαθέτει λειτουργία “μην ενοχλείτε”. Μια εξαιρετική προσθήκη για όσους λαμβάνουν πάρα πολλά μηνύματα.
Μπορεί να κλειδωθεί με κωδικό πρόσβασης με κύριο κωδικό πρόσβασης για αυξημένο απόρρητο και ασφάλεια.
Συγχρονίστε συνδέσεις, προτιμήσεις κ.λπ. με τη λειτουργία “συγχρονισμός”.
Λειτουργεί σε Mac και Windows, μαζί με Linux.
Το εικονίδιο του δίσκου συστήματος σάς επιτρέπει να αποκρύψετε την εφαρμογή, αλλά να τη διατηρείτε σε λειτουργία ανά πάσα στιγμή.

3. Φραντς

Μια εφαρμογή all-in-one που επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν δεκάδες ξεχωριστές υπηρεσίες συνομιλίας σε ένα παράθυρο για μέγιστη χρησιμότητα. Μαζί με το Telegram, Φραντς υποστηρίζει δεκάδες άλλα πρωτόκολλα, μερικά από τα οποία δεν έχουν εγγενείς εφαρμογές Linux.

  Πώς να βρείτε λογισμικό σε σκοτεινές διανομές Linux

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Μαζί με το Telegram, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Slack, στο WhatsApp, στο Discord, στο Google Hangouts, στο HipChat, στο Google Inbox και σε πολλές, πολλές άλλες υπηρεσίες,
Ένας μόνο λογαριασμός Franz μπορεί να διαχειριστεί πολλαπλά πρωτόκολλα συνομιλίας.
Αντί να δημιουργήσει τη δική του εμπειρία στο Telegram, ο Franz ενσωματώνει τη διεπαφή ιστού του Telegram απευθείας σε ένα παράθυρο συνομιλίας, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσετε καμία σημαντική λειτουργία.
Σε πολλαπλές πλατφόρμες και διαθέσιμο σε Mac, Windows και Linux επιτρέπει στους χρήστες να έχουν την ίδια εμπειρία συνομιλίας σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.
Εγκαθίσταται εύκολα από τα κύρια αποθετήρια διανομής Linux. Μια ωραία αλλαγή από την ανάγκη λήψης ή μεταγλώττισης του επίσημου προγράμματος-πελάτη Telegram Linux.

4. Webogram

Webogram είναι μια εφαρμογή Ιστού που διευκολύνει την εκτέλεση της υπηρεσίας συνομιλίας Telegram οπουδήποτε με μια εγγενή εφαρμογή (ακόμη και το Chrome OS!) Αντικατοπτρίζει τις επίσημες λειτουργίες του Telegram για εξοικείωση.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Επιτρέπει στους χρήστες να φιλοξενούν ουσιαστικά τη δική τους ιδιωτική παρουσία της εφαρμογής web Telegram.
Υποστηρίζει όλες τις αναμενόμενες δυνατότητες του πρωτοκόλλου συνομιλίας του Telegram.
Παρόλο που είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή, προσφέρει ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας.

5. Pidgin (με πρόσθετο Telegram)

Το Pidgin είναι ένας πελάτης συνομιλίας που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται πολλαπλά πρωτόκολλα μηνυμάτων σε μια ενιαία λίστα φίλων. Δεν υποστηρίζει το Telegram out of the box, αλλά δίνει στους χρήστες την ελευθερία να εγκαθιστούν εύκολα πρωτόκολλα τρίτων (όπως Telegram Purple) για να ενισχύσουν την εμπειρία συνομιλίας τους.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Kodi Media Center σε Linux

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν τις επαφές τους στο Telegram σε μια μεγάλη “λίστα φίλων” για εύκολη πρόσβαση.
Εξαιρετικά επεκτάσιμο με πρόσθετα τρίτων.
Προσφέρει μια πιο ελαφριά, πιο εγγενή εφαρμογή Linux του Telegram, ενώ εξακολουθεί να παρέχει στους χρήστες τη βασική εμπειρία που περιμένουν από το Telegram.
Το πρόσθετο λειτουργεί επίσης καλά με το Empathy IM στο Linux χάρη στην ενσωμάτωση της προσθήκης Pidgin.

6. Telegram-CLI

Telegram-CLI είναι το Telegram για το τερματικό. Είναι πλήρως λειτουργικό και επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν με φίλους απευθείας στη γραμμή εντολών. Ιδανικό για μανιώδεις χρήστες του Telegram που βρίσκονται σε τερματικό τις περισσότερες φορές.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Η σχεδίαση μόνο κειμένου σημαίνει ότι είναι δυνατή η πρόσβαση στο Telegram ακόμη και από τους πιο αργούς υπολογιστές.
Παρόλο που βασίζεται σε κείμενο, το Telegram CLI μπορεί να στείλει αρχεία πολυμέσων, όπως αρχεία βίντεο και αρχεία κειμένου.
Η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης είναι χρήσιμη, καθώς μετριάζει την ανάγκη να πληκτρολογείτε τις ίδιες εντολές ξανά και ξανά.
Λειτουργεί σε άλλες πλατφόρμες εκτός από το Linux (όπως MacOS, διάφορα λειτουργικά συστήματα BSD, κ.λπ.)
Μπορεί να προβάλει πολυμέσα (με τη φόρτωση ενός προγράμματος προβολής πολυμέσων).
Υποστηρίζει την εξαγωγή και εισαγωγή καρτών επαφής.
Υποστήριξη για λειτουργία μυστικής συνομιλίας (κάτι που δεν κάνει η επίσημη εφαρμογή Linux Telegram).