Οι 5 καλύτεροι πελάτες Torrent για Linux

Το torrenting είναι ένας πολύ αμφιλεγόμενος όρος αυτές τις μέρες. Οι άνθρωποι το θεωρούν αυτόματα ότι σημαίνει παράνομη λήψη περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Η πραγματικότητα είναι ότι το πρωτόκολλο torrent είναι ένας απίστευτα γρήγορος και εύκολος τρόπος μετάδοσης αρχείων από το ένα μέρος στο άλλο. Αυτός είναι ο λόγος που πολλά έργα Linux διανέμουν λειτουργικά συστήματα με torrent: τους εξοικονομεί εύρος ζώνης. Οι επαγγελματίες πληροφορικής είναι επίσης γνωστό ότι μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε δίκτυα με torrents. Όλα αυτά γίνονται δυνατά με έναν καλό πελάτη torrent. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί χρήστες Linux δεν είναι σίγουροι ποιο πρόγραμμα-πελάτη torrent να χρησιμοποιήσουν. Ως αποτέλεσμα, πολλοί καταλήγουν να χρησιμοποιούν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα-πελάτη που συνοδεύει τη διανομή Linux και ποτέ δεν καταφέρνουν να δοκιμάσουν άλλους σπουδαίους πελάτες με εξαιρετικές δυνατότητες! Γι’ αυτό, σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τους 5 καλύτερους πελάτες torrent για Linux. Θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά τους, ποιος πελάτης είναι καλύτερος για ποιον και οτιδήποτε άλλο ενδιάμεσα!

1. Qbittorrent

Qbittorrent είναι ένας πελάτης torrent που στοχεύει να είναι η “εναλλακτική εναλλακτική λύση ανοιχτού κώδικα στο uTorrent”. Αν και δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς ότι είναι μια πλήρης αντικατάσταση του uTorrent, είναι σίγουρα μια πολύ καλή εφαρμογή και υπάρχουν πολλές λειτουργίες που πρέπει να αγαπήσετε. Όπως οι περισσότεροι πελάτες torrent εκεί έξω, έχει υποστήριξη για πράγματα όπως το RSS (το οποίο είναι καλό για torrents που ενημερώνονται εβδομαδιαία), υποστήριξη για την προσθήκη torrent μέσω συνδέσμων, ένα ισχυρό εργαλείο δημιουργίας torrent, υποστήριξη για συνδέσμους μαγνήτη, ακόμη και μια ενσωματωμένη μηχανή αναζήτησης .

  Πώς να αποθηκεύσετε τις ροές του Twitch για αργότερα στο Linux

Η δυνατότητα αναζήτησης είναι εξαιρετική. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν να βρουν torrents από σχεδόν οπουδήποτε στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, το Qbittorrent έχει ορισμένες πολύ ισχυρές ρυθμίσεις ασφαλείας, όπως: υποστήριξη για ιδιωτικά torrents, δυνατότητα επιβολής κρυπτογράφησης κατά τη λήψη, υποστήριξη φίλτρου IP και πολλά άλλα. Εξ ορισμού, όλοι οι πελάτες torrent βασικά κάνουν το ίδιο πράγμα. Τούτου λεχθέντος, εάν αυτό που θέλετε είναι κάτι που μοιάζει και λειτουργεί παρόμοια με το uTorrent στο Linux, κάντε λήψη του qBittorrent!

2. Μετάδοση

Μετάδοση είναι ο προεπιλεγμένος πελάτης torrent στις περισσότερες διανομές Linux εκεί έξω. Υποστηρίζει τις περισσότερες δυνατότητες πελάτη torrent που πολλοί θα περίμεναν, αλλά διατίθεται σε ένα ελαφρύ πακέτο.

Εκτός από το ελαφρύ πακέτο του, έχει πολλά προσεγμένα χαρακτηριστικά, όπως ένας ενσωματωμένος διακομιστής torrent που επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν τη μετάδοση εξ αποστάσεως, μέσω Διαδικτύου, υποστήριξη για λίστες αποκλεισμού IP, εντοπισμό τοπικών ομοτίμων, πλήρη κρυπτογράφηση κατά τη λήψη, υποστήριξη σύνδεσης με μαγνήτη, καθώς και υποστήριξη για GTK και QT.

  Πώς να συγχρονίσετε τα αρχεία σας χρησιμοποιώντας το lsyncd στο Linux

3. Κατακλυσμός

Κατακλυσμός είναι ένας ελαφρύς πελάτης torrent πολλαπλών πλατφορμών. Είναι πλήρως ανοιχτού κώδικα και έχει άδεια χρήσης σύμφωνα με το GNU GPLv3+ άδεια λογισμικού. Επιπλέον, οι προγραμματιστές ισχυρίζονται ότι ακολουθεί όλα τα δωρεάν επιφάνεια εργασίας πρότυπα, για να διασφαλιστεί ότι ο πελάτης λειτουργεί καλά σε όλα τα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας Linux.

Το Deluge είναι μια εφαρμογή GTK, που σημαίνει ότι εκτελείται καλύτερα σε περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας που βασίζονται σε GTK. Διαθέτει επίσης μια λειτουργία προγράμματος περιήγησης ιστού που επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίσουν έναν απομακρυσμένο διακομιστή στον οποίο μπορεί στη συνέχεια να είναι προσβάσιμος μέσω ενός προγράμματος περιήγησης Ιστού. Οι δυνατότητες του προγράμματος-πελάτη torrent Deluge περιλαμβάνουν: υποστήριξη για web seeds, ρυθμίσεις ταχύτητας ανά torrent, υποστήριξη UPnP, υποστήριξη διακομιστή μεσολάβησης, κρυπτογράφηση και άλλες λειτουργίες κοινές με τους περισσότερους υπολογιστές-πελάτες torrent Linux για επιτραπέζιους υπολογιστές.

4. rTorrent

rTorrent είναι ένας πελάτης torrent που βασίζεται σε γραμμή εντολών για Linux. Λειτουργεί όπως πολλοί υπολογιστές-πελάτες torrent για επιτραπέζιους υπολογιστές, εκτός από το ότι όλα είναι στο τερματικό. Ο ίδιος ο πελάτης έχει υποστήριξη για λειτουργίες που περιμένουν οι χρήστες, π.χ.: κρυπτογράφηση, UPnP, δημιουργία torrent κ.λπ.

Όπως και πολλά εργαλεία που βασίζονται στο GUI, ο πελάτης rTorrent υποστηρίζει τη “λειτουργία παρασκηνίου”, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αφήνουν τον υπολογιστή-πελάτη σε λειτουργία ανά πάσα στιγμή και να τον ελέγχουν απομακρυσμένα. Αυτό δίνει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες να αποθηκεύουν μεμονωμένες συνεδρίες. Εάν βρίσκεστε συνεχώς στη γραμμή εντολών στο Linux, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και δοκιμάστε το rTorrent. Μπορεί να είναι απλώς ο πελάτης που χρειάζεστε για τη ροή εργασίας σας.

  5 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις VirtualBox στο Linux

5. KTorrent

Ktorrent είναι ο επίσημος πελάτης torrent της επιφάνειας εργασίας KDE Plasma. Η εμφάνιση του ίδιου του προγράμματος θυμίζει πολλούς πελάτες torrent που βρίσκονται ήδη σε αυτήν τη λίστα. Το KTorrent έχει πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά, όπως: καθολικές ρυθμίσεις ταχύτητας torrent/ανά torrent, ρυθμίσεις φίλτρου IP, υποστήριξη για ιδιωτικούς ιχνηλάτες και torrents, υποστήριξη ανταλλαγής ομοτίμων uTorrent, υποστήριξη UPnP, κρυπτογράφηση κ.λπ.

Αυτός ο πελάτης torrent δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο από πολλές απόψεις. Μοιάζει με όλα τα άλλα στη λίστα και συμπεριφέρεται και σε αυτούς. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι μια κακή εφαρμογή σε καμία περίπτωση. Εάν είστε λάτρης του KDE Plasma, δοκιμάστε το KTorrent. Θα ενσωματωθεί απρόσκοπτα στη ροή εργασίας Plasma και θα καλύψει τις ανάγκες σας για torrent πολύ, πολύ καλά.

συμπέρασμα

Αρκεί να πούμε ότι υπάρχουν νόμιμοι τρόποι χρήσης torrents, ειδικά όταν πρόκειται για Linux. Ωστόσο, επειδή το Torrenting έχει πολύ κακή φήμη, δεν μιλούν πολλοί για αυτό. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν ξέρει πραγματικά ποιος είναι ο καλύτερος πελάτης torrent στο Linux. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η λίστα διαφωτίζει όσους δεν γνώριζαν άλλους μεγάλους πελάτες torrent για Linux.