Οι 5 καλύτερες συσκευές εγγραφής οθόνης για Linux

Η λήψη οθόνης στο Linux ήταν πάντα τυχαία. Υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές για να διαλέξετε, μερικές είναι καλές και άλλες είναι πραγματικά κακές. Εάν χρειάζεται να εγγράψετε μια εκπομπή οθόνης σε Linux, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε ένα που πραγματικά λειτουργεί αρκετά καλά για να σας δώσει στο τέλος ένα χρησιμοποιήσιμο βίντεο. Για να το κάνουμε πιο εύκολο, συγκεντρώσαμε μια λίστα με τις 5 καλύτερες συσκευές εγγραφής οθόνης για Linux. Θα εξετάσουμε ποιες εφαρμογές είναι οι καλύτερες για την κατάσταση εγγραφής, πού να τις αποκτήσουμε, καθώς και τις επιμέρους δυνατότητες κάθε εφαρμογής.

Σημείωση: Όλες οι εφαρμογές σε αυτήν τη λίστα είναι διαθέσιμες στις περισσότερες διανομές Linux. Για να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα προγράμματα, απλώς ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και αναζητήστε τον διαχειριστή πακέτων για οποιαδήποτε από τις εφαρμογές αυτής της λίστας. Εναλλακτικά, ελέγξτε pkgs.org για ένα δυαδικό αρχείο με δυνατότητα λήψης.

1. Απλή συσκευή εγγραφής οθόνης

Από όλο το λογισμικό εγγραφής οθόνης στο Linux, το Simple Screen Recorder είναι το καλύτερο. Ο λόγος? Παρά το όνομα, αυτή η εφαρμογή έχει πολλές ρυθμίσεις και προηγμένες λειτουργίες. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν να καταγράφουν συνεδρίες επιτραπέζιου υπολογιστή X11. Οι χρήστες μπορούν να εγγράψουν μια συγκεκριμένη περιοχή ή ολόκληρη την οθόνη, να καθορίσουν τον ακριβή ρυθμό καρέ, να προσθέσουν φωνή, να εγγράψουν έξοδο ήχου και πολλά άλλα. Περιλαμβάνει ακόμη και μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να εγγράφουν βιντεοπαιχνίδια.

  Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Fragments BitTorrent Client στο Linux

Το Simple Screen Recorder θα πρέπει να είναι το βασικό εργαλείο εγγραφής για όποιον θέλει να κάνει σοβαρή καταγραφή οθόνης στο Linux. Κανένα άλλο εργαλείο GUI αφιερωμένο στην εγγραφή οθόνης δεν είναι ικανό να προσφέρει συγκρίσιμα χαρακτηριστικά. Μάθετε περισσότερα για το Simple Screen Recorder στο επίσημη ιστοσελίδα.

2. Vokoscreen

Το Vokoscreen είναι ένα εργαλείο εγγραφής οθόνης για Linux που προσφέρει μερικές πραγματικά εξαιρετικές δυνατότητες. Για αρχή, διαθέτει μια δυνατότητα webcam που επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν την κάμερα web ενώ κάνουν εγγραφή. Επιπλέον, έχει μια πολύ ωραία λειτουργία μεγεθυντικού φακού που επιτρέπει στο χρήστη να κάνει ζουμ σε διάφορα μέρη της οθόνης. Αυτό είναι ιδανικό εάν δημιουργείτε ένα βίντεο με οδηγίες που προορίζεται να παρέχει τεχνική υποστήριξη ή εκπαίδευση. Έχει επίσης πολλά από τα χαρακτηριστικά που πολλοί περιμένουν σε ένα εργαλείο εγγραφής οθόνης, όπως εγγραφή ήχου μικροφώνου και συστήματος, κωδικοποίηση και επιλογές FPS, χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης κ.λπ.

Αυτή η εφαρμογή είναι ιδανική για όσους κάνουν επαγγελματικά βίντεο σε Linux. Κατεβάστε το σήμερα!

3. Καζάμ

Όσοι αναζητούν ένα εργαλείο εγγραφής οθόνης στο Linux που να είναι εύκολο στη χρήση, δεν χρειάζεται να ψάξουν περισσότερο Καζάμ. Η εύκολη στη χρήση διεπαφή και ο μικρός αριθμός επιλογών το καθιστούν την τέλεια εφαρμογή για χρήστες Linux που θέλουν να κάνουν μια γρήγορη εγγραφή βίντεο ή δύο. Όπως πολλά άλλα εργαλεία εγγραφής οθόνης, το Kazam δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να προσθέτουν φωνή κατά την εγγραφή καθώς και να καταγράφουν ήχο στην επιφάνεια εργασίας.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Museeks Music Player σε Linux

4. OpenBroadcaster

Θέλατε ποτέ να μεταδώσετε τον επιτραπέζιο υπολογιστή ή τα βιντεοπαιχνίδια σας από τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Linux; Αν ναι, υπάρχει πραγματικά μόνο μία επιλογή: OpenBroadcaster. Είναι ένα εξαιρετικά διαμορφώσιμο και εξαιρετικά προηγμένο εργαλείο μετάδοσης που επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν οτιδήποτε απευθείας στο Διαδίκτυο ή να το καταγράφουν. Υποστηρίζει πολλές διαφορετικές μορφές και έχει έναν τόνο χαρακτηριστικών. Διαθέτει υποστήριξη για δημοφιλείς ιστότοπους όπως Twitch.tv, YouTube/YouTube Gaming, HitBox κ.λπ. Η εφαρμογή έχει εύχρηστα προφίλ ροής βίντεο, δυνατότητα ροής και εγγραφής τοπικά ταυτόχρονα, εναλλαγή σκηνής, μίκτη ήχου και πολλά άλλα! Το Open Broadcaster είναι η μόνη επιλογή για χρήστες Linux που επιθυμούν να μεταδώσουν ζωντανά τον υπολογιστή τους Linux στον κόσμο.

5. FFMPEG

Αν και τεχνικά δεν είναι «οθόνη εγγραφής», με λίγη τεχνογνωσία, το FFMPEG Το εργαλείο κωδικοποίησης είναι σε θέση να καταγράφει την οθόνη εξίσου αποτελεσματικά με οποιοδήποτε από τα εργαλεία GUI σε αυτήν τη λίστα. Η λήψη του FFMPEG είναι εύκολη (αν και μπορεί να έχει ήδη εγκατασταθεί στο σύστημά σας εάν χρησιμοποιείτε πράγματα όπως το VLC ή το Audacity).

Το FFMPEG είναι ένα εργαλείο κωδικοποίησης γραμμής εντολών και μάλιστα πολύπλοκο. Εάν έχετε δοκιμάσει όλα τα προγράμματα αυτής της λίστας και εξακολουθείτε να μην είστε ικανοποιημένοι, η καταγραφή οθόνης FFMPEG λειτουργεί με ακρίβεια. Για να καταγράψετε την επιφάνεια εργασίας σας με αυτόν τον κωδικοποιητή, ανοίξτε ένα τερματικό και εισαγάγετε τα εξής:

ffmpeg -f x11grab -r 25 -s 1280x720 -i :0.0+0,24 -vcodec libx264 -vpre lossless_ultrafast -threads 0 video.mkv

Φροντίστε να κοιτάξετε μέσα από αυτήν την εντολή και να αλλάξετε πράγματα όπως η ανάλυση και το όνομα του αρχείου εξόδου.

  Πώς να επεξεργαστείτε το αρχείο Hosts στο Linux

συμπέρασμα

Η καταγραφή οθόνης στο Linux είναι μια πολύ περίεργη εμπειρία, ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Εάν χρησιμοποιείτε μια καλοφτιαγμένη εφαρμογή, θα βγείτε λέγοντας ότι η λήψη οθόνης λειτουργεί μια χαρά στο Linux. Εάν το μόνο που έχετε δει είναι τρομερές εφαρμογές που καταγράφουν κακό βίντεο (ολοκληρώνεται με σκίσιμο οθόνης), θα φύγετε λέγοντας το αντίθετο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι ποιες εφαρμογές να χρησιμοποιήσουν. Επίσης, δεν βοηθά το γεγονός ότι εμείς ως χρήστες Linux δεν διαθέτουμε μια «τυπική» εφαρμογή εγγραφής στην οποία όλοι επιμένουν. Ανάλογα με το με ποιον μιλάτε, η εφαρμογή με την οποία σας λένε να χρησιμοποιήσετε για εγγραφή θα είναι διαφορετική. Τούτου λεχθέντος, η επιλογή είναι πάντα καλή! Είναι υπέροχο που οι χρήστες μπορούν να ψωνίσουν και να ανακαλύψουν τι είναι καλύτερο για τις ανάγκες τους. Ίσως έρθει μια μέρα που όλοι οι χρήστες Linux θα εγκατασταθούν σε ένα μοναδικό εργαλείο καταγραφής οθόνης. Μέχρι τότε, λίστες όπως αυτές θα πρέπει να κάνουν.