Οι 5 καλύτερες διανομές Linux για παιχνίδια

Πολλοί άνθρωποι μένουν στην πλατφόρμα των Windows επειδή θεωρείται η καλύτερη για να παίζετε βιντεοπαιχνίδια. Πολλοί χρήστες που προτιμούν το Linux μένουν μόνο στα Windows για την εμπειρία παιχνιδιού, αλλά το gaming στο Linux δεν είναι τόσο κακό όσο το κάνουν οι άνθρωποι. Για δεκαετίες, οι χρήστες Linux αναζητούσαν τρόπους για να κάνουν πιο εύκολη την αναπαραγωγή παιχνιδιών στην πλατφόρμα. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να φτιάχνουν λειτουργικά συστήματα που βασίζονται σε Linux που επικεντρώνονται ειδικά στην αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών. Αυτά τα λειτουργικά συστήματα συνοδεύονται από διαφορετικούς τύπους εξομοιωτών κονσόλας, καταστήματα παιχνιδιών όπως το Steam και πολλά δωρεάν βιντεοπαιχνίδια που μπορούν να δοκιμάσουν οι χρήστες. Αυτές είναι οι 5 καλύτερες διανομές Linux για gaming που πρέπει να δοκιμάσετε.

1. Steam OS

Για όσους θέλουν να παίξουν σε Linux, το Steam OS είναι η καλύτερη επιλογή σήμερα. Είναι ένα λειτουργικό σύστημα Linux που βασίζεται στο Debian ειδικά σχεδιασμένο για την αναπαραγωγή παιχνιδιών σε Linux. Το Steam by Valve είναι το μεγαλύτερο κατάστημα ψηφιακών παιχνιδιών στον κόσμο. Αν θέλετε να παίξετε παιχνίδια σε Linux, η καλύτερη ευκαιρία σας είναι με το Steam OS.

  Πώς να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση πυρήνα Linux στο Ubuntu

Αυτό δεν οφείλεται μόνο στα βιντεοπαιχνίδια που είναι διαθέσιμα στη βιβλιοθήκη της Valve. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι, κυρίως: Η ισχυρή δέσμευση της Valve στην πλατφόρμα και την κοινότητα Linux. Κάνουν ευκολότερα την εγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης βίντεο ανοιχτού κώδικα και ωθούν τους προγραμματιστές να φέρουν παιχνίδια στο Linux. Θέλετε να εγκαταστήσετε το Steam OS; Δείτε τις οδηγίες μας για το πώς να φτιάξετε το δικό σας Steambox εδώ!

2. Λάκκα

Αν σας αρέσουν τα ρετρό παιχνίδια, αξίζει να το δείτε στη Λάκκα. Είναι ένα εκλεπτυσμένο λειτουργικό σύστημα που ειδικεύεται στο να διευκολύνει την εξομοίωση δεκάδων διαφορετικών τύπων παλιών οικιακών κονσολών, ντουλαπιών arcade κ.λπ.

Το Lakka είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα, κοινότητας και χρησιμοποιείται κυρίως για πράγματα όπως το Raspberry Pi (και άλλες συσκευές micro-board). Στην πραγματικότητα, έχουν μερικούς πολύ λεπτομερείς οδηγούς για το πώς να εγκαταστήσουν το λειτουργικό τους σύστημα σε οτιδήποτε, από το γνωστό Rasberry Pi, μέχρι τον σκοτεινό πίνακα Cubietruck. Δεν είναι μόνο για χόμπι-σανίδες όμως. Το Lakka μπορεί να τρέξει σε οποιονδήποτε υπολογιστή 32 bit ή 64 bit. Υπάρχουν ακόμη και εκδόσεις για χρήστες Windows και Mac.

Η Lakka λύνει τα προβλήματα για τους παίκτες που θέλουν να φτιάξουν μια κομψή συσκευή εξομοίωσης σαν το Ps3 για να συνδέσουν την τηλεόραση. Θέλετε να το πάρετε στα χέρια σας; Κατεβάστε το εδώ!

  Πώς να θέσετε σε παύση ένα σενάριο Bash με την εντολή Sleep Linux

3. Ubuntu

Το Ubuntu είναι το δοκιμασμένο και αληθινό λειτουργικό σύστημα στον κόσμο του Linux. Κάποιοι λένε, “αν είναι σε Linux, είναι στο Ubuntu”. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό. Κάθε προγραμματιστής, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματιστών παιχνιδιών, στοχεύει πρώτα το Ubuntu.

Εάν είστε gamer, είναι ίσως καλύτερο να δοκιμάσετε τουλάχιστον το Ubuntu. Είναι μια σταθερή, σταθερή βάση που είναι εύκολη στη χρήση. Επιπλέον, είναι εύκολο να εγκαταστήσετε πράγματα όπως το Steam και άλλες εφαρμογές παιχνιδιών ανοιχτού κώδικα. Το Ubuntu διαθέτει επίσης πολλούς εξομοιωτές δωρεάν/ανοικτού κώδικα και βιντεοπαιχνίδια στο κέντρο λογισμικού του. Αυτό και μόνο το κάνει να αξίζει να το ελέγξετε. Αποκτήστε το Ubuntu εδώ.

4. mGAMe

Το mGAMe είναι μια περιστροφή του Majaro Linux με μεγάλη εστίαση στους παίκτες. Η επιφάνεια εργασίας (όπως το Manjaro) έχει κατασκευαστεί με τη βοήθεια του XFCE4. Αυτό κάνει τον επιτραπέζιο υπολογιστή τέλειο για παίκτες επειδή δεν χρειάζεται πόρους. Επιπλέον, το Manjaro είναι μια κυλιόμενη διανομή. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα λαμβάνουν ενημερώσεις και δεν θα χρειάζεται να κάνουν επανεγκατάσταση κάθε 6 μήνες. Θα λάβουν τα πιο πρόσφατα προγράμματα και βιβλιοθήκες που απαιτούνται για την εκτέλεση παιχνιδιών. Μάθετε περισσότερα για το mGAMe εδώ.

5. Sparky Linux Game Over Edition

Το Sparky Linux είναι ένα ελαφρύ λειτουργικό σύστημα με βάση το Debian και ένα ελαφρύ περιβάλλον επιφάνειας εργασίας. Είναι σταθερό, αξιόπιστο και κομψό. Όπως και τα άλλα λειτουργικά συστήματα αυτής της λίστας, το Sparky είναι φτιαγμένο με γνώμονα τους παίκτες. Έρχεται με εργαλεία όπως Ομαδική ομιλία, Λούτριςκαι τα λοιπά.

  Πώς να δημιουργήσετε κωδικούς ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων σε Linux με τον Επαληθευτή

Συνολικά, το λειτουργικό σύστημα είναι πολύ ελαφρύ και μένει μακριά από το δρόμο του χρήστη. Επιπλέον, το λειτουργικό σύστημα περιλαμβάνει προγράμματα οδήγησης και εργαλεία που δεν βρίσκονται στο mainstream Debian, διασφαλίζοντας ότι όλοι όσοι χρησιμοποιούν το Sparky δεν θα χρειάζεται να ασχολούνται με τα προγράμματα οδήγησης ασύρματης σύνδεσης και τις κάρτες γραφικών τους. Το Sparky Linux κάνει πολύ καλή δουλειά βάζοντας πρώτα τους παίκτες. Μπορεί να μην είναι τόσο λαμπερό όσο το Steam OS ή τόσο επαγγελματικό όσο το Ubuntu, αλλά αξίζει το ίδιο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Sparky Linux Game Over Edition; Κατευθυνθείτε στον ιστότοπό τουςκαι κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση.

συμπέρασμα

Το παιχνίδι στο Linux έχει προχωρήσει αρκετά. Δεν ήταν πολύ καιρό πριν που οι λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών δεν μπορούσαν καν να εγκαταστήσουν το Steam χωρίς να χρησιμοποιήσουν την έκδοση των Windows. Τώρα, από το 2017, υπάρχουν πάνω από 3 χιλιάδες (και αυξανόμενα) εγγενή βιντεοπαιχνίδια Linux στο Steam, τόνοι δωρεάν βιντεοπαιχνιδιών ανοιχτού κώδικα στο Linux και αμέτρητα Humble Bundles που αποστέλλονται με Linux αντίγραφα βιντεοπαιχνιδιών. Εάν είστε gamer, το Linux αρχίζει να γίνεται όλο και καλύτερο για εσάς. Καλό παιχνίδι.