Οι 4 κορυφαίες αγορές API για την πώληση των API σας

Η χρήση API αυξάνεται σημαντικά σε αυτόν τον 21ο αιώνα.

Στην πραγματικότητα, τα API είναι μια από τις πιο αληθινές μορφές ψηφιακών προϊόντων που μπορούν να σχεδιαστούν ώστε να είναι αξιόπιστα, ανταλλάξιμα και αναπαραγώγιμα.

Πρέπει να δημιουργηθεί με τυπικό, συνεπή και συμβατό τρόπο. Τα API πρέπει επίσης να συνοδεύονται από δείγματα κωδίκων και σαφή τεκμηρίωση που μπορεί να καθοδηγήσει καλά τους προγραμματιστές.

Επομένως, εάν είστε προγραμματιστής ή επιχείρηση που μόλις ολοκλήρωσε τη δημιουργία του καλοσχεδιασμένου API σας που λύνει βασικά προβλήματα σε μια εξειδικευμένη θέση και λειτουργεί αβίαστα, τι θα ακολουθήσει;

Πώς θα βγάλατε κέρδη από αυτό;

Πώς να πουλήσετε το καλοφτιαγμένο API σας;

Μια αγορά API είναι μια καλή επιλογή!

Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο μόνο για να πουλήσετε το API σας ή να ενσωματώσετε ένα σύστημα επεξεργασίας πληρωμών σε αυτόν.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να καταχωρίσετε το API σας σε μια αγορά API και να αφήσετε αυτούς να χειριστούν τα υπόλοιπα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσο οι προγραμματιστές όσο και οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αγορές API για να πουλήσουν τα API τους, να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους και να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Αυτό το άρθρο θα χρησιμεύσει ως οδηγός σας για να εξερευνήσετε την ιδέα πίσω από τις αγορές API και πώς να τις αξιοποιήσετε για να πουλήσετε τα API σας.

Καλή ανάγνωση!

Τι είναι ένα API Marketplace;

Μια αγορά που συγκεντρώνει αγοραστές και πωλητές API σε μια πλατφόρμα μπορεί να αναφέρεται ως αγορά API. Μια αγορά API διαθέτει διάφορα στοιχεία που περιλαμβάνουν την πύλη παρόχου και την πύλη προγραμματιστή.

Αυτή η πλατφόρμα επιτρέπει στους παρόχους API (προγραμματιστές ή επιχειρήσεις) να αναφέρουν τα API τους, ενώ οι αγοραστές (άλλοι προγραμματιστές) μπορούν να δουν τα API και να τα αγοράσουν.

Για να το κάνετε αυτό πιο απλό, σκεφτείτε μια αγορά API, όπως έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως το Amazon.com ή μια αγορά με τούβλα. Αν θέλετε να πουλήσετε το ebook σας, μπορείτε να το καταχωρήσετε στο Amazon, όπου οι λάτρεις του βιβλίου μπορούν να το δουν και να το αγοράσουν αν τους αρέσει.

Ομοίως, μια αγορά API επιτρέπει σε έναν πάροχο API να παραθέτει τα API του και να δημιουργεί έσοδα από αυτά προσφέροντας διάφορα προγράμματα συνδρομής. Αυτό το τμήμα της αγοράς API μπορεί να ονομαστεί πύλη παρόχου. Η αγορά μπορεί να αναλάβει τη διαχείριση χρηστών, το σύστημα πληρωμών, τα αποσπάσματα κώδικα, την τεκμηρίωση και να δοκιμάσει την αγορά χωρίς να επενδύσει σε μια πύλη API.

  Στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου eBook: Μια εισαγωγή

Ομοίως, η αγορά API βοηθά επίσης τους προγραμματιστές ως αγοραστές να βρουν API με αποτελεσματικές δυνατότητες αναζήτησης, συλλογές και κατηγορίες. Μπορείτε να ονομάσετε αυτό το στοιχείο πύλη προγραμματιστή. Μπορούν ακόμη και να συγκρίνουν API, να προβάλουν τελικά σημεία, τιμές και άλλες λεπτομέρειες για να αγοράσουν αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους.

Η διαφορά μεταξύ API Marketplace και API Portal

Οι πύλες API είτε δημιουργούνται χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο για προϊόντα διαχείρισης API είτε αναπτύσσονται προσαρμοσμένα. Συνήθως, αναπτύσσονται μόνο από έναν πάροχο API και επιτρέπουν στους προγραμματιστές να ενσωματώσουν, να κατανοήσουν και να αναπτύξουν το API. Στοχεύει στην παράδοση τεκμηρίωσης μαζί με προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένων των σεμιναρίων και των χαρακτηριστικών. Επιτρέπουν επίσης στους προγραμματιστές να συνδεθούν με ασφάλεια με τον πάροχο μέσω διαπιστευτηρίων OAuth ή κλειδιών API.

Πολλοί πάροχοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτές τις πύλες, αλλά οι αγορές API έγιναν οι πιο διαδεδομένες τα τελευταία χρόνια.

Τώρα, οι προγραμματιστές ή οι εκδότες δεν χρειάζεται να βασίζονται μόνο σε πύλες API με περιορισμένα API, προγράμματα τιμολόγησης και προνόμια.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι αγορές API συγκεντρώνουν πολλούς παρόχους API και παρουσιάζουν τα προϊόντα τους σε ένα μόνο πλαίσιο. Ως εκ τούτου, θα δώσει στο API σας ευρύτερη έκθεση στην αγορά όπου χιλιάδες δυνητικοί αγοραστές μπορούν να δουν το API σας και ενδεχομένως να το αγοράσουν.

Βοηθά επίσης τους προγραμματιστές που αναζητούν συνεχώς ευρηματικά API να έχουν πολλές επιλογές και σχέδια τιμολόγησης για να διαλέξουν.

Ως εκ τούτου, είναι μια κατάσταση win-win τόσο για τους αγοραστές όσο και για τους πωλητές. 😎

Χρειάζεστε ακόμα περισσότερα κίνητρα;

Καλώς!

Ποια είναι τα οφέλη ενός API Marketplace;

Για παρόχους API:

  • Η ευρύτερη έκθεση αυξάνει τη βάση χρηστών σας
  • Σας βοηθά να μετρήσετε την τρέχουσα ζήτηση της αγοράς
  • Παρέχει ένα διαδραστικό φόρουμ όπου οι εκδότες μπορούν να λαμβάνουν σχόλια σχετικά με τα API τους από προγραμματιστές όσον αφορά τη χρηστικότητα, την απόδοση κ.λπ.
  • Πεδίο βελτίωσης
  • Οι πάροχοι API μπορούν να λάβουν όλο τον εκπαιδευτικό οδηγό σχετικά με τον τρόπο δημοσίευσης των API τους μαζί με διαδικτυακές εκδηλώσεις

Για προγραμματιστές:

  • Η εύρεση API γίνεται ευκολότερη με πολλές επιλογές, κατηγορίες, εύρη τιμών κ.λπ.
  • Μπορούν να περιηγηθούν γρήγορα για να δουν όλα τα διαθέσιμα API με τις δυνατότητές τους αυτήν τη στιγμή.
  • Οι καταναλωτές μπορούν επίσης να βρουν επιτυχημένο API με κατάταξη, στατιστικά στοιχεία και πίνακες
  • Τα φόρουμ τους επιτρέπουν να ελέγχουν κριτικές για ένα API από άλλους προγραμματιστές, κάτι που τους βοηθά να επιλέξουν ένα ποιοτικό API
  • Οι διαδικτυακές εκδηλώσεις, οι εκπαιδευτικοί οδηγοί και η τεκμηρίωση τους βοηθούν να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το API
  Πώς να επεξεργαστείτε και να μορφοποιήσετε ένα έγγραφο Google με φωνητικές εντολές

Τώρα, ας μιλήσουμε για μερικές από τις καλύτερες αγορές API όπου μπορείτε να πουλήσετε τα API σας.

RapidAPI

Αγοράστε και παρουσιάστε το API σας στη μεγαλύτερη και πιο αγαπημένη αγορά API της RapidAPI. Σας βοηθά να αναφέρετε το API σας, να το διαχειρίζεστε και να δημιουργείτε έσοδα από αυτό εύκολα.

Προσθέστε τις παραμέτρους και τα τελικά σημεία σας μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας την απλή διεπαφή χρήστη και μεταφορτώστε τις προδιαγραφές Swagger για να επιταχύνετε περισσότερο τη διαδικασία. Η διαδραστική τεκμηρίωση δημιουργείται αυτόματα μετά τη μεταφόρτωση του API, η οποία επιτρέπει στους καταναλωτές να δοκιμάσουν το API σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και να το χρησιμοποιήσουν με ένα κλικ.

Το RapidAPI προσφέρει αποσπάσματα κώδικα σε διαφορετικές γλώσσες, διευκολύνοντας τους χρήστες να ενσωματώσουν το API σας στην εφαρμογή τους. Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για την ασφάλεια καθώς το RapidAPI επικυρώνει κάθε αίτημα API. Εκχωρεί κλειδιά API σε κάθε χρήστη για ευκολότερη διαχείριση χρήστη και γρήγορη ρύθμιση.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την απόδοση και να λαμβάνετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις και τη χρήση του API στον πίνακα ελέγχου. Προσθέστε το API σας επιλέγοντας ένα ευέλικτο μοντέλο τιμολόγησης και ορίστε τα επίπεδα τιμολόγησης που είναι τα καλύτερα κατάλληλα για εσάς. Σας βοηθούν επίσης να προσεγγίσετε απεριόριστους χρήστες χωρίς επιπλέον χρέωση και να φροντίζετε για την τιμολόγηση και τη χρέωση για τους πελάτες σας παγκοσμίως. Μπορείτε να επωφεληθείτε από το 80% των κερδών σε κάθε συναλλαγή.

APILayer

APILayerένας πάροχος SAAS και API που βασίζεται σε cloud, κυκλοφόρησε το Αγορά API τον Φεβρουάριο του 2022. Αυτό συνδυάστηκε με την απόκτηση του Prompt API, μιας πλατφόρμας για τη δημιουργία εσόδων από τους προγραμματιστές από τα API τους.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, υπάρχουν 75+ προϊόντα API για να διαλέξετε, με τα νέα να προστίθενται συνεχώς μέρα με τη μέρα.

Κάποιος μπορεί να συνεργαστεί με το APILayer για να αποκτήσει έκθεση σε μια ευρύτερη πελατειακή βάση, βοήθεια στη διαχείριση κλειδιών, στη συλλογή πληρωμών κ.λπ. Βασικά, θα δημιουργείτε API ενώ το APILayer χειρίζεται τα υπόλοιπα.

Η διαδικασία για την καταχώριση ενός API ξεκινά με την υποβολή των λεπτομερειών για έλεγχο, μετά τις συζητήσεις σχετικά με το έργο μαζί με τις λεπτομέρειες πληρωμής και τιμολόγησης.

Στη συνέχεια, το APILayer προετοιμάζεται για μια τεχνική αξιολόγηση για να δει εάν το API πληροί τα πρότυπα ποιότητας του. Τέλος, το API εμφανίζεται στην αγορά, εάν επιλέξει όλα τα πλαίσια ελέγχου.

Το APILayer δίνει απόλυτη ελευθερία να τιμολογήσετε τα προϊόντα σας και να τα φιλοξενήσετε ή να τα επιλέξετε για φιλοξενία. Επιπλέον, οποιαδήποτε εταιρεία ή άτομο μπορεί να συνεργαστεί με το APILayer.

  Εμφύλιος πόλεμος στο Netflix από οπουδήποτε

Οι πληρωμές είναι μηνιαίες και θα μοιράζεστε το 15% των εσόδων με το APILayer.

Rakuten

Rakuten είναι μια δημοφιλής αγορά API με 1 εκατομμύριο+ προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Σας βοηθούν να διαχειριστείτε, να προωθήσετε και να πουλήσετε το API σας χωρίς δυσκολίες.

Με την απλή και γρήγορη ενσωμάτωση, μπορείτε να προσθέσετε τις παραμέτρους σας μέσα σε λίγα λεπτά ή να δοκιμάσετε να ανεβάσετε τις προδιαγραφές swagger. Δημιουργεί αυτόματα έγγραφα για να βοηθήσει τους χρήστες να δοκιμάσουν το API από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης και να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν αμέσως.

Ενσωματώστε το API σας με την εφαρμογή των χρηστών μέσω αποσπασμάτων κώδικα που είναι διαθέσιμα σε πολλές γλώσσες. Θα λάβετε λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία της απόδοσης και πληροφορίες για το API σας και θα ρυθμίσετε τα πάντα γρήγορα με ένα κλειδί ασφαλείας. Επιπλέον, το Rakuten RapidAPI επαληθεύει επίσης όλα τα αιτήματα.

Διαχειρίζεται την τιμολόγηση και τη χρέωσή σας και σας βοηθά να κλιμακωθείτε σε απεριόριστες κλήσεις API χωρίς επιπλέον κόστος. Επιλέξτε το πρόγραμμά σας σύμφωνα με την απαίτησή σας που μπορεί να είναι είτε pay-as-you-go είτε βάσει συνδρομής. Χρεώνουν ένα τέλος δημιουργίας εσόδων 20% για κάθε συναλλαγή.

Saasify

Εστιάστε σε ό,τι είναι σημαντικό για την επιχείρησή σας και επιτρέψτε Saasify για τη διαχείριση όλων των ενοχλήσεων SaaS, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων, της τεκμηρίωσης, των λογαριασμών χρηστών, της πύλης API και των τοποθεσιών και των καμπανιών μάρκετινγκ.

Αντίθετα, μπορείτε ελεύθερα να επιδοθείτε σε διασκεδαστικά πράγματα όπως η δημιουργία του API, η προσθήκη εκπληκτικών δυνατοτήτων σε αυτό και η δημιουργία χρημάτων με το Saasify.

Σας βοηθά να διατηρήσετε την κυριότητα του API μαζί με την επιχείρησή σας SaaS, ενώ σας βοηθά να προωθήσετε το API αποτελεσματικά και να προσφέρετε μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Το Saasify δημιουργεί τελικά σημεία API αφού τους δώσετε την προδιαγραφή OpenAPI του API που φιλοξενείται εξωτερικά.

Το προϊόν σας είναι πλήρως προσαρμόσιμο με ένα αρχείο διαμόρφωσης JSON, παρόλο που το Saasify παρέχει ορισμένες προεπιλογές όπως τιμολόγηση, έγγραφα, επωνυμία και κείμενο μάρκετινγκ. Το Saasify θα παρακολουθεί κάθε αλλαγή που κάνετε στο προϊόν σας για να έχει τον πλήρη έλεγχο της έκδοσης του προϊόντος σας.

Με το Saasify, βρίσκεστε σε ασφαλές μέρος καθώς φιλοξενείται στο AWS και ελέγχεται συνεχώς από τρίτο μέρος. Μπορείτε να ενσωματώσετε το Saasify με το Stripe για να ελέγχετε τις συνδρομές και τα έσοδά σας, ενώ προσφέρουν επίσης τιμολόγηση και χρέωση για τον κλάδο.

Η συνεργασία μαζί τους περιλαμβάνει ένα τέλος δημιουργίας εσόδων 20%.

συμπέρασμα

Ελπίζω αυτές οι αγορές API να σας βοηθήσουν να βρείτε πιθανούς πελάτες για τα API σας, να τους πουλήσετε χωρίς προβλήματα και να βελτιώσετε τα προϊόντα σας για να συνεχίσετε να αποκομίζετε τεράστια κέρδη.

Στη συνέχεια, εξερευνήστε πώς να παρακολουθείτε τα API σας.