Οι 3 διαφορετικοί τύποι ψεύτικων εφαρμογών στο Google Play Store

Το Google Play Store είναι διαβόητο για ψεύτικες εφαρμογές και το πρόβλημα επιδεινώνεται από την άρνηση της Google να κάνει οτιδήποτε γι’ αυτό. Οι ψεύτικες εφαρμογές μπορεί να είναι αβλαβείς, π.χ., μπορεί απλώς να είναι ένας τρόπος για να κερδίσετε έσοδα από διαφημίσεις ή να είναι κακόβουλες, π.χ. να κλέψουν δεδομένα ή ακόμα και να τα καταστρέψουν. Δεν είναι όλες οι ψεύτικες εφαρμογές στο Google Play Store ίδιες και αν δεν γνωρίζετε τους διαφορετικούς τύπους που υπάρχουν, μπορεί να πέσετε θύμα ενός από αυτούς. Αυτό που το κάνει χειρότερο είναι ότι αυτές οι ψεύτικες εφαρμογές έχουν εκατομμύρια λήψεις, κάτι που συχνά θεωρούν οι άλλοι χρήστες ως ένδειξη ότι η εφαρμογή που εξετάζουν είναι η πραγματική.

Κατάφωρα Rip-offs

Το VLC player είναι μια πολύ δημοφιλής εφαρμογή ειδικά στο Android. Είναι αυτονόητο ότι οι περισσότεροι το έχουν ακούσει. Εάν ο μέσος χρήστης Android χρειάζεται να παίξει ένα αρχείο πολυμέσων που το προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων δεν μπορεί να χειριστεί, το VLC θα είναι η πρώτη του επιλογή. Μια εφαρμογή τόσο δημοφιλής όσο το VLC έχει αντιγραφεί κατάφωρα. Αυτές οι εφαρμογές κάνουν πολλά για να φαίνονται αληθινές. το όνομα του προγραμματιστή θα είναι ένα κοντινό αντίγραφο, η διεπαφή χρήστη και τα εικονίδια κ.λπ. θα είναι ακριβή αντίγραφα. Στο εσωτερικό, η εφαρμογή μπορεί να λειτουργεί ή να μην λειτουργεί τόσο καλά όσο η αρχική.

  Πόσο κοστίζει το Netflix στην Ιαπωνία;

Κακές απομιμήσεις

Μια εφαρμογή, μόλις γίνει δημοφιλής, βγάζει κακές απομιμήσεις. Πάρτε το παράδειγμα του δημοφιλούς παιχνιδιού Angry Birds. Εάν κάνετε αναζήτηση στο Google Play Store για το παιχνίδι, θα βρείτε το πραγματικό μαζί με άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν τους ίδιους ή παρόμοιους χαρακτήρες. Δεν θα αναπτυχθούν από τη Rovio, αλλά θα περιλαμβάνουν όλους τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, και κατά καιρούς παρόμοιο παιχνίδι.

Αυτές οι εφαρμογές είναι συχνά πολύ ενδεικτικές για το πόσο ψεύτικες είναι. Το έργο τέχνης είναι απύθμενο για κάποιον και η λειτουργικότητα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική, π.χ., μπορεί να είναι απλώς ένα πακέτο ταπετσαρίας. Η περιγραφή θα το δώσει μακριά επίσης? δεν θα περιγράφει την εφαρμογή και θα είναι γεμάτη λέξεις και φράσεις που ο μέσος χρήστης που θέλει να κατεβάσει το Angry Birds μπορεί να πληκτρολογήσει για αναζήτηση. Μερικές φορές, το όνομα θα είναι επίσης διαφορετικό, αλλά θα εξακολουθεί να διαθέτει στιγμιότυπα οθόνης ή έργα τέχνης παρόμοια με την αρχική εφαρμογή.

  Δεν μπορείτε να συνδέσετε το χειριστήριο Xbox 360 στον υπολογιστή; Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε

Εφαρμογές ανοιχτού κώδικα επανασυσκευασμένες

Πολλοί προγραμματιστές κάνουν τις εφαρμογές τους ανοιχτού κώδικα και πολλοί άνθρωποι τις εκμεταλλεύονται. Μερικές φορές, οι εφαρμογές ανοιχτού κώδικα επανασυσκευάζονται και αποστέλλονται στο Google Play Store. Οι διαφημίσεις προστίθενται σε μια κατά τα άλλα εφαρμογή χωρίς διαφημίσεις. Αυτό δεν είναι παράνομο, αυστηρά μιλώντας και αν κάποιος έχει κάνει μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να τη χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν. Οι διαφημίσεις είναι το πραγματικό πρόβλημα και λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν γι’ αυτό. Αυτού του είδους οι εφαρμογές είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστούν.

Πώς να αποφύγετε την ψεύτικη εφαρμογή

Για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε λήψη της σωστής εφαρμογής, θα πρέπει να

  Πώς να εγκαταστήσετε επεκτάσεις στο VLC Player

Χρησιμοποιήστε το Google για να αναζητήσετε την εφαρμογή. Τα αποτελέσματα αναζήτησης θα σας οδηγήσουν στο πραγματικό
Επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του προγραμματιστή και αναζητήστε έναν σύνδεσμο προς την εφαρμογή εκεί
Ελέγξτε τις κριτικές. η ψεύτικη εφαρμογή πιθανότατα θα έχει κακές κριτικές και κακή βαθμολογία
Ελέγξτε και ελέγξτε ξανά το όνομα του προγραμματιστή. Δείτε το προσεκτικά για τυχόν πρόσθετους επιπλέον χώρους ή κάτι παρόμοιο

Οι περισσότεροι άνθρωποι δημιουργούν ψεύτικες εφαρμογές δημοφιλών τίτλων. Μια σκοτεινή εφαρμογή είναι λιγότερο πιθανό να αφαιρεθεί. Αν ψάχνετε για μια δημοφιλή εφαρμογή για λήψη, όπως το Facebook Messenger ή το Whatsapp, λάβετε τον σύνδεσμο μέσω του επίσημου ιστότοπου.