Οι 12 καλύτεροι διακόπτες Gigabit 5 θυρών για τη ρύθμιση του δικτύου σας

  • Κάνει την απομακρυσμένη εργασία άνετη
  • Ταχύτερη κοινή χρήση πολυμέσων
  • Η γρήγορη ταχύτητα Διαδικτύου σας κάνει παραγωγικούς
  • Μεγαλύτερη υποστήριξη για βιντεοκλήσεις και διασκέψεις
  • Απεριόριστη λήψη και σερφ

Τι είναι το Gigabit Ethernet;

Ένα gigabit (Gb) ή ένα δισεκατομμύριο bit ανά δευτερόλεπτο (bps) δεδομένων, μπορεί να μεταδοθεί χρησιμοποιώντας gigabit Ethernet. Αυτή η τεχνολογία μετάδοσης δεδομένων βασίζεται στη μορφή πλαισίου Ethernet και στο πρωτόκολλο που χρησιμοποιούνται σε τοπικά δίκτυα (LAN).

Συνδέει διακομιστές και υπολογιστές τοπικών δικτύων. Πολλές επιχειρήσεις έχουν μετατοπιστεί από το Fast Ethernet στο Gigabit Ethernet για ενσύρματα τοπικά δίκτυα λόγω των ταχύτερων ρυθμών μεταφοράς δεδομένων και της βελτιωμένης καλωδίωσης.

Κύρια χαρακτηριστικά του Gigabit Ethernet

  • Υψηλότερη ταχύτητα Διαδικτύου σε σύγκριση με το δρομολογητή, επειδή υπάρχει πολύ μικρή απώλεια ταχύτητας λόγω της ανώτερης συνέπειας του ενσύρματου δικτύου με το ασύρματο δίκτυο.
  • Γενικά, ένας διακόπτης gigabit υποστηρίζει ταχύτητες χάλκινου καλωδίου 10/100/1000 Mbps και ρυθμούς καλωδίων οπτικών ινών 1000 Mbps, αυξάνοντας την ταχύτητα δικτύου.
  • Ένας διακόπτης gigabit επιτρέπει τη διανομή ταχύτητας Διαδικτύου με βάση τις απαιτήσεις των συνδεδεμένων συσκευών.

Τώρα, καταλάβαμε για τους διακόπτες gigabit, ας δούμε τους καλύτερους διακόπτες gigabit που διατίθενται.

Οι καλύτεροι διακόπτες Gigabit 5 θυρών

Διακόπτης Gigabit 5 θυρών NETGEAR

Ο διακόπτης 5 θυρών Gigabit Ethernet Plus της NETGEAR προσφέρει στις επιχειρήσεις τεράστια ορατότητα και έλεγχο στα δίκτυά τους. Έρχεται με πέντε θύρες, VLAN, IGMP και QoS. Επιπλέον, είναι ένα εύχρηστο λογισμικό που θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε εύκολα τα δίκτυά σας.

Μπορείτε να το τοποθετήσετε ανά χώρο σας, καθώς υποστηρίζει τοποθέτηση επιτραπέζιου υπολογιστή και βάσης και η αθόρυβη λειτουργία του μπορεί να λειτουργήσει με περιβάλλοντα ευαίσθητα στον θόρυβο. Επιπλέον, σε ταχύτητα καλωδίου, η αρχιτεκτονική μεταγωγής χωρίς αποκλεισμό εξασφαλίζει μέγιστη απόδοση. Παρέχει επίσης τρία χρόνια εγγύηση υλικού.

Αυτός ο διακόπτης ethernet είναι επίσης προσιτός και παρέχει ενεργειακά αποδοτικό σχεδιασμό. Έτσι, είναι ιδανικό για τη μικρή επιχείρηση ή την οικιακή σας επιχείρηση.

Διακόπτης Tenda 5 θυρών Gigabit

Ο διακόπτης Tenda Gigabit Ethernet Network διαθέτει πέντε θύρες. Είναι μια μικρή συσκευή, επομένως δεν πιάνει περισσότερο χώρο. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο στη ρύθμιση και τη χρήση. Δεν απαιτεί κανένα λογισμικό για τη διαμόρφωση.

Αυτός ο διακόπτης Gigabit λειτουργεί έξυπνα χωρίς σχετική ρύθμιση. Σημαίνει ότι η θύρα μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα τις τεμνόμενες και παράλληλες γραμμές.

Επιπλέον, παρέχει μια προσαρμοζόμενη θύρα 10/100/1000Mbps για γρήγορη σύνδεση με άλλους δρομολογητές. Προσφέρει επίσης πρόσθετες ενσύρματες συνδέσεις για τον εκτυπωτή, τον φορητό υπολογιστή, τον επιτραπέζιο υπολογιστή κ.λπ. Επομένως, αυτή η θύρα διακόπτη μπορεί να είναι το τέλειο gigabit για την οικιακή σας επιχείρηση.

  Πώς να παρακάμψετε την οθόνη ενεργοποίησης της Verizon

Linksys LGS105: Διακόπτης 5 θυρών

Επιταχύνετε το Διαδίκτυό σας κατά 1000 MP με το Linksys gigabit ethernet switch. Επιπλέον, οι πέντε θύρες του είναι αυτόματης ανίχνευσης. Μπορείτε εύκολα να το έχετε πρόσβαση απλά συνδέοντάς το.

Παρέχει επίσης πενταετή εγγύηση και υποστήριξη. Ο διακόπτης ethernet gigabit Linksys διατίθεται σε δύο χρώματα (μπλε και μαύρο) και σας εξοικονομεί πολύ ενέργεια και χρήματα.

Διακόπτης Ethernet D-Link

Το D-Link Ethernet Switch μπορεί να υποστηρίξει SMB (Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις) χωρίς ομάδα IT, πράγμα που σημαίνει ότι είναι προσιτό και αξιόπιστο. Επιπλέον, έχει συμπαγή σχεδιασμό. μπορείτε να το τοποθετήσετε οπουδήποτε ή να το κρεμάσετε σε τοίχο.

Διαθέτει οκτώ θύρες (8 x 10/100/1000BASE-T θύρες) και διαθέτει ολοκληρωμένη διαχείριση μεταγωγών μέσω web interface. Η παρακολούθηση IGMP, ο έλεγχος καταιγίδων και το στατικό MAC είναι μερικά από τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας του. Ο διακόπτης D-Link υποστηρίζει επίσης 802.1Q VLAN, QoS και περιορισμό εύρους ζώνης.

Εάν είστε μια μικρή αναπτυσσόμενη επιχείρηση, χρησιμοποιήστε αυτόν τον διακόπτη Giga.

Διακόπτης Ethernet Gigabit 5 θυρών

Ένας διακόπτης Ethernet 5 θυρών λειτουργεί καλύτερα για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας. Είναι συμβατό και αξιόπιστο για οικιακές επιχειρήσεις, μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή δίκτυα επιτήρησης. Εύκολη σύνδεση και δεν χρειάζεται πρόσθετο λογισμικό για πρόσβαση.

Διαθέτει πέντε θύρες αυτόματης διαπραγμάτευσης για την αύξηση της χωρητικότητας του δικτύου και μπορείτε να την κλιμακώσετε σε πέντε χρήστες. Προσαρμόζει αυτόματα την κατανάλωση ενέργειας και μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα του δικτύου σας. Μπορείτε να το συνδέσετε σε πολλές συσκευές όπως υπολογιστές, εκτυπωτές, κάμερες web, έξυπνες τηλεοράσεις και έξυπνες κονσόλες παιχνιδιών.

Είναι κατασκευασμένο με τεχνολογία Green για εξοικονόμηση ενέργειας, μειώνοντας τη θερμότητα και αυξάνοντας τη λειτουργικότητα και την απόδοσή του.

Διακόπτης Gigabit 5 θυρών TRENDnet

Το TRENDnet 5-Port Gigabit Desktop Switch διαθέτει πέντε θύρες και ενδείξεις LED που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας έως και 70%. Είναι ισχυρό αλλά ενεργειακά αποδοτικό και παρέχει χωρητικότητα μεταγωγής 10 Gbps.

Είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ μέταλλο, κυρίως για επιτραπέζια εγκατάσταση plug-and-play. Με τη σχεδίαση χωρίς ανεμιστήρα, ο διακόπτης δικτύου καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και είναι αθόρυβος στη λειτουργία. Ως αποτέλεσμα της τεχνολογίας GREENnet, η τάση ισχύος ρυθμίζεται αυτόματα, με αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Reidubo 8 Port Gigabit PoE Switch

Με θύρες uplink δύο gigabit και οκτώ συνδέσεις Base-TX RJ45 10/100/1000 Mbps, ο διακόπτης ethernet PoE Gigabit Reidubo μπορεί να μεταδίδει δεδομένα και ισχύ ταυτόχρονα.

● Έχει συνολική ισχύ εξόδου 120W PoE

● Θύρα ανερχόμενης ζεύξης 2 gigabit

● Η μέγιστη ισχύς κάθε θύρας είναι 30W

● Ενσωματωμένο τροφοδοτικό 120W

Η σχεδίασή του με αντικεραυνική προστασία θα σώσει τις συσκευές σας από κακόβουλο σε κακές καιρικές συνθήκες. ο διακόπτης PoE καθορίζει αυτόματα εάν η συσκευή σας χρειάζεται ρεύμα ή όχι.

Η τροφοδοσία της θύρας μπορεί να απενεργοποιηθεί αυτόματα εάν πρόκειται για συσκευή χωρίς PoE που δεν χρειάζεται τροφοδοσία, αποτρέποντας ζημιά στη συσκευή που δεν είναι PoE.

  Ποια iPhone έχουν ασύρματη φόρτιση;

Το Quality of Service (QoS) επιτρέπει στους διακόπτες POE να δίνουν προτεραιότητα στην παράδοση ζωτικού υλικού για 1-2 θύρες, ενώ ο διακόπτης PoE μεταδίδει δεδομένα στη μέγιστη χωρητικότητα.

Απλώς συνδέστε και παίξτε και τοποθετήστε το οπουδήποτε και μπορεί να είναι το καλύτερο για το σημείο πρόσβασης, συσκευές PD, κάμερα ασφαλείας κ.λπ. Επομένως, είναι καλύτερο για επιχειρήσεις, σπίτια και γραφεία. Είναι μια καλή επιλογή για υψηλές απαιτήσεις εύρους ζώνης.

Linksys SE3005: Διακόπτης Gigabit 5 θυρών

Ο μη διαχειριζόμενος διακόπτης Linksys SE3005 Gigabit ethernet βελτιώνει τη ροή. Ανιχνεύει αχρησιμοποίητες θύρες σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας χρησιμοποιώντας προηγμένη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας.

Σε σύγκριση με το 10/100 Ethernet, οι συνδέσεις είναι δέκα φορές πιο γρήγορες. Επιπλέον, Όλες οι θύρες υποστηρίζουν την αυτόματη ανίχνευση καλωδίων MDI/MDI X και θυρών που προσαρμόζονται στους βέλτιστους ρυθμούς ροής δεδομένων 10/100/1000 Mbps.

Διακόπτης STEAMEMO 5 θυρών Gigabit

Το STEAMEMO 5 Port Gigabit Ethernet Unmanaged PoE Switch είναι ένα πλήρες πακέτο για όλες τις ανάγκες σας ethernet. Αυτός ο διακόπτης PoE τεσσάρων θυρών είναι απλός στη λειτουργία και τη συντήρηση και αποτρέπει τις καταιγίδες εκπομπής, τις ανακατεύξεις δεδομένων και την αστάθεια δεδομένων της εφαρμογής ασύρματης δικτύωσης.

Υποστηρίζει συσκευές PoE και μη PoE, αλλά όταν συνδέεται με μια παθητική συσκευή PoE, μπορεί να χρειαστείτε έναν ενεργό διαχωριστή PoE.

Προστατεύει τα δεδομένα και τις συσκευές σας καθώς διαθέτει επαγγελματική λειτουργία προστασίας φωτισμού. Επίσης, η λειτουργία AI watchdog της θύρας PoE εντοπίζει κάθε είδους πρόβλημα και επανεκκινεί τη σύνδεση. Διαθέτει επίσης μηχανισμό προστασίας από βραχυκύκλωμα καλωδίου δικτύου για προστασία του συστήματός σας σε περίπτωση υψηλής τάσης ή βραχυκυκλώματος.

Ο σχεδιασμός του χωρίς ανεμιστήρα του επιτρέπει να λειτουργεί χωρίς να δημιουργεί θόρυβο. Και συνοδεύεται από εγγύηση 1 έτους και πολιτική αντικατάστασης σε περίπτωση προβλημάτων συσκευής.

Διακόπτης Gigabit 5 θυρών Zyxel [GS105S]

Η λειτουργία πράσινου Ethernet 5 θυρών Zyxel σάς βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας. Παίξτε παιχνίδια και πραγματοποιήστε ροή πολυμέσων χωρίς δυσκολία χρησιμοποιώντας θύρες QoS με τρία επίπεδα προτεραιότητας. Η λειτουργία plug-and-play σάς επιτρέπει να συνδεθείτε σε διάφορα VoIP, προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων, κονσόλες παιχνιδιών και άλλα.

Πιο γρήγορος από το Fast Ethernet, ο διακόπτης Zyxel GS-105S v2 10/100/1000 Mbps είναι κατασκευασμένος για να παρέχει αξιόπιστη, υψηλής απόδοσης συνδεσιμότητα δικτύου πολυμέσων. Χάρη στη λειτουργία αυτόματης ανίχνευσης και τις θύρες Gigabit Ethernet στη συσκευή Zyxel GS-105S v2, μπορείτε επίσης να επαληθεύσετε εύκολα τη σύνδεση και την κατάσταση δραστηριότητας με μια ματιά.

Διακόπτης 5 θυρών Zyxel [GS1200-5]

Με αυτόν τον διακόπτη περιλαμβάνεται μια εύχρηστη διεπαφή εγκατάστασης που βασίζεται στον ιστό, η οποία σας καθοδηγεί στη ρύθμιση, τη διαμόρφωση και τη διαχείριση — συμπεριλαμβανομένων των αντιγράφων ασφαλείας διαμόρφωσης και ενημερώσεων υλικολογισμικού — γρήγορα και αποτελεσματικά. Το δίκτυό σας θα λειτουργεί ομαλά με λίγα μόνο κλικ, επιτρέποντάς σας να συνεχίσετε την εργασία σας.

Χωρίζει το δίκτυο σε μικρές ομάδες χρησιμοποιώντας VLAN για να βελτιώσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του δικτύου και εγγυάται αθόρυβη λειτουργία, μεγαλύτερη αξιοπιστία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

  Γιατί τα smartphone δεν μπορούν να τραβήξουν θολές φωτογραφίες φόντου

Μια ενιαία διαδρομή δεδομένων υψηλού εύρους ζώνης δημιουργείται συνδυάζοντας δύο φυσικές θύρες στο GS1200-5 για ταχύτερες μεταφορές αρχείων και βελτιωμένη διαμόρφωση. Επιπλέον, μειώνει τη χρήση ενέργειας προσαρμόζοντας την κατανάλωση ενέργειας.

Είναι δέκα φορές ταχύτερη από την ταχύτητα Fast Ethernet Gigabit. Παρέχετε αποκλειστικό εύρος ζώνης που δεν είναι αποκλεισμένο έως και 2.000 Mbps ανά θύρα.

Επιπλέον, έχει εξελιγμένες δυνατότητες όπως αντικατοπτρισμός θυρών, Jumbo Frames, διαχείριση καταιγίδας εκπομπής και ανίχνευση/πρόληψη βρόχου. Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να επωφεληθούν από τις εφαρμογές επιχειρηματικού δικτύου υψηλής ταχύτητας, είναι μια φανταστική επιλογή!

Διακόπτης Gigabit TP-Link 5 θυρών

Ο διακόπτης δικτύου TP Link TL-SG105 Gigabit Ethernet είναι κατασκευασμένος με τεχνολογία πράσινου ethernet, η οποία μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και σας βοηθά να επεκτείνετε τη χωρητικότητα του δικτύου σας 5 φορές με λιγότερη ισχύ.

Διαθέτει πέντε θύρες που υποστηρίζουν αυτόματη διαπραγμάτευση και η λειτουργία ελέγχου ροής εξασφαλίζει αξιόπιστη και ασφαλή μεταφορά δεδομένων.

Η κομψή σχεδίασή του και η εύκολη εγκατάσταση του χωρίς εγκατάσταση λογισμικού το καθιστούν εύχρηστο και μπορείτε να το τοποθετήσετε όπου θέλετε, καθώς διατίθεται με σχέδιο επιτραπέζιου ή τοίχου.

Επιπλέον, εγγυάται μετάδοση βίντεο και φωνής υψηλής ποιότητας για να συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρησή σας και η 24×7 ώρα εξυπηρέτησης πελατών την κάνει να διαφέρει από άλλους διακόπτες gigabit.

Switch vs. Router: Ποιες είναι οι διαφορές;

Τα δύο πιο βασικά μέρη ενός δικτύου είναι ο διακόπτης και ο δρομολογητής. Αν και και οι δύο χρησιμεύουν ως συσκευές σύνδεσης του δικτύου, μερικές φορές οι άνθρωποι τις μπερδεύουν μεταξύ τους. Και οι δύο εξυπηρετούν πολύ διαφορετικούς σκοπούς. Ας δούμε τις διαφορές μεταξύ του διακόπτη και του δρομολογητή.

Τι είναι ο διακόπτης;

Οι διακόπτες διευκολύνουν την κοινή χρήση πόρων συνδέοντας όλο τον εξοπλισμό σε ένα δίκτυο μικρών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των εκτυπωτών και των διακομιστών.

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται σε ένα κτίριο ή στην πανεπιστημιούπολη, αυτές οι συνδεδεμένες συσκευές μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μοιράζονται πληροφορίες λόγω του διακόπτη. Η δημιουργία ενός δικτύου μικρών επιχειρήσεων δεν είναι δυνατή χωρίς διακόπτες για τη σύνδεση και τη σύνδεση συσκευών.

Τι είναι ένας δρομολογητής;

Ένας δρομολογητής συνδέει διάφορους διακόπτες και τα αντίστοιχα δίκτυά τους για να σχηματίσει ένα πιο εκτεταμένο δίκτυο, όπως ένας μεταγωγέας συνδέει πολλές συσκευές για να δημιουργήσει ένα δίκτυο. Αυτά τα δίκτυα θα μπορούσαν να υπάρχουν σε μία ή περισσότερες τοποθεσίες. Κατά τη δημιουργία ενός δικτύου μικρών επιχειρήσεων, θα χρειαστείτε έναν ή περισσότερους δρομολογητές.

Ο δρομολογητής συνδέει όχι μόνο διάφορα δίκτυα μεταξύ τους, αλλά επιτρέπει επίσης σε πολλούς χρήστες και δικτυωμένες συσκευές να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Η ικανότητα του διακόπτη SwitchRouterA να συνδέει πολλές συσκευές ταυτόχρονα είναι ο κύριος σκοπός του, αλλά οι διακόπτες έχουν και άλλες χρήσεις. Η κύρια δουλειά ενός δρομολογητή είναι να συνδέει ταυτόχρονα πολλά δίκτυα. Το επίπεδο σύνδεσης δεδομένων είναι το σημείο όπου λειτουργεί. Λειτουργεί στο επίπεδο δικτύου. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 10/100 Mbps. Η μέγιστη ταχύτητα για ασύρματη σύνδεση είναι 1/10 Mbps. Η απώλεια ταχύτητας είναι πολύ ελάχιστη. Η απώλεια ταχύτητας αντιπροσωπεύει το 15-20% του προγράμματος Διαδικτύου. Οι πληροφορίες χωρίζονται σε μονάδες που ονομάζονται «πλαίσια» καθώς περνούν Ένας διακόπτης. Ο δρομολογητής είναι υπεύθυνος για τη συσκευασία της μετάδοσης δεδομένων. Περιλαμβάνεται χαμηλό κόστος. Περιλαμβάνεται υψηλότερο κόστος.