Οι 11 καλύτερες εφαρμογές κάμερας για Android το 2020

Η φωτογραφία αποτελεί βασικό στοιχείο της εμπειρίας smartphone, αφού τα τηλέφωνα είχαν την πολυτέλεια να εμφανίζουν χρώμα. Με τα χρόνια, οι εφαρμογές κάμερας έχουν γίνει αναγκαιότητα για την πλατφόρμα. Ορισμένοι χρήστες απαιτούν απίστευτες προσαρμογές για selfies, ενώ άλλοι θέλουν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην επαγγελματική φωτογραφία. Δεν υπήρχε τρόπος να ληφθούν υπόψη όλα αυτά τα σενάρια χρήσης. Παρά τις καλύτερες προσπάθειες του κατασκευαστή, οι προεπιλεγμένες εφαρμογές κάμερας δεν έχουν απολαύσει το προνόμιο της συνέπειας. Αυτό γέννησε μια ολόκληρη βιβλιοθήκη εφαρμογών που βασίζονται στην κάμερα για να πιέσουν κάθε λίγη ισχύ από αυτήν την κάμερα. Εδώ είναι η επιλογή μας για τις 10 καλύτερες εφαρμογές κάμερας Android.

Επρόκειτο να συμπεριλάβουμε συγκρίσεις εικόνων σε αυτήν την ανάλυση, αλλά όλες οι εικόνες έβγαιναν σχεδόν ίδιες, οπότε δεν υπήρχε λόγος. Θα εστιάσουμε σε αυτό που κάνουν αυτές οι εφαρμογές κάμερας που τις κάνουν να ξεχωρίζουν έτσι ώστε να σκεφτείτε να αντικαταστήσετε την προεπιλεγμένη εφαρμογή σας. Αυτές οι εφαρμογές δοκιμάστηκαν σε ένα Samsung Galaxy S7 Edge.

1. Κάμερα Google

Παρόλο που η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη παγκοσμίως, μπορείτε να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση χρησιμοποιώντας ένα αρχείο APK. Τούτου λεχθέντος, αυτή είναι μια μινιμαλιστική εφαρμογή που κυκλοφόρησε με το Google Now και το Android 5.0. Η εφαρμογή έκανε καλή δουλειά, επιτρέποντάς σας να τραβήξετε φωτογραφίες χωρίς να σας εμποδίζει. Δεν χρειάζεται να κάνετε ούτε την παραμικρή προσαρμογή: ανοίξτε την εφαρμογή, τοποθετήστε το δείκτη και κάντε κλικ. Οι πανοραμικές λήψεις είναι επίσης αρκετά ενδιαφέρουσες, καθώς αντί για μια μεγάλη συνεχή έκθεση, χρειάζεται μια σειρά φωτογραφιών, που δίνει στο θέμα σας την ελευθερία να κινείται. Το καλύτερο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή Google Camera πρέπει να είναι η λειτουργία θολώματος. Μιμείται πολύ έξυπνα το βάθος πεδίου. Δεν υπάρχει άλλη εφαρμογή, ούτε καν στο iOS, που να πλησιάζει τόσο πολύ αυτή τη δυνατότητα.

  Ρυθμίστε χρονοδιακόπτες για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα σε οποιαδήποτε μελλοντική ημερομηνία με DownCount [Android]

Κατεβάστε την Κάμερα Google εδώ

Σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμο για τη χώρα σας, μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου APK.

2. Κάμερα 360

Αυτή είναι μια κλασική εφαρμογή. Η Camera 360 σάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε χειροκίνητα περιοχές εστίασης, να προσθέσετε μετατόπιση κλίσης και να προσθέσετε υπερκορεσμό και τώρα έχουν προσθέσει φίλτρα ωραιοποίησης για να κάνουν πραγματικά τις selfies σας να αναδυθούν. Το Camera 360 είναι αρκετά βαρύ για διαφημίσεις, αλλά μόλις πατήσετε το εικονίδιο της κάμερας, σταματούν να εμφανίζονται. Αυτή η εφαρμογή θα σας φανεί χρήσιμη αν προσπαθείτε να μετατρέψετε τις συνηθισμένες λήψεις σε κάτι πιο καλλιτεχνικό.

Κατεβάστε το Camera 360 εδώ

3. Κάμερα για Android

Η κάμερα για Android μπορεί να περιγραφεί καλύτερα ως μια εφαρμογή γυμνών οστών. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την προσθήκη γεωγραφικών ετικετών, να αναβοσβήσετε και να σύρετε προς τα επάνω για να δείτε περισσότερες επιλογές. Αν και η επιλογή αυτών των επιλογών είναι τόσο ασταθής, καταλήγετε να επιλέξετε κάτι άλλο τυχαία. Ίσως καλύτερα να αποφύγετε αυτό το μενού. Η εφαρμογή ξεκινά γρήγορα, σας δείχνει την κάμερα και ξεφεύγει. Αν αυτό είναι που ψάχνετε, αυτή η εφαρμογή είναι η καλύτερη επιλογή.

Κατεβάστε την κάμερα για Android

4. CameraMX

Και πάλι, αυτή η εφαρμογή είναι περισσότερο για το τι δεν κάνει. Δεν σας εμποδίζει, δεν εμφανίζει διαφημίσεις στη μέση μιας λήψης και δεν σας επιβάλλει καμία ρύθμιση. Σε περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε ειδικά εφέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν περιορισμένο πίνακα από το κουμπί Fx. Το CameraMX σάς επιτρέπει να τραβάτε φωτογραφίες γρήγορα αντί να σας προσφέρει περίπλοκα gizmos που επιτυγχάνουν τα ίδια αποτελέσματα, ουσιαστικά.

Κατεβάστε το Camera MX

  Πώς να διορθώσετε ένα μη εξουσιοδοτημένο μήνυμα συσκευής ADB στο Android

5. Cymera

Η Cymera απολαμβάνει την κατάστασή της ως μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές κάμερας για Android, για καλό λόγο. Η διεπαφή χρήστη σάς οδηγεί από μια φορτωμένη εισαγωγική οθόνη σε μια όμορφη διεπαφή που χαρακτηρίζεται καλύτερα ως αποτελεσματική. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα φίλτρα, τις λειτουργίες και τις λειτουργίες απευθείας από εδώ και συνοδεύεται από μια τεράστια βιβλιοθήκη φίλτρων selfie για τους λάτρεις.

Κατεβάστε το Cymera εδώ

6. Ektacam

Το Ektacam είναι λιγότερο εφαρμογή κάμερας και περισσότερο εφαρμογή φίλτρων. Ωστόσο, αρκεί η πρώτη που προκρίνεται στη λίστα. Το Ektacam σάς επιτρέπει να τραβήξετε εικόνες σύμφωνα με την παράδοση των παλιών καμερών με φιλμ, προσομοιώνοντας τον τρόπο με τον οποίο έμοιαζαν οι εικόνες σε διάφορους τύπους ταινιών, τροφοδοτώντας κάποια σοβαρή νοσταλγία.

Κατεβάστε το Ektacam εδώ

7. Υπόκαμερα

Η Hypocam είναι τόσο απλή όσο η Κάμερα της Google. Ωστόσο, συνοδεύεται από την προειδοποίηση ότι μπορείτε να τραβήξετε ασπρόμαυρες εικόνες. Η Hypocam πηγαίνει πιο βαθιά από απλά αποκορεστικές εικόνες. Μπορείτε να επιλέξετε το ακριβές εύρος χρωμάτων που θέλετε να μεγιστοποιήσετε ή να ελαχιστοποιήσετε, δίνοντάς σας περισσότερο έλεγχο σε ποια μέρη της εικόνας εμφανίζονται φωτεινά και ποια σκοτεινά. Αν σας αρέσει να εργάζεστε σε ασπρόμαυρο, σίγουρα θα εκτιμήσετε αυτό που φέρνει η Hypocam στο τραπέζι.

Κατεβάστε το Hypocam εδώ

8. Χειροκίνητη κάμερα

Η Manual Camera είναι ακριβώς αυτό, χειροκίνητο. Εκκινήστε την εφαρμογή και θα έχετε μια μυριάδα αυτόματων ρυθμίσεων όπως ισορροπία λευκού ή ISO, ταχύτητα κλείστρου κ.λπ. που μπορείτε να αρχίσετε να προσαρμόζετε. Πατήστε κάθε αναγραφόμενη επιλογή και διαμορφώστε την χρησιμοποιώντας τον επιλογέα στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Ωστόσο, αυτές οι επιλογές θα περιορίζονται στις δυνατότητες της κάμεράς σας. Είναι ωραίο να μπορείς να προσαρμόζεις κάθε πτυχή μιας εικόνας μεταξύ των λήψεων.

Κατεβάστε το Manual Camera εδώ (2,99 $)

9. Ανοίξτε την Κάμερα

Η ανοιχτή κάμερα έχει πολλά κοινά με την εφαρμογή Footej, η μόνη διαφορά είναι ότι η ανοιχτή κάμερα είναι βελτιστοποιημένη για φωτογραφία. Για το σκοπό αυτό, σας δίνεται μια ρύθμιση έκθεσης στην επάνω δεξιά πλευρά της οθόνης. Επιπλέον, μπορείτε να σύρετε για μεγέθυνση αντί για το παραδοσιακό τσίμπημα. Παραδόξως, και θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς εξερεύνησης, αλλά ήταν σχεδόν αδύνατο να ρυθμιστεί η ταχύτητα κλείστρου που έκανε τις εικόνες λίγο υπερβολικά εκτεθειμένες. Εκτός από αυτό, η εφαρμογή λειτουργεί άψογα. Εκκινεί αμέσως, σας εμφανίζει επιλογές χωρίς παρεμβολές διαφημίσεων.

  Πώς να κάνετε σίγαση των νημάτων Twitter σε iPhone, Android και στον Ιστό

Κατεβάστε το Open Camera εδώ

10. VSCO

Η VSCO απολαμβάνει την ιδιότητά της ως κλασική της αγοράς κάμερας Android. Ο σχεδιασμός είναι μινιμαλιστικός και παραδόξως θυμίζει την κάμερα της Google. Η έλλειψη επιλογών είναι η ίδια η ουσία του. Δεν χρειάζεστε ενοχλητικές, βαριές ρυθμίσεις για να εμποδίσετε την πρόοδο των εικόνων σας. Απλώς ευθυγραμμίστε το πλάνο και πατήστε το κουμπί. Τίποτα πιο περίπλοκο. Είχε κάποια προβλήματα σταθερότητας στο Galaxy S7 edge, αλλά είναι αμελητέα δεδομένου του πόσο αποτελεσματικό είναι.

Κατεβάστε το VSCO εδώ

11. Vintage Retro Cam + VHS (πρώην Yaycam Retro Vintage Camera)

Η Yaycam μεταφέρει την ιδέα των ρετρό φίλτρων σε άλλο επίπεδο. Μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε τη συσκευή σας να μοιάζει σαν να ηχογραφεί και να παίζει vintage πλάνα. Υπάρχει μια γραμμή φίλτρων στα αριστερά με πολλές δωρεάν επιλογές (και μερικές επί πληρωμή) για να ξαναζήσετε λίγη νοσταλγία από τα βίντεο που προκύπτουν. Η πληρωμένη έκδοση σάς επιτρέπει να τραβάτε εικόνες υψηλότερης ανάλυσης καθώς και να αφαιρείτε το υδατογράφημα. Η δωρεάν έκδοση σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε εικόνες σε χαμηλότερη ανάλυση ενώ σας βομβαρδίζει με διαφημίσεις σε κάθε βήμα. Αξίζει τον κόπο για το πρόσθετο VHS από μόνο του.

Κατεβάστε το Vintage Retro Cam + VHS εδώ

12. Ζ Κάμερα

Η Z-Camera κάνει ό,τι μπορούν να κάνουν οι παραπάνω κάμερες που αναφέρονται και μετά μερικά. Έχει έναν τόνο φίλτρων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σας επιτρέπει να γεμίζετε φίλτρα. Σας κακομαθαίνει στις γωνίες της κάμερας και κάνει ακόμη και ένα Tilt-shift όταν θέλετε να μετατρέψετε τα τοπία σε μινιατούρες μέσω μιας απλής διεπαφής στην κατανόηση και στη χρήση.

Κατεβάστε το Z Camera από το Google Play Store