Οι 10 κορυφαίες δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνεις ηθικός χάκερ

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αισθάνονται αηδιασμένοι όταν αναφέρονται οι ορολογίες όπως χάκερ και hacking, οι οποίες ως επί το πλείστον συνδέονται με τον ψηφιακό τομέα. Αν και οι καιροί αλλάζουν και οι άνθρωποι άρχισαν επίσης να εξερευνούν και να επεκτείνουν τον ορίζοντα σκέψης τους προς όλα τα άλλα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένου αυτού, το ethical hacking είναι μια πιστοποιημένη δεξιότητα που επιτυγχάνεται μέσω ορισμένων δεξιοτήτων που οι άνθρωποι αναπτύσσουν μελετώντας διεξοδικά στον τομέα της πληροφορικής. Εάν είστε κάποιος που θέλει να ακολουθήσει μια καριέρα στο ηθικό hacking και προβληματίζεται με τις συγκεκριμένες δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνει χάκερ λευκού καπέλου, τότε το σημερινό άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πλήρως τα γιατί και το πού βρίσκονται όλες οι δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνετε ηθικός χάκερ. Αλλά πριν προχωρήσουμε απευθείας στις δεξιότητες, ας καταλάβουμε πρώτα τους ρόλους και τις ευθύνες ενός ηθικού χάκερ.

Λίστα δεξιοτήτων που απαιτούνται για να γίνετε ηθικός χάκερ

Εδώ έχουμε δείξει έναν πλήρη οδηγό σχετικά με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνεις ηθικός χάκερ και τους ρόλους και τις ευθύνες λεπτομερώς.

Ποιες είναι οι δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνει κάποιος χάκερ White Hat;

Οι χάκερ των λευκών καπέλων και οι χάκερς με μαύρο καπέλο διαφέρουν κυρίως ως προς τα κίνητρά τους. Οι χάκερ λευκού καπέλου βοηθούν τις εταιρείες να εντοπίσουν ελαττώματα του συστήματος και να εφαρμόσουν τις απαραίτητες διορθώσεις. Σε αντίθεση με τους χάκερ μαύρου καπέλου, οι οποίοι παράνομα, κακόβουλα και συχνά για προσωπικό όφελος εισβάλλουν σε συστήματα. Οι χάκερ γκρι καπέλων βρίσκονται ανάμεσα στα δύο άκρα. Ένας συνδυασμός τακτικών μαύρου καπέλου και λευκού καπέλου χρησιμοποιείται από χάκερ γκρίζου καπέλου. Χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, οι χάκερ γκρι καπέλων σαρώνουν συχνά ένα σύστημα για αδυναμίες. Εάν εντοπιστούν προβλήματα, ειδοποιούν τον κάτοχο και ενδέχεται περιστασιακά να ζητήσουν μια μέτρια χρέωση για να διορθωθεί το πρόβλημα. Εισβάλλοντας σε ιστότοπους και δίκτυα οργανισμών χωρίς εξουσιοδότηση, ορισμένοι χάκερ με γκρίζο καπέλο προτιμούν να πιστεύουν ότι ωφελούν τις εταιρείες με κάποιο τρόπο. Προκειμένου να αποφευχθούν οι παραβιάσεις δεδομένων, οι επιχειρήσεις συνήθως προσλαμβάνουν ηθικούς χάκερ για να κάνουν δοκιμές διείσδυσης στο υλικό και το λογισμικό τους. Εκτός από τις δοκιμές, οι ηθικοί χάκερ έχουν θέσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο μέσα σε μια εταιρεία, όπως:

  • Αναλυτής κυβερνοασφάλειας
  • Αναλυτής ασφάλειας πληροφοριών
  • Αναλυτής ανίχνευσης εισβολής
  • μηχανικός ασφάλειας πληροφορικής
  • διαχειριστής ασφάλειας πληροφορικής
  • Αναλυτής ασφάλειας δικτύου
  • Ελεγκτής διείσδυσης

Τώρα, μιλώντας για τα κριτήρια επιλεξιμότητας, υπάρχουν πολλές φημισμένες πιστοποιήσεις διαθέσιμες για ηθικούς χάκερ, όπως το EC-Council και πολλοί άλλοι, όπου μπορείτε να σκοράρετε χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία και πληροφορίες με έναν κακόβουλο χάκερ για να αναλύσετε τη στάση ασφαλείας ενός συστήματος στόχου ενώ ενεργώντας νόμιμα και νόμιμα. Αυτό περιλαμβάνει την επίδειξη κατανόησης της ασφάλειας του συστήματος υπολογιστών και την αναζήτηση οπών και τρωτών σημείων στα συστήματα-στόχους. Παρόμοιες πιστοποιήσεις όπως το EC-Council παρέχονται επίσης από τις ακόλουθες εξουσιοδοτημένες πιστοποιήσεις:

  • CompTIA Security+
  • Ασφάλεια CCNA της Cisco
  • Πιστοποίηση Offensive Security Certified Professional (OSCP).
  • SANS GIAC

Ας περάσουμε τώρα αναλυτικά στο σύνολο των δεξιοτήτων που απαιτούνται για να γίνετε ηθικός χάκερ.

1. Δεξιότητες Προγραμματισμού

Εικόνα του James Osborne από την Pixabay

Μία από τις βασικές δεξιότητες που χρειάζονται για να είσαι χάκερ λευκού καπέλου είναι η γνώση προγραμματισμού. Η εγγραφή κώδικα που μια υπολογιστική συσκευή μπορεί να κατανοήσει και να χρησιμοποιήσει για να εκτελέσει διαφορετικές εντολές είναι αυτό που σημαίνει προγραμματισμός. Ως αποτέλεσμα, η κατανόηση των πολυάριθμων γλωσσών προγραμματισμού που χρησιμοποιούνται από τους χάκερ, καθώς και των γλωσσών που είναι απαραίτητες για το hacking είναι απαραίτητη εάν θέλετε να είστε ηθικός χάκερ. Υπάρχουν πολλές γλώσσες προγραμματισμού, ωστόσο, δεν χρησιμοποιούνται όλες για hacking. Οι γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούν οι ηθικοί χάκερ παρατίθενται παρακάτω:

  • Javascript – Είναι μια γλώσσα προγραμματισμού από την πλευρά του πελάτη που εκτελείται σε όλες τις πλατφόρμες. Η περιήγηση του πελάτη ενεργοποιεί την εκτέλεση κώδικα JavaScript. Χρησιμοποιείται για δέσμες ενεργειών μεταξύ τοποθεσιών, ανάγνωση αποθηκευμένων cookies και άλλους σκοπούς.
  • HTML – Οι ιστοσελίδες είναι γραμμένες σε HTML, μια γλώσσα πολλαπλών πλατφορμών. Οι φόρμες HTML χρησιμοποιούνται για τη συλλογή δεδομένων σε φόρμες σύνδεσης και άλλες ηλεκτρονικές διαδικασίες εισαγωγής δεδομένων. Μπορείτε εύκολα να βρείτε και να επωφεληθείτε από ελαττώματα στον κώδικα, εάν γνωρίζετε πώς να γράφετε και να αναλύετε HTML.
  • C & C++ – Η C και η C++ είναι γλώσσες πολλαπλών πλατφορμών που προσφέρουν προγραμματισμό χαμηλού επιπέδου. Όταν δημιουργείτε τα δικά σας rootkits, exploits, κώδικες φλοιού ή κατανόηση και βελτίωση σε ήδη υπάρχοντα, είναι αρκετά χρήσιμα.
  • SQL – Μια άλλη γλώσσα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις πλατφόρμες για σύνδεση με βάσεις δεδομένων είναι η SQL. Χρησιμοποιώντας την ένεση SQL, μπορεί να αποφευχθούν αδύναμες τεχνικές σύνδεσης εφαρμογών Ιστού, μπορούν να διαγραφούν δεδομένα βάσης δεδομένων κ.λπ.
  • Python, Ruby, Bash, Perl – Διατίθενται επίσης γλώσσες προγραμματισμού υψηλού επιπέδου, πολλαπλών πλατφορμών, όπως Perl, Ruby, Bash και Python. Είναι χρήσιμα κατά τη δημιουργία εργαλείων και σεναρίων αυτοματισμού. Οι μαθημένες πληροφορίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την κατανόηση και την προσαρμογή των εργαλείων που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή.
  • PHP – Η PHP είναι μια γλώσσα προγραμματισμού από την πλευρά του διακομιστή που είναι επίσης cross-platform. Εκτός από την επεξεργασία φορμών HTML, ολοκληρώνει επίσης και άλλα μοναδικά καθήκοντα. Μπορεί να δημιουργηθεί μια προσαρμοσμένη εφαρμογή PHP για να τροποποιήσει τις ρυθμίσεις διακομιστή ιστού και να εκθέσει το σύστημα σε απειλές.
  • Python – Η ανάπτυξη εργαλείων δικτύου γίνεται απλή από χρήσιμα πακέτα Python όπως Pulsar, NAPALM, NetworkX, κ.λπ. Ως γλώσσα δέσμης ενεργειών, η Python προσφέρει απίστευτη απόδοση για μικρές εφαρμογές, κάτι που είναι ένας άλλος λόγος που οι ηθικοί χάκερ δημιουργούν συχνά σύντομα σενάρια. Λόγω της τεράστιας κοινότητας που περιβάλλει την Python, τυχόν ερωτήσεις που σχετίζονται με τον προγραμματισμό απαντώνται άμεσα. Επιπλέον, η εκμάθηση της Python καθιστά διαθέσιμες πολλές διαφορετικές επιλογές εργασίας.
  • Java, CSharp, Visual Basic, VBScript – Ανάλογα με την κατάσταση και την ανάγκη, διαφορετικές γλώσσες όπως Java, CSharp, Visual Basic και VBScript μπορεί να είναι επωφελείς. Επιπλέον, η Java και η C# είναι γλώσσες πολλαπλών πλατφορμών, αλλά η Visual Basic και η VBScript είναι αποκλειστικά συμβατά με το λειτουργικό σύστημα Windows.
  Αναγκάστε το πρόγραμμα περιήγησής σας να χρησιμοποιήσει το Google.com και να αγνοήσει την τοποθεσία σας

2. Δεξιότητες Δικτύωσης Υπολογιστών

Εικόνα του Jean Martinelle από την Pixabay

Το να γίνεις ηθικός χάκερ η δικτύωση είναι μια σημαντική ικανότητα. Ένα δίκτυο υπολογιστών είναι μια διασύνδεση διαφορετικού υλικού. Μερικές φορές γνωστοί ως κεντρικοί υπολογιστές, συνδέονται μέσω διαφόρων καναλιών προκειμένου να παραδώσουν ή να λάβουν δεδομένα ή μέσα.

  • Η κατανόηση δικτύων όπως το Subnetting, το Suoernetting, το DHCP και άλλα είναι απαραίτητο συστατικό της δικτυακής τεχνογνωσίας για τους χάκερ.
  • Η εξερεύνηση των πολυάριθμων διασυνδεδεμένων μηχανημάτων σε ένα δίκτυο και οι πιθανοί κίνδυνοι ασφάλειας που μπορεί να προκαλέσει αυτό βοηθά στην ηθική παραβίαση. Ένας ηθικός χάκερ που είναι εξειδικευμένος στη δικτύωση θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτούς τους κινδύνους.
  • Η γνώση μοντέλων δικτύου, πρωτοκόλλων Διαδικτύου και διευθύνσεων IP μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε τις ηθικές σας ικανότητες hacking και να γίνετε ικανός χάκερ.
  • Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζετε τις κάρτες διασύνδεσης δικτύου, τους διακομιστές, τους πελάτες, τα σημεία πρόσβασης, τα μέσα μετάδοσης και τους δρομολογητές.
  Πώς να ενεργοποιήσετε το κρίκετ στο τηλέφωνο

3. Δεξιότητες Linux

Εικόνα του Bülent Ergün από το Pixabay

Βασισμένο στον πυρήνα του Linux, το Linux είναι ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα. Σύμφωνα με τους όρους της Γενικής Δημόσιας Άδειας GNU, οποιοσδήποτε μπορεί να τροποποιήσει και να διανείμει τον πηγαίο κώδικα του Linux για εμπορικούς ή μη σκοπούς.

  • Για τους ηθικούς χάκερ, η ασφάλεια του Linux είναι το βασικό πλεονέκτημα της εκμάθησης του λειτουργικού συστήματος.
  • Σε σύγκριση με άλλα λειτουργικά συστήματα, το Linux είναι το ασφαλέστερο.
  • Το Linux περιέχει ορισμένους ιούς, γεγονός που το καθιστά λιγότερο ευάλωτο από οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα, ακόμα κι αν δεν είναι εγγυημένη η 100% ασφάλεια.
  • Επιπλέον, δεν απαιτείται λογισμικό προστασίας από ιούς. Έτσι, η γνώση του Linux είναι απαραίτητη για το hacking.

4. Βασικές Γνώσεις Υλικού

Εικόνα από τον Bruno /Γερμανία από το Pixabay

Για την ηθική πειρατεία, ένα άτομο πρέπει να κατανοήσει τις βασικές αρχές του υλικού υπολογιστών. Τα πραγματικά εξαρτήματα ενός υπολογιστή, όπως η μητρική πλακέτα, το ποντίκι, το πληκτρολόγιο, η κάρτα γραφικών, η κάρτα ήχου, τα ηχεία και η κεντρική μονάδα επεξεργαστή (CPU), αναφέρονται ως υλικό υπολογιστή. Το λογισμικό, από την άλλη πλευρά, είναι μια συλλογή εντολών που μπορούν να αποθηκευτούν και να εκτελεστούν από το υλικό.

Ως αποτέλεσμα, για να χακάρει ένα μηχάνημα που λειτουργεί από έναν υπολογιστή, ένα άτομο πρέπει να είναι εξοικειωμένο με το μηχάνημα ή τον τρόπο λειτουργίας του. Στη συνέχεια, πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή που λειτουργεί το μηχάνημα. Έτσι, το πρώτο βήμα για να είσαι ηθικός χάκερ είναι να έχεις μια θεμελιώδη κατανόηση του υλικού. Έχοντας μια θεμελιώδη κατανόηση του υλικού για να κατανοήσετε πώς λειτουργεί μια μητρική πλακέτα, πώς αποστέλλονται τα δεδομένα μέσω USB και πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους το CMOS ή το BIOS.

5. Δεξιότητες βάσης δεδομένων

Εικόνα από τον Do Exploit από την Pixabay

Μια άλλη από τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για να είναι κάποιος χάκερ λευκού καπέλου είναι οι δεξιότητες στη βάση δεδομένων. Όλες οι βάσεις δεδομένων δημιουργούνται και διαχειρίζονται από συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων ή DBMS.

  • Παρά την ανώτερη χρησιμότητα συστημάτων βάσεων δεδομένων όπως ο Microsoft SQL Server, η MySQL και η Oracle, τα ελαττώματα ασφαλείας τους έχουν έρθει στο φως.
  • Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι αυτή η εφαρμογή είναι ανθεκτική στο hack, καθώς η πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων όπου φυλάσσονται όλα τα δεδομένα θα έθετε την εταιρεία σε μεγάλο κίνδυνο.
  • Ένας ηθικός χάκερ χρειάζεται μια ενδελεχή κατανόηση της Βάσης Δεδομένων, των διαφόρων μηχανών βάσεων δεδομένων και σχημάτων δεδομένων προκειμένου να βοηθήσει τον οργανισμό να αναπτύξει ένα ισχυρό ΣΔΒΔ.

6. Δεξιότητες Η/Υ

Εικόνα από StartupStockPhotos από την Pixabay

Προκειμένου να εντοπιστούν πιθανοί κίνδυνοι, οι χάκερ επιτίθενται σε συστήματα υπολογιστών. Έτσι, ένα από τα ταλέντα που απαιτούνται για το ηθικό hacking είναι η καλή κατανόηση των υπολογιστών. Η τεχνογνωσία συστημάτων υπολογιστών είναι απαραίτητη για έναν ηθικό χάκερ. Η χρήση υπολογιστών και τεχνολογιών υπολογιστών απαιτεί τεχνογνωσία στο hacking υπολογιστών. Πρέπει να κατανοήσετε καλά το hacking για να γίνετε ηθικός χάκερ. Ένας πιθανός ηθικός χάκερ μπορεί να πετύχει εάν διαθέτει το ελάχιστο επίπεδο παιδείας υπολογιστών.

  • Η επεξεργασία δεδομένων, η διαχείριση ψηφιακών αρχείων και η πραγματοποίηση παρουσιάσεων είναι όλα παραδείγματα θεμελιωδών ικανοτήτων υπολογιστή.
  • Ο προγραμματισμός, η διαχείριση βάσεων δεδομένων και ο υπολογισμός υπολογιστικών φύλλων είναι παραδείγματα προηγμένων ικανοτήτων υπολογιστή.
  • Το MS Office με όλα τα προϊόντα του, υπολογιστικά φύλλα, email, διαχείριση βάσεων δεδομένων, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το διαδίκτυο και άλλα προγράμματα υπολογιστών είναι μερικές από τις θεμελιώδεις υπολογιστικές ικανότητες.

7. Γνώση Αντίστροφης Μηχανικής

Εικόνα του Werner Moser από την Pixabay

Η αντίστροφη μηχανική είναι η διαδικασία λήψης, μέσω εξέτασης του κωδικού ενός προϊόντος, πληροφοριών σχετικά με τη διάταξη, τις λειτουργικές απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά του. Οι πληροφορίες παράγονται από μια βάση δεδομένων λογισμικού που έχει δημιουργηθεί.

  • Ο στόχος της Reverse Engineering είναι να καταστήσει ένα σύστημα πιο κατανοητό και να δημιουργήσει την απαραίτητη τεκμηρίωση για ένα παλαιού τύπου σύστημα, προκειμένου να επιταχύνει τις εργασίες συντήρησης.
  • Η αντίστροφη μηχανική είναι μια κοινή πρακτική στην ασφάλεια λογισμικού για την επαλήθευση ότι το σύστημα είναι απαλλαγμένο από σημαντικές οπές ασφαλείας ή τρωτά σημεία.
  • Ένα σύστημα γίνεται πιο ανθεκτικό και στη συνέχεια προστατεύεται από κακόβουλο λογισμικό και χάκερ. Μια τεχνική γνωστή ως ηθική πειρατεία χρησιμοποιείται από ορισμένους προγραμματιστές σε σημείο που χάνουν πραγματικά τα δικά τους συστήματα για να βρουν ελαττώματα.
  Πώς να αλλάξετε συσκευές εξόδου ήχου σε Mac

8. Πρόσθετες δεξιότητες SQL

Για να είναι επιτυχημένος ένας ηθικός χάκερ, SQL η γνώση είναι κρίσιμη. Οι γλώσσες προγραμματισμού είναι απαραίτητες για το hacking και η SQL είναι μία από αυτές. Επιπλέον, η παραβίαση ιστού μεταξύ πλατφορμών χρησιμοποιεί την SQL ως γλώσσα επικοινωνίας με βάση δεδομένων. Η παράκαμψη των χαλαρών μέτρων ασφαλείας σύνδεσης, η διαγραφή δεδομένων από τη βάση δεδομένων και άλλες λειτουργίες είναι όλες δυνατές χρησιμοποιώντας την ένεση SQL. Η κατανόηση της SQL είναι μια ανάγκη για έναν ηθικό χάκερ προκειμένου να:

  • Μάθετε να διεξάγετε μια ένεση SQL έναντι της σύνδεσης.
  • Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να προσθέσετε μεταδεδομένα στην έξοδο μιας ένεσης SQL
  • Μάθετε τι προορίζεται να κάνει η ένεση SQL βάσει σφαλμάτων.
  • Δημιουργήστε τη σύνταξη SQL injection-ready για να φορτώσετε ένα αρχείο σε μια ιστοσελίδα.
  • Δώστε ένα παράδειγμα χρήσης SQL injection για εγγραφή σε αρχείο.
  • Βρείτε εργαλεία για την αυτοματοποίηση επιθέσεων SQL injection.

9. Δεξιότητες Κρυπτογραφίας

Εικόνα του Paul Lee από την Pixabay

Η μελέτη και η χρήση μεθόδων για ασφαλή επικοινωνία όταν υπάρχουν εξωτερικά μέρη, που αναφέρονται επίσης ως αντίπαλοι, είναι γνωστή ως κρυπτογραφία. Ασχολείται με τη δημιουργία και την αξιολόγηση διαδικασιών που εμποδίζουν τα κακόβουλα τρίτα μέρη από το να λαμβάνουν πληροφορίες που ανταλλάσσονται μεταξύ δύο εταιρειών και επομένως να παρατηρούν τις διάφορες πτυχές της ασφάλειας των πληροφοριών.

Προκειμένου να καταστήσει μια επικοινωνία μη αναγνώσιμη στους χάκερ, η κρυπτογραφία περιλαμβάνει τη μετατροπή ενός απλού μηνύματος κειμένου σε κρυπτογραφημένο κείμενο, το οποίο είναι μια ακατανόητη μορφή, κατά τη μετάδοση. Είναι ευθύνη ενός ηθικού χάκερ να διασφαλίσει ότι δεν θα διαρρεύσει καμία πληροφορία μεταξύ των εσωτερικών υπαλλήλων.

10. Δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων

Εικόνα από rubylia από το Pixabay

Το να είσαι στρατηγικός στοχαστής και καινοτόμος λύτης προβλημάτων είναι βασικά χαρακτηριστικά για έναν ηθικό χάκερ. Εκτός από τις τεχνολογικές ικανότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω, οι ικανότητες επίλυσης προβλημάτων επιτρέπουν σε κάποιον να εντοπίσει τη ρίζα ενός ζητήματος και να ανακαλύψει μια κατάλληλη λύση. Μέσω της χρήσης ηθικών τεχνικών hacking, είναι δυνατό να σταματήσουμε πιο περίπλοκες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Οι ηθικοί χάκερ πρέπει να διαθέτουν δεξιότητες κριτικής σκέψης και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Ένας υποψήφιος μπορεί να χρειαστεί να αποκτήσει νέες τεχνικές για να βεβαιωθεί ότι τυχόν παραβιάσεις ασφαλείας αξιολογούνται σωστά στις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων για το μάθημα ηθικής εισβολής. Απαιτούνται πολυάριθμες δοκιμές, καθώς και δημιουργική όρεξη για την εξεύρεση νέων προσεγγίσεων στο θέμα.

Ως εκ τούτου, αυτές είναι οι συγκεκριμένες δεξιότητες που απαιτούνται για να είστε χάκερ λευκού καπέλου,

***

Πάνω από όλα ήταν ο κατάλογος των δεξιοτήτων που απαιτούνται για να γίνεις ηθικός χάκερ με έναν υπολογιστή τύπου «γνωρίζω τα πάντα». Το hacking είναι ένα εντελώς μάθημα που απαιτεί πολλή δεξιότητα και πάθος και μόνο η εργασία πίσω στους διακομιστές του δίσκου και του οργανισμού μας χωρίς καμία ανησυχία είναι δυνατή λόγω ηθικού hacking. Δεν προωθούμε κανένα ανήθικο hacking μέσω των άρθρων μας, επομένως όλα αυτά τα άρθρα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για σκοπούς μελέτης. Μοιραστείτε τα πολύτιμα σχόλιά σας σχετικά με τις πληροφορίες που αναφέραμε και μοιραστείτε επίσης τις εμπειρίες σας σχετικά με το πόσες από αυτές τις δεξιότητες κατέχετε ως προγραμματιστής ή επίσης αυτό σας βοήθησε έστω και λίγο να μάθετε για τα ενδιαφέροντά σας στην καριέρα ως χάκερ. Συνεχίστε να διαβάζετε και θα σας δούμε σε άλλο άρθρο με άλλο θέμα.