Οι 10 καλύτερες μονάδες αποθήκευσης δεδομένων για προσωπική και επαγγελματική χρήση

Στον σημερινό κόσμο των ψηφιακών και κοινωνικών μέσων, χρειαζόμαστε τεράστιο αποθηκευτικό χώρο για την αποθήκευση των δεδομένων μας. Οι εξωτερικές συσκευές προσφέρουν καλές δυνατότητες φορητότητας δεδομένων και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων του υπολογιστή μας.

Είμαστε όλοι ψηφιακά συνδεδεμένοι και εστιασμένοι στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή. Χρησιμοποιούμε υπολογιστές για επικοινωνία, κοινή χρήση φωτογραφιών, βίντεο, επεξεργασία εγγράφων, δραστηριότητες έργου, επαγγελματικές δραστηριότητες και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται στον εσωτερικό ή εξωτερικό σκληρό δίσκο ενός φορητού ή επιτραπέζιου υπολογιστή.

Με άλλα λόγια, ο σκληρός δίσκος είναι το στοιχείο όπου αποθηκεύονται όλα τα δεδομένα. Δυστυχώς, αυτή η συσκευή είναι περιορισμένη σε χώρο και αν χρησιμοποιείτε συχνά όλες τις εφαρμογές και το λογισμικό του υπολογιστή σας, αργά ή γρήγορα, πιθανότατα θα εξαντληθεί ο χώρος. Σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι είναι φορητοί, σας επιτρέπουν να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων από τον υπολογιστή σας και μπορείτε να τους πάρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε με τα δεδομένα φορτωμένα.

Πίστωση εικόνας: amazon.com

Οφέλη από τη χρήση εξωτερικών σκληρών δίσκων

Είτε χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για προσωπική είτε επαγγελματική χρήση, θα χρειαστείτε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για τους ακόλουθους λόγους:

#1. Φορητότητα δεδομένων

Ο κύριος σκοπός μιας εξωτερικής συσκευής είναι η αποθήκευση δεδομένων.

Μπορείτε ακόμη να συνδέσετε smartphone, tablet και άλλες συσκευές, να μεταφέρετε τα δεδομένα σας και να τα αποθηκεύσετε σε εξωτερικές συσκευές. Τεχνικά, όταν ο εσωτερικός σας σκληρός δίσκος είναι σχεδόν γεμάτος, το σύστημά σας επιβραδύνεται και αυτό συμβαίνει επειδή ο επεξεργαστής χρησιμοποιεί χώρο για να αποθηκεύσει προσωρινά αρχεία για ανάγνωση (αυτό ονομάζεται προσωρινή μνήμη).

Έτσι, εάν η CPU δεν βρει αρκετό χώρο, η διαδικασία ανάγνωσης θα επιβραδυνθεί, μειώνοντας έτσι την απόδοση ολόκληρου του υπολογιστή σας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο χρήστης μεταφέρει τα παλιά δεδομένα στην εξωτερική συσκευή και αφήνει χώρο στην εσωτερική συσκευή

#2. Ασφάλεια

Ένα από τα πλεονεκτήματα των εξωτερικών συσκευών είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συσκευές ασφαλείας για την αποθήκευση προσωπικών πληροφοριών. Για την προστασία προσωπικών πληροφοριών, όπως οικονομικά δεδομένα ή ευαίσθητες πληροφορίες, το περιεχόμενο μπορεί να μεταφερθεί σε μια εξωτερική συσκευή και η συσκευή μπορεί να αποθηκευτεί σε ασφαλές μέρος.

Όποτε θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή σας στον υπολογιστή σας και να ανακτήσετε τις πληροφορίες.

#3. Ταχύτερη κοινή χρήση δεδομένων

Ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορο είναι το Διαδίκτυο ή το intranet σας, η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων μέσω του δικτύου απαιτεί χρόνο. Μια μέθοδος μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων είναι η σύνδεση μιας εξωτερικής συσκευής σε έναν υπολογιστή, η αντιγραφή των δεδομένων και η φυσική μεταφορά της συσκευής και η ανάκτηση των δεδομένων.

Βοηθά επίσης στην αποφυγή συμφόρησης δικτύου ή χρήσης υψηλού εύρους ζώνης. Οι πιο πρόσφατες εξωτερικές μονάδες είναι εξοπλισμένες με συνδέσεις υψηλής ταχύτητας όπως USB 3.0, USB 3.2 και Thunderbolt, οι οποίες ενισχύουν σημαντικά την ταχύτητα μετάδοσης.

  Χρήσιμες συμβουλές για να δημιουργήσετε συναρπαστικά βίντεο και να μετρήσετε την επιτυχία τους

#4. Εντατικές εφαρμογές

Τα σύγχρονα παιχνίδια υπολογιστή, οι εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας, οι δραστηριότητες υπολογιστών υψηλής τεχνολογίας, όπως η δημιουργία και η επεξεργασία βίντεο, οι προβολές ταινιών, οι προηγμένες προσομοιώσεις κ.λπ., απαιτούν περισσότερες λεπτομέρειες γραφικών και το σύστημα καταλαμβάνει πολύ χώρο στον σκληρό σας δίσκο.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, η εξωτερική συσκευή παίζει βασικό ρόλο στην αποθήκευση δεδομένων, αρχείων και άλλων πληροφοριών, οι οποίες θα καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην εσωτερική μονάδα δίσκου.

Εάν είστε ειδικός παίκτης υπολογιστών και ο σκληρός σας δίσκος είναι γεμάτος παιχνίδια, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος για την αποθήκευση παιχνιδιών θα διευκολύνει τα πράγματα. Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του παιχνιδιού σας.

Ας δούμε την ανασκόπηση χαρακτηριστικών των 10 κορυφαίων εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων δίσκου στην παρακάτω ενότητα.

Φορητός σκληρός δίσκος Seagate 2 TB

Αυτό Εξωτερική μονάδα δίσκου Seagate έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με υπολογιστές Windows και Mac. Διαθέτει θύρα USB 3.0 για ταχύτερη αποθήκευση και ανάκτηση δεδομένων. Μπορεί εύκολα να αποθηκεύσει 2 terabyte περιεχομένου και η δυνατότητα plug n play συνδέεται εύκολα στο σύστημα χωρίς καμία εγκατάσταση του λογισμικού.

Το ενσωματωμένο και φιλικό προς τον χρήστη λογισμικό σάς βοηθά να σχεδιάζετε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας. Η συμβατότητά του με μεταφορά και απόθεση επιτρέπει στο χρήστη να αποθηκεύει και να μεταφέρει τα δεδομένα με απλά κλικ του ποντικιού. Είναι συμβατό με PS4 και άλλες κονσόλες παιχνιδιών.

Η συσκευή συνοδεύεται από υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων ενός έτους σε περίπτωση που χάσετε κατά λάθος τα δεδομένα σας.

Σκληρός δίσκος στοιχείων WD 2TB

Αυτό Western Digital Η εξωτερική μονάδα δίσκου προσφέρει αποθήκευση υψηλής χωρητικότητας και ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων υψηλής ταχύτητας. Υποστηρίζει τις πιο πρόσφατες συσκευές USB 3.0 και παρέχει επίσης συμβατότητα προς τα πίσω με USB 2.0.

Ο δίσκος είναι γνωστός για την ανθεκτικότητά του, την αντοχή σε κρούση και τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του. Η συσκευή θα μορφοποιηθεί με το σύστημα αρχείων NTFS για Windows 8.1 και 10. Εάν χρησιμοποιείτε άλλο λειτουργικό σύστημα, θα χρειαστεί να μορφοποιήσετε τη συσκευή.

Φορητός σκληρός δίσκος Seagate 5 TB

ο Seagate φορητό Ο εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι μια από τις πιο ευέλικτες συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για υποστήριξη PC, Mac, PS4 και Xbox. Αυτή η τεράστια συσκευή 5 TB είναι plug and play, απλώς συνδέστε τη στη συσκευή και το υλικολογισμικό θα την εντοπίσει και θα την εγκαταστήσει αυτόματα.

Ενσωματώνεται με USB 3.0 για ταχύτερες λειτουργίες ανάγνωσης/εγγραφής και προσφέρει εξατομικευμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας φακέλων και κατοπτρισμό. Οι δυνατότητες αυτόματου συγχρονισμού και μεταφοράς και απόθεσης καθιστούν αυτή τη μονάδα κατάλληλη για όλους τους τύπους χρηστών τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση.

Σκληρός δίσκος Toshiba Canvio Basics 2TB

ο Toshiba Canvio Τα βασικά είναι λεπτά, συμπαγή και φορητά. Χωράει σε μια τσέπη ή μια μικρή θήκη και μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα, μουσική, ταινίες και φωτογραφίες.

Το εξωτερικό της συσκευής έχει μια ματ και ανθεκτική στις μουτζούρες επιφάνεια. Η εργαλειοθήκη Canvio καθιστά εύκολη και βολική τη διαχείριση αρχείων και φακέλων με μια απλή λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης.

Η συσκευή διατίθεται σε μορφή NTFS που υποστηρίζουν οι υπολογιστές με Windows. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το λειτουργικό σύστημα Mac, θα πρέπει να το διαμορφώσετε ξανά. Αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με USB 3.2 Gen 1, το οποίο υποστηρίζει εξαιρετικά γρήγορη μεταφορά δεδομένων έως και 5 Gbit/s.

  Γιατί μια CPU AMD 5000 μπορεί να νικήσει τις CPU της Intel για Gaming

SanDisk 1TB Extreme Portable SSD

Αυτό το 1 TB Scandisk SSD είναι βολικό στο ταξίδι γιατί είναι εξοπλισμένο με ανθεκτική θήκη σιλικόνης που ενισχύει την προστασία του εξωτερικού τμήματος της μονάδας δίσκου. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως καταστραφεί η μονάδα σε άγνωστα περιστατικά, καθώς η συσκευή προστατεύεται από πτώση (έως 2 μέτρα) και έχει αντοχή στο νερό και τη σκόνη.

Επιπλέον, η συσκευή συνοδεύεται από 5 χρόνια περιορισμένη εγγύηση.

Αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με την πιο πρόσφατη θύρα USB 3.2 Gen 2 που υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 10 Gbps. Συμβατό και με θύρες USB 3.0 και USB 2.0.

Αυτός ο SSD τρέχει με ταχύτητα ανάγνωσης 1050 MB/s και ταχύτητα εγγραφής 1000 MB/s, μια από τις υψηλότερες σε αυτήν την κατηγορία. Για την προστασία δεδομένων και αρχείων, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με κρυπτογράφηση υλικού AES 256-bit.

Samsung 870 QVO SATA SSD 2TB

Samsung SSD έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας καινοτόμο τεχνολογία Multi-Stage-Cell (MLC) που προσφέρει αδιαμφισβήτητη απόδοση, αξιοπιστία και συμβατότητα. Η συσκευή προσφέρει σταθερή απόδοση έως και 560 MB/s για ανάγνωση και 530 MB/s για εγγραφή.

Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των οικιακών χρηστών, των επαγγελματιών πληροφορικής ή των καθημερινών χρηστών, καθώς είναι συμβατό με μεγάλα chipset, μητρικές πλακέτες, χώρο αποθήκευσης δικτύου και εφαρμογές.

Ο SSD συνοδεύεται από 3 χρόνια εγγύηση και η αξιοπιστία του μπορεί να αυξηθεί έως και 720 TBW (εγγεγραμμένα terabyte). Η συσκευή είναι ενσωματωμένη στο “λογισμικό Samsung Magician”, το οποίο βοηθά στη διαχείριση της συσκευής με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και στην παρακολούθηση της υγείας και της κατάστασης της συσκευής.

Εσωτερικός σκληρός δίσκος Seagate BarraCuda 2TB

Seagate 2TB σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε μουσική σε βίντεο για επεξεργασία φωτογραφιών και παιχνίδια στον υπολογιστή. Επίσης, επιταχύνει τους υπολογισμούς κατά 6 Gbps στις 7200 RPM με μνήμη cache 256 MB.

Η Seagate κατασκευάζει σκληρούς δίσκους τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι μια συσκευή που έχει κατασκευαστεί με χρήση τεχνολογίας πολυεπίπεδης προσωρινής αποθήκευσης (MTC). Η απόδοση ανάγνωσης και εγγραφής ενισχύεται από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες cache, συμπεριλαμβανομένων των NAND flash και DRAM.

Αυτή η συσκευή Barracuda συνοδεύεται από το λογισμικό DiscWizard της Seagate, το οποίο επιτρέπει την προσθήκη νέων συσκευών, την κατάτμηση, την κλωνοποίηση, τη μεταφορά δεδομένων, την αρχειοθέτηση και πολλά άλλα.

Crucial MX500 1TB SATA Εσωτερικός SSD

ο κρίσιμο εσωτερικό SSD είναι μια βραβευμένη κίνηση. Αυτή η συσκευή 2,5 ιντσών χρησιμοποιεί τεχνολογία επιτάχυνσης δυναμικής εγγραφής, η οποία δημιουργεί απίστευτη ταχύτητα και εκκινεί το σύστημά σας σε δευτερόλεπτα, φορτώνει γρήγορα αρχεία και βελτιώνει την απόδοση της εφαρμογής.

Αυτή η μονάδα SSD είναι 45 φορές πιο ενεργειακά αποδοτική από έναν κανονικό σκληρό δίσκο. Το περιεχόμενο δεδομένων προστατεύεται από ενσωματωμένη ατρωσία έναντι διακοπής ρεύματος και προστατεύεται από απροσδόκητες διακοπές ρεύματος.

Αυτό το Micron 3D NAND βελτιώνει την απόδοση της συσκευής από την αρχή μέχρι το τέλος με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας και προσφέρει υψηλή αναλογία τιμής-απόδοσης. Ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής έως 560/510 MB/s και ταχύτητες μεταφοράς 6 Gbit/s.

WD 500GB Μπλε 3D NAND Εσωτερικός SSD

Αν ψάχνετε για μια συσκευή SSD για τις υψηλές υπολογιστικές σας ανάγκες, αυτό εσωτερικός SSD WD Το μπλε προσφέρει ταχύτητα και βελτιωμένη αξιοπιστία με μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει υψηλή ασφάλεια των αποθηκευμένων δεδομένων δοκιμάζοντάς τα με 1,75 εκατομμύρια ώρες MTTF (μέσος χρόνος αποτυχίας) και έως 600 TBW (καταγεγραμμένα terabytes) και πολλαπλές τεχνολογίες διόρθωσης σφαλμάτων.

  Πώς να διορθώσετε προβλήματα ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης Nvidia

Η συσκευή είναι πιστοποιημένη από το Laboratory for Functional Integrity Testing για συμβατότητα με μεγάλη γκάμα επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών. Η σχεδίαση είναι λεπτή και ανθεκτική στους κραδασμούς και μπορείτε να εργάζεστε περισσότερες ώρες χωρίς να φορτίζετε τον φορητό υπολογιστή σας, επειδή καταναλώνει 25% λιγότερη ενέργεια από τις συσκευές WD προηγούμενης γενιάς.

Το δωρεάν λογισμικό Acronis μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της κατάστασης των συσκευών σας, όπως η θερμοκρασία λειτουργίας και άλλα χαρακτηριστικά.

Kingston 480GB A400 SATA Εσωτερικός SSD

ο Kingston SSD 480 GB τροφοδοτείται από ένα χειριστήριο τελευταίας τεχνολογίας για ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής έως 500MB/s και 450MB/s. Η λειτουργία αυτού του SSD είναι 10 φορές γρηγορότερη από έναν παραδοσιακό σκληρό δίσκο, με αποτέλεσμα εξαιρετικά υψηλά multitasking και συνολική αύξηση της απόδοσης.

Ο μοναδικός παράγοντας μορφής 7 mm το καθιστά κατάλληλο για ένα ευρύτερο φάσμα συστημάτων, ειδικά φορητούς υπολογιστές με περιορισμένο χώρο. Είναι ανθεκτικό σε κραδασμούς και κραδασμούς για ανομοιόμορφη χρήση, ειδικά για φορητές υπολογιστικές συσκευές.

Διαφορά μεταξύ HDD (μονάδα σκληρού δίσκου) και SSD (μονάδα στερεάς κατάστασης)

Πίστωση εικόνας: asus-accessories.com

Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε τη μονάδα γρήγορης πλήρωσης και δεν είστε σίγουροι ποια να αγοράσετε, αυτή η ενότητα επισημαίνει τις διαφορές μεταξύ ενός παραδοσιακού σκληρού δίσκου (HDD) και ενός SSD:

Γενική διαφορά: Οι παραδοσιακοί σκληροί δίσκοι έχουν μηχανικά μέρη όπως πιατέλες και κεφαλές που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και την πρόσβαση σε δεδομένα. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αργή, λιγότερο αποτελεσματική και λιγότερο δαπανηρή.

Οι SSD χρησιμοποιούν τσιπ μνήμης για αποθήκευση και πρόσβαση σε δεδομένα. Είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, και είναι πιο γρήγορο από το παραδοσιακό. Αν και αυτές οι συσκευές είναι ακριβές, είναι πιο αποτελεσματικές από τους κανονικούς σκληρούς δίσκους.

Λειτουργίες ανάγνωσης/εγγραφής: Οι εργασίες ανάγνωσης/εγγραφής HDD χρειάζονται 30-150 MB ανά δευτερόλεπτο (MB/s), ενώ η ίδια διαδικασία διαρκεί περίπου 500 MB/s για κανονικούς SSD και 3.000-3500 MB/s για νέους SSD NVME.

Δεδομένα 4K: Τα δεδομένα 4K αποθηκεύονται σε μπλοκ, η ταχύτητα του σκληρού δίσκου κυμαίνεται από 0,1 έως 1,7 MB / s για πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, ενώ η ταχύτητα SSD και NVME-SSD από 50-250 MB / s για χρήση ανάγνωσης/εγγραφής 4K.

Διάρκεια ζωής: Όσο μεγαλύτερη είναι η φθορά των εξαρτημάτων, τόσο μικρότερη είναι η διάρκεια ζωής της μονάδας. Οι σκληροί δίσκοι έχουν μηχανικά μέρη που συνεχίζουν να κινούνται κατά την εγγραφή των δεδομένων. Τα SDD αποθηκεύουν δεδομένα ομοιόμορφα σε όλα τα κελιά και τα νεότερα SSD χρησιμοποιούν κακή διαχείριση μπλοκ, η οποία αντικαθιστά τα κακά κελιά με νέα. Γενικά, η διάρκεια ζωής του SSD είναι πολύ μεγαλύτερη από τον σκληρό δίσκο.

Τιμή: Προφανώς ο SSD, έρχεται μετά τον σκληρό δίσκο σε premium. Ακόμη και με τις υψηλότερες τιμές, οι καταναλωτές προτιμούν να χρησιμοποιούν SSD λόγω της αυξημένης απόδοσης, της υψηλής ακεραιότητας και της ασφάλειας δεδομένων.

Ελπίζουμε ότι αυτοί οι παράγοντες θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό σύστημα για το σύστημά σας.

Συμπέρασμα 👨‍🏫

Αν ψάχνετε για μια συσκευή για την αποθήκευση των παλαιών αρχείων και δεδομένων σας και δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα, ίσως προτιμήσετε να αγοράσετε έναν σκληρό δίσκο. Παίρνετε μια μεγάλη επιλογή σε προσιτή τιμή.

Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε να επιταχύνετε την εκκίνηση του συστήματος και θέλετε όλες οι εφαρμογές, τα προγράμματα και τα δεδομένα σας να είναι πιο γρήγορα διαθέσιμα, μπορείτε να επιλέξετε έναν SSD. Ο SSD βελτιώνει σημαντικά τη συνολική ταχύτητα και απόδοση.

Αν αναζητάτε περισσότερο χώρο αποθήκευσης και καλύτερη απόδοση, θα κοστίσει περισσότερο, ενώ οι σκληροί δίσκοι, παλαιότερης τεχνολογίας, είναι συνήθως φθηνότεροι από τους SSD αλλά πιο αργοί από άποψη απόδοσης και απόδοσης.

Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε SSD ή HDD, θα πρέπει να διατηρείτε τη συσκευή σας καθαρή. Το λειτουργικό σας σύστημα απαιτεί πολύ χώρο αποθήκευσης για να λειτουργήσει και ένας μικρός αποθηκευτικός χώρος μπορεί να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας και ακόμη και να τον χαλάσει.