Οι 10 καλύτερες κρυπτογράφηση Web 3.0 για παρακολούθηση το 2023

Τα κρυπτονομίσματα Web 3.0, μια νέα γενιά κρυπτονομισμάτων, συνδυάζουν την τεχνολογία blockchain με έξυπνα συμβόλαια και στοχεύουν να κάνουν το αποκεντρωμένο όραμα του Web 3.0 πραγματικότητα της ολοκλήρωσης μιας συναλλαγής χωρίς τρίτους και του ελέγχου των δεδομένων τους.

Υπάρχουν όλες οι ενδείξεις ότι ο άγριος αγώνας κρυπτογράφησης που ξεκίνησε σοβαρά το 2021, όταν η παγκόσμια κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια δολάρια, θα γίνει σκληρότερος το 2023.

Η εμφάνιση του Web 3.0, του νεότερου τσιτάτου στη σφαίρα των κρυπτονομισμάτων, που ακούγεται στα πόδια του μετασύμπαντος, έχει κατακλύσει το διαδίκτυο και υπόσχεται να επεκτείνει περαιτέρω τον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Το Web 1.0 και το Web 2.0 έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Διαδικτύου. Το νεοσύστατο Web 3.0 που επικεντρώνεται στην αποκέντρωση και δίνει στους χρήστες τον έλεγχο των δεδομένων τους φαίνεται πιο περιπετειώδες. Ωστόσο, τι ακριβώς είναι το Web 3.0 και τι είναι τα κρυπτονομίσματα του Web 3.0;

Αυτό το άρθρο έχει συγκεντρώσει μια λίστα με τα καλύτερα και ασφαλέστερα κρυπτονομίσματα Web 3.0 που μπορείτε να παρακολουθήσετε το 2023 και να τα αγοράσετε ως μακροπρόθεσμη επένδυση. Επίσης, το να μαντέψεις τα καλύτερα μπορεί να είναι δύσκολο σε μια αγορά με περισσότερες από 1000 κρυπτογράφηση Web 3.0. Καλώς ήρθατε στο πλοίο.

Τι είναι το Web 3.0;

Το Web 3.0, ο νεότερος όρος που αναφέρεται στο διαδίκτυο, αναφέρεται στην επόμενη σημαντική εξέλιξή του. Ιστορικά, το Web 1.0 αναφέρεται στο Διαδίκτυο μεταξύ 1990 και 2004, όταν οι ιστότοποι ήταν στατικοί και κυρίως ανήκαν και ελέγχονταν από γιγάντιες εταιρείες.

Αυτό ήταν όταν άτομα με γνώσεις αγόραζαν ονόματα τομέα και, αν ήταν τυχεροί, θα τα πουλούσαν αργότερα σε εταιρείες που τα χρειάζονταν.

Στη συνέχεια, μπήκαμε στην εποχή του Web 2.0 μεταξύ 2004 και 2020, η οποία έγινε συνώνυμη με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες. Η μετάβαση περιελάμβανε μεγάλο όγκο δημιουργίας περιεχομένου.

Οι χρήστες του Διαδικτύου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κυρίως επικοινωνούσαν και συνδέονταν μέσω πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης μέσω vlog, ιστολογίων και κορυφαίων ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, όλα τα δεδομένα ήταν συγκεντρωμένα και πολλοί τεχνολογικοί γίγαντες, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Google και Facebook, έλεγχαν και επωφελήθηκαν από τα δεδομένα των χρηστών. Αυτό οδήγησε σε ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων δικαστικών υποθέσεων σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών.

Η τρίτη εξέλιξη του Διαδικτύου προωθείται από την έννοια των ομότιμων συναλλαγών στο Διαδίκτυο όπου οι χρήστες έχουν τον έλεγχο των δεδομένων τους. Το Web 3.0, η τρίτη επανάληψη του Διαδικτύου, στοχεύει να ασχοληθεί με την ιδιοκτησία και την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών και εστιάζει στην αποκέντρωση.

Ο τελικός στόχος του Web 3.0 είναι η βελτίωση του ανοίγματος δεδομένων και της προσβασιμότητας περιεχομένου από τους χρήστες με βάση την τεχνολογία blockchain και τις διαφορετικές εφαρμογές ή υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης (AI), της μηχανικής μάθησης (ML) και του metaverse.

Η τελική υιοθέτηση του Web 3.0 θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξάλειψη της ανάγκης για κεντρικές αρχές που αποθηκεύουν δεδομένα χρήστη εκτός από την αποκατάσταση του ελέγχου του στα χέρια του χρήστη και όχι οποιασδήποτε μεγάλης εταιρείας.

Web 2.0 Vs. Web 3.0

Το Web 2.0 και το Web 3.0 ενδέχεται να έχουν παρόμοιο υπόβαθρο και να χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνολογίες. η διαφορά είναι πώς αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις. Μια σημαντική διαφορά είναι ότι ενώ το Web 2.0 χρησιμοποιείται κυρίως για τη σύνταξη και την ανάγνωση περιεχομένου, το Web 3.0 είναι ένας σημασιολογικός ιστός που χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία περιεχομένου.

  Κορυφαίοι 9 ιστότοποι που φέρνουν μια επαναστατική αλλαγή στις συσκευές ελέγχου υγείας

Αυτό καθιστά το Web 3.0 καλύτερη τεχνολογία, καθώς διευκολύνει την ομαλή ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χρηστών του Ιστού, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Όπου το Web 2.0 συνέδεε κυρίως ανθρώπους, το Web 3.0 εισήγαγε δεδομένα στη μήτρα και βοήθησε στην αύξηση της εμπιστοσύνης λόγω της αποκέντρωσης.

Άλλες σημαντικές διαφορές περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Νόμισμα: Οι συναλλαγές στο Web 2.0 πληρώνονται κυρίως για τη χρήση νομίσματος fiat (χρήματα που έχουν εκδοθεί από το κράτος). Ωστόσο, οι συναλλαγές στο Web 3.0 γίνονται με χρήση κρυπτονομισμάτων, κρυπτογραφημένων ψηφιακών νομισμάτων που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση συναλλαγών.

Ιδιοκτησία περιεχομένου: Τα δίκτυα Web 2.0 κατέχουν και ελέγχουν την αποθήκευση πληροφοριών, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την πρόσβαση, την ανωνυμία και την ασφάλεια των διαδικτυακών δεδομένων. Ωστόσο, το Web 3.0 προσφέρει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, καθώς οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν δεδομένα απευθείας και ταυτόχρονα σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Εφαρμογή: Ενώ το Web 2.0 ειδικεύεται σε σελιδοδείκτες κοινωνικής δικτύωσης, podcast, ροές RSS, ιστολόγια και ιστότοπους βίντεο, το Web 3.0 εισάγει έννοιες όπως ML, DApps με τεχνητή νοημοσύνη, τρισδιάστατες πύλες και εικονικούς κόσμους όπως το metaverse.

Απόρρητο: Το Web 3.0 προσφέρει αυξημένη ασφάλεια δεδομένων, καθώς τα δεδομένα των χρηστών είναι ανώνυμα και η ψηφιακή τους ταυτότητα δεν συνδέεται με την πραγματική τους ταυτότητα. Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν δεδομένα δεν μπορούν να σας παρακολουθήσουν ή να σας εντοπίσουν, όπως στην περίπτωση του Web 2.0, καθώς όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται στο blockchain.

Τι είναι το Web 3.0 Cryptos;

Τα κρυπτογραφήματα Web 3.0 είναι αποκεντρωμένα ψηφιακά νομίσματα που εκτελούν έξυπνες συμβάσεις μέσω του Διαδικτύου και χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια των έργων blockchain ή για τη λειτουργία των εγγενών μπλοκ αλυσίδων τους.

Ένα καλό παράδειγμα είναι ο Ether (ETH), το επίσημο νόμισμα για το blockchain Ethereum και ένα μέσο πληρωμής για συναλλαγές που εκτελούνται στο blockchain, όπως αγορές παιχνιδιών και χρεώσεις ή άλλες σχετικές δραστηριότητες.

Ενώ ένας χρήστης θα μπορούσε να ολοκληρώσει αυτές τις συναλλαγές μέσω του Web 2.0, η χρήση νομισμάτων Web 3.0 σημαίνει ότι μπορεί να ολοκληρώσει τις συναλλαγές του διακριτικά χωρίς να παρακολουθείται από τρίτο μέρος.

Επιπλέον, καθώς το Web 3.0 δίνει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο των δεδομένων τους, οι χρήστες των νομισμάτων Web 3.0 κατέχουν ένα κομμάτι του Διαδικτύου.

Πώς διαφέρει το Web 3.0 Crypto από άλλα Cryptos;

Το Web 3.0 κυκλοφόρησε σε μια εποχή που τεχνολογικοί γίγαντες όπως το Facebook και η Google έκαναν τεράστια κέρδη κυριαρχώντας στο Διαδίκτυο και αντλώντας χρήματα από προσωπικά δεδομένα που λάμβαναν από χρήστες που είχαν πρόσβαση στις πλατφόρμες και τις υπηρεσίες τους.

Το Web 3.0 αλλάζει όλα αυτά, δεδομένου ότι οι χρήστες κατέχουν τα δεδομένα τους και έχουν ίσο δικαίωμα να επωφεληθούν, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να πουλήσει τα δεδομένα του σε διαφημιστές και να διατηρήσει την ιδιοκτησία και το απόρρητο των δεδομένων.

Με την εμφάνιση του Web 3.0, δεν χρειάζεστε πλέον διαφορετικούς λογαριασμούς για πρόσβαση σε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Χρειάζεστε μόνο έναν λογαριασμό για να περιηγηθείτε σε διάφορες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή να κάνετε αγορές στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, σημειώστε ότι το Web 3.0 δεν είναι ένα συγκεκριμένο blockchain ή κρυπτονόμισμα – είναι μια αποκεντρωμένη έκδοση του Διαδικτύου και χρειάζεστε κρυπτονομίσματα Web 3.0 για να έχετε πρόσβαση στις πολυάριθμες υπηρεσίες του.

Επίσης, το Web 3.0 και τα σχετικά κρυπτονομίσματα λειτουργούν σε δημόσιες αλυσίδες μπλοκ με ορισμένες ομοιότητες, όπως έλλειψη εμπιστοσύνης, αποκέντρωση, ίση πρόσβαση σε όλους τους χρήστες και τεχνολογία ανοιχτού κώδικα.

  Η Apple παρακολουθεί κάθε εφαρμογή Mac που εκτελείτε; Επεξήγηση OCSP

Μεταξύ των υπηρεσιών στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πλατφόρμες Web 3.0 χρησιμοποιώντας κέρματα Web 3.0 περιλαμβάνουν αποθήκευση δεδομένων, υποδομή δικτύου, ευρετηρίαση δεδομένων, εύρος ζώνης και κοινή χρήση ισχύος επεξεργασίας, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μη ανταλλάξιμα tokens (NFT), παιχνίδια blockchain και πολλά άλλα. η λίστα μεγαλώνει συνεχώς.

Παρόλο που η σφαίρα της κρυπτογράφησης βιώνει αναταράξεις χάρη στον χειμώνα των κρυπτογράφησης και τις χρεοκοπίες που επηρεάζουν σημαντικούς παίκτες, εκατοντάδες έργα Web 3.0 έρχονται.

Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να μάθετε για τα καλύτερα κρυπτονομίσματα Web 3.0 που πρέπει να προσέχετε, καθώς αποτελούν πύλη σε αυτά τα έργα και προσφέρουν στους χρήστες μια ευκαιρία να κερδίσουν επιπλέον δεκάρα.

Ο οδηγός μας θα εξετάσει τώρα τα καλύτερα κρυπτονομίσματα Web 3.0 με βάση τη χρησιμότητά τους, τη συνεχή έλξη και το αποτέλεσμα δικτύου, ώστε να αποφασίσετε εάν θα επιλέξετε να επενδύσετε σε αυτά.

Ας εξερευνήσουμε.

Ήλιο (HNT)

Το Helium είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο blockchain που τροφοδοτείται από το Internet of Things (IoT) και συσκευές που χρησιμοποιούν τον αλγόριθμο απόδειξης κάλυψης.

Οι χρήστες του Helium μπορούν να δημιουργήσουν μια αποκεντρωμένη ασύρματη υποδομή που επιτρέπει σε συσκευές χαμηλής κατανάλωσης να επικοινωνούν και να μεταδίδουν δεδομένα μέσω ενός δικτύου κόμβων που αναφέρονται ως hotspots που καλύπτουν ένα ορισμένο ποσοστό του δικτύου.

Τα hotspot λειτουργούν ως εξορύκτες και όπου οι χρήστες του δικτύου που αγοράζουν ή κατασκευάζουν ένα hotspot μπορούν και να λειτουργούν κόμβους ή να εξορύξουν το HNT, το εγγενές κρυπτονόμισμα του blockchain.

Ethereum (ETH)

Το Ethereum είναι το αρχικό blockchain έξυπνων συμβάσεων που παρέμεινε κορυφαίο blockchain στην αγορά. Το blockchain ανοιχτού κώδικα είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο δίκτυο που υποστηρίζει πολλά δίκτυα DApps και DeFi, καθιστώντας το κορυφαίο κρυπτονόμισμα Web 3.0.

Το Ethereum υποβλήθηκε πρόσφατα σε μια αναβάθμιση που ονομάζεται The Merge όταν μεταπήδησε από έναν μηχανισμό απόδειξης της εργασίας σε έναν μηχανισμό συναίνεσης απόδειξης στοιχήματος, επομένως παρέμεινε ένα blockchain επιλογής μεταξύ των χρηστών.

Το Ethereum φιλοξενεί επίσης μερικές από τις κορυφαίες αγορές NFT, όπως το OpenSea, το οποίο προσφέρει τη διάσημη συλλογή Bored Ape Yacht Club (BAYC) με μάρκες NFT.

Dash 2 Trade (D2T)

Το Dash 2 Trade είναι ένα από τα νεότερα κρυπτονομίσματα Web 3.0 που αψήφησαν όλες τις προσδοκίες και συγκέντρωσαν πάνω από 400.000 $ κατά τις πρώτες 24 ώρες από την προπώλησή του. Αμέσως μετά, οι 70.000 επενδυτές του συγκέντρωσαν επιπλέον 6 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι το D2T αιχμαλώτισε γρήγορα τη φαντασία των επενδυτών που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στο Web 3.0.

Το Dash 2 Trade είναι έτοιμο να γίνει ένα κορυφαίο εργαλείο για επενδυτές κρυπτογράφησης που ενδιαφέρονται να κάνουν ενημερωμένες επιλογές. Ορισμένα κορυφαία χαρακτηριστικά του D2T περιλαμβάνουν αναλυτικά στοιχεία για την ανάδειξη τάσεων στην αλυσίδα, ενσωματωμένες δυνατότητες back-testing, δημιουργία στρατηγικής και ειδοποίηση για καταχωρίσεις σε ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες καθιστούν το D2T καλό υποψήφιο για επενδύσεις κρυπτονομισμάτων Web 3.0.

Το αποκεντρωμένο δίκτυο Chainlink είναι χτισμένο στο blockchain Ethereum και είναι περισσότερο γνωστό ως η πρώτη πλατφόρμα που διευκολύνει τις έξυπνες συμβάσεις που βασίζονται σε δεδομένα πραγματικού κόσμου.

Η πλατφόρμα ενσωματώνεται εύκολα με άλλες blockchains, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως για υπηρεσίες Oracle.

Από την κυκλοφορία του το 2017, το LINK, το εγγενές διακριτικό της Chainlink, έχει συγκεντρώσει αύξηση τιμής 4.190% και επωφελείται από το γεγονός ότι είναι μεταξύ των πρωτοποριακών δικτύων έξυπνων συμβάσεων.

Filecoin

Το Filecoin είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο αποθήκευσης peer-to-peer που επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν το FIL, το εγγενές διακριτικό της πλατφόρμας, νοικιάζοντας υπερβολικό χώρο στους υπολογιστές τους.

  Δημιουργήστε έσοδα από τις δεξιότητές σας πουλώντας διαδικτυακά μαθήματα χρησιμοποιώντας το LearnWorlds

Μεταξύ των βασικών πλεονεκτημάτων που αποκομίζουν οι χρήστες από το Filecoin είναι ο χώρος για την αποθήκευση ψηφιακών στοιχείων όπως μουσική και τέχνη με τη μορφή NFT. Εφόσον βρίσκονται στο δίκτυο Filecoin, οποιοσδήποτε μεμονωμένος χρήστης ή κέντρο δεδομένων μπορεί να γίνει πάροχος αποθήκευσης εάν έχει επαρκή χώρο στο δίσκο και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το ποσό των κουπονιών και των χρεώσεων συναλλαγών που μπορείτε να κερδίσετε μέσω του Filecoin καθορίζεται από το μέγεθος του χώρου στο δίσκο που προσφέρετε.

Θήτα Token

Το Theta Token είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα blockchain που έχει σχεδιαστεί ειδικά για ροή βίντεο peer-to-peer.

Το δίκτυο στοχεύει να διευκολύνει την παράδοση βίντεο περιεχομένου μεταξύ χρηστών που χρησιμοποιούν κόμβους επικύρωσης επιχειρήσεων από την Google, τη Sony, τη Samsung και άλλες εταιρείες. Το εγγενές διακριτικό της πλατφόρμας ονομάζεται νόμισμα Θήτα.

Πουά

Η πλατφόρμα Polkadot διευκολύνει τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων και δεδομένων σε διαφορετικές αλυσίδες μπλοκ και προσφέρει μια υπηρεσία που δεν περιορίζεται σε μάρκες. Οι χρήστες του δικτύου Polkadot μπορούν να διαλειτουργούν μεταξύ πολλαπλών blockchains χρησιμοποιώντας parachains εντός του δικτύου Polkadot.

Η κύρια διαφορά μεταξύ του Polkadot και των ανταγωνιστών του όπως το Ethereum είναι ότι ενώ τα parachains είναι ανεξάρτητα και μοναδικά, μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, μια βασική αρχή του Web 3.0. Το εγγενές διακριτικό της πλατφόρμας ονομάζεται DOT.

Σολάνα

Υπάρχουν συζητήσεις σε πολλά τρίμηνα για το εάν ο Solana, του οποίου το εγγενές διακριτικό είναι το $SOL, αποτελεί το βασικό επίπεδο για το Web 3.0. Αποκαλούμενος περήφανα η εναλλακτική του Ethereum ή του Ethereum killer, ο Solana έχει μεγάλους οπαδούς από χρήστες blockchain κυρίως λόγω της υψηλής επεκτασιμότητας και των χαμηλότερων επιπέδων συναλλαγών.

Επιπλέον, αρκετές κοινότητες NFT επιλέγουν το Solana έναντι του Ethereum για τα έργα τους, με παραδείγματα όπως τα Infinity Labs, Cets on Creck, Okay Beas και Degenerate Ape Academy.

Siacoin

Το Siacoin είναι μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα αποθήκευσης cloud και αγορά όπου τα αρχεία και τα δεδομένα μεταφορτώνονται και κατακερματίζονται κρυπτογραφικά πριν τα αποθηκευτούν σε ένα κατανεμημένο δίκτυο.

Η πρόσβαση και η ιδιοκτησία των δεδομένων παραχωρείται στους πελάτες, διασφαλίζοντας το απόλυτο απόρρητο και ασφάλεια. Το καλύτερο είναι ότι το κόστος του Sia είναι τουλάχιστον 90% χαμηλότερο από τον κανονικό πάροχο αποθήκευσης υπηρεσιών cloud.

Επιπλέον, η Sia εισήγαγε ένα API ανοιχτού κώδικα που επιτρέπει στους προγραμματιστές παγκοσμίως να δημιουργούν τις εφαρμογές τους στην πλατφόρμα. Μόλις δημιουργηθεί, οποιοσδήποτε χρήστης ενδιαφέρεται για το έργο ενός προγραμματιστή του πληρώνει $SC πριν μπορέσει να το ξεκλειδώσει, δίνοντας έτσι στους προγραμματιστές την ευκαιρία να δημιουργήσουν έσοδα από την εργασία τους και να δημιουργήσουν εισόδημα.

Basic Attention Token (BAT)

Το Basic Attention Token (BAT) προωθεί ένα πρόγραμμα ψηφιακής διαφήμισης που βασίζεται σε blockchain μέσω του Brave Browser. Ενώ το BAT προστατεύει το απόρρητο των χρηστών, οι διαφημιστές μπορούν να στοχεύσουν τις διαφημίσεις τους για να μεγιστοποιήσουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Κάθε φορά που ένας διαφημιστής πληρώνει για τη διαφήμισή του χρησιμοποιώντας το διακριτικό BAT, ένα μέρος των κεφαλαίων διανέμεται στους χρήστες ως ανταμοιβή για την προβολή των Διαφημίσεων.

Τελικές Λέξεις

Η αρένα κρυπτονομισμάτων Web 3.0 είναι δυναμική και συνεχίζει να αναπτύσσεται, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια πώς θα μοιάζει τελικά το μελλοντικό ψηφιακό τοπίο.

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά έργα και πλατφόρμες Web 3.0 για να διαλέξετε, συνιστούμε να διεξαγάγετε διεξοδική έρευνα πριν επιλέξετε σε ποια νομίσματα θα επενδύσετε.

Ενώ κανείς δεν μπορεί να πει ποιο συγκεκριμένο έργο είναι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα Web 3.0, πρέπει να ανακρίνετε τις περιπτώσεις χρήσης διαφορετικών έργων για να ανακαλύψετε τι είναι πιθανό να γίνει πιο πολύτιμο στον ψηφιακό κόσμο. Επομένως, αυτός ο οδηγός είναι το πρώτο σας βήμα για να βρείτε ποια έργα Web 3.0 να παρακολουθήσετε.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα σχετικά με τις κρυπτογραφικές κάρτες.