Οι πιο ασφαλείς ιστότοποι για λήψη APK

Δεν είναι όλες οι εφαρμογές διαθέσιμες στο Google Play Store, είτε έχουν απαγορευτεί είτε καταργηθεί από τους ίδιους τους προγραμματιστές. Η εύρεση αυτών των προγραμμάτων μπορεί να είναι δύσκολη και η λήψη τους μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για την κινητή συσκευή σας. Ευτυχώς, υπάρχουν διαθέσιμοι ιστότοποι που προσφέρουν ασφαλείς λήψεις APK για όλους.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε τους ασφαλέστερους ιστότοπους για λήψη APK σε περίπτωση που δεν μπορείτε να τα βρείτε στις μεγαλύτερες πλατφόρμες εφαρμογών.

Τι είναι τα APK;

Το APK σημαίνει Android Package Kit και είναι ο τρόπος με τον οποίο οι εφαρμογές για κινητά εγκαθιστούν τα αρχεία του προγράμματος τους. Σκεφτείτε το ως ένα αρχείο zip που αποσυσκευάζεται αυτόματα κατά την εγκατάσταση. Όταν μεταβείτε στο Google Play Store και κάνετε λήψη μιας εφαρμογής, η εγκατάσταση πραγματοποιείται αυτόματα.

Γιατί η ανησυχία;

Επειδή τα APK είναι εκτελέσιμα αρχεία, η λήψη τους από αναξιόπιστη πηγή σάς αφήνει ανοιχτούς σε ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Η εγκατάσταση του APK συνήθως δεν δείχνει στον χρήστη ποια αρχεία γίνεται λήψη και τι τροποποιείται. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να κάνει οτιδήποτε, από την καταστροφή του λειτουργικού σας συστήματος έως την αποστολή ιδιωτικών δεδομένων σε χάκερ.

Ένας από τους κυριότερους κανόνες του Διαδικτύου είναι να μην κατεβάζετε ποτέ τίποτα από ιστότοπους που δεν εμπιστεύεστε. Για τοποθεσίες που εμπιστεύεστε, φροντίστε πάντα να βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία που κατεβάζετε είναι απαλλαγμένα από ιούς. Πολλές κινητές συσκευές σήμερα είναι πολύ ακριβές, επομένως το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι κάτι που θα τις καταστήσει άχρηστες.

Ιστότοποι λήψης Apk

Ακολουθούν μερικοί από τους πιο αξιόπιστους ιστότοπους λήψης APK της κοινότητας.

APK Mirror

APK Mirror είναι αναμφισβήτητα ο πιο δημοφιλής ιστότοπος APK στο διαδίκτυο σήμερα. Έχουν ένα πολύ μεγάλο αρχείο εφαρμογών για κινητά και η λίστα ενημερώνεται καθημερινά. Όλες οι εφαρμογές στον ιστότοπο είναι εγγυημένα ασφαλείς και είναι δωρεάν για λήψη.

  Τρόπος προσθήκης, προσαρμογής και χρήσης γραφικών στοιχείων σε Mac

Το μόνο πραγματικό πρόβλημα με το APK Mirror είναι ότι με μια τόσο μεγάλη βιβλιοθήκη, οι κατηγορίες είναι γεμάτες με τις εφαρμογές. Αν δεν γνωρίζετε ήδη μια συγκεκριμένη εφαρμογή που θέλετε, θα αφιερώσετε πολύ χρόνο εξετάζοντας τις λίστες. Υπάρχει μια βαθμολογία για κάθε εφαρμογή, αλλά θα πρέπει να κάνετε κλικ σε κάθε τίτλο για να τη δείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λίστα “Δημοφιλή” στην πρώτη σελίδα για να δείτε ποιες είναι καλές, αλλά εμφανίζεται μόνο έως και 30 ημέρες.

XDA Labs

Σε αντίθεση με το APK Mirror, XDA Labs είναι ένα κατάστημα εφαρμογών, όχι ένας ιστότοπος λήψης. Σίγουρα, υπάρχουν διαθέσιμες δωρεάν εφαρμογές, αλλά πολλές από αυτές απαιτούν χρεώσεις. Είναι συγκρίσιμο με το Google Play store, το οποίο προσφέρει επίσης βιτρίνα για εφαρμογές.

Το XDA είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο Google Play που έχει τα δικά της εργαλεία πληρωμής και δίνει το 100% των εσόδων για κάθε εφαρμογή στους προγραμματιστές. Δέχεται επίσης πληρωμές μέσω PayPal και Bitcoin. Εάν για κάποιο λόγο δεν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε το Google Play Store, τότε το XDA Labs ίσως αξίζει να το εξετάσετε.

APKPure

APKPure είναι ένας πολύ εύχρηστος ιστότοπος για όσους αναζητούν έναν βολικό τρόπο λήψης APK. Ο ιστότοπος ενημερώνεται καθημερινά και παρουσιάζει πολλές καλές πληροφορίες απευθείας στην αρχική σελίδα. Σε αντίθεση με το APK Mirror που σας πλημμυρίζει με τόσο πολύ περιεχόμενο, το APKPure διευκολύνει την ανακάλυψη νέων εφαρμογών.

Το APKPure αφαιρεί τα κλειδώματα περιοχής από τις εφαρμογές, ώστε οι χρήστες που ενδιαφέρονται για προγράμματα που είναι διαθέσιμα μόνο στο εξωτερικό να μπορούν να τα βρουν εδώ. Υπάρχει επίσης μια δυνατότητα μελλοντικής εγκατάστασης που σας επιτρέπει να επισημάνετε μια επερχόμενη εφαρμογή και, στη συνέχεια, να την κατεβάσετε αυτόματα μόλις γίνει διαθέσιμη.

F-Droid

Σε αντίθεση με άλλα σε αυτήν τη λίστα που επικεντρώνονται σε δημοφιλείς εκδόσεις εφαρμογών, F-Droid παρέχει έναν κατάλογο εφαρμογών που θεωρούνται λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Αυτό είναι εξαιρετικό τόσο για τους χρήστες όσο και για τους προγραμματιστές εφαρμογών, καθώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα προγράμματα ως βάση για την εργασία τους. Η έλλειψη απαιτήσεων αδειοδότησης σημαίνει επίσης ότι οι χρήστες μπορούν να τις εφαρμόσουν ελεύθερα σε επιχειρηματικές λειτουργίες χωρίς να φοβούνται μεταγενέστερες χρεώσεις.

  Ryzen 4000: Ο επόμενος φορητός υπολογιστής παιχνιδιών σας θα είναι AMD αντί για Intel;

Το μόνο μειονέκτημα του F-Droid είναι ότι επειδή προσφέρει μόνο προγράμματα ανοιχτού κώδικα, η επιλογή δεν είναι τόσο μεγάλη όσο τα άλλα σε αυτήν τη λίστα. Τούτου λεχθέντος, αυτό διευκολύνει τον εντοπισμό συγκεκριμένων προγραμμάτων ή τη δοκιμή νέων που τραβούν την προσοχή σας.

Android APK

Θεωρείται ως αρχείο εφαρμογών του Διαδικτύου, Android APK έχει μια συλλογή εφαρμογών που δεν είναι πια υπό ανάπτυξη. Διαθέτει ακόμη και παλαιότερες εκδόσεις σύγχρονου λογισμικού, κάτι που είναι εξαιρετικό εάν η κινητή συσκευή σας δεν μπορεί να εκτελέσει τα πρόσφατα ενημερωμένα προγράμματα. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε πουθενά αλλού, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει ένα αντίγραφό του στο αρχείο Android APK.

Λόγω του μεγέθους του, ωστόσο, μην περιμένετε να περιηγηθείτε εύκολα στη βιβλιοθήκη. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές εδώ και είναι καλύτερο να γνωρίζετε τι ψάχνετε πριν κατευθυνθείτε εδώ. Δεν υπάρχει πρόγραμμα περιήγησης κατηγορίας, επομένως η αναζήτηση για σχετικές εφαρμογές δεν θα είναι εύκολη. Η λειτουργία αναζήτησης είναι ο καλύτερος φίλος σας, επομένως βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το όνομα της εφαρμογής που θέλετε να κατεβάσετε.

Το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς για κινητά

Είναι πάντα καλή ιδέα να σαρώνετε οποιοδήποτε αρχείο κατεβάζετε, είτε είναι από αξιόπιστους ιστότοπους είτε όχι. Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα διαθέσιμα προγράμματα προστασίας από ιούς για κινητά:

Avast

Ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα προστασίας από ιούς τόσο για υπολογιστή όσο και για κινητά, Avast παρέχει τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή εκδόσεις για χρήστες PC, Android και IOS. Η πληρωμένη έκδοση προσφέρει πρόσθετα, όπως VPN, επαλήθευση Wi-Fi και λειτουργίες anti-phishing, αλλά η δωρεάν έκδοση θα κάνει τη δουλειά.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το Avast free έχει πολλές διαφημίσεις και μπορεί να γίνει ενοχλητικό σχετικά γρήγορα. Είναι ένα μικρό τίμημα που πρέπει να πληρώσετε για να διατηρήσετε τη συσκευή σας ασφαλή και αν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για μια συνδρομή, έχουν πολλές διαθέσιμες προσφορές σε εξέλιξη.

Kaspersky

Μια άλλη δημοφιλής επιλογή όταν πρόκειται για λογισμικό προστασίας από ιούς, Kaspersky προσφέρει πολλές δυνατότητες, ακόμη και για τη δωρεάν έκδοσή του. Το δωρεάν Kaspersky διαθέτει δυνατότητες σάρωσης ιών, spyware, ransomware και trojan, μαζί με ένα εργαλείο κατά της κλοπής. Παραδόξως, η δωρεάν έκδοση δεν έχει διαφημίσεις, κάτι που είναι πάντα ένα πλεονέκτημα.

  Χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη λειτουργία σάρωσης στο Outlook Online για να διαγράψετε ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η premium έκδοση διαθέτει λειτουργίες κατά του phishing, φίλτρα ιστού, εργαλείο κλειδώματος εφαρμογών, καθώς και ανίχνευση απειλών σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η λειτουργία είναι εξαιρετική, καθώς θα λαμβάνετε πάντα προειδοποίηση όποτε κολλάτε ιό αντί να χρειάζεται να κάνετε χειροκίνητη σάρωση.

Bitdefender

Bitdefender είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο προστασίας από ιούς, αλλά συνοδεύεται από μια μεγάλη προειδοποίηση: δεν υπάρχει δωρεάν έκδοση εκτός από τη δοκιμή 14 ημερών. Για όσους θέλουν να πληρώσουν, ωστόσο, θα χρησιμοποιούν ένα από τα καλύτερα προγράμματα προστασίας από ιούς. Το Bitdefender προσφέρει ποιοτική προστασία ενώ έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στη συσκευή σας.

Δεν χρησιμοποιεί μεγάλη ισχύ επεξεργασίας ή διάρκεια μπαταρίας. Εάν είστε παίκτης που του αρέσει να παίζει για μεγάλα χρονικά διαστήματα, το Bitdefender σας προστατεύει χωρίς να μειώνει τον χρόνο παιχνιδιού σας.

AVG

Εάν έχετε ένα υπόβαθρο στους υπολογιστές, το όνομα AVG θα είναι πολύ οικείο, καθώς υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά προστασίας από ιούς. Αυτό που μπορεί να σας εκπλήξει, ωστόσο, είναι ότι τόσο το AVG όσο και το Avast μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα, καθώς η Avast αγόρασε την AVG το 2016. Υπάρχει πολύ μικρή διαφορά στην απόδοση και των δύο, αν και η δωρεάν σουίτα της Avast έχει μερικές περισσότερες δυνατότητες από το AVG.

Η κύρια διαφορά είναι στις διαφημίσεις. Το AVG δεν έχει τόσα πολλά, ενώ το Avast μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό. Εάν οι διαφημίσεις δεν σας ενδιαφέρουν, το AVG έχει καλή απόδοση, παρόλο που δεν είναι τόσο εκτεταμένο όσο το πιο γεμάτο από διαφημίσεις αντίστοιχό του.

Βρίσκοντας αυτό που ψάχνετε

Αν προσπαθείτε να βρείτε μια εφαρμογή για κινητά και δεν φαίνεται να την εντοπίσετε στο Google Play store, τότε ίσως θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας στους ιστότοπους που έχουμε παράσχει. Να είστε βέβαιοι ότι αυτοί είναι μερικοί από τους ασφαλέστερους ιστότοπους για λήψη APK αυτήν τη στιγμή και οι βιβλιοθήκες εφαρμογών τους είναι αρκετά μεγάλες. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχουν αυτό που ψάχνετε.

Γνωρίζετε άλλους καλούς ιστότοπους για λήψη APK; Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.