Οι καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων για iPhone και iPad

Οι άνθρωποι λένε ότι η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχετε μαζί σας και πιστεύουμε ότι το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές σημειώσεων. Εάν έχετε πάντα ένα iPhone ή iPad μαζί σας, είναι ιδανικό για να κρατάτε σημειώσεις. Αλλά ποια εφαρμογή πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Οι εφαρμογές που κρατούν σημειώσεις κατακλύζουν το App Store και κάποια στιγμή ένιωσα ότι δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε μια μέρα χωρίς μια μεγάλη κυκλοφορία νέας εφαρμογής. Από τότε, πολλές έχουν πέσει στο περιθώριο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εφαρμογών υψηλού προφίλ, αλλά αυτό που απομένει είναι μια συλλογή εφαρμογών που κυμαίνονται από τις εξαιρετικές έως τις απίθανες.

Ποιο λοιπόν πρέπει να χρησιμοποιείτε;

Όταν επιλέγετε μια εφαρμογή για iPhone ή iPad για τη λήψη σημειώσεων, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις ανάλογα με την ιδιαίτερη χρήση σας. Για ορισμένους, η ενσωμάτωση του Dropbox είναι κάτι που πρέπει να έχουν, ενώ άλλοι είναι απολύτως εντάξει, εφόσον η εφαρμογή υποστηρίζει το iCloud. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρειάζονται υποστήριξη για την εξαγωγή ως Markdown ή ίσως χρειάζονται ζωντανές προεπισκοπήσεις αυτών των σημειώσεων Markdown. Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές απαιτήσεις εκεί έξω που είναι αδύνατο να τις εξετάσουμε όλες εδώ. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να μοιραστούμε ποιες πιστεύουμε ότι είναι οι καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων για το iPhone και το iPad, για τους περισσότερους ανθρώπους.

Με αυτά τα λόγια, ας πηδήξουμε.

Πίνακας περιεχομένων

Apple Notes

Το προφανές μέρος για να ξεκινήσετε εδώ είναι με την εφαρμογή Notes της Apple επειδή διατίθεται με κάθε iPhone και iPad. Ακριβώς από το κουτί αυτές οι συσκευές έχουν μια από τις καλύτερες εφαρμογές λήψης σημειώσεων, αλλά δεν είναι χωρίς ελαττώματα και αυτά τα ελαττώματα είναι αρκετά για να την κάνουν πολίτη δεύτερης κατηγορίας στις συσκευές πολλών ανθρώπων.

Το καλύτερο πράγμα που έχει να προσφέρει το Notes είναι ότι συγχρονίζεται αβίαστα μεταξύ όλων των συσκευών Apple σας, αλλά αυτό φέρνει μαζί του ένα προφανές πρόβλημα. Η λήψη των σημειώσεων σας σε μια συσκευή Android ή υπολογιστή με Windows είναι μια περίπτωση χρήσης εφαρμογών τρίτων που αποκτούν ανεπίσημα πρόσβαση ή στον ιστότοπο iCloud.com. Καμία λύση δεν λειτουργεί αρκετά καλά ώστε να είναι μια πραγματική επιλογή από ό,τι μας αφορά. Εάν είστε all-in με τον εξοπλισμό της Apple, αυτό δεν θα σας δημιουργήσει καθόλου πρόβλημα.

Όσο για πράγματα που αγαπάμε στα Notes, αυτό που μας έρχεται πρώτα στο μυαλό είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να δεχτεί σχεδόν οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των URL. Όταν εισάγετε διευθύνσεις URL σε μια Σημείωση, εμφανίζεται μια προεπισκόπηση του ιστότοπου και παρόμοιες προεπισκοπήσεις υπάρχουν και για πράγματα όπως εικόνες. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικό εάν συλλέγετε πληροφορίες για μελλοντική χρήση, όπως όταν κάνετε έρευνα για μια ανάρτηση ιστολογίου ή ένα χαρτί.

  Πώς να δημιουργήσετε διαγώνιο κείμενο στο Word

Το Apple Notes μπορεί να μην είναι η αγαπημένη μας εφαρμογή λήψης σημειώσεων, αλλά είναι η πρώτη που πρέπει να ελέγξετε—την έχετε ήδη και είναι δωρεάν!

Google Keep

Google Keep είναι μια άλλη επιλογή πλήρως πολλαπλών πλατφορμών και αν ψάχνετε για μια δωρεάν λύση που λειτουργεί παντού, μπορεί να είναι η επιλογή για εσάς. Το Google Keep έχει τις περισσότερες από τις λειτουργίες που θα χρειαζόταν κάποιος από μια εφαρμογή σημειώσεων, αν και δεν είναι παρά το μοντέλο Evernote που είναι ένας κουβάς για εξοικονόμηση σχεδόν οτιδήποτε. Δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε αρχεία στο Google Keep, για παράδειγμα, αλλά υπάρχει υποστήριξη για εικόνες και διευθύνσεις URL, όπως και για προεπισκοπήσεις URL. Μπορείτε ακόμη και να αποθηκεύσετε φωνητικές σημειώσεις στο Google Keep για μελλοντική αναπαραγωγή.

Η οργάνωση είναι παιχνιδάκι χάρη στην υποστήριξη για ετικέτες—κάτι που είναι στοιχήματα τραπεζιού σε αυτό το σημείο—και το Google Keep είναι ίσως μια από τις πιο όμορφες εφαρμογές σε αυτήν τη λίστα. Είναι λειτουργικό, αλλά όχι βαρετό στη χρήση και, παρά το γεγονός ότι είναι εφαρμογή Google, είναι δίκαιο να πούμε ότι οι εφαρμογές iPhone και iPad αισθάνονται περισσότερο σαν να έχουν δημιουργηθεί με το iOS παρά οτιδήποτε έχει δημιουργήσει η Evernote.

Ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το Google Keep είναι το γεγονός ότι είναι δωρεάν, κάτι που μόνο τα Apple Notes μπορούν να ανταγωνιστούν στη λίστα μας. Εάν η τιμή είναι πρωταρχικό μέλημα, τότε η απόφαση είναι μια ανατροπή μεταξύ των Apple Notes και του Google Keep και η ομορφιά εδώ είναι ότι μπορείτε να δοκιμάσετε και τα δύο χωρίς να ξοδέψετε ούτε μια δεκάρα. Και τα δύο λειτουργούν καλά και δεν πιστεύουμε ότι μπορείτε να κάνετε λάθος με κανένα από τα δύο στο πλευρό σας.

Αρκούδα

Η αγαπημένη της κοινότητας του iOS πέρυσι, Αρκούδα δεν είναι η απαραίτητη εφαρμογή που ήταν κάποτε, αλλά εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για τη λήψη σημειώσεων. Όπως και τα Notes της Apple, το Bear συγχρονίζεται μόνο μέσω iCloud, επομένως λειτουργεί καλύτερα εάν χρησιμοποιείτε συσκευές Apple.

  Πώς να ορίσετε την προεπιλεγμένη συμπεριφορά μεταφοράς και απόθεσης αρχείων στα Windows 10

Ωστόσο, το Bear υποστηρίζει το Markdown, κάτι που δεν μπορεί να καυχηθεί για την εφαρμογή Notes. Το Bear εμφανίζει επίσης εικόνες που είναι προσαρτημένες σε σημειώσεις in-line, καθιστώντας το ιδανικό για τη λήψη σημειώσεων στη σειρά κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης ή παρόμοιου περιβάλλοντος συνάντησης. Δυστυχώς, το Bear δεν σας παρέχει προεπισκοπήσεις όταν προσθέτετε διευθύνσεις URL. τα μετατρέπει σε συνδέσμους με δυνατότητα κλικ.

Αισθητικά, οι σημειώσεις δεν φαίνονται τόσο καλές μέσα στο Bear, αλλά αν αυτό επηρεάζει τη χρησιμότητα της εφαρμογής εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας. Μιλώντας για την αισθητική, το Bear έχει πολλά θέματα για να διαλέξετε, αλλάζοντας την εμφάνιση της εφαρμογής σε όλη την έκταση.

Υπάρχουν εκδόσεις της εφαρμογής για iPhone, iPad και Mac.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν έκδοση του Bear και να αξιοποιήσετε τις περισσότερες δυνατότητες του. Ωστόσο, θα χρειαστείτε μια συνδρομή στο Bear Pro για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εφαρμογή. Με 14,99 $ ετησίως, το Bear Pro προσθέτει προηγμένες λειτουργίες, όπως την προσθήκη ετικετών σε σημειώσεις και τη δυνατότητα εξαγωγής σημειώσεων σε Markdown, απλό κείμενο ή ως εικόνες. Δυστυχώς, ο συγχρονισμός συσκευών αποτελεί επίσης μέρος της συνδρομής Pro, οπότε αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Bear σε πολλές συσκευές, θα πρέπει να πληρώσετε.

Προσχέδια

Προσχέδια λειτουργεί λίγο διαφορετικά από τις περισσότερες εφαρμογές σημειώσεων. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε κείμενο οποιουδήποτε είδους γρήγορα και εύκολα, και στη συνέχεια να αποφασίσετε αργότερα πού θα πάει αυτό το κείμενο. Στην πιο απλή του μορφή, τα Πρόχειρα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να σημειώνετε σημειώσεις σε μια στιγμή. Ανοίγοντας την εφαρμογή αμέσως δημιουργείται μια νέα, κενή σημείωση με το πληκτρολόγιο προς τα πάνω και τον δρομέα να αναβοσβήνει μακριά, έτοιμη για κείμενο. Ενώ η λήψη μιας σημείωσης είναι απλή, η πραγματική δύναμη πίσω από τα Πρόχειρα είναι αυτή που ακολουθεί.

Ενώ το Πρόχειρα είναι μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων, έχει σχεδιαστεί για να σας επιτρέπει να κρατάτε σημειώσεις και στη συνέχεια να ενεργείτε σύμφωνα με αυτές. Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα με το κείμενό σας, όπως να το στείλετε στο iMessage ή στο Twitter ή σε μια ντουζίνα άλλες εφαρμογές. Και ακόμη και εκείνα που μόλις και μετά βίας υποδεικνύουν πού μπορούν να σας οδηγήσουν τα Πρόχειρα, επειδή μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας ενέργειες ή ακόμα και να περιηγηθείτε σε έναν Κατάλογο ενεργειών όπου άλλοι χρήστες έχουν ανεβάσει τις ενέργειές τους.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την επιβολή υπογραφής προγράμματος οδήγησης στα Windows 10

Αυτή η ανάρτηση θα μπορούσε να συνεχιστεί και να συνεχιστεί σχετικά με το πώς τα Πρόχειρα μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο κάποιος χρησιμοποιεί το iPhone του, αλλά ακόμα κι αν το χρησιμοποιούσατε μόνο ως μέρος αποθήκευσης κειμένου, είναι υπέροχο και σε αυτό. Η προσθήκη ετικετών σημειώσεων είναι διαθέσιμη και οι χώροι εργασίας μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να εμφανίζουν μόνο αυτούς που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Σκεφτείτε τους χώρους εργασίας ως αποθηκευμένες αναζητήσεις και θα είστε στο σωστό γήπεδο. Τα πάντα συγχρονίζονται μέσω του iCloud και ενώ μια εφαρμογή Drafts δεν είναι ακόμη αυστηρά διαθέσιμη για Mac, υπάρχει μια έκδοση beta στα σκαριά τη στιγμή της σύνταξης.

Το Drafts είναι μια δωρεάν εφαρμογή, με συνδρομή στο Drafts Pro που απαιτείται για τη δημιουργία ενεργειών τελικής επεξεργασίας καθώς και για το ξεκλείδωμα ορισμένων από τις καλύτερες δυνατότητες, όπως οι χώροι εργασίας. Με 19,99 $ ετησίως, είναι επίσης μια από τις πιο δαπανηρές επιλογές.

Evernote

Είναι αδύνατο να μιλήσουμε για εφαρμογές λήψης σημειώσεων χωρίς να αναφέρουμε επίσης Evernote. Μια υπηρεσία που είχε τα προβλήματά της τα τελευταία χρόνια, το Evernote ήταν κάποτε το μέρος που έπρεπε να πάτε αν θέλατε μια εφαρμογή που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «κάδος για τα πάντα». Το Evernote είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων, η οποία σας επιτρέπει να προσθέτετε αρχεία, έγγραφα και πολλά άλλα—καθιστώντας τα πάντα με δυνατότητα αναζήτησης μόλις μπουν εκεί.

Αν και το Evernote δεν λείπει από το τμήμα χαρακτηριστικών—αναγνώριση χειρογράφου, αποκοπή ιστοσελίδων, προσθήκη ετικετών σε σημειώσεις και ούτω καθεξής—το μεγαλύτερο παράπονο που έχουμε σχετικά με αυτό είναι η ίδια η εφαρμογή. Αισθάνεται γεμάτο και δεν είναι σαν στο σπίτι του στο iPhone ή το iPad. Τούτου λεχθέντος, το Evernote λειτουργεί σε οποιαδήποτε μεγάλη πλατφόρμα μπορείτε να σκεφτείτε και έχει επίσης μια διεπαφή ιστού. Θα έχετε πάντα μαζί σας τις σημειώσεις σας, ακόμα κι αν δεν σας αρέσει να δουλεύετε μαζί τους στο iOS. Μάλλον θα βάζαμε το Evernote στο κάτω μέρος της λίστας των αγαπημένων μας, αλλά λειτουργεί για πολλούς ανθρώπους μια χαρά.

Στη βασική του μορφή, το Evernote είναι δωρεάν, αλλά για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες από τις πιο προηγμένες λειτουργίες, όπως κοινή χρήση σημειώσεων και ενσωματώσεις με υπηρεσίες αποθήκευσης cloud, θα χρειαστεί να παραδώσετε 7,99 $ το μήνα.