Οι καλύτερες εφαρμογές και ιστότοποι παρακολούθησης COVID-19

Πολλές νέες εφαρμογές ισχυρίζονται ότι στοχεύουν στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Ορισμένες παρέχουν ζωτικής σημασίας ειδοποιήσεις και συμβουλές, αλλά άλλες είναι γεμάτες παραπληροφόρηση και απάτες. Γι’ αυτό προτείνουμε τις ακόλουθες, αξιόπιστες πηγές.

Ερευνάτε πάντα την αυθεντικότητα και την εξουσία οποιασδήποτε εφαρμογής ή ιστότοπου που ισχυρίζεται ότι παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19. Πολλά από αυτά θα επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να αναφέρει προσωπικά δεδομένα και να δημοσιεύει τα δικά του άρθρα χωρίς έλεγχο στοιχείων.

Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC)

ο Ιστότοπος του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC). έχει πολλές εξαιρετικές πληροφορίες για την πανδημία του κορωνοϊού. Είναι η κύρια ομοσπονδιακή υπηρεσία που έχει επιφορτιστεί με την προστασία της δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ. Θα βρείτε τα πάντα, από γενικές πληροφορίες και στατιστικά περιστατικών στις ΗΠΑ, μέχρι αυτοέλεγχο συμπτωμάτων και οδηγούς για να φτιάξετε τη δική σας μάσκα προσώπου.

Το CDC έχει επίσης ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ειδικά για πάροχοι υπηρεσιών υγείας. Στο “ενότητα Γενικό Κοινό»., θα βρείτε εφαρμογές φιλικές προς τα παιδιά, καθώς και ορισμένες που προσφέρουν εργαλεία ασφάλειας στο χώρο εργασίας, ανιχνευτές υγείας και συμβουλές.

Η κύρια εφαρμογή CDC για κινητά είναι διαθέσιμο στο Android και μήλο συσκευές. Περιέχει πολλές έγκυρες πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας. Υπάρχουν επίσης χρήσιμες συμβουλές για τους πολίτες των ΗΠΑ σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προστασίας του εαυτού σας και των άλλων από μόλυνση.

  Βρείτε τα χαμένα AirPods σας

Λόγω της τρέχουσας έλλειψης διαθεσιμότητας δοκιμών στις ΗΠΑ, η εφαρμογή CDC παρέχει επίσης αυτοέλεγχο για τον κορωνοϊό εάν αισθάνεστε άρρωστος. Δεν προορίζεται να προσφέρει διάγνωση. Αντίθετα, παρέχει ένα απλό Q&A για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν μπορεί να έχετε μολυνθεί.

Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA)

ο Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) έχει μια δημόσια εφαρμογή για Android και μήλο συσκευές που παρέχουν σημαντικές ειδοποιήσεις σχετικά με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή εστίες στην περιοχή σας.

Εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή FEMA, μπορείτε ακόμα να βρείτε έναν τεράστιο όγκο σημαντικών, έγκυρων πληροφοριών για την ιστοσελίδα του. Απαριθμεί μέρη όπου μπορείτε να κάνετε δωρεές ή να προσφέρετε εθελοντικά, πηγές που καταρρίπτουν φήμες και βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας.

Το πιο σημαντικό, η εφαρμογή παρέχει ζωτικούς πόρους για όσους έχουν ανάγκη. Μέσω της εφαρμογής FEMA, μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν εκπρόσωπο, να υποβάλετε αίτηση για βοήθεια, να βρείτε ένα καταφύγιο ή κέντρο ανάκαμψης στην περιοχή σας ή να υποβάλετε ένα ευρύ φάσμα αξιώσεων. Η εφαρμογή παρέχει επίσης όλες τις παραπάνω πληροφορίες (εκτός από ειδοποιήσεις) και στα ισπανικά.

Ιχνηλάτης COVID-19 του Πανεπιστημίου Johns Hopkins

Το Κέντρο Επιστήμης και Μηχανικής Συστημάτων (CSSE) στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins χρησιμοποιεί το ArcGIS, ένα ιδιόκτητο σύστημα γεωγραφικής μοντελοποίησης για την ανάλυση και τη χαρτογράφηση δεδομένων σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας. Ενα από καλύτερα ταμπλό για την παρακολούθηση της πανδημίας, τον πίνακα ελέγχου COVID-19 παρέχει προβολές τόσο για κινητά όσο και για υπολογιστές για ευκολότερη πρόσβαση.

  7 Καλύτερα Εργαλεία Παρακολούθησης Διακόπτη Δικτύου

Το ταμπλό είναι διαδραστικό και διαθέτει χάρτες σε βάθος και γραφήματα. Παρέχει επίσης στατιστικά στοιχεία από επίσημες πηγές που τεκμηριώνουν την άνοδο και την πτώση των κρουσμάτων του ιού σε διαφορετικές χώρες, πολιτείες, εδάφη και πληθυσμούς των ΗΠΑ.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το ιστολόγιο CSSE για πολλή γνώση και ανάλυση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρωτοβουλίες όπως αυτή επηρεάζουν την πανδημία. Όλα τα ακατέργαστα δεδομένα από το έργο είναι επίσης διαθέσιμα στο τη σελίδα του για το COVID-19 GitHub.

Ο πίνακας ελέγχου nCoV2019.live Coronavirus

ο

Μπορείτε να ευχαριστήσετε το γυμνάσιο, Άβι Σίφμαν, για αυτήν την επισκόπηση σημαντικών στατιστικών για την πανδημία. Η ιστοσελίδα του, ncov2019.live, συγκεντρώνει αρκετές επίσημες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του CDC και Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Ο ιστότοπος παρουσιάζει τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των ατόμων που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, καθώς και τον αριθμό των θυμάτων και εκείνων που έχουν αναρρώσει. Θα δείτε την έκδοση για φορητές συσκευές ή επιτραπέζιους υπολογιστές του ιστότοπου, ανάλογα με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Ο πίνακας εργαλείων nCoV2019 αναλύει τους αριθμούς σε παγκόσμιο, περιφερειακό και κατά πολιτεία των ΗΠΑ. Αυτές οι αναλύσεις περιλαμβάνουν επίσης σημαντικούς διαφοροποιητές, συμπεριλαμβανομένων βελών για την επισήμανση των ημερήσιων αιχμών και ανισοτήτων σε ευάλωτους πληθυσμούς, όπως το Πουέρτο Ρίκο και το Έθνος Ναβάχο.

Η πρωτοβουλία Google και Apple Contact Tracing

Στις 10 Απριλίου 2020, Google και μήλο ανακοινώθηκε ένα κοινό έργο που θα εντοπίζει, θα τεκμηριώνει και θα παρακολουθεί κρούσματα του κορωνοϊού μέσω μιας σειράς εφαρμογών που αναπτύσσονται γύρω από ένα δημόσιο API. Αυτή η προσέγγιση που βασίζεται σε συσκευές για την καταπολέμηση των εστιών ονομάζεται ιχνηλάτηση επαφών. Επιτρέπει στη συσκευή σας Apple ή Android να σας ειδοποιεί εάν βρίσκεστε εντός της εμβέλειας κάποιου που είχε εκτεθεί στο παρελθόν ή είχε διαγνωστεί με τον COVID-19.

  Αγαπητέ προγραμματιστή, Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα αγοράσω την εφαρμογή σας

Ενώ αυτό παρουσιάζει προφανή ζητήματα απορρήτου, η δυνατότητα εντοπισμού της διαδρομής μιας εστίας σε κοντινή απόσταση θα μπορούσε να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την άμυνα της δημόσιας υγείας. Σκεφτείτε το σαν το Pokémon Go, αλλά αντί να βρείτε το Pokémon, αναφέρεται στον προγραμματιστή της εφαρμογής, εάν βρίσκεστε σε απόσταση έξι μέτρων από κάποιον που είτε έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό είτε τον έχει προσβληθεί στο μέλλον. Στη συνέχεια, θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις και εξουσιοδοτημένες οδηγίες για τα επόμενα βήματα από επίσημες πηγές, όπως ο ΠΟΥ και το CDC.

Το έργο βρίσκεται ακόμη στην πρώτη του φάση, επομένως δεν είναι ακόμη σαφές πώς ακριβώς θα εξελιχθεί αυτή η συντονισμένη προσπάθεια. Και οι δύο εταιρείες προσπαθούν να είναι διαφανείς και ανοιχτές σχετικά με τη διαδικασία ανάπτυξης. Οι πρώτες εκδόσεις αναμένεται να φτάσουν τον Μάιο. Όταν το COVID-19 δεν αποτελεί πλέον απειλή, η λειτουργία θα καταργηθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές απορρήτου, Bluetooth και κρυπτογραφίας, ανατρέξτε στο μήλο και Google ιστοσελίδες εντοπισμού συμβάσεων.

Αυτές οι εφαρμογές και οι ιστότοποι μπορούν να σας προσφέρουν λίγη ηρεμία. Παρέχουν έγκυρες πληροφορίες για το COVID-19, είτε παλεύετε με την κρίση είτε απλώς προσπαθείτε να διαχειριστείτε την υγεία σας. Να είστε δύσπιστοι, να είστε ασφαλείς και πλύνε τα χέρια σου!