Οι καλύτερες διανομές Linux για χρήστες Windows

Αυτές τις μέρες, το Linux γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους χρήστες των Windows που δεν είναι ικανοποιημένοι με τα Windows 10 και τα σφάλματα του. Ως αποτέλεσμα, πολλοί θέλουν να μεταβούν σε διαφορετικό λειτουργικό σύστημα και το Linux είναι μια πρωταρχική επιλογή. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από αυτούς τους χρήστες δεν έχουν ιδέα ποια είναι η καλύτερη διανομή Linux για χρήστες Windows. Αυτό είναι κατανοητό, καθώς υπάρχουν τόσοι πολλοί τύποι διανομών Linux που απευθύνονται σε διαφορετικούς τύπους χρηστών. Γι’ αυτό, σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις καλύτερες διανομές Linux για χρήστες Windows. Αυτές είναι οι διανομές που θα βρουν πιο ελκυστικές όσοι προέρχονται από τα Windows. Θα εξετάσουμε επίσης τις ομοιότητες μεταξύ αυτών των διανομών Linux και του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, καθώς και για ποιους τύπους χρηστών Windows απευθύνονται.

Λάβετε υπόψη σας ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι διανομών Linux στην αγορά. Σε αυτήν τη λίστα, ξεπερνάμε μόνο 6. Εάν έχετε μια εξαιρετική πρόταση που δεν είναι σε αυτήν τη λίστα, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω και πείτε μας!

Kubuntu

Όσοι θέλουν να απομακρυνθούν από τα Windows και να μεταβούν στην πλατφόρμα Linux δεν χρειάζεται να κοιτάξουν πέρα ​​από το Kubuntu. Είναι ένα εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα που κάνει μεγάλη χρήση του περιβάλλοντος επιφάνειας εργασίας KDE Plasma 5. Το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας plasma 5 είναι μακράν ένα από τα καλύτερα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας για όσους απομακρυνθούν από τα Windows 10.

  Πώς να ακούσετε το Spotify χωρίς τον επίσημο πελάτη στο Linux

Οι χρήστες μπορούν να περιμένουν μια εμπειρία υπολογιστή πολύ παρόμοια με τον τρόπο που κάνουν τα Windows. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για να γνωρίσουν τον υπολογιστή τους και λιγότερο χρόνο μαθαίνοντας ένα εντελώς νέο υπολογιστικό παράδειγμα. Εκτός από κάποιες επιλογές σχεδίασης, έχει παρόμοιο μενού έναρξης και στην πραγματικότητα δανείζεται πολλές ιδέες από τη Microsoft.

Το Kubunu έχει το Ubuntu ως βασικό λειτουργικό σύστημα, ώστε οι χρήστες να μπορούν να περιμένουν αξιοπιστία και ανώτερη διαθεσιμότητα λογισμικού. Καμία άλλη διανομή Linux δεν βρίσκεται στη θέση που είναι το Ubuntu. Για να μην αναφέρουμε, την πλήρη, οικονομική υποστήριξη της Canonical (της εταιρείας πίσω από όλες τις άλλες γεύσεις Ubuntu).

OpenSUSE Leap

OpenSUSE Leap είναι ιδανικό για προχωρημένους χρήστες των Windows που γνωρίζουν πολλά για τη δικτύωση και τους υπολογιστές, αλλά τους αρέσει να κάνουν τα πάντα στο GUI και όχι στο τερματικό. Με το ισχυρό εργαλείο διαχείρισης YaST, οι χρήστες των Windows θα αισθάνονται σαν στο σπίτι τους κάνοντας προηγμένες εργασίες στο OpenSUSE. Αυτό δεν είναι το μόνο σημείο πώλησης όμως.

Το SUSE Leap είναι ένα σταθερό λειτουργικό σύστημα με χαρακτηριστικά εταιρικής ποιότητας και πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας για να διαλέξετε. Τούτου λεχθέντος, ένας χρήστης των Windows θα αισθάνεται περισσότερο σαν στο σπίτι του με την έκδοση Plasma του KDE, καθώς μοιάζει με μια παραδοσιακή εμπειρία των Microsoft Windows.

  Πώς να συγχρονίσετε την ταπετσαρία σας σε επιτραπέζιους υπολογιστές στα Windows 10

Εάν είστε δυναμικός χρήστης των Windows και ψάχνετε να βρείτε ένα λειτουργικό σύστημα που να καλύπτει τις ανάγκες σας, το OpenSUSE μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε!

Linux Mint

Οι χρήστες Mac δεν είναι οι μόνοι χρήστες υπολογιστών που θέλουν τα πράγματα να «απλώς λειτουργούν». Εάν προέρχεστε από τα Windows και αναζητάτε ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε Linux που «απλώς λειτουργεί», μην ψάξετε περισσότερο από Linux Mint.

Είναι μια διανομή Linux που βασίζεται στο Ubuntu με αποστολή να κάνει τη χρήση ενός υπολογιστή απίστευτα εύκολη. Επιπλέον, εργάζονται πολύ σκληρά για να προσφέρουν μια «παραδοσιακή» εμπειρία επιφάνειας εργασίας, κάτι που μπορεί να αρέσει σε όσους προέρχονται από την πλατφόρμα των Windows.

Zorin OS

Το Linux Mint δεν έχει το μονοπώλιο στην κατασκευή λειτουργικών συστημάτων που είναι εύχρηστα. Παρουσιάζοντας Zorin OS, μια ενδιαφέρουσα εκδοχή του Linux αφιερωμένη στο να κάνει όσους αλλάζουν από Windows και Mac να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Το Zorin OS πραγματικά λάμπει με τη λειτουργία Zorin Appearance. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν γρήγορα να μεταμορφώσουν ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας τους σε ό,τι φαίνεται άνετο.

Για παράδειγμα, εάν χάσετε τη διάταξη του Mac OS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να μετατρέψετε την επιφάνεια εργασίας σας σε επιφάνεια εργασίας που μοιάζει με Mac. Αν θέλετε να μοιάζει περισσότερο με τα Windows 10, μείον τα σφάλματα, μπορεί να το κάνει και αυτό!

Οι χρήστες που αλλάζουν από τα Windows που αναζητούν μια κομψή εμπειρία θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τη χρήση του Zorin.

  Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Apple Pay σε ένα iPhone

Σαλέ ΛΣ

Βαρεθήκατε τα Windows και θέλετε να μεταβείτε σε Linux, αλλά σας φαίνεται πολύ δύσκολο; Δοκίμασε Σαλέ ΛΣ! Είναι ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Xubuntu και έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει πολύ με τα Microsoft Windows. Το λειτουργικό σύστημα δουλεύει πολύ σκληρά για να κάνει το Linux εύκολο στην κατανόηση. Δεν υπάρχουν εντολές εισαγωγής στο τερματικό, ούτε μπέρδεμα με σπασίματα. Απλώς εγκαταστήστε το λειτουργικό σύστημα και συνεχίστε τη ζωή σας!

Solus

Solus είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε Linux που αφιερώνεται στη δημιουργία μιας εξαιρετικής, εύχρηστης εμπειρίας επιτραπέζιου υπολογιστή. Η αποστολή τους είναι να κάνουν τη χρήση του υπολογιστή σας εύκολη και διασκεδαστική. Δεν θα ξοδεύετε ώρες ψάχνοντας στο Google πώς να κάνετε αυτό το λειτουργικό σύστημα Linux να λειτουργεί. Αντίθετα, όλα λειτουργούν εκτός του κουτιού. Δεν τσακώνεστε με τον υπολογιστή σας για να κάνετε απλά πράγματα. Είτε πρόκειται για παιχνίδια, για περιήγηση στο διαδίκτυο, για παρακολούθηση ταινιών ή για διαχείριση φωτογραφιών, το Solus λειτουργεί.

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις διανομές αυτής της λίστας και εξακολουθείτε να μην έχετε βρει κάποια που σας αρέσει, δοκιμάστε το Solus. Δεν θα το μετανιώσεις!

συμπέρασμα

Είτε είστε διαχειριστής δικτύου Windows που ψάχνει να βρει το δρόμο σας στο Linux, παίκτης των Windows που θέλει να κάνει τη βουτιά ή απλά ένας μέσος καταναλωτής που νοσεί από το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, υπάρχει μια διανομή Linux για όλους.