Οι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ διορθώσεις για μια σταθερή ροή

Το Kodi μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες διαθέσιμες πλατφόρμες ροής, αλλά εξακολουθεί να έρχεται με το μερίδιο των προβλημάτων που διαθέτει.

Όπως κάθε λογισμικό που χρησιμοποιεί τον Ιστό, η απόδοση του Kodi μπορεί να υποφέρει σοβαρά εάν η σύνδεσή σας είναι κακή. Αυτό δεν είναι ιδανικό για απόλαυση προβολής, ειδικά αν παρακολουθείτε αθλητικά, τηλεοπτικές εκπομπές ή ταινίες.

Ενώ η ροή που έχετε επιλέξει ή η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο θα παίξει μεγάλο ρόλο στην προσωρινή αποθήκευση, εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε την υπηρεσία ροής σας πιο σταθερή.

Λάβετε υπόψη ότι πολλά πρόσθετα περιέχουν περιεχόμενο που δεν έχει επίσημη άδεια και η πρόσβαση σε τέτοιο περιεχόμενο μπορεί να είναι παράνομη. Εν ολίγοις, εάν το περιεχόμενο είναι δωρεάν, αλλά φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον είναι.

Κορυφαίοι τέσσερις τρόποι για να σταματήσετε την προσωρινή αποθήκευση στο Kodi

Διόρθωση #1: Δοκιμάστε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο


Πηγή: speedtest.net

  Πώς να επιλέξετε συσκευή εκκίνησης στο UEFI BIOS

Πριν εμβαθύνετε στο λογισμικό, το πρώτο σας ξεκίνημα θα πρέπει να είναι η δοκιμή της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο. Γενικά, το περιεχόμενο HD θα χρειαστεί ταχύτητα σύνδεσης τουλάχιστον 10 Mbits/sec. Μπορείτε να επισκεφθείτε speedtest.net για να μετρήσετε τις τρέχουσες ταχύτητες για ping, λήψεις και μεταφορτώσεις. Απλώς πατήστε “Μετάβαση” μόλις φορτώσει η σελίδα.

Διόρθωση #2: Ελέγξτε τη θέση του δρομολογητή ή τις θέσεις Wi-Fi Mesh

Εάν η ταχύτητά σας είναι κάτω από 10 Mbit/sec, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε πολύ μακριά από το δρομολογητή σας. Οι παχιοί τοίχοι μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ταχύτητα και την ισχύ ενός σήματος Wi-Fi. Εάν είναι δυνατόν, μετακινήστε τον δρομολογητή ή πλησιάστε τον. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι καμία άλλη συσκευή δεν πραγματοποιεί ροή, λήψη ή εκτελεί άλλες μεγαλύτερες εργασίες που θα μπορούσαν να απορροφήσουν το εύρος ζώνης σας. Οι περισσότεροι πάροχοι ευρυζωνικών επικοινωνιών μπορούν να χειριστούν περισσότερες από μία συσκευές, αλλά είναι καλό να αποκλείεται. Εάν υπάρχουν συσκευές που αγγίζουν το εύρος ζώνης, απενεργοποιήστε τις.

  Πώς να κάνετε διπλό κλικ για απόκρυψη/αποκάλυψη εικονιδίων επιφάνειας εργασίας

Διόρθωση #3: Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις προσωρινής μνήμης Kodi

Εάν διαπιστώσετε ότι η ροή σας εξακολουθεί να καθυστερεί, αξίζει να ανοίξετε αποτελεσματικά το καπό και να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις προσωρινής μνήμης του Kodi.

Η προσωρινή μνήμη καταλαμβάνει τη μνήμη και δεδομένου ότι το Kodi έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε κάτι τόσο μικρό όσο ένα Google Chromecast, δεν χρησιμοποιεί πολύ από αυτήν. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να αυξήσετε την ποσότητα της προσωρινής μνήμης που χρησιμοποιεί το Kodi και αυτό γίνεται μέσω του αρχείου XML σύνθετων ρυθμίσεων.

Διόρθωση #4: Τροποποιήστε την προσωρινή μνήμη του Kodi

Η προσαρμογή των συστημάτων buffering του Kodi απαιτεί κάποια αρκετά βασική κωδικοποίηση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντιγράψετε τον παρακάτω κώδικα σε ένα αρχείο σημειωματάριων και να τον αποθηκεύσετε ως “advancedsettings.xml” χωρίς τα εισαγωγικά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το νέο αρχείο στο αρχείο δεδομένων χρήστη.

<advancedsettings>
<network>
<buffermode> 1 </buffermode>
<readbufferfactor> 1.5 </readbufferfactor>
<cachemembuffersize> 104857600 </cachemembuffersize>
</network>
</advancedsettings>

Αντιγράψτε και επικολλήστε τον παραπάνω κώδικα σε ένα αρχείο σημειωματάριων και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχει αποθηκευτεί ακριβώς ως advancedsettings.xml. Μόλις ολοκληρωθεί, θα πρέπει να το τοποθετήσετε στο αρχείο δεδομένων χρήστη, αλλά η τοποθεσία ποικίλλει ανάλογα με την έκδοση του Kodi που χρησιμοποιείτε.

  Πώς να εκτελέσετε έναν σύνθετο έλεγχο φόντου

AndroidAndroid/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/iOS/private/var/mobile/Library/Preferences/Kodi/userdata/Linux~/.kodi/userdata/Mac/Users//Library/Application Support /Kodi/userdata/OpenELEC/storage/.kodi/userdata/WindowsStart | αναζήτηση ‘%APPDATA%kodiuserdata’ | Εισαγω

Εάν έχετε εφαρμόσει όλες τις παραπάνω διορθώσεις, θα πρέπει να διαπιστώσετε ότι το Kodi λειτουργεί πιο ομαλά και πιο γρήγορα από πριν.

Λάβετε υπόψη ότι πολλά πρόσθετα περιέχουν περιεχόμενο που δεν έχει επίσημη άδεια και η πρόσβαση σε τέτοιο περιεχόμενο μπορεί να είναι παράνομη. Είναι ευθύνη του χρήστη να συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες νόμους της χώρας του σχετικά με τη χρήση. Η Alphr and Box 20 LLC αποκλείει κάθε ευθύνη για τέτοιο περιεχόμενο. Δεν επιδοκιμάζουμε και δεν φέρουμε ευθύνη για την παραβίαση οποιασδήποτε πνευματικής ιδιοκτησίας ή άλλων δικαιωμάτων τρίτων και δεν φέρουμε ευθύνη έναντι οποιουδήποτε μέρους ως αποτέλεσμα οποιουδήποτε τέτοιου περιεχομένου που διατίθεται. Εν ολίγοις, εάν το περιεχόμενο είναι δωρεάν αλλά φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον είναι.