Οδηγός εισαγωγής Skill Will Matrix για Διευθυντές [+2 Templates]

Το Skill Will Matrix είναι το εργαλείο σας για τη διαχείριση της απόδοσης της ομάδας, της απόδοσης μεμονωμένων εργαζομένων και της συνολικής αφοσίωσης των εργαζομένων.

Εάν είστε ο διευθυντής μιας επιχείρησης ή ενός έργου, η παραγωγικότητα, η απόδοση και η δέσμευση των μελών της ομάδας θα εξαρτηθούν κυρίως από τη δράση σας. Οι μεθοδολογίες διοίκησης και διαχείρισης επιχειρήσεων διαθέτουν πολλά εργαλεία και τεχνικές για να διατηρήσουν την επιχείρηση σε λειτουργία και ανάπτυξη από έτος σε έτος (YOY).

Ένα τέτοιο εργαλείο είναι η μελέτη Skill Will. Οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού, λειτουργιών, έργων κ.λπ., χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να εξατομικεύσουν την αλληλεπίδρασή τους με τους υπαλλήλους ή τα μέλη της ομάδας.

Σας παρουσιάζουμε το εργαλείο από την αρχή, ώστε να αναπτύξετε τη δική σας σοφία γύρω από την ιδέα και να την εφαρμόσετε κατάλληλα στον χώρο εργασίας σας. Επιπλέον, όταν μαθαίνετε λεπτομερώς το διάγραμμα Βούλησης Δεξιοτήτων, αποκτάτε μία από τις πολλές δεξιότητες που σας καθιστούν επιτυχημένο επιχειρησιακό ηγέτη.

Τι είναι το Skill Will Matrix;

Η ηγεσία ή τα στελέχη της επιχείρησης χρησιμοποιούν το εργαλείο μελέτης Skill Will για να αξιολογήσουν την απόδοση του προσωπικού τους με βάση τα ακόλουθα:

  • Ικανότητες ή δεξιότητες των εργαζομένων
  • Κίνητρο του προσωπικού για εργασία ή δύναμη θέλησης

Ο πίνακας ή το διάγραμμα είναι παρόμοιο με ένα τεταρτημόριο 2Χ2. Για να το καταλάβετε εύκολα, θεωρήστε αυτόν τον πίνακα ως γράφημα ή διάγραμμα. Πρέπει να τοποθετήσετε την ικανότητα κατά μήκος του άξονα Χ και τη θέληση στον άξονα Υ. Το αριστερό μισό του άξονα Χ θα είναι Low Skill και το δεξί μισό του ίδιου άξονα είναι για άτομα Υψηλής Ικανότητας.

Ομοίως, πρέπει να βάλετε τη θέληση στον κατακόρυφο άξονα ή στον άξονα Υ. Το κάτω μισό του άξονα Υ είναι για τους υπαλλήλους Χαμηλής Βούλησης και το πάνω μισό του κάθετου άξονα είναι για υπαλλήλους Υψηλής Βούλησης. Τώρα, αν σχεδιάσετε ένα τεταρτημόριο σε αυτό το γράφημα, θα λάβετε 4 τετράγωνα χώρου. Κάθε χώρος έχει διαφορετικά επίπεδα Ικανότητας και Θέλησης. Έτσι, αξιολογείτε την καταλληλότητα ενός ατόμου για ένα συγκεκριμένο έργο.

Τα άτομα που πέφτουν σε διαφορετικούς χώρους αυτών των 4 μπλοκ πρέπει να αντιμετωπίζονται με 4 διακριτικούς τρόπους για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το εργατικό σας δυναμικό. Διαφορετικά, πρέπει να απολύσετε το υπάρχον προσωπικό και να προσλάβετε υψηλά ειδικευμένο και πρόθυμο προσωπικό. Για να προσλάβετε ένα τόσο ανώτερο εργατικό δυναμικό, θα εξακολουθείτε να χρειάζεστε αυτό το εργαλείο ανάλυσης βούλησης δεξιοτήτων για να επαληθεύσετε τις ικανότητες και τη δύναμη της θέλησης των νεοπροσληφθέντων εργαζομένων.

Πώς προέκυψε το Skill Will Matrix;

Ο Ken Blanchard και ο Paul Hersey δημιούργησαν ένα μοντέλο ηγεσίας καταστάσεων που βασίζεται στο αναπτυξιακό επίπεδο των οπαδών και της ηγεσίας το 1970. Το μοντέλο αποτελείται από ένα τεταρτημόριο μήτρας 2Χ2 για 4 είδη ηγετών: Λέγοντας, Πώληση, Συμμετοχή και Αποστολή.

  Πώς (και γιατί!) Να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο για το WordPress;

Για τους οπαδούς/εργαζόμενους, οι 4 τύποι είναι Υψηλή Ικανότητα με Υψηλή Δέσμευση, Υψηλή Ικανότητα με Μεταβλητή Δέσμευση, Κάποια Ικανότητα με Χαμηλή Δέσμευση και Χαμηλή Ικανότητα με Υψηλή Δέσμευση.

Το τεταρτημόριο για τους ακόλουθους είναι ο πρόδρομος του σημερινού γραφήματος Skill Will. Ωστόσο, έχει γίνει μια δημοφιλής τεχνική διαχείρισης μετά τη δημοσίευση του The Tao of Coaching από τον Max Landsberg το 1996.

Σημασία της ικανότητας και της θέλησης στο Skill Will Matrix

Για να δημιουργήσετε μια διορατική μήτρα δεξιοτήτων και θέλησης, πρώτα, πρέπει να κατανοήσετε τον ορισμό της ικανότητας και της θέλησης σε αυτήν τη μήτρα. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε:

Επιδεξιότητα

Οι δεξιότητες είναι οι δημιουργικές και τεχνικές ικανότητες που φέρνουν οι εργαζόμενοι στο τραπέζι. Δεξιότητες όπως υπολογισμός, δημιουργία βάσης δεδομένων, διαχείριση αρχείων, τοπογραφία, συλλογή δεδομένων, ανάπτυξη ιστοτόπων, ανάπτυξη εφαρμογών, πωλήσεις, μάρκετινγκ κ.λπ., σας βοηθούν να διευθύνετε μια επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι αποκτούν δεξιότητες μέσω της συνεχούς μάθησης, της κατάρτισης, της έκθεσης σε νέες έννοιες και κυρίως από τα αντίστοιχα καθήκοντά τους στον εργασιακό χώρο. Με βάση τις δεξιότητες, μπορείτε να ταξινομήσετε τους υπαλλήλους σε επίπεδα ειδικών, προχωρημένων, μεσαίων και αρχαρίων.

Θα

Η θέληση ενός ατόμου σας λέει πόσο κίνητρο έχει το άτομο. Η διαθήκη μπορεί να είναι οτιδήποτε από τα ακόλουθα:

  • Με κίνητρο να ολοκληρώσει μια εργασία μέχρι την ημερομηνία λήξης.
  • Πρόθυμοι να μάθουν ένα νέο επιχειρηματικό εργαλείο, δεξιοτεχνία, δημιουργικές δεξιότητες, επιχειρηματική ιδέα κ.λπ.
  • Με κίνητρο για ανάπτυξη καριέρας πέρα ​​από τα τρέχοντα επίπεδα.
  • Πρόθυμος να ακολουθήσει επιμελώς την ηγεσία.

Το επίπεδο εκπαίδευσης, η εργασιακή εμπειρία και οι δεξιότητες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη δύναμη της θέλησης του προσωπικού σας. Έτσι, οι διευθυντές πρέπει να είναι πιο ευαίσθητοι όταν χειρίζονται λιγότερο πρόθυμους υπαλλήλους σε σύγκριση με το προσωπικό με υψηλά κίνητρα.

The Purpose of Skill Will Matrix

Μόλις εντοπίσετε διαφορετικά επίπεδα δεξιοτήτων και βούλησης των εργαζομένων και τα ταξινομήσετε, πρέπει να βρείτε το στυλ διαχείρισης που ταιριάζει στις τέσσερις κατηγορίες οπαδών/προσωπικού. Το διάγραμμα Βούλησης δεξιοτήτων σάς βοηθά να προσδιορίσετε αυτά τα στυλ διαχείρισης.

#1. Απευθείας

Η σκηνοθεσία είναι απλώς ο προσδιορισμός του τι προκαλεί κίνητρο στους υπαλλήλους με μια τιμή μήτρας χαμηλής δεξιότητας και χαμηλής θέλησης. Στη συνέχεια, πρέπει να εφαρμόσετε αυτό το ερέθισμα αποτελεσματικά για να εξαγάγετε ένα αποτέλεσμα. Βεβαιωθείτε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι υψηλής ποιότητας, χρήσιμο για την επιχείρηση, μετρήσιμο και επιτυγχάνεται εντός της προθεσμίας.

#2. Οδηγός

Ο πίνακας καθορίζει ότι το προσωπικό με χαμηλή ικανότητα και υψηλή αξία στο τεταρτημόριο απαιτεί καθοδήγηση. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτά:

  • Συζητήστε το πεδίο εφαρμογής και τις εργασίες του οδηγού με τον δικαιούχο.
  • Τεκμηριώστε όλες τις συνεδρίες καθοδήγησης ή τα έργα.
  • Εξηγήστε και δείξτε τη ροή εργασίας της εργασίας
  • Ορίστε ένα επίπεδο ποιότητας

Κατά την καθοδήγηση ενός υπαλλήλου, ακολουθήστε τυπικά μοντέλα καθοδήγησης σε επιχειρηματικό επίπεδο.

#3. Διεγείρω

Ανακαλύπτεις επίσης μέλη της ομάδας με υψηλή ικανότητα και χαμηλή θέληση. Αυτοί οι εργαζόμενοι χρειάζονται μόνο μια απλή ώθηση και μπορούν να προσφέρουν μεγάλη παραγωγικότητα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δείξετε σεβασμό στην εργασία και να εκτιμήσετε τη συμβολή τους.

#4. Αντιπρόσωπος

Στην επιχείρησή σας υπάρχει πάντα λίγο προσωπικό με υψηλές δεξιότητες και με υψηλή θέληση. Προσδιορίστε τους μέσω του γραφήματος Skill and Will και, στη συνέχεια, αναθέστε τους εργασίες του έργου σας. Ορίστε σωστά πρότυπα ποιότητας, προθεσμίες και παραδοτέα πριν αναθέσετε εργασίες.

The Quadrants of Skill Will Matrix

Τετάρτη 1: Χαμηλή ικανότητα και χαμηλή θέληση

Το προσωπικό από αυτό το τεταρτημόριο χρειάζεται τη μέγιστη προσοχή. Πρέπει να τους εκπαιδεύσετε επιμελώς για να αναπτύξετε τις δεξιότητες που απαιτεί το έργο σας. Επίσης, πρέπει να τους παρακινήσετε να ολοκληρώσουν εργασίες εντός προθεσμιών και να αποδώσουν αποτελέσματα.

  Οι κορυφαίες 5 αξιολογήσεις για το 2020

Τεταρτήμα 2: Χαμηλή ικανότητα και υψηλή θέληση

Οι εργαζόμενοι από αυτό το τεταρτημόριο μπορούν να επιδείξουν υψηλότερη παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα εάν παρέχετε αρκετή καθοδήγηση και υποστήριξη. Αφήστε τους να υποβληθούν σε προπονήσεις για να μάθουν τις απαραίτητες δεξιότητες και τακτικές. Στη συνέχεια, εμπλέξτε τους στο έργο με στενή παρακολούθηση. Μειώστε τον έλεγχο όταν βλέπετε πρόοδο.

Τετάρτη 3: Υψηλή ικανότητα και χαμηλή θέληση

Το προσωπικό από αυτό το τμήμα απαιτεί κάποια ώθηση παρακίνησης. Πηγαίνετε σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις για να κατανοήσετε την υποκείμενη αιτία γιατί ο εργαζόμενος δεν βρίσκει αρκετή θέληση να ασχοληθεί ενεργά με το έργο. Η παροχή σχολίων, η αλλαγή του στυλ διαχείρισης και η παρακολούθηση της απόδοσής τους, είναι οι καλύτεροι τρόποι καθοδήγησης.

Τεταρτοταγές 4: Υψηλή ικανότητα και υψηλή θέληση

Τα μέλη της ομάδας αυτής της ομάδας είναι καλοί στόχοι για την ανάθεση εργασιών. Αφήστε τους να οδηγούν τα αποτελέσματα ανεξάρτητα, ενώ εσείς ορίζετε τα παραδοτέα, τις προθεσμίες και τα πρότυπα ποιότητας. Συχνά αλληλεπιδράτε με αυτά τα άτομα με επαίνους και γιορτάστε την επιτυχία. Μπορείτε επίσης να τους εμπλέξετε σε συναντήσεις λήψης αποφάσεων.

Skill Will Matrix Vs. Πίνακας Ικανοτήτων

Ο πίνακας ικανοτήτων είναι μια βάση δεδομένων διαθέσιμων δεξιοτήτων και απαιτούμενων δεξιοτήτων που δημιουργούν οι διευθυντές πριν αναθέσουν ή προσλάβουν υπαλλήλους για ένα νέο έργο. Αποτελείται επίσης από ξεχωριστές στήλες για τη μέτρηση του ενδιαφέροντος και του επιπέδου επάρκειας αυτών των δεξιοτήτων που σχετίζονται με το έργο.

Αντίθετα, το γράφημα Skill Will αντιστοιχίζει υψηλές και χαμηλές δεξιότητες έναντι υψηλής και χαμηλής θέλησης σε ένα τεταρτημόριο 2×2. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσδιορίσετε με σαφήνεια τους τέσσερις τύπους προσωπικού/ακόλουθων: Delegate, Excite, Guide και Direct. Ο τελικός στόχος είναι να επινοηθεί ένα σχέδιο μάθησης και ανάπτυξης για τους υπαλλήλους της ομάδας Direct and Guide.

Σημαντικές εφαρμογές του Skill Will Matrix

#1. Έργα Agile/DevOps

Τα έργα Agile DevOps αφορούν την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα, τη συνεχή βελτίωση και την έγκαιρη παράδοση προϊόντων/υπηρεσιών.

Έτσι, οι διευθυντές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γράφημα Δεξιοτήτων/Θέλησης για να εντοπίσουν τους καλύτερους υπαλλήλους που μπορούν να ενταχθούν αμέσως στο έργο. Αργότερα, η εκπαίδευση μπορεί να διευκολυνθεί για να καταστήσει το άλλο προσωπικό ικανό και πρόθυμο να συμμετάσχει.

#2. Εγγραφή ως Νέος Διευθυντής

Αυτή η μήτρα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο εάν γίνετε μέλος μιας νέας ομάδας από διαφορετική εταιρεία. Εκτελώντας την ανάλυση Skill Will, μπορείτε να μάθετε αμέσως τον επιστημονικό τρόπο αλληλεπίδρασης με τη νέα σας ομάδα.

#3. Επιστροφή στο γραφείο μετά την πανδημία

Καθώς οι επιχειρήσεις επιστρέφουν στην κανονική λειτουργία τους μετά την πανδημία COVID-19, οι περισσότεροι οργανισμοί θα χρειαστεί να εκτελέσουν τη μελέτη Skill Will Matrix για να μετρήσουν:

  • Προοπτική για δουλειά
  • Διαχείριση φόρτου εργασίας
  • Ανακάλυψη ικανοτήτων: αποκτηθείσα ή παρτίδα
  • Στόχοι και στόχοι σταδιοδρομίας
  • Χρηματικές ανάγκες

Ως εκ τούτου, ως διευθυντής, μπορείτε να αφομοιώσετε γρήγορα την ομάδα στη δουλειά.

#4. Συγχώνευση και εξαγορά

Όταν επιβιβάζεστε σε νέα μέλη ομάδας από διαφορετική εταιρεία της ίδιας εταιρείας, είναι καλό να κάνετε μια ανάλυση Βούλησης Δεξιοτήτων των νεοεισερχόμενων. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσδιορίσετε κατάλληλα ποιος χρειάζεται εκπαίδευση και ποιος μπορεί να ξεκινήσει με τις εργασίες.

#5. Οργανωτική ή Επιχειρηματική Αναδιάρθρωση

Όταν μια εταιρεία υποβάλλεται σε αναδιάρθρωση, οι διευθυντές πρέπει να ευθυγραμμίσουν το εργατικό δυναμικό σύμφωνα με νέα μοντέλα εσόδων, στόχους και μοντέλα ανάπτυξης. Εκτελέστε τη μελέτη Skill Will για να μετακινήσετε το εργατικό δυναμικό σε ένα απαιτητικό κλάδο από ένα απαρχαιωμένο τμήμα.

  Πώς να δείτε ποιες διεργασίες εμποδίζουν ένα Mac από τον ύπνο

#6. Δεξιότητες παρακολούθησης

Πριν από την ανάλυση της βούλησης δεξιοτήτων, πρέπει να συλλέξετε δεδομένα για τις δεξιότητες των εργαζομένων. Είναι η ευκαιρία να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων δεξιοτήτων, ώστε να μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε έναν υπάλληλο με ειδικές δεξιότητες για το μέλλον.

Πώς να δημιουργήσετε μια μήτρα βούλησης δεξιοτήτων

Μια ηγετική ομάδα ή ανεξάρτητος διευθυντής μπορεί να δημιουργήσει ένα διάγραμμα ανάλυσης βούλησης δεξιοτήτων. Χρειάζονται προκαταρκτικά δεδομένα για τους υπαλλήλους ή τα μέλη της ομάδας.

Τέτοιες πληροφορίες σας βοηθούν να προσδιορίσετε τα επίπεδα Θέλησης και Ικανότητας. Για να συλλέξετε αυτά τα δεδομένα από τους υπαλλήλους, στείλτε μια ηλεκτρονική φόρμα έρευνας με τα ακόλουθα δύο σετ ερωτηματολογίων:

Αξιολόγηση Επιπέδου Δεξιοτήτων

  • Εκπαιδευτικά Προσόντα
  • Χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας
  • Δυνατά σημεία και αδυναμίες
  • Επίδειξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων
  • Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα και οι πιστοποιήσεις
  • Αριθμοί θετικών και αρνητικών σχολίων

Αξιολόγηση Επιπέδου

  • Προσωπικοί και επαγγελματικοί στόχοι
  • Προληπτικές ή αντιδραστικές αναθέσεις εργασιών
  • Αλλαγές εργασίας και συχνότητα
  • Αλληλεπίδραση μέσα στην ομάδα
  • Γενική στάση
  • Εργασίες στο χώρο εργασίας

Τώρα, φτιάξτε έναν πίνακα 2×2 κουτιών. Βάλτε ονόματα στα τεταρτημόρια με βάση τα ευρήματα. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε την ενότητα Τεταρτοταγών παραπάνω σε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς να ονομάσετε τις ενότητες.

Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω πρότυπα:

Πρότυπα Skill Will Matrix

Creately

Ενώ χρειάζεστε εφαρμογές όπως το Microsoft Word, το Microsoft Visio και το Microsoft Excel για να δημιουργήσετε ένα γράφημα ανάλυσης δεξιοτήτων και θέλησης, με Creately, χρειάζεστε μόνο μία εφαρμογή Ιστού. Είναι ο μόνος συνδεδεμένος χώρος εργασίας που χρειάζεστε για να συγκεντρώσετε, να αναλύσετε και να σχεδιάσετε τις δεξιότητες των υπαλλήλων σας σε ελάχιστο χρόνο.

Επίσης, το πρότυπο Creately είναι δωρεάν για χρήση εντός της δοκιμαστικής περιόδου ενός λογαριασμού Creately. Ως εκ τούτου, μπορείτε να δοκιμάσετε την αποτελεσματικότητα του προτύπου πριν εγγραφείτε για ένα πρόγραμμα επί πληρωμή. Μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτού του προτύπου είναι:

  • Λήψη δεδομένων εργαζομένων στο διαδίκτυο
  • Συνεργατική ανάλυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων
  • Προσαρμοσμένες βάσεις δεδομένων
  • Ενσωμάτωση με φημισμένες επιχειρηματικές εφαρμογές για
  • Σύγχρονα σχήματα, emoji, συνημμένα, πλαίσια σχολίων και πολλά άλλα

Επιπλέον, μπορείτε να αποθηκεύσετε την εργασία εκτός σύνδεσης ως PNG, SVG, PDF, JPEG και CSV για μελλοντική αναφορά ή σκοπούς εκτύπωσης.

Scilife

Scilife είναι διάσημος πάροχος λύσεων ποιοτικού ελέγχου, διαχείρισης εγγράφων και δημιουργίας ροής εργασιών για τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης. Ως μέρος του έργου δωρεάν εργαλείων και οδηγών, προσφέρει ένα πρότυπο δωρεάν λήψης για το Skills Matrix. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πίνακα για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τις ικανότητες των εργαζομένων πριν τους αναθέσετε έργα.

Αυτές οι μήτρες δεξιοτήτων που βασίζονται στο Microsoft Excel διαθέτουν τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Εντοπίστε εύκολα τα κενά δεξιοτήτων που σας εμποδίζουν να πετύχετε σε κάθε επιχειρηματικό έργο.
  • Συλλέξτε και οπτικοποιήστε τις ικανότητες της ομάδας και συγκρίνετε τα δεδομένα με τις απαιτήσεις δεξιοτήτων για το επερχόμενο έργο.
  • Διαμορφώστε οδικούς χάρτες μάθησης και ανάπτυξης για τους εργαζόμενους με βάση τις ικανότητές τους.
  • Ένα εργαλείο χωρίς προκατάληψη που σας δίνει τη σωστή εικόνα για τα επίπεδα δεξιοτήτων των εργαζομένων.

Μπορείτε απλά να κατεβάσετε και να ανοίξετε το αρχείο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Excel για επιφάνεια εργασίας. Αν και το πρότυπο δεν προσφέρει ένα τεταρτημόριο 2 επί 2 για τον γενικό Πίνακα Βούλησης Δεξιοτήτων, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ούτως ή άλλως για προκαταρκτική συλλογή δεδομένων.

Τελικές Λέξεις

Με λίγα λόγια, το Skill Will Matrix είναι ένα τυπικό πλαίσιο που αποδέχονται οι παγκόσμιες επιχειρήσεις ως αποτελεσματικό εργαλείο για την αξιολόγηση της απόδοσης των εργαζομένων, των επιπέδων δεξιοτήτων, των ευκαιριών μάθησης κ.λπ. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική διαχείρισης για να προσλάβετε νέα μέλη της ομάδας για ένα επερχόμενο έργο. Επιπλέον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εκπαιδεύσετε το υπάρχον εργατικό δυναμικό για να αυξήσετε την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη.

Αφού διαβάσετε αυτόν τον απόλυτο οδηγό, θα πρέπει να είστε σε θέση να αυτοσχεδιάσετε και την ομάδα του χώρου εργασίας σας. Τέλος, υπάρχουν έτοιμα προς χρήση πρότυπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το Skill Will Matrix σε χρόνο μηδέν και να το χρησιμοποιήσετε στην επιχείρηση ή το έργο.

Πρέπει επίσης να διαβάσετε αυτόν τον απόλυτο οδηγό για γραφήματα ορόσημων για να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε κατάλληλα την πρόοδο του έργου.