Οδηγός διαχειριστή για σχόλια 360 μοιρών [+5 Tools]

Η ανάδραση 360 μοιρών είναι μια εξαιρετική διαδικασία για τη συλλογή σχολίων από άμεσες αναφορές, συναδέλφους, διευθυντές και την ηγεσία. Οι προπονητές σχολίων, οι εταιρικοί εκπαιδευτές και οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού χρησιμοποιούν εδώ και καιρό αυτό το εργαλείο για να αυξήσουν την εστίαση και το κίνητρο σε έναν υπάλληλο ή έναν διευθυντή.

Οι επιχειρήσεις, οι κυβερνητικοί οργανισμοί και οι μεγάλες επιχειρήσεις αναζητούν πάντα τον υπάλληλο, τον διευθυντή ή τον ηγέτη με τις καλύτερες επιδόσεις. Πώς όμως αξιολογούν τέτοιοι οργανισμοί την εστίαση και τα κίνητρα ενός τέτοιου προσωπικού;

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα βασικά της διαδικασίας αξιολόγησης 360 μοιρών και ορισμένα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον κατάλληλο υπάλληλο ή διευθυντή για προαγωγές στον οργανισμό σας.

Τι είναι η ανάδραση 360 μοιρών;

Είναι μια διαδικασία αξιολόγησης εργαζομένων όπου ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού ή η ηγετική ομάδα συλλέγει ανώνυμες και γνήσιες κριτικές ενός υπαλλήλου ή ενός διευθυντή.

Οι βαθμολογητές (περίπου οκτώ ή περισσότεροι) που παρέχουν σχόλια μπορεί να είναι εσωτερικοί, εξωτερικοί ή και τα δύο. Ως εκ τούτου, ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι έχουν έρθει σε επαφή με πελάτες, τρίτους προμηθευτές, εργολάβους, ομοτίμους, διαχειριστές και άμεσες αναφορές για τη διαδικασία 360 μοιρών.

Δεδομένου ότι η διαδικασία συλλέγει απόψεις από έναν κύκλο ανθρώπων με τους οποίους αλληλεπιδρά το θέμα, εξ ου και η ονομασία ανατροφοδότηση 360 μοιρών. Έχει διάφορα εταιρικά ονόματα, όπως:

  • Ανατροφοδότηση με κίνητρο
  • Ανατροφοδότηση πολλαπλών πηγών
  • Σχόλια πολλών αξιολογητών

Βοηθά την ηγετική ομάδα να προσδιορίσει ποιος υπάλληλος είναι έτοιμος για περαιτέρω μετακίνηση στην οργανωτική ιεραρχία.

Επίσης, πολυεθνικές επιχειρήσεις που εκτιμούν την ανάπτυξη των εργαζομένων χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για τη δημιουργία μοντέλων μάθησης. Πάνω απ ‘όλα, το υποκείμενο της αξιολόγησης διαπιστώνει πόσο αποτελεσματικά είναι στον τρέχοντα προσδιορισμό, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους.

Τα οφέλη της ανατροφοδότησης 360 μοιρών

#1. Η αναφορά μιας τέτοιας ανάλυσης κάνει ένα άτομο πιο συνειδητό για τα δυνατά σημεία, τις αδυναμίες, την προσωπικότητα, τις πεποιθήσεις, τα κίνητρα και την εστίασή του. Έτσι, γίνεται ευκολότερο για αυτούς να επιλέξουν την κατάλληλη εκπαίδευση.

#2. Η θετική ανατροφοδότηση από πολλές πηγές δίνει κίνητρα εντός του θέματος για περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων που άρεσαν στους άλλους.

#3. Πράκτορες, συνεργάτες, εκπαιδευτές και διευθυντές που συνδέονται με τις λειτουργίες εξυπηρέτησης πελατών μπορούν να αυτοσχεδιάσουν ολόκληρη τη διαδικασία εξυπηρέτησης εάν οι πελάτες και οι καταναλωτές συμμετέχουν στη διαδικασία αξιολόγησης.

#4. Το ερωτηματολόγιο της διαδικασίας αξιολόγησης αποτελείται από αξίες και συμπεριφορές που η εταιρεία θεωρεί απαραίτητες για αυτήν. Ως εκ τούτου, οι ερωτηθέντες της ηλεκτρονικής φόρμας συνειδητοποιούν επίσης αυτές τις αξίες.

#5. Μια διαδικασία αξιολόγησης ατόμων 360 μοιρών είναι πιο αποκεντρωμένη, γνήσια και χωρίς μεροληψία από την ανατροφοδότηση από τον υπεύθυνο αναφοράς.

  Πώς να διορθώσετε το κανάλι ιστορικού Roku που δεν λειτουργεί

Τι σημαίνει μια ανάδραση 360 μοιρών;

#1. Η έρευνα μετράει τις ικανότητες της εστίασης (το θέμα της αξιολόγησης).

#2. Επίσης αξιολογεί την επαγγελματική συμπεριφορά του εργαζομένου.

#3. Μπορείτε επίσης να βρείτε μια απτή μέτρηση της ικανότητας προγραμματισμού, ακρόασης και SMART στόχων.

#4. Εστιάζουν στην κατανόηση του πώς τους αντιλαμβάνονται οι συνάδελφοι και οι πελάτες τους.

#5. Λάβετε μια ακριβή μελέτη αποτελεσματικότητας σχετικά με υποκειμενικές δεξιότητες όπως ο χαρακτήρας, η ηγεσία και η ομαδική εργασία.

Τι δεν μετρά μια ανάδραση 360 μοιρών;

#1. Δεν θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν το αντικείμενο πληροί τις βασικές απαιτήσεις εργασίας.

#2. Επίσης, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να μετρήσετε εξαιρετικά αντικειμενικές μετρήσεις, όπως στοιχεία πωλήσεων, συμμετοχή, ακρίβεια κ.λπ.

#3. Η διαδικασία δεν είναι η μέθοδος για τη μέτρηση των στόχων απόδοσης του ατόμου.

#4. Η ανατροφοδότηση πολλών πηγών δεν ποσοτικοποιεί δεξιότητες, τεχνικές ικανότητες, κ.λπ.

Ανασκόπηση απόδοσης Vs. Ανατροφοδότηση 360 μοιρών

Η ανασκόπηση της απόδοσης και η ανατροφοδότηση πολλών βαθμολογητών μπορεί να υπάρχουν δίπλα-δίπλα επειδή υπάρχουν διαφοροποιημένες διαφορές μεταξύ των δύο. Μια διαδικασία 360 μοιρών επικεντρώνεται κυρίως στην εύρεση του κατάλληλου υποψηφίου για περαιτέρω ανάπτυξη εντός της αλυσίδας ηγεσίας.

Ενώ ο έλεγχος απόδοσης απλώς καθορίζει την αποζημίωση και τα προνόμια ενός εργαζομένου. Βρείτε παρακάτω μερικές περισσότερες αντιθέσεις μεταξύ των δύο μεθόδων.

1. Πλαίσιο Αξιολόγησης

Η ανατροφοδότηση με κίνητρο συγκεντρώνει υποκειμενικά και αντικειμενικά σχόλια για το θέμα από πολλές πηγές. Στη συνέχεια, συγκεντρώνει τα δεδομένα σε μια διορατική αναφορά.

Αντίθετα, η αξιολόγηση απόδοσης είναι μόνο ένα εργαλείο για να αποφασίσετε τις ετήσιες αυξήσεις για έναν εργαζόμενο σύμφωνα με τις τακτικές μετρήσεις που βασίζονται στην εργασία.

2. Στόχοι των Διαδικασιών

Η αξιολόγηση 360 μοιρών είναι μια συνεχής διαδικασία όπου κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη του θέματος. Μπορεί να συμβαίνει συχνά.

Από την άλλη πλευρά, η αναθεώρηση της απόδοσης είναι μια πεπερασμένη διαδικασία. Η εταιρεία μπορεί να το κατέχει δύο φορές το χρόνο, ετησίως ή ποτέ, ανάλογα με τα κέρδη της.

3. Διαγωνισμός για Παροχές

Εμφανίζει μια ειδοποίηση στο επάνω μέρος της φόρμας σχολίων 360 μοιρών ότι οι μισθοί ή τα μπόνους δεν θα υπολογιστούν βάσει τέτοιων αξιολογήσεων. Έτσι, οι αξιολογητές μοιράζονται ακριβή ή ειλικρινή σχόλια σχετικά με το θέμα εστίασης της αξιολόγησης.

Αντίθετα, η αναθεώρηση απόδοσης είναι άκρως ανταγωνιστική. Κάθε εργαζόμενος αγωνίζεται για τα καλύτερα πακέτα αμοιβής.

4. Τρόπος Αξιολόγησης

Μια φόρμα έρευνας με κίνητρα ανατροφοδότησης προσκαλεί ανώνυμα σχόλια από τους αξιολογητές. Δεδομένου ότι ο στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος για επαγγελματικές και προσωπικές εξελίξεις, οι απόψεις θα μπορούσαν να είναι σκληρές και υπερβολικά ειλικρινείς.

Αντίθετα, μια αξιολόγηση απόδοσης δεν μπορεί να είναι ανώνυμη και το υποκείμενο γνωρίζει τις αξιολογήσεις του, τους παρόχους σχολίων κ.λπ.

5. Πώς να αντιλαμβάνεστε

Δεν υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα από την ανάδραση πολλαπλών πηγών, καθώς βοηθά μόνο στην παθητική ανάπτυξη της εστίασης.

Αντίθετα, μπορείτε να νιώσετε τα αποτελέσματα του ελέγχου της απόδοσής σας, καθώς ο μισθός ή τα προνόμιά σας ενδέχεται να αυξηθούν ή να μειωθούν ανάλογα με τις αξιολογήσεις.

Πώς να δημιουργήσετε μια ανατροφοδότηση 360 μοιρών;

Η ανατροφοδότηση με κίνητρο διαφέρει από κλάδο σε κλάδο. Στη συνέχεια, μέσα σε έναν οργανισμό, αλλάζει ανάλογα με τις δεξιότητες, τον προσδιορισμό, τους κλάδους της επιχείρησης και τον γιο. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν καθορισμένα κριτήρια. Ωστόσο, μπορείτε να τηρήσετε τις ακόλουθες πολιτικές κατά τη δημιουργία ενός:

  Πώς να βρείτε και να αφαιρέσετε διπλότυπα στα Φύλλα Google

1. Βαθμολογητές τρένων

Το ποσοστό επιτυχίας της άσκησης αξιολόγησης 360 θα εξαρτηθεί από την επίγνωση της έρευνας των αξιολογητών. Επομένως, πριν ξεκινήσετε την έρευνα, εκπαιδεύστε τους βαθμολογητές πώς να απαντούν σωστά. Η εκπαίδευσή σας μπορεί να είναι ένα σύντομο αρχείο βίντεο ή PDF, ανάλογα με την προσπάθεια και την τεχνολογία που θέλετε να επενδύσετε σε αυτή τη διαδικασία.

Η εκπαίδευση θα εξασφαλίσει επίσης σταθερά αποτελέσματα όποτε διεξάγετε την αξιολόγηση. Τέλος, η δημιουργία ευαισθητοποίησης μεταξύ των κριτικών θα σας βοηθήσει να συγκεντρώσετε ειλικρινή σχόλια ανώνυμα χωρίς να υπάρχει η πιθανότητα ο κριτικός να αποκαλύψει τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις στο θέμα.

2. Θέστε τον στόχο

Θέστε έναν διαφανή στόχο για την ανάδραση 360 μοιρών και βεβαιωθείτε ότι οι αναθεωρητές γνωρίζουν τον στόχο. Μερικές φορές, οι βαθμολογητές αντιλαμβάνονται την έρευνα ως εργαλείο αξιολόγησης απόδοσης για το υποκείμενο. Στη συνέχεια, μπορεί να σας παραπλανήσουν παρέχοντας λάθος σχόλια.

Αναφέρετε ότι η άσκηση είναι μόνο για αναπτυξιακούς σκοπούς. Σύμφωνα με την έρευνα, δεν θα αποφασίσετε για το πακέτο αποδοχών του υποκειμένου.

3. Συμμετοχή των ενδιαφερομένων

Κάποιος από την ηγετική ομάδα ή ανώτερα στελέχη θα πρέπει επίσης να αλληλεπιδρά με την ομάδα των αξιολογητών και των υποκειμένων, τη συνολική ομάδα. Επιτρέπει στους υφισταμένους να γνωρίζουν τους διευθυντές τους και το αντίστροφο.

Η επιτυχία της διαδικασίας αξιολόγησης εξαρτάται αποκλειστικά από τους αξιολογητές που γνωρίζουν το θέμα. Επομένως, εάν είστε ο διαχειριστής της αξιολόγησης και δεν είστε σίγουροι εάν οι αξιολογητές γνωρίζουν καλά το θέμα, μπορείτε να ζητήσετε από τον υπεύθυνο αναφοράς να μάθει περισσότερα.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη της επιχείρησης μπορούν επίσης να λάβουν κατάλληλες εκτελεστικές αποφάσεις για τη δημιουργία ενός σχεδίου ανάπτυξης για τον αξιολογούμενο, επειδή η εκπαίδευση και η ανάπτυξη έχουν κόστος.

4. Εστιάστε στα δυνατά σημεία

Όταν δημιουργείτε τις ερωτήσεις της έρευνας, εστιάστε σε προσωπικές και επαγγελματικές δυνάμεις που αναπτύσσονται φυσικά. Σας βοηθά να προωθήσετε την εκθετική ανάπτυξη του θέματος, αυξάνοντας το ταλέντο και την ευκινησία του αξιολογούμενου.

5. Μάθετε τις ερωτήσεις που θέλετε να κάνετε

Πρέπει να ορίσετε ένα πρότυπο για τις ερωτήσεις και τον τρόπο συλλογής των απαντήσεων. Αρχικά, μην επιβαρύνετε τον βαθμολογητή με εκατοντάδες ερωτήσεις. Κατανοήστε ότι το άτομο μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσει την έρευνα για πολλούς υπαλλήλους. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να υπάρχουν 30 έως 40 ερωτήσεις.

Δημιουργήστε ερωτήσεις που εστιάζουν σε 8 έως 10 ικανότητες που σχετίζονται με τους στόχους της εταιρείας σας. Μην αυξήσετε πολύ το εύρος της αξιολόγησης για να αποφύγετε την κούραση της έρευνας. Η κλίμακα Συμφωνώ να διαφωνώ είναι κατάλληλη για τέτοιες έρευνες.

6. Εξατομικεύστε το Πρόγραμμα

Πρέπει να δημιουργήσετε μια έρευνα ανατροφοδότησης 360 μοιρών με βάση το μοντέλο ικανότητας της εταιρείας σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα υβριδικό μοντέλο, λαμβάνοντας υπόψη ότι αναφέρεστε σε ερωτήσεις παρόμοιας εταιρείας που πραγματοποίησε το τεστ για έναν υπάλληλο της ίδιας ονομασίας.

Μην κάνετε αντιγραφή-επικόλληση ερωτήσεις από ιστότοπους τρίτων εταιρειών και εκδότες περιεχομένου ιστού ανθρώπινου δυναμικού, επειδή τέτοια πρότυπα αξιολόγησης 360 μοιρών ενδέχεται να μην σχετίζονται με το επιχειρηματικό σας μοντέλο.

7. Γνωρίστε το αποτέλεσμα μιας ανάδρασης 360 μοιρών

Εκτός από τη δημιουργία της έρευνας, πρέπει επίσης να αναλύσετε τα δεδομένα και να δημοσιεύσετε ένα αποτέλεσμα για το θέμα. Επίσης, πρέπει να καθίσετε με άλλους ενδιαφερόμενους για να σχεδιάσετε έναν οδικό χάρτη ανάπτυξης για το άτομο με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας.

Τα προηγμένα διαδικτυακά εργαλεία συνοδεύονται από ικανότητες για την εκτέλεση της όλης διαδικασίας, όπως η εκτέλεση της έρευνας, η ανάλυση δεδομένων, η δημιουργία του χάρτη αξιολόγησης 360 μοιρών και η πρόταση εκπαίδευσης.

  Ελέγξτε εάν ο υπολογιστής σας είναι συμβατός με το Oculus Rift

Τώρα που περάσατε από τα βασικά, είναι καιρός να μάθετε μερικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να εκτελέσετε τη διαδικασία αξιολόγησης.

Spidergap

Αναζητάτε μια αποκλειστική πλατφόρμα για ασφαλή, διακριτή και χωρίς ανησυχία αξιολόγηση σχολίων 360 μοιρών για μικρές και επιχειρήσεις σε επίπεδο επιχειρήσεων; Μπορείτε να ελέγξετε έξω Spidergap. Σας προσφέρει εξατομικεύσιμες φόρμες, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε ερωτήσεις που σχετίζονται με τον κλάδο σας.

Το εργαλείο δημιουργίας έρευνας είναι μια εφαρμογή web που βασίζεται σε σύννεφο και ανοίγει σε οποιαδήποτε συσκευή υπολογιστή. Επίσης, μια επιλογή επεξεργασίας ερωτήσεων με μεταφορά και απόθεση σάς επιτρέπει να δημιουργείτε γρήγορα μια έρευνα. Επιπλέον, μπορείτε να κατεβάσετε ένα πρότυπο έρευνας και να το εγκρίνετε από τον διαχειριστή πριν εκτελέσετε την αξιολόγηση.

Personio

Personio είναι μια διάσημη επωνυμία για επιχειρηματικές ροές εργασίας που επικεντρώνεται στους ανθρώπους της εταιρείας. Προσφέρει διάφορα άλλα προϊόντα HR, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων αυτοματισμού ανάδρασης 360 μοιρών. Το τυπικό εργαλείο, το Λογισμικό διαχείρισης απόδοσης, σάς βοηθά να εκτελείτε σχόλια πολλών αξιολογητών, αξιολογήσεις απόδοσης, καθορισμό στόχων και κοινοποιείτε αξιολογήσεις απόδοσης.

Η απόλυτα ψηφιακή του διαδικασία σάς επιτρέπει να μοιράζεστε γρήγορα την έρευνα με τους αξιολογητές. Μπορείτε να συγκεντρώσετε πραγματικά ανώνυμα δεδομένα και να αναλύσετε τα δεδομένα αξιολόγησης 360 μοιρών με ασφάλεια. Το προϊόν έχει ευέλικτα σχέδια συνδρομής για αύξηση ή μείωση ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.

Mettl 360 View

Mettl 360 View δεν είναι απλώς ένα άλλο εργαλείο ανάδρασης πολλαπλών πηγών. Εκτός από την όλη διαδικασία της έρευνας, σας βοηθά και στα εξής:

  • Προσδιορίστε το άτομο με υψηλές δυνατότητες με εξαιρετικές επιχειρηματικές, ηγετικές και ευέλικτες δεξιότητες ανάπτυξης.
  • Σαρώστε τη φόρμα έρευνας για να βρείτε τις αδυναμίες των εργαζομένων και να προτείνετε εκπαιδευτικό υλικό.
  • Συνδέστε αρμονικά μια μελέτη ανατροφοδότησης 360 μοιρών με μια ανασκόπηση απόδοσης για ετήσιες ασκήσεις αξιολόγησης.

Επιπλέον, η έρευνα συνοδεύεται από ισχυρές επιλογές εξατομίκευσης, ανοιχτά σχόλια και μια περίπλοκη περίληψη ικανοτήτων του θέματος.

Qualtrics

Qualtrics είναι ένα ακόμη αξιόπιστο όνομα για λύσεις διαχείρισης εμπειρίας σε διάφορους κλάδους. Ένα από τα εργαλεία του που σας επιτρέπουν να εκτελέσετε αξιολόγηση απόδοσης, διαδικασίες 360 μοιρών και πολλά άλλα είναι το EmployeeXM. Μερικά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι:

  • Γρήγορες και απλούστερες φόρμες σχολίων που οι αξιολογητές επιθυμούν να συμπληρώνουν με ανυπομονησία.
  • Πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία χωρίς χαρτιά.
  • Προηγμένη δυνατότητα εμπιστευτικότητας που προστατεύει αποτελεσματικά την ταυτότητα των αξιολογητών.
  • Στείλτε εξατομικευμένα αποτελέσματα στα θέματα.
  • Βοηθά τους διευθυντές και τους ηγέτες να εμπλακούν με το θέμα σε συνομιλίες που μπορούν να κάνουν πράξη, προσφέροντας αναλυτικά στοιχεία και τάσεις από την έρευνα.

Επιπλέον, μπορείτε να ολοκληρώσετε ολόκληρο τον κύκλο ζωής της ανάπτυξης χιλιάδων υπαλλήλων από ένα κεντρικό εργαλείο που είναι προσβάσιμο από ένα απλό πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

My360+: Eloomi

My360+ Το εργαλείο είναι επίσης αντάξιο του χρόνου σας εάν αναζητάτε μια αβίαστη πλατφόρμα για όλα τα πράγματα σχετικά με τα σχόλια πολλών αξιολογητών. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια διαδικασία αξιολόγησης 360 μοιρών με δεξιότητες και αμφισβητεί τις αξίες της επιχείρησής σας.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον πίνακα δεξιοτήτων και τις ερωτήσεις όποτε θέλετε. Επιπλέον, η εκτέλεση της διαδικασίας συλλογής σχολίων είναι αρκετά απλή.

Απλώς επιλέξτε έναν υπάλληλο και ζητήστε σχόλια από άλλους υπαλλήλους με τους οποίους αλληλεπιδρά το θέμα. Οι βαθμολογητές λαμβάνουν ασφαλείς συνδέσμους για σχολιασμό μαζί με επιλογές για αξιολογήσεις με αστέρια και σχόλια.

Τελικές Λέξεις

Μέχρι στιγμής, έχετε περάσει από τη βασική θεωρία της διαδικασίας ανάδρασης 360 μοιρών. Είναι μία από τις καλύτερες ροές εργασίας για να επιλέξετε τους καλύτερους στην εταιρεία σας και να μετακινήσετε αυτό το άτομο σε υψηλότερη ονομασία. Επιπλέον, βοηθά τα άτομα να κατανοήσουν «πώς παρακινούνται;» και «ποιο πρέπει να είναι το επίκεντρό τους;»

Επίσης, έχετε ανακαλύψει μερικούς εξαιρετικούς διαδικτυακούς πόρους που σας βοηθούν να δημιουργήσετε και να εκτελέσετε ενεργή και χωρίς προκατάληψη ενθαρρυντικά σχόλια.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να μάθετε “τι είναι η ανάλυση της βασικής αιτίας;” εάν θέλετε να διαχειριστείτε επιχειρηματικά έργα χωρίς αποτυχία.