Ξεκλειδώστε τον Περιορισμό Διαδικτύου με το PureVPN [Hands-On Testing and Review]

Σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το PureVPN; Περίμενε. Πραγματοποιήστε τις πρακτικές δοκιμές μας για να ελέγξετε τα αποτελέσματα πριν πραγματοποιήσετε την κλήση.

Η ψηφιακή ανωνυμία είναι μια πολυτέλεια που απουσιάζει στις μέρες μας. Σε παρακολουθούν παντού και σε λογοκρίνουν ανάλογα.

Ως αποτέλεσμα, χάνετε πολλά στον παγκόσμιο ιστό που η ελευθερία του Διαδικτύου μοιάζει με παραμύθι.

Τελικά, χρειάζεται λίγη προσπάθεια για να γνωρίσετε το Διαδίκτυο στην εγγενή του μορφή.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο των VPN!

Τι είναι ένα VPN;

Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) σάς προσφέρουν μια μάσκα για να περιπλανηθείτε δωρεάν στο Διαδίκτυο. Αυτή η κάλυψη έρχεται με τη μορφή μιας διεύθυνσης IP (του διακομιστή VPN) που κρύβει την πραγματική σας.

Με αυτόν τον τρόπο, βλέπεις αυτό που δεν πρέπει να κάνεις, συγκαλύπτοντας ταυτόχρονα την αρχική σου ταυτότητα.

Και ναι, το δημόσιο WiFi γίνεται ξανά ασφαλές. Τα δεδομένα σας ταξιδεύουν ως κρυπτογραφημένα πακέτα που δεν εντοπίζονται από τα αδιάκριτα βλέμματα των εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Επιπλέον, ένα VPN είναι ο καλύτερος φίλος σας εάν κάνετε κράτηση εισιτηρίων για οποιοδήποτε αυταρχικό καθεστώς όπως η Κίνα. Απλώς θυμηθείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους εκ των προτέρων, καθώς ορισμένες από αυτές τις χώρες θα καταστήσουν άχρηστη την εφαρμογή VPN τη στιγμή που θα μπείτε στην επικράτειά τους.

Εν ολίγοις, ένα VPN είναι να:

  • Ξεμπλοκάρετε το λογοκριμένο Διαδίκτυο
  • Ασφαλής περιήγηση σε δημόσια δίκτυα
  • Λάβετε απόρρητο από κυβερνήσεις, ISP κ.λπ.
  • Απολαύστε την ελευθερία του Διαδικτύου σε περιοριστικές περιοχές

PureVPN

Το PureVPN ξεκίνησε στο Χονγκ Κονγκ πριν από περισσότερα από 15 χρόνια. Και στις αρχές του 2021, μετεγκαταστάθηκαν στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους (BVI). Αυτή ήταν μια εξαιρετική επιλογή δεδομένου ότι η BVI δεν είναι μέλος της Συμμαχία 5, 9 ή 14 ματιών.

Βοηθά το PureVPN να σέβεται τις ανησυχίες των χρηστών του για το απόρρητο εφαρμόζοντας μια αυστηρή πολιτική No-logs.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα εξέχοντα χαρακτηριστικά τους πριν ξεκινήσουμε τις πρακτικές δοκιμές:

  • 6500+ Διακομιστές σε 78+ Χώρες
  • Δικαιοδοσία φιλική προς το VPN
  • Δέκα ταυτόχρονες συνδέσεις
  • Internet Kill Switch
  • Διάσπαση σήραγγας
  • Κρυπτογράφηση AES 256-bit Bank-Grade
  • Αυτόματη προστασία WiFi
  • Απεριόριστο εύρος ζώνης

Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένα πρόσθετα premium όπως:

  • Προστασία DDoS: Αποκλεισμός ανεπιθύμητης κυκλοφορίας ή επιθέσεων δικτύου.
  • Αφιερωμένη IP: Για προνομιακή ανώνυμη εμπειρία.
  • Port Forwarding: Επιτρέπει την κοινή χρήση του διακομιστή VPN για παιχνίδια, μεταφορά αρχείων κ.λπ.
  • Αφιερωμένη IP με Port Forwarding: Η καλύτερη δυνατή πρόσβαση σε απομακρυσμένους διακομιστές ιστού με ασφάλεια.

Επιπλέον, το PureVPN έχει εγγενείς εφαρμογές για σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή.

Συνολικά, το PureVPN φαίνεται καλό στα χαρτιά.

Αλλά μείνετε συντονισμένοι καθώς σας μεταφέρω την εμπειρία μου με αυτό το VPN με μερικά κρίσιμα αποτελέσματα στην πραγματική ζωή.

Συγκεκριμένα, αυτά τα αποτελέσματα και αυτή η πλήρης ανασκόπηση συμμορφώνονται με την εφαρμογή PureVPN των Windows.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα VPN με το DraftKings

Ξεκινώντας

Από τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, μπορείτε να επιλέξετε μια πλήρη δοκιμή επτά ημερών για λιγότερο από ένα δολάριο. Στη συνέχεια, υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 31 ημερών για να το δοκιμάσετε χωρίς κίνδυνο.

Σημειώστε την τιμή ανανέωσης κάθε φορά που εγγράφεστε, καθώς οι ανανεώσεις είναι πιο ακριβές από τα εκπτωτικά προγράμματα πρώτου έτους. Αλλά αυτό είναι σχεδόν το ίδιο με κάθε πάροχο VPN.

Οι συνδρομές PureVPN έρχονται ως μηνιαίο, ετήσιο ή διετές πρόγραμμα. Περιττό να πούμε ότι το μακρύτερο είναι το πιο οικονομικό από τα τρία.

Μετά λήψη του PureVPN στη συγκεκριμένη πλατφόρμα σας, εγκαταστήστε και συνδεθείτε για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες VPN.

Ο πίνακας εργαλείων χρήστη είναι εξαιρετικά βασικός. Εμφανίζει τον καλύτερο διακομιστή με βάση την τοποθεσία του χρήστη και την πρόσφατη σύνδεση.

Αλλά μην ξεγελιέστε από τα βλέμματα. Υπάρχουν πολλά να εξερευνήσετε κάτω από το εξώφυλλο.

Kill Switch

Το Internet Kill Switch (IKS) σάς βοηθά να παραμένετε κρυφοί τις στιγμές που δεν υπάρχει κρυπτογραφημένη σύνδεση. Αυτή είναι η πρώτη δυνατότητα που αναζητώ κάθε φορά που δοκιμάζω μια νέα υπηρεσία VPN. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό, όπως σφάλμα διακομιστή, έλλειψη ενεργοποίησης του VPN κ.λπ.

Τέλος πάντων, το PureVPN δεν απογοητεύει. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο πριν συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα τεθεί σε ισχύ μόνο εάν υπάρχει πρόβλημα από την πλευρά του διακομιστή. Δεν θα ενεργήσει εάν ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε την κρυπτογραφημένη σύνδεση, όπως στην περίπτωση του HideMyAss VPN ή του Namecheap VPN.

Πρωτόκολλα VPN

Το πρωτόκολλο VPN είναι ένα σύνολο κανόνων που χρησιμοποιούνται από παρόχους VPN για γρήγορη κρυπτογραφημένη σύνδεση. Υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα και το καθένα ταιριάζει σε μια συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης.

Το PureVPN έχει:

  • IKEv2
  • OpenVPN TCP
  • OpenVPN UDP
  • WireGuard

Δεν θα εξηγήσω το καθένα επειδή αυτό έχει ήδη γίνει στο άρθρο μας σχετικά με την κατανόηση των πρωτοκόλλων VPN. Αλλά θα πρέπει να αναφέρω μια ευπρόσδεκτη προσθήκη –WireGuard– στις επιλογές.

Είναι το πιο πρόσφατο πρωτόκολλο, το οποίο εκλαμβάνεται ως το καλύτερο για το μέλλον. Το PureVPN έχει σίγουρα αναβαθμίσει το παιχνίδι με αυτήν την ένταξη.

Τούτου λεχθέντος, η υποστήριξή τους επιβεβαίωσε ότι δεν είναι μια διορθωμένη έκδοση. Έτσι, το PureVPN χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο στην αρχική του κατάσταση, η οποία δεν είναι ιδανική. Συμπερασματικά, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση αυτού του πρωτοκόλλου για ευαίσθητες εργασίες.

Διάσπαση σήραγγας

Αυτή είναι μια εξαιρετική προηγμένη δυνατότητα που θέλουν να συμπεριλάβουν όλοι οι μεγάλοι πάροχοι VPN.

Εν ολίγοις, το Split Tunneling βοηθά στην επιλεκτική χρήση των συνδέσεων VPN. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε άλλες εφαρμογές κανονικά χωρίς τον περιορισμό της ταχύτητας που συνοδεύει την κρυπτογράφηση. Αυτό βοηθά επίσης στην εξοικονόμηση δεδομένων σε προγράμματα VPN περιορισμένων δεδομένων.

Τώρα ας προχωρήσουμε στη δοκιμή για να ελέγξουμε ορισμένες βασικές παραμέτρους.

Δοκιμασία ταχύτητας

Η ταχύτητα είναι ένα πολύτιμο πλεονέκτημα που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

  Τι να κάνετε εάν το VPN σας δεν ξεμπλοκάρει πλέον το Netflix (2024)

Συμφωνώ, κανένα VPN δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να επηρεάσει τις ταχύτητες λόγω παραγόντων όπως η κρυπτογράφηση και η απόσταση μεταξύ των διακομιστών.

Ωστόσο, η υπερβολική επιβάρυνση στην ταχύτητα του δικτύου μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την online εμπειρία σας. Με το PureVPN, οι ταχύτητες λήψης ήταν κυρίως καλές.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα που λαμβάνονται με το πρωτόκολλο PureVPN IKEv2:

Υπηρέτης
Ping (ms)
Λήψη (Mbps)
Μεταφόρτωση (Mbps)
Περίπου Απόσταση (χλμ)
Προκαθορισμένο
7
49,19
40,23
ΝΑ
Συνιστάται
46
45,52
7.39
1940
Σιγκαπούρη
79
40,32
15,63
6200
Λονδίνο
271
38.12
8.3
6700
Λος Άντζελες
268
44,36
5,77
13200

Ο προτεινόμενος διακομιστής είναι συνήθως ο πλησιέστερος. Η τιμή ping αυτού του διακομιστή ήταν κάτω από 50ms, κάτι που είναι σίγουρα καλό αν όχι εξαιρετικό για παιχνίδια.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι σημαντικά, αλλά μπορούν να αλλάξουν δραματικά ανάλογα με τις στιγμιαίες συνθήκες διακομιστή.

Δοκιμή κρυπτογράφησης

Και πάλι, αυτή είναι μια τυπική δοκιμή για VPN που κάνουμε εδώ στο grtechpc.org. Αν και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να πείτε για τον τύπο της κρυπτογράφησης, μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε την παρουσία της.

Χρησιμοποιούμε Wiresharkένα ικανό βοηθητικό πρόγραμμα ανάλυσης δικτύου, για τον έλεγχο των πακέτων δεδομένων και την επαλήθευση της κρυπτογράφησης.

Αυτό ήταν από ένα μόνο πακέτο χωρίς ενεργοποιημένο το PureVPN:

Αυτά τα πακέτα δίνουν πληροφορίες όπως οι ιστότοποι που επισκέπτεστε, το λειτουργικό σύστημα, τα προγράμματα περιήγησης, η διεύθυνση IP, οι θύρες σύνδεσης κ.λπ.

Και με λίγες μόνο εφαρμογές και τρεις ιστοσελίδες, ο συνολικός αριθμός πακέτων ήταν ακριβώς 11.829 σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Αυτές είναι πολλές πληροφορίες για έναν κακό ηθοποιό για να προκαλέσει προβλήματα.

Επομένως, η κρυπτογράφηση είναι απαραίτητη, ειδικά αν δεν παίζετε απλώς βιντεοπαιχνίδια στον υπολογιστή σας.

Με το PureVPN συντονισμένο, τα κρυπτογραφημένα αποτελέσματα μοιάζουν με αυτό:

Με απλά λόγια, αυτό δεν είναι κρυπτογραφημένο αν μπορείτε να φτιάξετε οτιδήποτε από αυτό. Αλλά, αν δείτε κάποια σκουπίδια που φαίνονται σαν ένα αδύνατο παζλ, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι είναι πράγματι κρυπτογραφημένο.

Και πάλι, αν μπορείτε να πείτε για τον τύπο της κρυπτογράφησης, δεν θα ήταν τόσο καλό όσο θα έπρεπε, επειδή η διαδικασία διάρρηξης οποιασδήποτε κρυπτογράφησης ξεκινά με τον εντοπισμό του τύπου της.

Δοκιμή διαρροής DNS

Δυστυχώς, πολλοί χρήστες VPN ξεγελιούνται από αναποτελεσματικά VPN με μόνο μια καλυμμένη διεύθυνση IP. Αυτοί οι χρήστες εμπιστεύονται αφελώς την ψευδή ανωνυμία ενώ το VPN τους διαρρέει αθόρυβα αιτήματα DNS αποκαλύπτοντας την πραγματική τους θέση.

Συμπερασματικά, σε μια διαρροή DNS, ο ISP σας χειρίζεται τα αιτήματά σας DNS γνωρίζοντας τα πάντα για τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο ενώ είστε ακόμα συνδεδεμένοι με VPN.

Μπορούν επίσης να πουλήσουν τα δεδομένα σας και να ενημερώσουν για τη φυσική τοποθεσία σας σε τρίτους χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Τέλος, το να εμπιστεύεστε τον ISP σας με αυτού του είδους τις πληροφορίες ισοδυναμεί με τη χρήση κανενός VPN.

  Κριτική NordVPN 2022. Απόψεις, Μειονεκτήματα, Πλεονεκτήματα, Τιμές, Δοκιμή

Έτσι, μια τυχαία ανώνυμη διεύθυνση IP δεν είναι αρκετή. ποιος εξυπηρετεί τα αιτήματά σας DNS έχει επίσης σημασία.

Για ένα Δοκιμή διαρροής DNS, συνδέθηκα στον διακομιστή PureVPN Singapore για να εκτελέσω τη δοκιμή διαρροής. Αυτό κατέληξε ως μπράβο για το PureVPN καθώς δεν υπήρχε διαρροή DNS.

Δοκιμή Γεω-απεμπλοκής

Το να αποκτήσουν οι χρήστες πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι κλειδωμένο στην ξηρά βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας κάθε VPN. Έτσι, ήταν ζωτικής σημασίας να συμπεριληφθεί αυτό το τμήμα σε αυτήν την αναθεώρηση PureVPN.

Προσπάθησα να ξεμπλοκάρω το Netflix (ΗΠΑ), το BBC iPlayer, το Hulu και το Amazon Prime US. Μέχρι στιγμής, το PureVPN έχει πλαστογραφήσει εύκολα όλες αυτές τις πλατφόρμες ροής.

Λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχουν επισημασμένοι βελτιστοποιημένοι διακομιστές ροής. Έτσι, μπορείτε απλώς να συνδεθείτε στην αντίστοιχη τοποθεσία και να δοκιμάσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο που προτιμάτε.

Το PureVPN ξεκλειδώνει το Cliffhanger μόνο για τις ΗΠΑ στο Netflix.

Κάτι ακόμα, αυτός είναι ένας αιώνιος αγώνας μεταξύ των πλατφορμών ροής και των παρόχων VPN. Οι εταιρείες ροής εντοπίζουν και αποκλείουν διακομιστές VPN και οι πάροχοι VPN συνεχίζουν να προσθέτουν νέες διευθύνσεις IP.

Έτσι, ένας διακομιστής που έχει καλή απόδοση αυτή τη στιγμή μπορεί να αποτύχει στο επόμενο. Τούτου λεχθέντος, ένα καλό VPN δεν θα απογοητεύσει ποτέ και θα πρέπει να επιτρέπει στους χρήστες του να παρακολουθούν ελεγχόμενο περιεχόμενο ανά πάσα στιγμή.

Διαρροές IP & WebRTC

Υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που μπορούν να διαχυθούν σχετικά με την πραγματική σας ταυτότητα. Ένα από αυτά είναι η διαρροή IPv6. Δεδομένου ότι το IPv6 δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί στο σύνολό του, ορισμένοι πάροχοι VPN καταλήγουν να δίνουν τη διεύθυνση IPv6 του συνδρομητή, εάν υπάρχει εξαρχής.

Μπορείτε να ελέγξετε το δικό σας στο IPv6-test. Δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε για αυτό εάν δεν έχετε διεύθυνση IPv6 όπως εγώ:

Αλλά είναι καιρός να ελέγξετε αυτό το πρόβλημα εάν έχετε. Επίσκεψη BrowserLeaksκαι ελέγξτε για τη διεύθυνση IPv6 για να δείτε αν ταιριάζει με τη δική σας.

Ακριβώς κάτω από τη διεύθυνση IPv6, υπάρχει μια ενότητα διαρροής WebRTC, η οποία λαμβάνει επίσης πολλές αναφορές μεταξύ των υποστηρικτών του απορρήτου.

Επομένως, υπάρχει διαρροή WebRTC εάν μπορείτε να δείτε μια δημόσια διεύθυνση IP (όπως στην προηγούμενη εικόνα).

Μπορείτε να εγκαταστήσετε την επέκταση προγράμματος περιήγησης PureVPN για να ενεργοποιήσετε την προστασία διαρροής WebRTC. Λειτουργεί ακόμη και χωρίς ενεργή σύνδεση VPN.

Ωστόσο, αυτό είναι ένα θέμα ευπάθειας του προγράμματος περιήγησης που δεν έχει καμία σχέση με ένα VPN, αν και ορισμένες εταιρείες VPN το αντιμετωπίζουν.

Ανατρέξτε σε αυτόν τον οδηγό για επιδιόρθωση διαρροών WebRTC με βάση το πρόγραμμα περιήγησής σας.

PureVPN: Ετυμηγορία

Δεν έχω βρει κανένα σημαντικό πρόβλημα με το PureVPN.

Ωστόσο, ένα τροποποιημένο WireGuard, ένας βελτιωμένος διακόπτης kill και μια σκοτεινή λειτουργία στη διεπαφή χρήστη μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω το PureVPN να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες.

Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή, ειδικά αν μόλις ξεκινάτε.

Σε μια δευτερεύουσα σημείωση, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τις δυνατότητες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν εγγραφείτε σε οποιοδήποτε VPN.