Ξεκλειδώστε τις πωλήσεις Shopify μέσω του Helpdesk με τον Gorgias

Η καλή υποστήριξη πελατών είναι θεμελιώδης για τη δημιουργία μιας κερδοφόρας επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ωστόσο, η χρησιμοποίηση μιας ομάδας επιτυχίας πελατών στο αρχικό στάδιο μπορεί να είναι ακριβή για τις μικρές επιχειρήσεις.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τα οφέλη από τη χρήση μιας πλατφόρμας εξυπηρέτησης πελατών όπως η Gorgias, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις να βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών, διατηρώντας παράλληλα το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε!

Τι είναι το λογισμικό Helpdesk;

Το λογισμικό Helpdesk είναι συνήθως ένα προϊόν Saas που βοηθά τις εταιρείες να βοηθούν πελάτες ή άτομα με ερωτήματα πριν από την πώληση.

Συχνά αποκαλούμενο λογισμικό υποστήριξης πελατών, οποιοδήποτε γραφείο υποστήριξης επιτρέπει στους χρήστες να υποβάλλουν εισιτήρια (email) στην εταιρεία με βάση ένα ερώτημα ή ένα πρόβλημα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το λογισμικό helpdesk δεν είναι ένα αυτόνομο προϊόν αλλά μια υπηρεσία λογισμικού που μπορεί να ενσωματωθεί στην υπάρχουσα υποδομή μιας άλλης εταιρείας για να βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη.

Ορισμένο λογισμικό γραφείου υποστήριξης προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης προβλημάτων πελατών, αυτοματοποίησης απαντήσεων και ανάπτυξης αναφορών για διαχείριση. Ένα λογισμικό γραφείου υποστήριξης καλής ποιότητας είναι φιλικό προς το χρήστη για πράκτορες εξυπηρέτησης πελατών και ικανό να ενσωματώνει διαφορετικά κανάλια για τη λήψη ερωτημάτων σε ένα κεντρικό σύστημα.

Ας εξερευνήσουμε ορισμένες σημαντικές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε χωρίς το κατάλληλο λογισμικό γραφείου υποστήριξης.

Προκλήσεις στην εξυπηρέτηση πελατών χωρίς γραφείο υποστήριξης

Ακολουθεί μια λίστα με μερικά κοινά προβλήματα:

  • Επιλέγοντας τα σωστά εργαλεία: Η προσφορά υποστήριξης πελατών είναι μια προσπάθεια να ευχαριστήσετε τα ήδη πληρωμένα μέλη σας. Αν και είναι ακριβό για κάθε επιχείρηση, είναι αδιαπραγμάτευτο. Είναι δύσκολο να βρείτε τα σωστά εργαλεία για γρήγορη εξυπηρέτηση πελατών χωρίς κεντρικό λογισμικό.
  • Εκπαίδευση πρακτόρων εξυπηρέτησης πελατών: Η εκπαίδευση πρακτόρων για τη χρήση ενός λογισμικού γραφείου υποστήριξης είναι πιο βολική από τον ορισμό τους σε διαφορετικά κανάλια.
  • Υπέρβαση των εισιτηρίων εξυπηρέτησης: Η επίλυση μερικών ερωτημάτων πελατών είναι απλή εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικά εργαλεία για την επιτυχία των πελατών. Αλλά αν βρίσκεστε σε έναν ανταγωνιστικό χώρο, η γρήγορη απάντηση στους πελάτες μπορεί να σας βοηθήσει να τους διατηρήσετε.
  • Χρόνος διακοπής λειτουργίας λογισμικού: Διαφορετικά εργαλεία SaaS μπορεί να προκαλέσουν διακοπές λειτουργίας της υπηρεσίας, αυξάνοντας τις πιθανότητές σας να θυμώσετε πελάτες.

Στη συνέχεια, θα βουτήξουμε βαθιά στην πλατφόρμα Γοργίας.

Εισαγωγή

Το Gorgias είναι ένα λογισμικό γραφείου υποστήριξης ως πλατφόρμα υπηρεσιών που σας βοηθά να επιτύχετε τους στόχους υποστήριξης προϊόντων σας. Ο φιλικός προς το χρήστη πίνακας εργαλείων καθιστά τον χειρισμό των αιτημάτων υποστήριξης πελατών γρήγορο και αποτελεσματικό για τους αντιπροσώπους υποστήριξής σας.

  25 καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις Adobe Premiere Pro

Οι ιδρυτές της Gorgias πιστεύουν ότι οι μάρκες ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχουν μια ομαλή εμπειρία εξυπηρέτησης στους πελάτες τους. Και επομένως, ο Gorgias συνδέεται απρόσκοπτα με κορυφαίες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Shopify, το BigCommerce, το Magento και πολλές άλλες.

Επιπλέον, αυτό το γραφείο υποστήριξης προσφέρει επίσης πολλαπλές ενσωματώσεις τρίτων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε τα ερωτήματα των πελατών σας από διαφορετικά κανάλια και να τα επιλύετε άμεσα.

Ας εξερευνήσουμε ορισμένες από τις δυνατότητες του Gorgias που βοηθούν τους εμπόρους του Shopify να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό γραφείο υποστήριξης για την επιχείρησή τους.

Χαρακτηριστικά

Κεντρικό σύστημα έκδοσης εισιτηρίων

Το Gorgias είναι η τέλεια λύση για επιχειρήσεις που θέλουν να συγκεντρώσουν όλη την επικοινωνία με τους πελάτες τους από διαφορετικά κανάλια σε ένα μέρος. Με το Gorgias, μπορείτε να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου υποστήριξης και να απαντήσετε σε όλα τα εισιτήρια χωρίς να φύγετε από το γραφείο βοήθειας.

Αυτοματισμός ροής εργασιών

Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε επαναλαμβανόμενες εργασίες, όπως η αποκοπή και επικόλληση κοινών ερωτήσεων και το κλείσιμο εισιτηρίων, ώστε η ομάδα εξυπηρέτησης να μπορεί να αφιερώνει περισσότερο χρόνο μιλώντας με πελάτες και λιγότερο χρόνο να δείχνει απασχολημένος. Και έτσι θα μπορείτε να παρέχετε στους πελάτες σας τη γρήγορη δυνατή υποστήριξη!

Στατιστική

Ο πίνακας ελέγχου στατιστικών σε πραγματικό χρόνο του Gorgias σάς παρέχει μια γρήγορη επισκόπηση όλων των μετρήσεων των εισιτηρίων σας, όπως ο όγκος των εισιτηρίων, ο χρόνος απόκρισης και ο χρόνος ανάλυσης, μαζί με λεπτομέρειες που έχουν σημασία.

Μπορείτε να δείτε πόσα εισιτήρια δημιουργούνται, απαντώνται και κλείνουν καθώς συμβαίνουν. Συγκρίνετε την τάση των εισιτηρίων που δημιουργήθηκαν με τα εισιτήρια στα οποία απαντήσατε και βελτιστοποιήστε τις στρατηγικές διαχείρισης υποστήριξης με στατιστικά για εισιτήρια προπώλησης, εισιτήρια μετατροπής και συνολικές πωλήσεις.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά φίλτρα για να αναγνωρίσετε τα κανάλια που προκαλούν την αύξηση της έντασης και να ζητήσετε από τους αντιπροσώπους εξυπηρέτησης να εξυπηρετήσουν τους πελάτες σύμφωνα με την προτεραιότητα.

Σύνδεση πολλαπλών καταστημάτων

Τι γίνεται αν διαχειρίζεστε πολλά καταστήματα Shopify; Γνωρίζουμε ότι είναι χρονοβόρο και δύσκολο να παρακολουθούμε αιτήματα υποστήριξης πελατών. Ευτυχώς, υπάρχει λύση.

Χρησιμοποιώντας το Gorgias, μπορείτε να συνδέσετε όλα τα καταστήματα Shopify και να ελέγξετε όλα τα ερωτήματα υποστήριξης πελατών σε έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλύσετε γρήγορα και αποτελεσματικά ζητήματα για όλους τους πελάτες σας, ανεξάρτητα από το κατάστημα από το οποίο ψωνίζουν.

Shopify Stack Integration

Όπως αναφέρθηκε, ο Gorgias ενσωματώνεται απρόσκοπτα με το Shopify και επεκτείνει την ενσωμάτωση με δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Instagram, το Facebook, το Microsoft Office 365, το Gmail κ.λπ.

  Πώς να διορθώσετε αναξιόπιστη σύνδεση στο CSGO

Ορισμένες προηγμένες ενσωματώσεις περιλαμβάνουν το Attentive, το Recharge, το Yotpo και το Klaviyo. Το Yotpo είναι μια πλατφόρμα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού εμπορίου και το Klaviyo βοηθά στην αυτοματοποίηση των προσπαθειών μάρκετινγκ χρησιμοποιώντας δεδομένα συναλλαγών και συμπεριφοράς.

Αυτόματη απάντηση ζωντανής συνομιλίας

Χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας του Gorgias, μπορείτε να μιλήσετε με τους επισκέπτες σας σε πραγματικό χρόνο και να αυξήσετε το ποσοστό μετατροπών σας. Επιπλέον, μπορείτε να ενεργοποιήσετε καμπάνιες ζωντανής συνομιλίας με βάση τη διεύθυνση URL για να ξεκινήσει αυτόματα μια συνομιλία.

Υπάρχει μια αυτόματη απάντηση που σας επιτρέπει να δημιουργείτε κανόνες για να χειρίζεστε κοινές ερωτήσεις πελατών. Συνδυάζοντας κανόνες, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε έως και το 20% των εισιτηρίων υποστήριξης με εξατομικευμένες απαντήσεις, βοηθώντας σας να ελευθερώσετε πολύτιμο χρόνο ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε πιο πιεστικά ζητήματα.

Πώς ο Gorgias σας βοηθά να βελτιώσετε τις πωλήσεις Shopify

Χρησιμοποιώντας το γραφείο υποστήριξης Gorgias, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τη ροή εργασιών εξυπηρέτησης πελατών και να εξοικονομήσετε πόρους για την επιτυχία των πελατών του προϊόντος.

Εδώ είναι μερικά πράγματα στα οποία το γραφείο υποστήριξης της Gorgias διαπρέπει σε άλλες μεθόδους επιτυχίας πελατών.

#1. Προτεραιότητα

Η καλή εξυπηρέτηση πελατών εμπιστεύεται μια μακροχρόνια και εξατομικευμένη εμπειρία. Το λογισμικό μηχανικής εκμάθησης Gorgias εντοπίζει γρήγορα και εύκολα τις προθέσεις και τα συναισθήματα κάθε μηνύματος. Σας βοηθά να ορίσετε προτεραιότητες και να κατηγοριοποιήσετε τα εισιτήρια, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε ό,τι είναι πιο σημαντικό.

#2. Γρήγορη και καλύτερη υποστήριξη

Η δημιουργία προτύπων απαντήσεων σε συχνές ερωτήσεις σάς επιτρέπει να απαντάτε σε περισσότερα μηνύματα. Πρέπει να γράψετε ένα μήνυμα μία φορά με προσαρμοσμένες μεταβλητές δεδομένων και να το αποθηκεύσετε ως μακροεντολή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε αυτόματα το μήνυμα χωρίς να το πληκτρολογείτε κάθε φορά.

Επιπλέον, ο αυτοματοποιημένος ανταποκριτής του Gorgias φροντίζει για τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα προπώλησης, αυξάνοντας έτσι τις πωλήσεις σας κατά τουλάχιστον 5% χωρίς να ξοδεύετε δαπάνες για διαφημίσεις.

#3. Εξατομίκευση

Ο ολοκληρωμένος πίνακας ελέγχου του Gorgias σάς παρέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό παραγγελιών του πελάτη σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εκνευρίζετε τους πελάτες για λεπτομέρειες που σχετίζονται με αγορές.

#4. Αρπάζοντας τις ευκαιρίες

Ας το παραδεχτούμε! Όλοι οι νέοι πελάτες σας δεν θα προέρχονται πάντα από ιστότοπους επιχειρήσεων αλλά από διαφορετικά κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.

Με τις ενσωματώσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης χωρίς προβλήματα του Gorgias, μπορείτε να διατηρείτε όλα τα σχόλιά σας από όλα τα κανάλια σε ένα μόνο μέρος, διασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσετε κανέναν πελάτη. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απαντάτε σε αναρτήσεις και διαφημίσεις γρήγορα και εύκολα χωρίς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ πλατφορμών.

Τιμολόγηση

Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε τα μοντέλα τιμολόγησης. Το γραφείο υποστήριξης Gorgias είναι διαθέσιμο σε πέντε διαφορετικά σχέδια. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο μηνιαίας ή ετήσιας πληρωμής, όποιος ταιριάζει στις απαιτήσεις σας. Παρακάτω είναι τα μηνιαία προγράμματα τιμολόγησης.

  Πώς να μεταδώσετε μια παρουσίαση από το smartphone σας στην τηλεόρασή σας

#1. Μίζα

Εάν ξεκινάτε ένα κατάστημα Shopify για πρώτη φορά, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε το αρχικό πρόγραμμα. Με τιμή μόλις 10 $/μήνα, έχετε πρόσβαση σε 50 χρεώσιμα εισιτήρια, 3 θέσεις χρήστη και 2 κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάθε μήνα.

#2. Βασικός

Με τιμή 60 $/μήνα, το βασικό πρόγραμμα σάς προσφέρει 300 χρεώσιμα εισιτήρια το μήνα, απεριόριστες θέσεις χρήστη, 150 ενσωματώσεις από μια βιβλιοθήκη 94 εφαρμογών, πρόσβαση σε πίνακα ελέγχου αναφορών και βασικές υπηρεσίες πελατών.

#3. Pro

Το σχέδιο Gorgias Pro είναι ιδανικό για επιχειρήσεις με γρήγορη ανάπτυξη. Είναι αρκετό για επιχειρήσεις μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους με όλα τα βασικά χαρακτηριστικά, 2000 χρεώσιμα εισιτήρια, απεριόριστες θέσεις χρήστη, ζωντανά στατιστικά και στατιστικά απόδοσης υποστήριξης. Το επαγγελματικό πρόγραμμα θα σας κοστίσει 360 $/μήνα με υπηρεσίες πελατών υψηλής προτεραιότητας.

#4. Προχωρημένος

Το προηγμένο σχέδιο τιμολόγησης θα σας δώσει πρόσβαση σε 5000 χρεώσιμα εισιτήρια κάθε μήνα. Είναι το πρόγραμμα υψηλότερης τιμολόγησης με όλες τις premium δυνατότητες Gorgias και την κορυφαία υπηρεσία υποστήριξης.

Αυτό το πρόγραμμα κοστίζει 900 $/μήνα και μπορείτε να συνδέσετε το Gorgias με καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου από διαφορετικές πλατφόρμες όπως Shopify Plus, BigCommerce, Magento και ούτω καθεξής.

#5. Επιχείρηση

Ένα εταιρικό σχέδιο τιμολόγησης είναι κατάλληλο για μια επιχείρηση με εξαιρετική έλξη όπου μπορείτε να λάβετε μια προσφορά για προσαρμοσμένα χρεώσιμα εισιτήρια. Λαμβάνετε επίσης απεριόριστες θέσεις χρήστη, 150 ενεργές ενσωματώσεις τρίτων και υπηρεσίες εταιρικών πελατών με έναν αποκλειστικό διαχειριστή επιτυχίας.

Εναλλακτικές

Αν και το Gorgias είναι μία από τις καλύτερες πλατφόρμες γραφείου υποστήριξης Shopify, είναι καλή ιδέα να αγνοήσετε άλλες διαθέσιμες επιλογές που είναι διαθέσιμες στην αγορά.

Εδώ είναι η λίστα με μερικές εναλλακτικές λύσεις του Gorgias.

Γραφείο υποστήριξης

Το HelpDesk είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόπιστα συστήματα έκδοσης εισιτηρίων για τη διαχείριση ερωτημάτων πελατών. Σας βοηθά να διαχειρίζεστε όλα τα μηνύματα από διαφορετικά κανάλια, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φόρμες ιστού και άλλες πηγές σε έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου, επιτρέποντάς σας να αυτοματοποιείτε τις εργασίες υποστήριξής σας.

Το helpdesk ενσωματώνεται απρόσκοπτα με το Shopify και σας βοηθά να παρακολουθείτε τα εισιτήρια των πελατών σας.

Freshdesk

Ένα άλλο δημοφιλές σύστημα επιτυχίας πελατών είναι το Freshdesk. Όπως και ο Gorgias, το Freshdesk ενσωματώνεται στο Shopify επιτρέποντάς σας να παρέχετε γρήγορη και φιλική υποστήριξη στους πελάτες του καταστήματός σας.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιστορικό παραγγελιών, στις πληροφορίες χρέωσης, στις παλιές συνομιλίες και σε όλες τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με τους πελάτες σε ένα μόνο μέρος. Με το Freshdesk, μπορείτε ακόμη και να ενεργοποιήσετε αυτοματοποιημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθείας από τον πίνακα ελέγχου σε περίπτωση εγκατάλειψης του καλαθιού και να επιλύσετε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πελάτες σας.

Τελικές Λέξεις

Τώρα ξέρετε ότι ο Gorgias είναι μια εξαιρετική επιλογή για το λογισμικό του γραφείου υποστήριξης Shopify και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών σας. Σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα γραφείο υποστήριξης υψηλής απόκρισης που δημιουργεί μια εξαιρετική εμπειρία υποστήριξης.

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για το γραφείο υποστήριξης Gorgias και να εξερευνήσετε άλλες πλατφόρμες επιτυχίας πελατών για το Shopify.

Για επιπλέον πόρους, ελέγξτε την ολοκληρωμένη λίστα μας με τις πλατφόρμες εξυπηρέτησης πελατών για το χειρισμό των εισιτηρίων υποστήριξης.