Ξεκινήστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα σήμερα με το Nexcess StoreBuilder

Κατασκευάζετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα; Δοκιμάστε το Nexcess StoreBuilder, την πιο ευέλικτη, φιλική προς την τσέπη εναλλακτική λύση Shopify.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Είναι άνετο και φιλικό προς τις επιστροφές, καθιστώντας το αγαπημένο των θαυμαστών μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων.

Πωλήσεις λιανικού ηλεκτρονικού εμπορίου 2014-25: Statista

Ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές για να δημιουργήσετε το πρώτο σας ηλεκτρονικό κατάστημα, λίγοι μπορούν να ανταγωνιστούν το Shopify. Είναι συμβατό με απλούς χρήστες, έχει ορισμένες προσαρμογές και κυκλοφορεί γρήγορα.

Αλλά υποφέρει από υψηλές χρεώσεις συναλλαγών (εκτός αν χρησιμοποιείτε πληρωμές Shopify) και έχει ακριβά πρόσθετα. Επιπλέον, είναι δύσκολο να μεταφερθείτε από το Shopify σε οποιαδήποτε άλλη λύση.

Αντίθετα, το StoreBuilder είναι χτισμένο στο WordPress, μια πλατφόρμα web ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιείται από σχεδόν το 40% των ιστότοπων παγκοσμίως.

Αυτό σας δίνει ανώτερο έλεγχο στο διαδικτυακό σας εγχείρημα, απαλλαγμένο από τυχόν κλειδαριές πωλητών.

Περιορίζοντας τη συγκέντρωση σε αυτό, ας μοιραστούμε την προσωπική μας εμπειρία στη δημιουργία ενός δοκιμαστικού καταστήματος στο Nexcess StoreBuilder.

Τι είναι το Nexcess StoreBuilder;

Το StoreBuilder είναι το μέρος όπου θα φιλοξενήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα που υποστηρίζεται από WooCommerce στο WordPress. Βασικά, το WooCommerce είναι ένα πρόσθετο (ή πρόσθετο) που βοηθά τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να επεκτείνουν τους ιστότοπους WordPress τους για να ξεκινήσουν ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ετσι το Συνδρομή καταστηματάρχη είναι ένα πακέτο από…

Ειλικρινά, η συμφωνία είναι πολύ γλυκιά. Επιπλέον, όλα τα προγράμματα έχουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Γιατί λοιπόν να περιμένετε; Ας το δοκιμάσουμε πρακτικά.

Ξεκινώντας

Μπορείτε να εγγραφείτε για τη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών μέσα σε λίγα λεπτά. Ζητάει διαπιστευτήρια πληρωμής (πιστωτική κάρτα ή Paypal), τα οποία μπορεί να απωθούν ορισμένους χρήστες, αλλά είναι απαραίτητα για την αποφυγή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Ωστόσο, δεν πληρώνετε τίποτα κατά την εγγραφή και η δοκιμή είναι χωρίς καμία προκαταβολή.

Αφού εισαγάγετε τα απαιτούμενα στοιχεία, εισάγετε τον πίνακα ελέγχου χρήστη για να ρυθμίσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα στο WordPress.

Εδώ μπορείτε να διαμορφώσετε τις βασικές λεπτομέρειες σχετικά με το κατάστημά σας, όπως το όνομα, την ετικέτα, την τοποθεσία, το λογότυπο, τη διεύθυνση, το νόμισμα, τον τύπο προϊόντος κ.λπ.

Αλλά το πιο συναρπαστικό μέρος είναι…

Πρότυπα εκκίνησης

Αυτό βρίσκεται κάτω από το στοιχείο Σχεδιάστε τον ιστότοπό σας.

Μέχρι τη στιγμή που γράφτηκε αυτό, υπήρχαν δέκα πρότυπα που θα έπρεπε να καλύπτουν τους περισσότερους χρήστες. Αφού επιλέξετε ένα πρότυπο, σας επιτρέπει να επιλέξετε μια κατάλληλη γραμματοσειρά και παλέτα χρωμάτων που ταιριάζουν με την επωνυμία σας.

  Πώς να ρυθμίσετε την παρακολούθηση ύπνου στο Apple Watch

Επέλεξα το πρότυπο Camping και χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό για να ετοιμάσω το κατάστημα με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Εκεί είναι:

Λάβετε υπόψη ότι το “Κατάστημα” διαφέρει από και είναι υποσύνολο του “Ιστότοπος”. Το πρότυπο που επιλέγω έχει αυτή τη ρύθμιση βανίλιας:

Από εδώ και πέρα, εναπόκειται στον ιδιοκτήτη του καταστήματος να προσαρμόσει κάθε εκατοστό του καταστήματος. Και ενώ είναι το πιο εύκολο CMS σε αυτόν τον πλανήτη, θα πρέπει να ξέρετε πώς να βρείτε το δρόμο σας με το WordPress.

Να είστε σίγουροι, δεν υπάρχει καμία κωδικοποίηση.

Τώρα ας προχωρήσουμε στο backend και ας ελέγξουμε πώς στοιβάζονται οι επιλογές εκεί επάνω.

Πίνακας ελέγχου ιστότοπου

Αυτή είναι η πύλη χρήστη του λογαριασμού Nexcess:

Σχετίζεται με τη διαχείριση του λογαριασμού σας, συμπεριλαμβανομένων των τιμολογίων, των ενεργών ιστότοπων και των τρόπων πληρωμής.

Επιπλέον, υπάρχουν καρτέλες για χρήση προσαρμοσμένων πιστοποιητικών SSL, προσθέστε Ζώνες DNSκ.λπ. Η καρτέλα Ιστότοποι στο αριστερό πλαίσιο είναι όπου μπορείτε να ρυθμίσετε (ένα δωρεάν) περιβάλλον εγκατάστασης και ανάπτυξης (επιπλέον μηνιαία χρέωση).

Αλλά η ουσία αυτού του πίνακα είναι ο Πίνακας ελέγχου ιστότοπου, που αναφέρεται σε κάθε ενεργό ιστότοπο, παράλληλα με το Enter WordPress.

Αυτό είναι το κύριο backend του καταστήματός σας, το μέρος για να διαχειριστείτε τα πάντα.

Ας κάνουμε μια κριτική.

Αντίγραφα ασφαλείας

Είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό σε περίπτωση που το κατάστημά σας παραβιαστεί ή με άλλο τρόπο. Σας βοηθά να σηκωθείτε και να τρέξετε χωρίς να ξεπεράσετε τον πόνο του να ξεκινήσετε από το μηδέν.

Το StoreBuilder λαμβάνει καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας, αλλά μπορείτε επίσης να τα δημιουργήσετε χειροκίνητα.

Σε αντίθεση με ορισμένους παρόχους φιλοξενίας, τα αντίγραφα ασφαλείας επιτρέπονται για λήψη και όχι μόνο για εταιρική χρήση. Επιπλέον, λαμβάνετε μια δυνατότητα επαναφοράς με ένα κλικ – αυτό είναι ένα μπόνους.

Ωστόσο, εάν επιλέξετε να διαγράψετε οποιοδήποτε αντίγραφο ασφαλείας, η επιλογή επαναφοράς δεν θα υπάρχει. Επομένως, θυμηθείτε να διατηρήσετε το αρχείο στον διακομιστή (ακόμα κι αν χρειάζεται αποθήκευση) για οποιαδήποτε πιθανότητα επαναφοράς της συγκεκριμένης έκδοσης.

Analytics

Αυτή η ενότητα υποδεικνύει τη χρήση πόρων από την πλευρά του διακομιστή, συμπεριλαμβανομένου του χώρου αποθήκευσης, του εύρους ζώνης, του CDN κ.λπ.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να υπολογίσετε τον κατά προσέγγιση χρόνο για να αναβαθμίσετε το σχέδιό σας ή να περιορίσετε την υπερβολική χρήση πόρων. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαγράψετε τα μη αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης.

Διαχείριση

Η διαχείριση είναι ένας άλλος σημαντικός τομέας για τη φροντίδα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος. Μεταξύ ορισμένων δωρεάν λειτουργιών, μια επί πληρωμή και ζωτικής σημασίας δυνατότητα που είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή είναι η Αυτόματη Κλιμάκωση Cloud.

  Πώς να αφαιρέσετε κάποιον από ένα Slack Channel [All Devices]

Αυτό είναι κυρίως χρήσιμο σε περίπτωση στιγμιαίας αύξησης της κυκλοφορίας και διασφαλίζει συνέπεια στην εμπειρία χρήστη. Ωστόσο, αυτό χρεώνεται ανά ώρα. Επομένως, μια συνεχής ανάγκη για κλιμάκωση του cloud θα είναι ακριβή και υποδηλώνει την ανάγκη αναβάθμισης του προγράμματος φιλοξενίας.

Το άλλο χρήσιμο πράγμα σε αυτήν την ενότητα είναι η προστασία με κωδικό πρόσβασης για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Αυτό είναι χρήσιμο κατά την ανάπτυξη. Προσέξτε να μην το ενεργοποιήσετε διαφορετικά, καθώς θα είστε αόρατοι στους πελάτες σας και τις μηχανές αναζήτησης.

Υπάρχουν περισσότερα στο backend, αλλά κυρίως πράγματα για προγραμματιστές. Λοιπόν, ας μεταβούμε στον πραγματικό διαχειριστή του WordPress για να δούμε τι υπάρχει εκεί.

Διαχειριστής WordPress

Μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στο Enter WordPress είτε να εισαγάγετε το yourdomainname.com/wp-admin και να συνδεθείτε μέσω των προκαθορισμένων στοιχείων.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, εδώ προσγειώνεστε:

Το πρώτο πράγμα που θα έκανε κάποιος είναι να αγοράσει ένα όνομα τομέα (όπως το grtechpc.org.com). Αν και μπορείτε να το παραλείψετε αρχικά καθώς το Nexcess Storebuilder σάς δίνει μια διεύθυνση URL (όπως https://8e1d85d4a2.nxcli.net/), θα μπορούσατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα από τη στιγμή που θα καταλήξετε να καταχωρίσετε τα προϊόντα και να ρυθμίσετε οτιδήποτε άλλο.

Εισαγωγή προϊόντων

Το StoreBuilder διευκολύνει τη μεταφόρτωση προϊόντων. Μπορείτε είτε να τα προσθέσετε μεμονωμένα είτε να προετοιμάσετε ένα αρχείο CSV και να τα εισαγάγετε με μία κίνηση.

Θα βοηθούσε να χρησιμοποιήσετε την Εξαγωγή για τη λήψη των προεπιλεγμένων προϊόντων CSV. Στη συνέχεια, ακολουθήστε την ίδια μορφή για την πραγματική καταχώριση.

Ορισμένα προεπιλεγμένα χαρακτηριστικά συνδέονται με κάθε καταχώριση, όπως κανονική τιμή & τιμή πώλησης, SKU, βάρος, διαστάσεις κ.λπ. Ωστόσο, μπορείτε να ορίσετε προσαρμοσμένες λεπτομέρειες για οποιοδήποτε συγκεκριμένο προϊόν ή ολόκληρη τη λίστα.

Store Analytics

Αυτό είναι διαφορετικό από τα αναλυτικά στοιχεία λογαριασμού φιλοξενίας Nexcess. Με απλά λόγια, τα αναλυτικά στοιχεία καταστήματος σάς δίνουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες για το τι σας εξυπηρετεί. Η Επισκόπηση αφορά απλώς τις συνολικές πωλήσεις και σας δίνει μια πανοραμική άποψη για το κατάστημά σας.

Ωστόσο, σκάψτε βαθύτερα, και υπάρχουν πολλά για τη στρατηγική προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για παράδειγμα, τα Προϊόντα παρουσιάζουν πωλήσεις ανά προϊόν. Επιπλέον, μπορείτε να εισαγάγετε μερικές για να συγκρίνετε τις συνολικές παραγγελίες μεταξύ τους.

Επιπλέον, μπορείτε να έχετε δεδομένα ανά Κατηγορία και, ομοίως, να τα συγκρίνετε μεταξύ τους.

Ομοίως, η περιοχή Κουπόνια δείχνει τη χρήση ανά κωδικό κουπονιού. Και πάλι, υπάρχει πρόβλεψη για έλεγχο της σχετικής απόδοσης.

Η ενότητα Analytics φιλοξενεί επίσης την επιλογή οπτικοποίησης Φόροι, Μετοχές, Λήψεις (για ψηφιακά προϊόντα) κ.λπ.

Blogging

Πρέπει να ξέρετε ότι το WordPress ξεκίνησε ως πλατφόρμα blogging. Σύντομα, όμως, η δημοτικότητα το έκανε ένα βοηθητικό πρόγραμμα για να τα κάνετε όλα και τώρα μπορείτε να κάνετε κυριολεκτικά τα πάντα με αυτό.

  Ρυθμίστε τη φωτεινότητα της οθόνης του iPhone πολύ χαμηλότερη από αυτή που επιτρέπει η Apple

Έτσι, εκτός από το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, αυτό που λαμβάνετε είναι ένα εργαλείο παγκόσμιας κλάσης για να κάνετε blog σχετικά με την επιχείρησή σας, τα προϊόντα της, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των υπαρχόντων προϊόντων κ.λπ.

Επιπλέον, το WordPress είναι το καλύτερο για βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO). Με ορισμένες τροποποιήσεις SEO, μπορείτε εύκολα να κάνετε τις αναρτήσεις ιστολογίου να κατατάσσονται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Bing κ.λπ.

Αυτό θα κάνει την επιχείρησή σας να προσεγγίσει μεγαλύτερο κοινό, και γι’ αυτό ακριβώς κάθε μεγάλη επιχείρηση σχεδόν σε κάθε κατηγορία ιστολογεί.

Για να ξέρετε, το grtechpc.org είναι επίσης ένας ιστότοπος που βασίζεται στο WordPress. Γράφουμε τακτικά τεχνικά άρθρα. Εκτός αυτού, υπάρχουν grtechpc.org Tools και grtechpc.org API, όλα βρίσκουν το σπίτι τους στο WordPress.

Συμπερασματικά, εάν το blogging είναι επίσης στην ατζέντα σας, δεν μπορείτε να έχετε περισσότερο δίκιο από την επιλογή του WordPress.

Εμφάνιση

Είναι επιτακτική ανάγκη να έχετε ένα όμορφο κατάστημα για μια συνεχώς διευρυνόμενη βάση χρηστών. Και δεν είμαι σίγουρος αν το StoreBuilder θα μπορούσε να το είχε κάνει καλύτερα.

Συγκεκριμένα, το premium θέμα που προσφέρεται είναι το Kadence Pro και όχι το Astra Pro, όπως αναφέρεται στις ενότητες Plans. Ωστόσο, το Kadence Pro είναι εξίσου ισχυρό με το Astra και μάλιστα ελαφρώς ακριβό.

Αυτό το premium θέμα σάς βοηθά να ελέγχετε κάθε σχεδιαστική πτυχή του ιστότοπού σας, από το λογότυπό σας μέχρι το υποσέλιδο.

Έχετε πολλά πρότυπα εκκίνησης, έναν διακόπτη σκοτεινής λειτουργίας για τους χρήστες σας με προσαρμοσμένες παλέτες χρωμάτων και πολλά άλλα για να κάνετε το κατάστημα να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό σας.

Πληρωμές

Οι πληρωμές υποστηρίζονται από PayPal και Stripe. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε εύκολα τραπεζικά εμβάσματα και αντικαταβολή.

Αλλά η ομορφιά του WordPress είναι η ελευθερία, επομένως δεν περιορίζεστε σε αυτές τις επιλογές. Υπάρχουν αμέτρητα πρόσθετα για WordPress που μπορεί κανείς να ενσωματώσει και να χρησιμοποιήσει κατά προτίμηση.

Ωστόσο, θα πληρώσετε επιπλέον ανάλογα με την υπηρεσία τρίτου μέρους που θα επιλέξετε.

συμπέρασμα

Με τη μεγάλη δύναμη έρχεται και η μεγάλη ευθύνη – το WordPress είναι η πραγματική επιτομή αυτού του αποσπάσματος. Η ελευθερία που σας δίνει είναι σπάνια, αλλά θα πρέπει να σκάψετε τα πόδια σας βαθιά για να τα διορθώσετε όλα.

Έτσι, ενώ μπορείτε να το διαχειριστείτε χωρίς να γράψετε ούτε μια γραμμή κώδικα, ζητά έναν ορισμένο βαθμό τεχνογνωσίας.

Και αυτό δεν είναι για να σας τρομάξει.

Εάν εγώ, άτομο που δεν είμαι υπολογιστής, μπορώ να διαχειριστώ τρεις ιστότοπους WordPress μαζί με μια ημερήσια εργασία – υπάρχουν ελπίδες για όλους σε αυτόν τον πλανήτη. 😀

Το grtechpc.org σας εύχεται καλή τύχη!