Νέες δυνατότητες στον Firefox 45 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Ο Firefox 45 έχει κυκλοφορήσει στο σταθερό κανάλι με λειτουργικές αλλαγές και αλλαγές διεπαφής χρήστη για τους τελικούς χρήστες. Η λειτουργία Hello, η οποία δεν έχει ακόμη αποφοιτήσει από την έκδοση Beta, σας επιτρέπει τώρα να μοιραστείτε μια καρτέλα για να ξεκινήσετε μια συνομιλία. Η έκδοση Android του Firefox έχει επίσης λάβει μια ενημέρωση. Ο Firefox για Android διαθέτει τώρα μια επιλογή «πατήστε για φόρτωση» για τη φόρτωση εικόνων κατά την κρίση του χρήστη. Η επιλογή διευκολύνει τη φόρτωση μιας σελίδας σε ένα σχέδιο δεδομένων. Μια πιο σημαντική λειτουργία έχει προστεθεί για tablet που επιτρέπει σε έναν χρήστη να περιορίζει την πρόσβαση στο μικρόφωνο και την κάμερα σε ένα περιορισμένο προφίλ Android. Τέλος, όταν οι χρήστες επιλέγουν και μοιράζονται κείμενο από μια ιστοσελίδα, η διεύθυνση URL δεν περιλαμβάνεται πλέον. Ο Firefox για iOS έλαβε επίσης μια ενημέρωση πριν από τρεις ημέρες. Η νέα έκδοση συνοδεύεται από υποστήριξη για πληκτρολόγια τρίτων κατασκευαστών.

Firefox – Επιτραπέζιος υπολογιστής

Κοινή χρήση καρτέλας χρησιμοποιώντας το Hello

Υποθέτοντας ότι έχετε ήδη συνδεθεί στο Hello και έχετε προστεθεί το κουμπί στη γραμμή κουμπιών, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μοιραστείτε μια καρτέλα. Κάντε κλικ στο κουμπί Hello και θα εμφανιστεί το κουμπί «Περιήγηση σε αυτήν τη σελίδα με έναν φίλο». Κάνοντας κλικ σε αυτό ξεκινά μια συνομιλία Hello και ο σύνδεσμος κοινοποιείται από πάνω της.

  Οι 5 καλύτεροι εξομοιωτές Android κατάταξης

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζεται ο σύνδεσμος και προσωπικά πιστεύω ότι αυτός είναι ένας αδέξιος τρόπος για να προσπαθήσετε να κάνετε τη λειτουργία Hello πιο σχετική. Για όποιον θέλει απλώς να μοιραστεί μια καρτέλα και να μην ξεκινήσει μια ολόκληρη συνομιλία, αυτό είναι υπερβολικό.

Πρόσβαση στις συγχρονισμένες καρτέλες από το κουμπί

Προστέθηκε ένα νέο κουμπί για πρόσβαση σε καρτέλες που έχουν συγχρονιστεί από άλλες συσκευές. Είναι κρυμμένο μέσα στο μενού προσαρμογής, επομένως θα πρέπει να το σύρετε και να το προσθέσετε στη γραμμή κουμπιών. Μόλις προστεθεί, κάντε κλικ για να δείτε ποιες ανοιχτές καρτέλες έχουν συγχρονιστεί από άλλες συσκευές.

  PSA: Όλες οι εφαρμογές μπορούν να διαβάσουν το πρόχειρο iPhone και Android

Συγχρονισμένες καρτέλες στο Awesome Bar

Οι συγχρονισμένες καρτέλες θα εμφανίζονται επίσης όταν πληκτρολογείτε ένα ερώτημα αναζήτησης στη γραμμή Awesome. Για παράδειγμα, εάν συνεχίζετε μια αναζήτηση που ξεκινήσατε στο τηλέφωνό σας, οποιαδήποτε καρτέλα είχατε ανοίξει θα εμφανιστεί στις προτάσεις της γραμμής Awesome εάν ταιριάζει με το ερώτημά σας. Η πρόταση θα σας δείξει σε ποια συσκευή έχετε ανοιχτή την καρτέλα.

Firefox – Android

Πατήστε Για Φόρτωση Εικόνων

Αυτή η δυνατότητα έχει σκοπό να μειώσει το φορτίο της περιήγησης σε ένα σχέδιο δεδομένων. Για να το ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις>Για προχωρημένους>Εμφάνιση εικόνων του Firefox και επιλέξτε την επιλογή “Μόνο μέσω WiFi”. Κάθε φορά που ανοίγετε μια ιστοσελίδα εν κινήσει, οι εικόνες δεν θα φορτωθούν. Για να φορτώσετε μια εικόνα, θα πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο της θέσης. Αυτό περιορίζει τις εικόνες που φορτώνονται, καθώς συμβάλλουν σε ένα μεγάλο κομμάτι του μεγέθους μιας ιστοσελίδας.

Απενεργοποιήστε την πρόσβαση κάμερας και μικροφώνου

Το Android εισήγαγε προφίλ που ένας χρήστης θα μπορούσε να διαμορφώσει σε μια συσκευή. Τα προφίλ είναι συνώνυμα με διαφορετικούς χρήστες σε επιτραπέζιο λειτουργικό σύστημα. Αυτά τα προφίλ μπορεί να είναι προφίλ επισκεπτών ή περιορισμένα για χρήση από ανηλίκους. Ο Firefox 45 λειτουργεί με περιορισμένο προφίλ, έτσι ώστε ο κύριος χρήστης, δηλαδή ο Διαχειριστής, να μπορεί να απενεργοποιήσει την πρόσβαση στην κάμερα και στο μικρόφωνο στον Firefox για τον εν λόγω χρήστη. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο σε tablet και όχι σε τηλέφωνα ή σε εξαιρετικά μεγάλα τηλέφωνα π.χ. phablets.

  Πώς να δημιουργήσετε έναν κώδικα URL QR στο Google Chrome στο Android

Η διεύθυνση URL δεν περιλαμβάνεται πλέον κατά την κοινή χρήση κειμένου

Όταν επιλέγετε κείμενο σε μια σελίδα, μπορείτε να το μοιραστείτε με οποιαδήποτε από τις υποστηριζόμενες εφαρμογές. Σε παλαιότερες εκδόσεις, το κείμενο συνοδευόταν από τη διεύθυνση URL της σελίδας από την οποία αντιγράφηκε. Με τον Firefox 45 η διεύθυνση URL δεν θα προστίθεται πλέον.

Firefox – iOS

Ο Firefox για iOS έλαβε μια ενημέρωση πριν από λίγες ημέρες που πρόσθεσε υποστήριξη για πληκτρολόγια τρίτων.

Ο Firefox 45 για την επιφάνεια εργασίας έχει καταργήσει τη λειτουργία ομάδων καρτελών. Στο Android, οι Ρυθμίσεις έχουν αναδιοργανωθεί. Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες αρχείο καταγραφής αλλαγών για Firefox ή Desktop και Firefox για Android στον επίσημο ιστότοπο της Mozilla. Υπάρχουν μερικές αλλαγές και ορισμένες νέες δυνατότητες που εισάγονται για προγραμματιστές σε αυτήν τη νέα έκδοση.

Εγκαταστήστε το Firefox 45 για επιτραπέζιους υπολογιστές

Εγκαταστήστε τον Firefox από το Google Play Store

Εγκαταστήστε τον Firefox από το App Store