Μπορεί το AI να κάνει ποίηση; (Το ChatGPT και άλλα δοκιμασμένα)

Ποιες είναι οι πιθανότητες να είναι η AI (καλός) ποιητής; Ας ανακαλύψουμε!

Η ποίηση είναι ευθύς συναισθηματική δημιουργικότητα. Είναι κάτι με το οποίο παλεύουμε ακόμα και εμείς οι άνθρωποι, και αν κάποιος μου έλεγε να το δοκιμάσω με ένα εργαλείο AI στον κόσμο πριν από το GPT, θα είχα γελάσει με την ιδέα.

Ωστόσο, το ChatGPT είναι διαφορετικό. Είναι πιο δημιουργικό και μπορεί να φέρει αμέσως σε ντροπή τις στοιχειώδεις ανθρώπινες δεξιότητες.

Μπορεί να κωδικοποιεί, να συντάσσει email, να κάνει τα μαθηματικά, να μεταφράζει, να συνοψίζει και έχει πολλά περισσότερα στο μανίκι του.

Λοιπόν, πόσο βαθιά μπορεί να είναι ένας ποιητής στο ChatGPT;

ChatGPT και Ποίηση

Το ChatGPT του OpenAI είναι μακράν η πιο δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη που διατίθεται στο κοινό. Παρόλο που το να περιμένεις να δημιουργήσεις σαν κορυφαίος ποιητής θα μπορούσε να είναι ένα για πάντα ασύλληπτο όνειρο, μπορεί εύκολα να κορυφωθεί σε ανθρώπους όπως εγώ.

Επομένως, θα ξεκινήσουμε με μερικές προτροπές, εύκολες έως πολύπλοκες, και θα προσπαθήσουμε να βρούμε πού (ή εάν) διασπάται. Επιπλέον, θα δούμε μερικές ακόμη εναλλακτικές.

Ας ξεκινήσουμε.

Laugh poetically on the irony that a human is asking artificial intelligence to do poetry. (4 paragraphs maximum)

Εκτός από το A creature of life….ποιητικό μόχθο, ένιωθε πολύ βασικό, και λαμβάνοντας τις προτροπές ως έχουν. Εξάλλου, φαίνεται να παίρνει την «ειρωνεία» ως αυτή που δημιουργεί ποιήματα που δεν έχει και πολύ νόημα.

Προχωράω. Ας δοκιμάσουμε μερικές ακόμη εισόδους.

Τώρα αυτό ήταν πολύ πιο… ποιητικό. Όχι σαν ποιητικό βαθύ, αλλά και πάλι, είναι υποφερτό.

Και ειλικρινά, η καλή ποίηση είναι γενικά ο απόηχος της (καλής ή κακής) συναισθηματικής αναταραχής που μια μηχανή δεν μπορεί να βιώσει αν δεν γίνει αισθητή, η οποία είναι μια εντελώς διαφορετική περιοχή.

Μέχρι τότε λοιπόν, δεν πρέπει να περιμένουμε έναν Robert Frost από το ChatGPT.

ΤΕΛΟΣ παντων.

Αυτό όμως που δεν μπορούσα να αγνοήσω είναι ότι οι ποιητικές δημιουργίες του ChatGPT έχουν πάντα ομοιοκαταληξία. Ούτε ότι η ομοιοκαταληξία είναι κακή ή τίποτα. Στην πραγματικότητα, ακούγεται καλύτερα σε οποιονδήποτε μη γηγενή αγγλόφωνο σαν εμένα.

  Πώς να μεταφέρετε το υπόλοιπο της δωροκάρτας Amazon σε άλλον λογαριασμό

Ωστόσο, ο ελεύθερος στίχος είναι εξίσου σημαντικός, όπως και άλλες μορφές ποίησης.

Ως εκ τούτου, ρώτησα το ChatGPT με ποιους τρόπους ποίησης είναι εξοικειωμένος και μου φάνηκε αρκετά σίγουρος για τους περισσότερους.

Ε, δεν τα έχω ακούσει καν για όλα αυτά! Ώρα να δούμε αν αυτή η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει τη συζήτηση.

Generate a limerick about a little girl wishing for a chocolate tree in her bedroom.

Τι νομίζετε;

Λοιπόν, είναι ένα λιμέρικ, για ένα. Και ακολούθησε τέλεια τη δομή, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των γραμμών και του σχήματος ομοιοκαταληξίας AABBA, το οποίο είναι επίσης υπέροχο.

Και η παράδοση φαίνεται άψογη.

Προχωρώντας σε έναν σοβαρό τόνο, κάλεσα το ChatGPT να δοκιμάσει δωρεάν στίχο.

Write a free verse as a Hiroshima bombing survivor, appealing to all nuclear-armed nations to denuclearise themselves (4 paragraphs maximum).

Αφορών. Ωστόσο, απλά δεν μπορεί να απαλλαγεί από την ομοιοκαταληξία. Η δομή ομοιοκαταληξίας AABB είναι ορατή σε όλες τις παραγράφους εκτός από την τρίτη.

ChatGPT και Rhyming

Ωχ! Υπάρχουν λοιπόν και άλλοι. Και φαίνεται ότι το ChatGPT είναι εκπαιδευμένο να κάνει ομοιοκαταληξία όποτε πρόκειται για ποίηση.

Επειδή όμως βασίζεται στη μηχανική μάθηση, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί οι προγραμματιστές του να κάνουν προσαρμογές για να το βοηθήσουν να κάνει οτιδήποτε νέο, και θα είναι έτσι μέχρι μια ενημέρωση να ενισχύσει τις ποιητικές του ικανότητες.

Εναλλακτικά, μπορούν να βασίσουν τις μελλοντικές εκδόσεις του ChatGPT στη βαθιά μάθηση (προφανώς, είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις) για να αυτοματοποιήσουν τη μάθηση όπως οι άνθρωποι.

Απλώς για επιβεβαίωση, δοκίμασα μερικές ακόμη προτροπές και κάθε απάντηση φαίνεται να υποφέρει από κάποιου είδους ρυθμική υπερδοσολογία.

Τελικά, κάτι λειτούργησε (και ίσως γι’ αυτό η άμεση μηχανική είναι καριέρα).

Λοιπόν, είναι ένας ελεύθερος στίχος, τελικά. Ωστόσο, δεν παρουσιάζεται σαν ένα. Τελικά, χρειάστηκε μια ακόμη προτροπή για να αποκτήσουμε αυτό που γνωρίζουμε ως αληθινή ποίηση ελεύθερου στίχου.

Αισθάνθηκε τίποτα λιγότερο από ένα επίτευγμα για να βγάλει το ChatGPT από τον ρυθμικό εθισμό του.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να συμπεριλάβετε κάτι σαν μορφή ελεύθερου στίχου χωρίς εσωτερικές ή εξωτερικές ομοιοκαταληξίες στην προτροπή.

Συνολικά, αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για ένα AI. Και με χαρά παραδέχομαι ότι αυτό το επίπεδο ποίησης μου φαίνεται καλό, και πραγματικά θα απολάμβανα περισσότερες τέτοιες δημιουργίες.

  Διορθώστε το σφάλμα Xbox One 0x807a1007

Μέχρι στιγμής, έχουμε δει το ChatGPT να κάνει δωρεάν στίχους και λιμερικά. ομοιοκαταληξία και όχι ομοιοκαταληξία. Και πέρασε αυτά τα εμπόδια με αξιοσημείωτη δημιουργικότητα.

Τώρα, ας ολοκληρώσουμε αυτήν την αξιολόγηση ποίησης ChatGPT με ένα τελευταίο μικρό τεστ.

Ένα σονέτο.

Write down a sonnet about a mother looking at the clouds and trying to picture her upcoming twins as a boy (Ryan) and a girl (Emma).

Δεν έχει νόημα πλέον να αμφισβητούμε την ποιητική ικανότητα του ChatGPT. Για μένα, είναι αρκετά καλό για να χαίρομαι, και θέτει ένα επίπεδο που εύχομαι όλοι οι ποιητές να το ξεπεράσουν με ευκολία.

Εναλλακτικά εργαλεία ποίησης AI

Αν και το ChatGPT είναι καλό (και μερικές φορές εξαιρετικό), οι απαντήσεις που είδατε παραπάνω ήταν από το GPT 4, είναι η πιο πρόσφατη και καλύτερη (πληρωμένη) έκδοση.

Επομένως, αν κάνετε τα ίδια μηνύματα με το GPT-3.5, που είναι η δωρεάν έκδοση, η ποιότητα μπορεί να χτυπήσει.

Επομένως, υπάρχουν ορισμένες επιλογές που μπορείτε να δοκιμάσετε. Και παρόλο που μερικά από αυτά βασίζονται στο ίδιο το ChatGPT, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς λογαριασμό OpenAI.

#1. AI Poem Generator

Αυτό λέει ότι χρησιμοποιεί “τεχνολογία AI από το OpenAI” στην ενότητα “Πληροφορίες”, η οποία πιθανότατα υποδεικνύει την υποστήριξή του στο ChatGPT.

Το καλύτερο σε αυτό είναι ότι μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως. Δεν απαιτείται εγγραφή.

Αυτό είναι ένα εντελώς δωρεάν εργαλείο που αναφέρει ρητά τη δημιουργία ποιημάτων με ομοιοκαταληξία. Και ακόμη και με τις προτροπές, που μας έδωσαν ελεύθερο στίχο χωρίς ομοιοκαταληξία με το ChatGPT (4), αυτό έδωσε απαντήσεις με ομοιοκαταληξία.

Συνεπώς, υποπτεύομαι ότι αυτό βασίζεται στη δωρεάν έκδοση του ChatGPT, η οποία δεν είναι και τόσο δημιουργική. Και δεν διατηρεί ιστορικό, το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε με έναν δωρεάν λογαριασμό ChatGPT.

Τέλος, ο μόνος λόγος για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη γεννήτρια ποιημάτων είναι να αποκτήσετε γρήγορα ένα ή δύο ποιήματα χωρίς να χρειάζεται να εγγραφείτε.

#2. Canva

Το Canva είναι περισσότερο γνωστό για το στοιχειώδες γραφικό σχέδιο. Ωστόσο, πρόσφατα κυκλοφόρησε το Magic Write, έναν συγγραφέα τεχνητής νοημοσύνης που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ποιήματα.

  Component vs Composite Cables: Ποια είναι η διαφορά;

Αυτό είναι ένα επί πληρωμή εργαλείο με 25 δωρεάν μονάδες για να γευτείτε τα ποιητικά του ταλέντα.

Στο μέτωπο της ποιότητας, ένιωθα εντάξει να ρίξεις ποιήματα. Και δεν μπορούσα να το παρακινήσω να δημιουργήσει έναν ελεύθερο στίχο χωρίς ομοιοκαταληξία.

Ωστόσο, ως προϊόν επί πληρωμή από την Canva, μπορείτε να περιμένετε να βελτιωθεί στις επόμενες ενημερώσεις.

#3. ToolBaz

Αυτό από το ToolBaz είναι πολύ καλύτερο με εναλλαγή δημιουργικότητας και φωνητική εισαγωγή. Και είναι εντελώς δωρεάν και λειτουργεί χωρίς να ζητάτε εγγραφή.

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε τις πρόσφατες δημιουργίες. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το χρονικό διάστημα για το οποίο διατηρεί τα δεδομένα. Επομένως, είναι συνετό να υποστηρίζετε σημαντικά. Και όπως και οι άλλοι σε αυτήν τη λίστα, η δημιουργία ποίησης χωρίς ομοιοκαταληξία είναι δύσκολη και για το ToolBaz.

Τέλος, δίνει μια επιλογή με ένα κλικ για να αντιγράψετε τη δημιουργία και να την διαβάσετε δυνατά.

#4. Google Bard

Το Bard είναι μια 100% δωρεάν επιλογή και προέρχεται από μια γνωστή τεχνολογική δύναμη, την Google.

Μπορείτε να περιμένετε μερικά καλά πράγματα από τον Μπαρντ. Πρώτον, διατηρεί τις προηγούμενες απαντήσεις. Δεύτερον, χρειάζεται φωνητική είσοδος. Και τέλος, δίνει τρεις εκδοχές οποιασδήποτε απάντησης με μία μόνο προτροπή που είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τη δημιουργία ποίησης.

Επιπλέον, μπορείτε να εξαγάγετε τις απαντήσεις ως πρόχειρα email στο Gmail και στα Έγγραφα Google.

Και μπορεί να γράψει και ποίηση χωρίς ομοιοκαταληξία. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι του είπα να δημιουργήσει δύο παραγράφους και απάντησε με επτά! Άρα, δεν είναι καλό να κρατάς το μέτρημα.

Ενώ υπάρχουν περισσότερα δωρεάν εργαλεία για τη συγγραφή ποιημάτων, τα περισσότερα φαίνεται να υποφέρουν από παρόμοιους περιορισμούς. Και το ChatGPT (ακόμη και η δωρεάν έκδοση) είναι ό,τι καλύτερο μπορούσα να βρω.

Ποίηση & Μηχανή!

Ακόμη και με όλες αυτές τις ατέλειες, η τεχνητή νοημοσύνη έχει προχωρήσει πολύ. Και αν η πρώτη γενιά γενετικής τεχνητής νοημοσύνης είναι τόσο καλή, το μέλλον σίγουρα έχει κάποια σοβαρή διάσταση.

Εάν εξακολουθείτε να διαβάζετε, ίσως έχετε βρει το Google Bard έναν άξιο διαγωνισμό ChatGPT.

Για να σας βοηθήσουμε να πραγματοποιήσετε τη σωστή κλήση, έχουμε δύο ακόμη οδηγούς: πρώτον, όπου μπορείτε να δείτε το Google Bard έναντι του ChatGPT μέσω μερικών μηνυμάτων, και το τελευταίο κλέβει πειστικά την παράσταση. Και δεύτερον, πράγματα όπου ο Bard είναι καλύτερος από το ChatGPT.

Μείνετε συντονισμένοι!