Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλειδί προϊόντος των Windows 7 για νέα εγκατάσταση των Windows 10


Τα Windows 10 είναι δωρεάν για όποιον θέλει να κάνει αναβάθμιση από τα Windows 7 ή τα Windows 8. Αυτό είναι που όλοι γνωρίζουμε και καθώς όλο και περισσότεροι από εμάς συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε την παλαιότερη έκδοση των Windows στη νεότερη, μια νέα ερώτηση κάνει τον γύρο. είναι το κλειδί προϊόντος σας τώρα συνδεδεμένο με τα Windows 10 ή εξακολουθεί να είναι συνδεδεμένο με τα Windows 7 (ή 8); Η ερώτηση είναι σημαντική γιατί αν οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον θέλετε να κάνετε μια νέα εγκατάσταση των Windows 10, θα θέλετε να μάθετε εάν μπορείτε να το κάνετε από έναν δίσκο εγκατάστασης ή USB και να του δώσετε τον ίδιο αριθμό-κλειδί προϊόντος που χρησιμοποιήσατε για Windows 7/8 ή εάν θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε ξανά τα Windows 7/8 αφού τα ενεργοποιήσετε με τον αρχικό αριθμό-κλειδί προϊόντος. Η απλή απάντηση εδώ είναι «Όχι». Θα χρειαστεί να κάνετε αναβάθμιση από Windows 7/8 σε Windows 10. Περισσότερες λεπτομέρειες στο εσωτερικό.

  Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση μνήμης του Desktop Window Manager στα Windows 10

Το κλειδί προϊόντος των Windows 7 ή Windows 8 δεν μετατρέπεται σε κλειδί προϊόντος των Windows 10 μετά την αναβάθμιση του συστήματός σας. Ξέρουμε γιατί προσπαθήσαμε.

Η δοκιμή αφορούσε μια έκδοση Windows 7 Home Basic που αναβαθμίστηκε σε Windows 10. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα USB με δυνατότητα εκκίνησης για Windows 10. Όταν επιχειρούσαμε μια νέα εγκατάσταση, ζήτησε έναν αριθμό-κλειδί προϊόντος και χρησιμοποιήσαμε αυτόν που είχαμε αρχικά για τα Windows 7. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η έκδοση των Windows 7 είχε χρησιμοποιηθεί για αναβάθμιση σε Windows 10 στον ίδιο υπολογιστή. Περιττό να πούμε ότι δεν λειτούργησε.

Μπορείτε ακόμα να προχωρήσετε στην εγκατάσταση, αλλά στο τέλος θα έχετε μια έκδοση των Windows που πρέπει να ενεργοποιηθεί και το κλειδί προϊόντος σας δεν θα γίνει αποδεκτό. Ίσως μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε εάν έρθετε σε επαφή με την υποστήριξη της Microsoft, αλλά είναι μια ευκαιρία.

  Πώς να ελέγξετε πότε εμφανίζεται μια εικόνα στο PowerPoint

Είναι επίσης πιθανό τα κλειδιά προϊόντος να μην συσχετίζονται αμέσως με τα Windows 10 σε περίπτωση που κάποιος θέλει να υποβαθμίσει το σύστημά του. Θα εκτελέσουμε ξανά τη δοκιμή μετά από ένα μήνα και θα ενημερώσουμε αυτήν την ανάρτηση με ό,τι βρίσκουμε. Μέχρι τότε, παραμείνετε στο μέσο εγκατάστασης των Windows 7 και βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε το κλειδί προϊόντος.