Μπορείτε να πείτε αν κάποιος σας έκανε σίγαση στο Instagram; Οχι!

Όταν κάνετε “σίγαση” κάποιου στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Instagram, ουσιαστικά κρύβετε τις αναρτήσεις και τις ιστορίες του από τη ροή σας. Αυτή είναι μια εξαιρετική λύση για τους χρήστες του Instagram που θέλουν να κάνουν unfollow άλλον χρήστη, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορούν. Το Instagram σάς δίνει την επιλογή να κάνετε σίγαση των αναρτήσεων ή των Ιστοριών κάποιου ή και των δύο.

Ωστόσο, όταν κάνετε σίγαση σε κάποιον, μπορεί να το πουν; Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τι συμβαίνει όταν κάνετε σίγαση σε κάποιον στο Instagram. Επιπλέον, θα σας δείξουμε πώς να κάνετε σίγαση ενός άλλου χρήστη του Instagram όταν δεν θέλετε να δείτε το περιεχόμενό του.

Μπορείτε να πείτε αν κάποιος σας έκανε σίγαση στο Instagram;

Η σίγαση κάποιου στο Instagram δεν είναι το ίδιο με το να μην τον ακολουθείτε. Όταν κάνετε σίγαση ενός χρήστη του Instagram, δεν θα μπορείτε να δείτε τίποτα που δημοσιεύει, είτε πρόκειται για Story είτε για ανάρτηση. Το ίδιο ισχύει και αν κάποιος σας κάνει σίγαση, καθώς το περιεχόμενό σας δεν θα εμφανίζεται στη ροή του.

  Πώς να κάνετε σίγαση ενός λογαριασμού Instagram

Ωστόσο, αν θέλετε να δείτε τι έκαναν πρόσφατα, θα μπορείτε να δείτε τα πάντα στο προφίλ τους (εκτός από τις Ιστορίες, καθώς εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες). Ομοίως, αν αυτό το άτομο επρόκειτο να σας επισημάνει σε μια ανάρτηση ή μια ιστορία, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση, ανεξάρτητα από το ποιος έκανε σίγαση σε ποιον.

Το Instagram δημιούργησε τη δυνατότητα σίγασης για περιπτώσεις που δεν θέλετε να δείτε το περιεχόμενο κάποιου, αλλά δεν μπορείτε να τον καταργήσετε. Ομοίως, εάν θέλετε να συνεχίσετε να στέλνετε μηνύματα σε κάποιον αλλά δεν σας ενδιαφέρει αυτό που δημοσιεύει, μπορείτε απλώς να τον αποκρύψετε από τη ροή σας. Αν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε το ίδιο εύκολα.

Ωστόσο, το κύριο ερώτημα είναι: Αν κάποιος σας έκανε σίγαση στο Instagram, θα μπορούσατε να το πείτε; Δεδομένου ότι το Instagram εκτιμά το απόρρητο των χρηστών του, δεν θα ειδοποιηθούν εάν τους κάνετε σίγαση. Επομένως, δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να μάθετε αν κάποιος σας έκανε σίγαση.

Παρόλο που δεν μπορείτε να είστε 100% σίγουροι ότι κάνατε σίγαση, υπάρχουν σημάδια που το δείχνουν. Για παράδειγμα, αν παρατηρήσατε ότι κάποιος σταμάτησε ξαφνικά να του αρέσει στις αναρτήσεις σας ή να βλέπει τις Ιστορίες σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι σας έθεσε σε σίγαση. Αν και ο αλγόριθμος του Instagram αλλάζει συνεχώς, αυτό μπορεί να μην συμβαίνει. Με άλλα λόγια, εάν δεν ενημερώνετε τακτικά το προφίλ σας ανεβάζοντας αναρτήσεις και Ιστορίες μερικές φορές την εβδομάδα, είναι πολύ πιθανό οι μισοί από τους ακόλουθούς σας να μην τα δουν όταν το κάνετε.

  Πώς να καρφιτσώσετε σχόλια στο Instagram σε iPhone και Android

Υπάρχει ένα κόλπο που αξίζει να δοκιμάσετε να δείτε αν κάποιος σας έκανε σίγαση, αλλά λειτουργεί μόνο με τα Instagram Stories και μόνο αν θέλετε να εστιάσετε σε ένα άτομο. Για να δείτε εάν κάποιος έκανε σίγαση στις Ιστορίες σας, θα δημιουργήσετε μια λίστα “Στενοί φίλοι” και θα προσθέσετε μόνο αυτό το ένα άτομο. Δείτε πώς γίνεται:

  • Ανοίξτε το Instagram στο τηλέφωνό σας.
  • Μεταβείτε στην εικόνα του προφίλ σας στην κάτω δεξιά γωνία. Αυτό θα σας οδηγήσει στο προφίλ σας.
  • Πατήστε στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
  • Επιλέξτε «Στενοί φίλοι» από το μενού.
  • Εάν έχετε ήδη μια λίστα στενών φίλων, πατήστε στο κουμπί “Κατάργηση όλων”.
  • Στη γραμμή “Αναζήτηση”, εισαγάγετε το όνομα χρήστη του ατόμου που μπορεί να σας έχει κάνει σίγαση. Θα προσθέσετε μόνο ένα άτομο.
  • Δημοσιεύστε μια ιστορία στη λίστα «Στενών φίλων» σας.
  • Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να περιμένετε. Λάβετε υπόψη ότι δεν πρέπει να τους προσθέσετε ετικέτα, καθώς θα ειδοποιηθούν αμέσως. Εάν περάσουν 24 ώρες και εξαφανιστεί το Story σας και δεν το άνοιξαν, αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι σας έκοψαν τη σίγαση. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δεν υπάρχει τρόπος να είμαστε σίγουροι. Ίσως απλώς να μην χρησιμοποίησαν το Instagram σε αυτό το χρονικό διάστημα.

      Πώς να αναδιατάξετε τα φίλτρα παραγγελίας που εμφανίζονται στο Instagram

    Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

    Πώς να βρείτε χρήστες Instagram που έχετε βάλει σε σίγαση;

    Αν αναρωτιέστε πού μπορείτε να βρείτε όλα τα άτομα που βάλατε σε σίγαση (καθώς πιθανότατα θα ξεχάσετε τα μισά από αυτά), εδώ βρίσκονται:

    1. Μεταβείτε στο προφίλ σας.

    2. Πατήστε στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

    3. Προχωρήστε στις «Ρυθμίσεις» στο μενού.

    4. Επιλέξτε «Απόρρητο» από τη λίστα επιλογών.

    5. Μεταβείτε στην ενότητα “Σίγαση λογαριασμών”.

    Θα μπορείτε να δείτε όλους τους χρήστες που θέσατε σε σίγαση. Εάν θέλετε να καταργήσετε τη σίγαση κάποιου, απλώς μεταβείτε στο προφίλ του και πατήστε ξανά την καρτέλα “Σίγαση”. Όταν επιστρέψετε στη ροή σας, θα εμφανιστεί οτιδήποτε δημοσίευσαν πρόσφατα.

    Λάβετε πληροφορίες για το ποιος σας σίγησε στο Instagram

    Αν και δεν υπάρχει εγγυημένος τρόπος να γνωρίζετε ποιοι χρήστες σας έβαλαν σε σίγαση στο Instagram, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ελέγξετε εάν αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό σας ή όχι. Στο τέλος της ημέρας, αν κάποιος σας έκανε πραγματικά σίγαση στο Instagram, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι ‘αυτό. Τα καλά νέα είναι ότι αν ήσουν εσύ που έκανες σίγαση σε κάποιον, δεν θα μπορούσε να το πει.

    Έχετε κάνει σίγαση σε κάποιον στο Instagram στο παρελθόν; Γιατί τους έκανες σίγαση; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.