Μπορείτε να μετακινήσετε τα αναδυόμενα παράθυρα ειδοποιήσεων των Windows 10;

Οι “τοστ” ειδοποιήσεων των Windows 10 εμφανίζονται από προεπιλογή κοντά στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας. Τα ίδια τα Windows δεν σας επιτρέπουν να μετακινήσετε τις ειδοποιήσεις, αλλά υπάρχουν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μετακινήσετε ορισμένα αναδυόμενα παράθυρα σε άλλες γωνίες της οθόνης σας.

Το Μητρώο δεν θα βοηθήσει

Ορισμένοι ιστότοποι θα σας πουν να αλλάξετε μια τιμή “DisplayToastAtBottom” στο μητρώο σας για να αλλάξετε την τοποθεσία. Ωστόσο, αυτή η επιλογή λειτουργούσε μόνο σε πολύ πρώιμες εκδόσεις των Windows 10 και καταργήθηκε πριν από την τελική κυκλοφορία των Windows 10.

Από την ενημέρωση Μαΐου 2020 των Windows 10, δεν υπάρχει ακόμα ενσωματωμένη επιλογή για τη μετακίνηση των ενσωματωμένων ειδοποιήσεων των Windows 10 στην επάνω δεξιά, επάνω αριστερή ή κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας.

  Χρησιμοποιήστε φωνητικές εντολές για εκκίνηση εφαρμογών και εκτέλεση σεναρίων [Windows]

Αλλά υπάρχει ακόμα κάτι που μπορείτε να κάνετε για να μετακινήσετε τις ειδοποιήσεις.

Χρησιμοποιήστε τις επιλογές που περιλαμβάνονται στις εφαρμογές

Οι ενσωματωμένες ειδοποιήσεις των Windows 10 σαφώς δεν είναι πολύ ευέλικτες. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο πολλές εφαρμογές των Windows έχουν επιλέξει τα δικά τους προσαρμοσμένα συστήματα ειδοποιήσεων.

Ορισμένες εφαρμογές υποστηρίζουν ακόμη και το ενσωματωμένο σύστημα ειδοποιήσεων των Windows 10 και τις δικές τους προσαρμοσμένες ειδοποιήσεις. Σας επιτρέπουν να επιλέξετε ποια θέλετε να χρησιμοποιήσετε στις οθόνες ρυθμίσεών τους.

Στο Slack, για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε κλικ στο όνομα του χώρου εργασίας σας στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας και να επιλέξετε “Προτιμήσεις”. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο παράθυρο Ειδοποιήσεις και θα δείτε μια επιλογή “Παράδοση ειδοποιήσεων μέσω”. Επιλέξτε «Ενσωματωμένες ειδοποιήσεις του Slack» και, στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε όποια «Θέση ειδοποιήσεων» θέλετε: Κάτω δεξιά, πάνω δεξιά, πάνω αριστερά ή κάτω αριστερά.

  Πώς να εκτελέσετε εφαρμογές Linux από το Bash στα Windows 10 [Guide]

Εάν επιλέξετε “Κέντρο δράσης των Windows” στο Slack στα Windows, δεν θα δείτε επιλογή για να επιλέξετε τη θέση των ειδοποιήσεων, επειδή τα Windows 10 δεν το επιτρέπουν.

Το Telegram, ένας δημοφιλής πελάτης συνομιλίας, έχει παρόμοια επιλογή. Εάν ανοίξετε την οθόνη ρυθμίσεών του και επιλέξετε “Ειδοποιήσεις”, μπορείτε να καταργήσετε την επιλογή “Χρήση ειδοποιήσεων των Windows” και, στη συνέχεια, να επιλέξετε οποιαδήποτε γωνία της οθόνης σας όπου το Telegram θα εμφανίζει τις ειδοποιήσεις του.

Δεν έχει κάθε εφαρμογή μια τέτοια επιλογή. Εναπόκειται στον προγραμματιστή κάθε εφαρμογής. Όμως, στα Windows 10, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να ελπίζετε ότι η εφαρμογή προσφέρει τις δικές της προσαρμόσιμες ειδοποιήσεις. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις μιας εφαρμογής για να δείτε αν έχει τέτοια επιλογή.

Πώς να απενεργοποιήσετε (ή να αποκρύψετε) τις ειδοποιήσεις για μια εφαρμογή

Εάν οι ειδοποιήσεις μιας εφαρμογής συνεχίζουν να παρεμποδίζονται και χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο σύστημα ειδοποιήσεων των Windows 10, υπάρχει τρόπος να σταματήσετε τουλάχιστον να σας ενοχλεί. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Ειδοποιήσεις και ενέργειες. Στην ενότητα “Λήψη ειδοποιήσεων από αυτούς τους αποστολείς”, ορίστε τις εφαρμογές από τις οποίες δεν θέλετε να εμφανίζονται ειδοποιήσεις σε “Απενεργοποίηση”.

  Πώς να διορθώσετε τα κλικ του ποντικιού που δεν αναγνωρίζονται στα Windows 10

Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε τις ειδοποιήσεις για μια εφαρμογή—δεν θα εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας σας, αλλά θα εμφανίζονται σιωπηλά στο Κέντρο ενεργειών των Windows, όπου μπορείτε να τις ελέγξετε αργότερα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ σε μία από τις εφαρμογές στην ενότητα “Λήψη ειδοποιήσεων από αυτούς τους αποστολείς” στην περιοχή Ειδοποιήσεις και ενέργειες.

Αποεπιλέξτε την επιλογή “Εμφάνιση banner ειδοποιήσεων” και αφήστε ενεργοποιημένη την “Εμφάνιση ειδοποιήσεων στο κέντρο δράσης”.

Αυτές οι ειδοποιήσεις θα εξαφανιστούν από την κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και μπορείτε να τις προβάλετε ανοίγοντας το Κέντρο δράσης. Πατήστε Win+A ή κάντε κλικ στο εικονίδιο με το συννεφάκι ειδοποιήσεων στη δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών σας—στα δεξιά του ρολογιού—για να το ανοίξετε.