Μια ματιά στα αρχεία που διατηρούνται μετά από επαναφορά των Windows 10

Το μητρώο των Windows είναι ένα από εκείνα τα βασικά στοιχεία των Windows που δεν πρέπει να τροποποιείτε πολύ. Εάν το μπερδέψετε, οι εφαρμογές σας μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν ή τα Windows να αρχίσουν να σας δημιουργούν πρόβλημα. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που δεν πρέπει να επεξεργαστείτε το μητρώο αν δεν ξέρετε τι κάνετε. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας πριν το επεξεργαστείτε. Δεν υπάρχει εργαλείο που να σας επιτρέπει να επαναφέρετε το μητρώο των Windows. Στην πραγματικότητα, εάν η εγκατάσταση των Windows έχει γίνει ιδιαίτερα προβληματική, θα πρέπει να κάνετε μια νέα εγκατάσταση. Η μόνη εξαίρεση είναι με τα Windows 10. Τα Windows 10 έχουν μια καθαρή δυνατότητα επαναφοράς που διορθώνει τα περισσότερα, αν όχι όλα τα προβλήματα. Όταν επαναφέρετε τα Windows 10, μπορείτε να κάνετε μια πλήρη επαναφορά που αφαιρεί τα πάντα ή μπορείτε να διατηρήσετε τα αρχεία σας. Αυτό που είναι σημαντικό είναι τα αρχεία που διατηρούνται μετά από επαναφορά των Windows 10.

  Πώς να κλειδώσετε τα πλαίσια κειμένου στο Word

Επαναφέρετε τα Windows 10

Για να επαναφέρετε τα Windows 10, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Ενημέρωση και ασφάλεια. Επιλέξτε την καρτέλα Ανάκτηση και κάντε κλικ στο «Έναρξη» στην ενότητα «Επαναφορά αυτού του υπολογιστή».

Έχετε δύο επιλογές για την επαναφορά των Windows 10. Διατηρήστε τα αρχεία μου και αφαιρέστε τα πάντα. Η επιλογή “Κατάργηση όλων” είναι αρκετά προφανής. Όλα, τα αρχεία, οι εφαρμογές και οι ρυθμίσεις σας καταργούνται. Λαμβάνετε μια νέα εγκατάσταση των Windows 10. Η επιλογή “Διατήρηση των αρχείων μου” χρειάζεται λίγο περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρχεία που διατηρούνται μετά από επαναφορά των Windows 10

Δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ξανά τα Windows 10. Εάν είχατε ένα δεόντως ενεργοποιημένο αντίγραφο των Windows 10, θα ενεργοποιηθεί αυτόματα μετά την επαναφορά. Εάν θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, μπορείτε να βρείτε τον αριθμό-κλειδί προϊόντος των Windows 10 πριν από την επαναφορά και να τον έχετε στη διάθεσή σας για μελλοντική χρήση.

  Τι είναι το AutoArchive στο Outlook και πώς λειτουργεί;

Εφαρμογές τρίτων: Όλες οι εφαρμογές τρίτων που εγκαταστήσατε θα καταργηθούν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα εγκαταστήσετε ξανά όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το σύστημά σας. Εάν οι εφαρμογές σας έχουν άδειες που χρειάζεστε για να τις χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ή να βεβαιωθείτε ότι τις έχετε.

Αρχεία σε άλλες μονάδες δίσκου: Η επαναφορά δεν καταργεί αρχεία από μονάδες στις οποίες δεν είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό σας σύστημα. Εάν έχετε εγκαταστήσει τα Windows 10 στη μονάδα δίσκου C και έχετε αρχεία στη μονάδα δίσκου D, θα παραμείνουν ανέγγιχτα.

Ο φάκελος χρήστη σας: Τα αρχεία σε αυτόν τον φάκελο δεν καταργούνται όταν επαναφέρετε τα Windows 10 και επιλέγετε την επιλογή Διατήρηση των αρχείων μου. Αυτό περιλαμβάνει τα αρχεία που έχετε στις βιβλιοθήκες των Windows, π.χ., τις βιβλιοθήκες εγγράφων, μουσικής, εικόνων κ.λπ.

  3 Εναλλακτικές λύσεις στην εφαρμογή Google Camera για iPhone

Αρχεία στη μονάδα λειτουργικού σας συστήματος: Εάν έχετε αποθηκεύσει αρχεία και φακέλους στη μονάδα λειτουργικού σας συστήματος, δεν θα αφαιρεθούν. Για παράδειγμα, εάν έχετε αρχεία προγραμμάτων οδήγησης στη μονάδα δίσκου C, θα εξακολουθούν να υπάρχουν μετά από επαναφορά συστήματος.

AppData: Όλα σε αυτόν τον φάκελο θα μετακινηθούν σε έναν φάκελο Windows.old. Αυτός ο φάκελος δημιουργείται στη ρίζα της μονάδας δίσκου του λειτουργικού σας συστήματος.

Φάκελος δημόσιου προφίλ: Τα αρχεία στον δημόσιο φάκελο μετακινούνται στον φάκελο Windows.old.

Να θυμάστε ότι οι εφαρμογές θα καταργηθούν, έτσι ώστε οι φάκελοι Αρχεία Προγράμματος και Αρχεία Προγράμματος (86) να είναι πολύ πιο λεπτοί αν δεν είναι εντελώς άδειοι. Όλα τα αρχεία που σχετίζονται με αυτές τις εφαρμογές, όπως τα αρχεία ρυθμίσεων, θα καταργηθούν.