Μια λεπτομερής εικόνα της Θεωρίας Χρωμάτων για Σχεδιαστές

Τα χρώματα και τα γραφικά είναι ισχυροί τρόποι για αποτελεσματική επικοινωνία.

Στην πραγματικότητα, τα χρώματα επηρεάζουν τις διαθέσεις, τις συμπεριφορές και τα συναισθήματα των ανθρώπων. και ως εκ τούτου, μπορεί να επηρεάσει το branding και το μάρκετινγκ.

Επομένως, είναι σημαντικό για τους σχεδιαστές προϊόντων να χρησιμοποιούν τα χρώματα προσεκτικά και σκόπιμα. Αλλά πώς θα ξέρετε ποιο χρώμα ή σύνολο χρωμάτων να χρησιμοποιήσετε για το προϊόν, την επωνυμία σας και το μάρκετινγκ;

Ποιο χρώμα(α) θα περιέγραφε καλύτερα τον σκοπό σας και θα τραβήξει την προσοχή των καταναλωτών σας;

Η εκμάθηση της θεωρίας των χρωμάτων θα σας βοηθήσει να το καταλάβετε. Αυτή η θεωρία περιλαμβάνει πολιτισμικούς συσχετισμούς, ανθρώπινη αντίληψη και ψυχολογία χρώματος.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω τη θεωρία των χρωμάτων, πώς συνδέεται με την ψυχολογία των χρωμάτων, τα μοντέλα που περιλαμβάνονται σε αυτό και πολλά άλλα.

Ας αρχίσουμε!

Τι είναι η Θεωρία Χρωμάτων;

Η θεωρία των χρωμάτων είναι ένα τεράστιο πεδίο γνώσης που περιλαμβάνει κανόνες και οδηγίες σχετικά με τους συνδυασμούς διαφόρων χρωμάτων και τις χρήσεις τους. Θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έξυπνα και αποτελεσματικά σχέδια.

Η θεωρία των χρωμάτων είναι ένα σημαντικό μέρος της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-υπολογιστή. Είναι παρόμοιο με άλλα στοιχεία, όπως η τυπογραφία, όπου οι σχεδιαστές πρέπει να επιλέγουν προσεκτικά τα χρώματα. Σε αυτή τη θεωρία, θα μάθετε να χρησιμοποιείτε έναν συνδυασμό χρωμάτων για να επικοινωνείτε καλά με τους πελάτες και τους χρήστες σας μέσω διαφορετικών χρωμάτων στις οπτικές διεπαφές.

Υπάρχει ένας χρωματικός τροχός που σας βοηθά να επιλέξετε τον σωστό συνδυασμό χρωμάτων για την εφαρμογή σας. Το 1666, ο Sir Isaac Newton καθιέρωσε τη θεωρία των χρωμάτων όταν εφηύρε την έννοια του χρωματικού τροχού. Χώρισε τα χρώματα σε τρεις ομάδες:

  • Κύριο (κόκκινο, μπλε, κίτρινο)
  • Δευτερεύον (συνδυασμοί βασικών χρωμάτων)
  • Τριτογενές (συνδυασμοί βασικών και δευτερευόντων χρωμάτων)

Αυτή η κατηγοριοποίηση βοηθά τους ανθρώπους να διακρίνουν τα χρώματα σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους. Έχει επίσης μερικές ιδιότητες:

  • Απόχρωση: Πώς εμφανίζεται (για παράδειγμα, κόκκινο)
  • Χρώμα: Πόσο καθαρό είναι (για παράδειγμα, αν το χρώμα έχει αποχρώσεις, προστίθεται μαύρο χρώμα, αν το χρώμα έχει αποχρώσεις, προστίθεται λευκό χρώμα, αν το χρώμα έχει τόνους, προστίθεται γκρι χρώμα)
  • Φωτισμός: Πόσο κορεσμένο ή χλωμό φαίνεται

Πώς συνδέεται η ψυχολογία των χρωμάτων με τη θεωρία των χρωμάτων;

Η ψυχολογία των χρωμάτων είναι ένα σημαντικό μέρος κατά την εκμάθηση της θεωρίας των χρωμάτων. Όταν εσείς, ως σχεδιαστής, επιλέγετε μια χρωματική παλέτα UX για το προϊόν, σκέφτεστε γενικά τα πράγματα που οραματίζονται. Όμως, είναι εξίσου σημαντικό να σκεφτούμε και το συναίσθημα.

Το χρώμα έχει ισχυρή ψυχολογική επίδραση στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Κάθε χρώμα αντιπροσωπεύει διαφορετικά συναισθήματα και έννοιες για τους χρήστες. Λοιπόν, δεν θα βρείτε κάποια συγκεκριμένη έννοια ενός χρώματος που ταιριάζει τέλεια σε κάθε άνθρωπο.

Ας συζητήσουμε πώς το χρώμα προκαλεί συναισθήματα στους περισσότερους ανθρώπους:

  • Κόκκινο: Το κόκκινο περιγράφει τη σημασία, την αγάπη και τον κίνδυνο. Είναι επίσης γνωστό ως το χρώμα της ενέργειας. Αν κοιτάξετε απλώς αυτό το χρώμα, μπορεί να αυξήσει τον παλμό, τον καρδιακό ρυθμό και τον μεταβολισμό. Το κόκκινο είναι ένα εξαιρετικό χρώμα για να τραβήξει γρήγορα την προσοχή των επισκεπτών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επισημάνετε τα σημαντικά στοιχεία στην ιστοσελίδα σας.
  • Πράσινο: Το πράσινο περιγράφει την επιτυχία, τη φύση και την ανάπτυξη. Είναι ένα φανταστικό χρώμα για οικολογικά προϊόντα, για παράδειγμα. Είναι ένα δημοφιλές χρώμα που χρησιμοποιείται από πολλούς επαγγελματίες στις διεπαφές τους, δίνοντας ένα σήμα στους χρήστες ότι μια λειτουργία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
  • Πορτοκαλί: Το πορτοκαλί περιγράφει τη διασκέδαση, την αισιοδοξία και την ενέργεια. Δίνει μια ατμόσφαιρα που είναι ενεργητική και θετική. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν αυτό το χρώμα στα φθηνά προϊόντα τους για να αναδείξουν τις καλύτερες τιμές στα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου.
  • Μπλε: Το μπλε περιγράφει την άνεση, την ηρεμία, τη χαλάρωση και την εμπιστοσύνη. Οι μάρκες εμπιστεύονται αυτό το χρώμα καθώς οι άνθρωποι έχουν καλή εντύπωση και εσωτερική ασφάλεια για το μπλε γενικά.
  • Κίτρινο: Το κίτρινο περιγράφει τη ζεστασιά, την προσοχή και την ευτυχία. Μπορείτε να δείτε το χρώμα ακόμα και από μεγάλη απόσταση. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται συχνά σε καμπίνες και πανό για να προσελκύσει πελάτες από απόσταση.
  • Μωβ: Το μωβ περιγράφει τη σοφία, τη δημιουργικότητα και την πολυτέλεια. Συνήθως συνδέεται με πολυτελή και βασιλικά προϊόντα.
  • Λευκό: Το λευκό περιγράφει την υγεία, την αθωότητα και την καθαριότητα. Συχνά μας κάνει να σκεφτόμαστε έναν υγιεινό και φυσιολογικό τρόπο ζωής. Αυτό το χρώμα χρησιμοποιείται ευρέως στις ιατρικές βιομηχανίες για να προτείνει την ασφάλεια των προϊόντων. Χρησιμοποιείται επίσης σε άλλες βιομηχανίες για να αντιπροσωπεύει την απλότητα.
  • Μαύρο: Το μαύρο περιγράφει την πολυπλοκότητα, το μυστήριο και τη δύναμη. Οι περισσότερες μάρκες περιορίζουν το μαύρο σε τόνους και κείμενο. Το μαύρο είναι περίοπτο στις ιστοσελίδες μόδας καθώς μεταφέρει μια αίσθηση πολυτέλειας.
  Πώς να χρησιμοποιήσετε τον έλεγχο έντασης στα Apple AirPods

Προτείνεται η χρήση χρωμάτων ανάλογα με το φύλο και την ηλικία. Πρέπει να ελέγξετε ποιος είναι ο πελάτης σας πριν πάτε για προτιμήσεις χρώματος.

Για να ταιριάζει με το φύλο και το χρώμα γενικά, πρέπει να λάβετε υπόψη μερικά σημεία:

  • Το μπλε έχει τη μεγαλύτερη προτίμηση στους άνδρες και σε ορισμένες γυναίκες επίσης.
  • Τα κορίτσια επιλέγουν το ροζ ως αγαπημένο τους χρώμα.
  • Το κίτρινο, το πορτοκαλί και το καφέ δεν είναι τα χρώματα που επιλέγουν γενικά οι άνδρες ή οι γυναίκες.
  • Οι άντρες προτιμούν τα απαλά, αντίθετα και φωτεινά χρώματα. Οι γυναίκες προτιμούν πιο απαλά χρώματα.

Ομοίως, η ψυχολογία των χρωμάτων συνδέεται επίσης με την ηλικία και το χρώμα. Οι νέοι προτιμούν πάντα χρώματα με μεγαλύτερα μήκη κύματος, όπως τα έντονα χρώματα. Αλλά οι ηλικιωμένοι επιλέγουν μικρότερα μήκη κύματος.

Κατανοώντας την ψυχολογία των χρωμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλύτερα το σωστό χρώμα για το σχεδιασμό του UI σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε αυτό:

  • Χρησιμοποιήστε πίνακες διάθεσης για να επιλέξετε το σωστό χρώμα.
  • Δημιουργήστε εστιακά σημεία με τα χρώματα.
  • Αποφασίστε πώς και πότε να χρησιμοποιείτε απαλά και ζωντανά χρώματα.
  • Να θυμάστε πάντα την προσβασιμότητα.
  • Αποφύγετε κείμενο χαμηλής αντίθεσης.

Έγχρωμα μοντέλα

Πριν αρχίσετε να συνδυάζετε χρώματα, πρέπει να μάθετε για τις διαφορετικές φύσεις των χρωμάτων. Πρώτα έρχονται τα χειροπιαστά χρώματα που είναι η επιφάνεια των αντικειμένων και το δεύτερο παράγεται από το φως, σαν δέσμες τηλεόρασης.

Αυτές οι φύσεις δημιουργούν δύο μοντέλα μέσω των οποίων σχηματίζεται ο χρωματικός τροχός.

  • Μοντέλο πρόσθετου χρώματος
  • Αφαιρετικό μοντέλο χρώματος
  • #1. Μοντέλο πρόσθετου χρώματος

    Αυτό το μοντέλο θεωρεί το κόκκινο, το μπλε και το πράσινο ως κύρια χρώματα. Ως εκ τούτου, είναι γνωστό ως σύστημα χρωμάτων RGB. Όσα χρώματα βλέπετε στην οθόνη παράγονται από αυτό το μοντέλο. Ο συνδυασμός αυτών των βασικών χρωμάτων σε ίσες αναλογίες παράγει δευτερεύοντα χρώματα, όπως ματζέντα, κίτρινο και κυανό.

    Όσο περισσότερο ανοιχτό χρώμα προσθέτετε, τόσο πιο ανοιχτό και φωτεινό γίνεται το χρώμα. Όσο περισσότερο χρώμα προσθέσετε, τόσο πιο κοντά θα φτάσετε στο λευκό. Για υπολογιστές, δημιουργείται χρησιμοποιώντας κλίμακες, 0-255, όπου το μαύρο θα είναι R=0, G=0 και B=0 και το λευκό θα είναι R=255, G=255 και B=255.

    #2. Αφαιρετικό μοντέλο χρώματος

    Αυτό το μοντέλο αποκτά χρώμα αφαιρώντας το φως. Περιλαμβάνει δύο συστήματα χρωμάτων. Το πρώτο είναι το RYB (Κόκκινο, Κίτρινο και Μπλε), γνωστό και ως το καλλιτεχνικό σύστημα που χρησιμοποιείται στην καλλιτεχνική εκπαίδευση. Είναι η βάση για τη σύγχρονη θεωρία χρωμάτων που λέει ότι το κυανό, το ματζέντα και το κίτρινο είναι αποτελεσματικά χρώματα για συνδυασμό.

    Το δεύτερο είναι το χρωματικό μοντέλο CMY που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην εκτύπωση. Όταν η φωτοχημική εκτύπωση περιλαμβάνει μαύρο μελάνι, το μοντέλο αλλάζει σε μοντέλο CMYK, δηλαδή κυανό, ματζέντα, κίτρινο και μαύρο. Η πιο κοντινή απόχρωση στο μαύρο χρώμα θα ήταν το λασπώδες καφέ.

    Το CMYK λειτουργεί σε κλίμακα 0-100. Θα πάρετε το μαύρο χρώμα εάν C=100, M=100, Y=100 και K=100. Εάν C=M=Y=K=0, καταλήγετε με λευκό.

      Είναι κατεστραμμένη η οθόνη αφής του τηλεφώνου σας; Αποφύγετε αυτές τις κακές συμβουλές επισκευής

    Βασικά στοιχεία του τροχού χρώματος

    Η κατανόηση του χρωματικού τροχού είναι τόσο συναρπαστική όσο το νέο πακέτο κραγιόνια. Εάν είστε σε θέση να κατανοήσετε τις διαδικασίες και τους όρους που συνδυάζονται με τα χρώματα, μπορείτε εύκολα να επικοινωνήσετε την ανάγκη και το όραμά σας με τον εκτυπωτή, τον σχεδιαστή κ.λπ.

    Επαγγελματίες, καλλιτέχνες και σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτήν την ιδέα για να αναπτύξουν χρωματικούς συνδυασμούς. Ο τροχός αποτελείται από πρωτεύοντα, δευτερεύοντα και τριτογενή χρώματα. Εάν σχεδιάσετε μια γραμμή στο κέντρο του χρωματικού τροχού, θα μπορείτε να διαχωρίσετε τα ψυχρά χρώματα (διαφορετικά μπλε, πράσινα και μοβ) από τα ζεστά χρώματα (διαφορετικά κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα).

    Τα ψυχρά χρώματα συνδέονται με την ηρεμία, τη γαλήνη και την ειρήνη, ενώ τα ζεστά χρώματα συχνά ταυτίζονται με τη φωτεινότητα, τη δράση και την ενέργεια. Η επιλογή ενός συνδυασμού χρωμάτων σε έναν υπολογιστή περιλαμβάνει μια ευρύτερη γκάμα χρωμάτων που είναι ακόμη περισσότερα από 12 χρώματα.

    Στην έννοια του χρωματικού τροχού, θα χρειαστεί να αναγνωρίσετε τη θερμοκρασία των χρωμάτων, ώστε να καταλάβετε πόσο τα ψυχρά και ζεστά χρώματα επηρεάζουν το σχέδιο του λογότυπου ή την εντύπωση της επωνυμίας σας.

    Η οπτικοποίηση των χρωμάτων στον τροχό είναι εύκολη και σας βοηθά να επιλέξετε τους κατάλληλους συνδυασμούς χρωμάτων. Αυτό θα δείξει πώς σχετίζεται ένα μεμονωμένο χρώμα με ένα άλλο χρώμα που έρχεται δίπλα του σε μια χρωματική κλίμακα που αποτελείται από χρώματα ουράνιου τόξου (με σειρά κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, λουλακί και βιολετί).

    Ο τροχός σάς επιτρέπει να δημιουργείτε πιο φωτεινά, πιο απαλά, πιο σκούρα και πιο ανοιχτά χρώματα αναμειγνύοντας το γκρι, το μαύρο και το λευκό με τα αρχικά χρώματα. Αυτά τα μείγματα δημιουργούν χρωματικές παραλλαγές ως εξής:

    • Απόχρωση: Όλα τα κύρια και δευτερεύοντα χρώματα είναι αποχρώσεις στον τροχό χρωμάτων. Ενώ συνδυάζετε βασικά χρώματα για να δημιουργήσετε ένα δευτερεύον χρώμα, η απόχρωση είναι ένας κρίσιμος όρος που πρέπει να θυμάστε. Η απόχρωση αποτελείται από άλλα χρώματα στο εσωτερικό της, οπότε αν δεν χρησιμοποιήσετε δύο βασικές αποχρώσεις για να τις αναμίξετε, δεν θα δημιουργήσετε την απόχρωση του δευτερεύοντος χρώματος.
    • Απόχρωση: Η απόχρωση είναι ένας κοινός όρος για σκούρες και ανοιχτόχρωμες εκδοχές της απόχρωσης. Τεχνικά, είναι το χρώμα που παίρνετε όταν προσθέτετε μαύρο στη δεδομένη απόχρωση. Για παράδειγμα, κόκκινο + μαύρο = μπορντό.
    • Τόνος: Ο τόνος είναι επίσης γνωστός ως κορεσμός, όπου μπορείτε να προσθέσετε ασπρόμαυρο (ή γκρι) σε ένα χρώμα για να δημιουργήσετε έναν τόνο. Ο κορεσμός χρησιμοποιείται συχνά για τη δημιουργία ψηφιακών εικόνων.
    • Απόχρωση: Η απόχρωση είναι ακριβώς ο αντίθετος όρος της απόχρωσης. Εδώ, πρέπει να προσθέσετε λευκό στο χρώμα, έτσι ώστε το χρώμα που προκύπτει να έχει μια σειρά αποχρώσεων και αποχρώσεων. Για παράδειγμα, κόκκινο + λευκό = ροζ.

    Σχέδια χρωμάτων

    Πρέπει να τοποθετήσετε στρατηγικά χρώματα στις εικόνες σας για να βελτιστοποιήσετε την εμπειρία χρήστη σας. Οι χρωματικές επιλογές που χρησιμοποιούνται στις ελκυστικές διεπαφές σας έχουν υψηλή χρηστικότητα.

    Εδώ είναι διαφορετικοί συνδυασμοί χρωμάτων:

    #1. Μονόχρωμος

    Στους μονόχρωμους χρωματικούς συνδυασμούς, χρησιμοποιείται ένα μόνο χρώμα με ποικίλες αποχρώσεις και αποχρώσεις για να δημιουργήσει μια συνεπή εμφάνιση και αίσθηση. Δεν έχει χρωματική αντίθεση και συχνά καταλήγει να φαίνεται καλά γυαλισμένο και πολύ καθαρό.

    Σας επιτρέπει να αλλάζετε εύκολα τη φωτεινότητα και το σκοτάδι των χρωμάτων σας. Συχνά χρησιμοποιούνται για γραφήματα και γραφήματα, ενώ η δημιουργία γραφήματος δεν απαιτεί χρώμα υψηλής αντίθεσης.

    #2. Ανάλογος

    Σε ανάλογους συνδυασμούς χρωμάτων, ένα κύριο χρώμα συνδυάζεται με τα δύο παρακείμενα χρώματα στον τροχό χρωμάτων. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα σχέδιο πέντε χρωμάτων, μπορείτε να προσθέσετε άλλα χρώματα δίπλα στα εξωτερικά χρώματα.

    Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία λιγότερο αντίθετων και πιο απαλών σχεδίων, καθώς δεν δημιουργεί θέματα με τα χρώματα υψηλής αντίθεσης. Αυτός ο συνδυασμός χρωμάτων δημιουργεί ψυχρότερες (μπλε, πράσινα και μωβ) ή πιο ζεστές (κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί) παλέτες χρωμάτων. Συχνά χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό εικόνων αντί για ραβδώσεις ή γραφήματα.

    #3. Συμπληρωματικός

    Ένας συμπληρωματικός συνδυασμός χρωμάτων χρησιμοποιεί δύο χρώματα το ένα απέναντι από το άλλο στον τροχό χρωμάτων και σχετικές αποχρώσεις σε αυτά τα χρώματα. Παρέχει υψηλή χρωματική αντίθεση. Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε αυτό το σχήμα λόγω αυτής της μεγαλύτερης αντίθεσης.

      12 Best Enterprise Legal Management (ELM) Λύσεις το 2022

    Επιπλέον, είναι εξαιρετικό για γραφήματα και γραφήματα. Η υψηλή αντίθεση σάς επιτρέπει να επισημάνετε σημαντικά σημάδια και σημεία.

    Εκτός από τρεις κύριους συνδυασμούς χρωμάτων, άλλοι συνδυασμοί χρωμάτων χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των καλύτερων χρωματικών επιλογών για τα γραφήματα, τα γραφήματα, τα γραφήματα και τις εικόνες σας. Είναι οι εξής:

    • Συμπληρωματικό διαχωρισμό: Περιλαμβάνει ένα κυρίαρχο χρώμα και τα άλλα δύο χρώματα δίπλα στο συμπλήρωμα του πρώτου χρώματος απευθείας. Είναι δύσκολο να εξισορροπηθεί, επομένως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τη δημιουργία.
    • Triadic: Διατηρεί τον ίδιο τόνο του χρώματος ενώ προσφέρει συνδυασμούς χρωμάτων υψηλής αντίθεσης. Δημιουργείται χρησιμοποιώντας τρία χρώματα τοποθετημένα εξίσου σε γραμμές κατά μήκος του χρωματικού τροχού.
    • Τετράγωνο: Αυτό το σχήμα χρησιμοποιεί τέσσερα χρώματα τοποθετημένα σε ίση απόσταση μεταξύ τους στον τροχό χρωμάτων. Είναι πολύ χρήσιμο στη δημιουργία ενδιαφέροντος για τα σχέδια Ιστού σας.
    • Ορθογώνιο: Ονομάζεται επίσης τετραδικός χρωματικός συνδυασμός. Η προσέγγιση του ορθογωνίου είναι πιθανώς παρόμοια με την τετράγωνη προσέγγιση, αλλά προσφέρει μια λεπτή προσέγγιση στην επιλογή χρωμάτων. Σας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία στην επιλογή του σωστού χρώματος για τα γραφικά που χρειάζεστε.

    Οφέλη της Θεωρίας Χρωμάτων

    Το χρώμα έχει μεγαλύτερη σημασία και παίζει καθοριστικό ρόλο στις οπτικές μας εμπειρίες.

    Ας δούμε πώς.

    • Οι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη σημασία στους οπτικούς παράγοντες κατά την αγορά προϊόντων.
    • Οι άνθρωποι κάνουν μια υποσυνείδητη κρίση για ένα προϊόν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την αρχική προβολή. Ένα πιο ελκυστικό κομμάτι είναι πιθανό να πουληθεί μέσα σε λίγα λεπτά.
    • Τα χρώματα ενισχύουν την αναγνώριση της μάρκας.
    • Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, και ως εκ τούτου, μια εικόνα με ελκυστικά χρώματα αξίζει ένα εκατομμύριο. Τα χρώματα βοηθούν τους ανθρώπους να επεξεργάζονται εικόνες και να τις αποθηκεύουν αποτελεσματικά στη μνήμη τους.

    Έτσι, οι ιδιοκτήτες προϊόντων και οι σχεδιαστές θα πρέπει να ενδιαφέρονται για τη θεωρία χρωμάτων καθώς ασχολούνται με το branding, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις.

    Πώς η Θεωρία Χρωμάτων επηρεάζει την επιλογή ενός σχεδιαστή και ενός εμπόρου;

    Στον σχεδιασμό UX, οι σχεδιαστές χρειάζονται μια σταθερή αντίληψη αυτής της θεωρίας για να δημιουργήσουν ουσιαστικά και αρμονικά σχέδια χρηστών.

    Έτσι, η θεωρία των χρωμάτων είναι τόσο η τέχνη όσο και η επιστήμη της χρήσης του χρώματος. Περιγράφει πώς σκέφτονται οι άνθρωποι τα χρώματα, τα οπτικά εφέ των χρωματικών συνδυασμών και πώς να κάνουν αντίθεση ή να ταιριάζουν μεταξύ τους. Η μελέτη λέει ότι οι άνθρωποι χρειάζονται μόνο 90 ​​δευτερόλεπτα για να κάνουν μια κρίση στο υποσυνείδητό τους σχετικά με ένα προϊόν.

    Έτσι, ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων μπορεί να είναι χρήσιμος στη βελτίωση της μετατροπής και της χρηστικότητας του προϊόντος σας. Το χρώμα μας εμπνέει να χαλαρώσουμε, να νιώθουμε πάθος για κάτι και να αναλάβουμε δράση. Λέει μια ιστορία για το προϊόν.

    Με έγχρωμα γραφικά, μπορείτε να κρίνετε το προϊόν. Ας πάρουμε το παράδειγμα του Mountain Dew, ενός φρέσκου ενεργειακού ποτού. Για να δικαιολογήσει το tagline της, η εταιρεία επιλέγει πολύ σοφά το χρώμα, δηλαδή ένα έντονο lime πράσινο χρώμα που μοιάζει με νέον απόχρωση. Η απόχρωση νέον σας λέει ότι αυτό το ποτό συνδέεται με την ενέργεια.

    Επομένως, το χρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία και την πρόκληση συναισθημάτων ή συναισθημάτων. Είτε πρόκειται για ένα λογότυπο επωνυμίας, ένα πιασάρικο σλόγκαν ή ένα ελκυστικό όνομα επωνυμίας, οι άνθρωποι αναγνωρίζουν πάντα την επωνυμία σας με τα χρώματα που έχετε χρησιμοποιήσει στην εφαρμογή σας.

    Προτεινόμενα βιβλία: Θεωρία χρωμάτων

    #1. Color Psychology του Richards G. Lewis

    Θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τα αποτελέσματα και τις έννοιες των χρωμάτων.

    #2. Color Me Successful από την Judy Haar

    Θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις και τους πελάτες και πώς να χρησιμοποιείτε τα χρώματα με τον σωστό τρόπο και να πουλάτε ακόμα περισσότερα.

    #3. Θεωρία χρώματος για ανδρείκελα από τον Eric Hibit

    Θα μάθετε να επιλέγετε τα χρώματα και τους συνδυασμούς χρωμάτων που ταιριάζουν καλύτερα για τα έργα σας.

    #4. Θεωρία Χρώματος από την Patti Mollica

    Αυτό το βιβλίο εξηγεί τη θεωρία των χρωμάτων από τις βασικές αρχές έως τα προηγμένα επίπεδα σε πρακτικές εφαρμογές.

    συμπέρασμα

    Το χρώμα είναι ένα από τα σημαντικά εργαλεία με τα οποία λατρεύουν να παίζουν οι σχεδιαστές. Η κατανόηση της θεωρίας των χρωμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε τον τροχό χρωμάτων και τους συνδυασμούς χρωμάτων με σύνεση. Αν και είναι δύσκολο να κυριαρχήσετε τα χρώματα, η χρήση των κανόνων και των οδηγιών της θεωρίας χρωμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε χρώματα που συμπληρώνουν τα γραφικά που χρησιμοποιείτε.

    Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τα οφέλη της Ψυχολογίας των Χρωμάτων στο μάρκετινγκ.