Μεταφράστε την ιατρική φρασεολογία σε απλά αγγλικά με μια επέκταση Chrome


Κάποια στιγμή στη ζωή μας, όλοι αισθανθήκαμε άρρωστοι και αποφασίσαμε ότι αντί να συμβουλευτούμε έναν πιστοποιημένο ιατρό που πήγε στην ιατρική σχολή και σπούδασε ιατρική για αρκετά τέσσερα χρόνια, θα πρέπει απλώς να αναζητήσουμε τα συμπτώματά μας για να μάθουμε τι συμβαίνει με εμάς. Η απάντηση είναι συνήθως ότι έχουμε κάποιο είδος καρκίνου ή ότι ένα από τα συμπτώματά μας είναι ενδεικτικό καρκίνου. Είναι υπερβολικό χωρίς αμφιβολία, αλλά είναι πιθανό να μην διαβάζουμε σωστά τις πληροφορίες. Ακόμα κι αν απλώς διαβάζουμε μια ασθένεια που μπορεί να μεταφερθεί γενετικά ή κάτι που ο γιατρός μας προειδοποίησε ότι μπορεί να κινδυνεύουμε, πολλές από τις ιατρικές πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο δεν είναι γραμμένες με απλούς όρους. Το Iodine’s Medical Translator είναι μια επέκταση Chrome που το διορθώνει. Βρίσκει ιατρικούς όρους σε μια ιστοσελίδα και τη μεταφράζει σε συνηθισμένα αγγλικά που μπορούμε να κατανοήσουμε.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το συγχρονισμό στο Chrome

Εγκαταστήστε το Medical Translator και Google ένα σύμπτωμα, μια ασθένεια ή μόνο μία από τις πολλές λέξεις που αναφέρονται στην αναφορά αίματος σας. Όταν επισκέπτεστε μια σελίδα με ιατρική ορολογία, η επέκταση τις επισημαίνει και σας ειδοποιεί μέσω της γραμμής στο επάνω μέρος ότι έχει εντοπιστεί ιατρική ορολογία στη σελίδα. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επέκταση για μια συγκεκριμένη σελίδα από αυτήν τη γραμμή.

Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από έναν σύνδεσμο και περιμένετε να εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο και μεταφράστε το στα κανονικά αγγλικά. Επαναλάβετε για οποιαδήποτε λέξη που τονίζεται για να έχετε παρόμοια εξήγηση.

  Πώς να ελέγξετε την αναπαραγωγή Chromecast YouTube από το Κέντρο Ελέγχου στο iOS

Μπορείτε να επεξεργαστείτε τη λίστα των ιστότοπων στη λίστα επιτρεπόμενων από τις επιλογές της επέκτασης. Καταργήστε οποιονδήποτε ιστότοπο δεν θέλετε πλέον να εξαιρέσετε από το Medical Translator ή επικολλήστε τη διεύθυνση URL οποιουδήποτε ιστότοπου που θέλετε να εξαιρέσετε από την επέκταση. Να θυμάστε ότι όταν εξαιρείτε έναν ιστότοπο, πρέπει να χρησιμοποιείτε τον τομέα και όχι τη διεύθυνση URL της τρέχουσας σελίδας που προβάλλετε σε αυτόν τον ιστότοπο. Περιττό να πούμε ότι είναι ευκολότερο να εξαιρεθούν ιστότοποι από τη γραμμή του Medical Translator.

Αποποίηση ευθύνης: Δεν ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες να κάνουν μια αυτοδιάγνωση και οι ιατρικοί ιστότοποι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πηγή πληροφοριών και όχι ως θεραπεία. Εάν αισθάνεστε αδιαθεσία, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

  Πώς να αποκτήσετε ζωντανό πλήθος λέξεων στα Έγγραφα Google στο Chrome

Εγκαταστήστε το Iodine’s Medical Translator από το Chrome Web Store

[ via Lifehacker ]