Μετατροπή βίντεο για προβολή πολλαπλών πλατφορμών: Wondershare Video Converter [Review]

Σε έναν κόσμο όπου υπάρχει το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC, θα νομίζατε ότι οι μορφές αρχείων πολυμέσων δεν ήταν πλέον σημαντικές. Ως επί το πλείστον, πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι ασχολούνται μόνο με την παρακολούθηση περιεχομένου πολυμέσων. Το VLC player καλύπτει όλα αυτά. Ακόμη και η εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση στα Windows 10 υποστηρίζει έναν τύπο αρχείων MKV, επομένως καλύπτονται πολλά δημοφιλή κοντέινερ πολυμέσων. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν απλώς να παρακολουθούν αρχεία πολυμέσων. Ακόμα κι αν ασχολούνταν αποκλειστικά με την παρακολούθηση πολυμέσων, το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC δεν θα κάλυπτε κάθε κενό απλώς και μόνο επειδή οι επιτραπέζιοι υπολογιστές δεν είναι η μόνη πλατφόρμα για την παρακολούθηση βίντεο. Η προβολή μεταξύ πλατφόρμας εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα και για αυτό, πρέπει να μετατρέψετε βίντεο. Εάν λάβετε υπόψη τις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία βίντεο, γίνεται ακόμη πιο εμφανές ότι πρέπει να μετατρέψετε βίντεο για προβολή και επεξεργασία μεταξύ πλατφορμών.

Για να μετατρέψετε βίντεο για προβολή πολλαπλών πλατφορμών, δεν μπορείτε να επιλέξετε. Υπάρχει μια σειρά από διαδικτυακές υπηρεσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε βίντεο για προβολή σε πλατφόρμες. Οι περισσότερες υπηρεσίες μετατρέπονται σε δημοφιλείς μορφές όπως MP4 και MOV. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η ποιότητα χάνεται όταν μετατρέπετε βίντεο στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας αυτές τις υπηρεσίες. Αν θέλετε να μετατρέψετε βίντεο για προβολή σε πλατφόρμες, μια εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι ο καλύτερος τρόπος. Πήραμε τη δημοφιλή εφαρμογή μετατροπής βίντεο Wondershare Video Converter για μια περιστροφή και μπορούμε να πούμε ότι εξετάζουμε μια αρκετά σταθερή επιλογή. Ας δούμε πώς πήγαν τα πράγματα –

Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση του Wondershare Video Converter είναι εύκολη, αλλά θα πρέπει να προχωρήσετε σε προσαρμοσμένη εγκατάσταση εάν δεν θέλετε να στείλετε στατιστικά χρήσης πίσω στην εταιρεία. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από την αποστολή στατιστικών στοιχείων χρήσης στην οθόνη εγκατάστασης.

  Τι είναι τα ακουστικά Dolby Dimension;

Μετατροπή βίντεο

Ο πρωταρχικός σκοπός του Wondershare Video Converter είναι η μετατροπή βίντεο. Χρειαζόμαστε μια εφαρμογή που να μπορεί να μετατρέψει ένα βίντεο αλλά να μην καταστρέψει την ποιότητα του βίντεο. Η εφαρμογή υποστηρίζει μετατροπή μεταξύ 150 μορφών. Αυτό περιλαμβάνει επίσης αρχεία MKV και MOV. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι η εφαρμογή έχει δοκιμαστική έκδοση και έκδοση επί πληρωμή. Και οι δύο εκδόσεις έχουν τις ίδιες δυνατότητες, αλλά η δοκιμαστική έκδοση περιορίζει τη χρήση των δυνατοτήτων από εσάς.

Μπορείτε να μετατρέψετε ένα ολόκληρο βίντεο ή μόνο ένα μέρος του. Το Wondershare Video Converter διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο περικοπής που θα σας επιτρέψει να μετατρέψετε μόνο ένα επιλεγμένο μέρος οποιουδήποτε βίντεο.

Για να μετατρέψετε ένα βίντεο, σύρετε και αποθέστε το στη διεπαφή της εφαρμογής. Εναλλακτικά, η εφαρμογή προστίθεται στις επιλογές του μενού περιβάλλοντος με το δεξί κλικ. Μπορείτε απλώς να κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο βίντεο και να επιλέξετε την επιλογή μετατροπής. Αυτό θα ανοίξει την εφαρμογή και θα προσθέσει το βίντεο σε αυτήν.

Εάν χρειάζεται να μετατρέψετε μόνο ένα κλιπ από το αρχείο, κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία στο αρχείο. Αυτό θα σας μεταφέρει στο εργαλείο αποκοπής. Το Wondershare Video Converter διαθέτει και άλλα εργαλεία επεξεργασίας βίντεο, όπως ένα εργαλείο υδατογραφήματος και ένα εργαλείο για εφέ χρώματος.

  Πώς να ξεκινάτε πάντα το Mozilla Firefox σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης

Μπορείτε να επεξεργαστείτε το αρχείο ό,τι θέλετε. Όταν τελειώσετε, επιστρέψτε στην κύρια διεπαφή και κάντε κλικ στο «Μετατροπή». Η μετατροπή απαιτεί χρόνο ανάλογα με το μήκος του αρχείου.

Ποιότητα μετατροπής

Ακολουθεί μια παράπλευρη σύγκριση ενός αρχείου MKV που έχει μετατραπεί σε MP4. Το αριστερό είναι το αρχικό αρχείο και το δεξί είναι το κλιπ που έχει μετατραπεί.

Αλλαγή Μορφής

Η εφαρμογή μετατρέπεται σε μορφή αρχείου MP4 από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τη μορφή σε οτιδήποτε άλλο. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να μετατρέψετε ένα βίντεο σε αρχείο ήχου. Για να αλλάξετε τη μορφή αρχείου, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού κάτω από το Αρχείο εξόδου. Όλες οι μορφές χωρίζονται ανά μορφή και συσκευή. Αυτό είναι αρκετά προσεγμένο όταν δεν ξέρετε σε ποια μορφή να μετατρέψετε ένα βίντεο. Μπορείτε να επιλέξετε τη συσκευή από την καρτέλα Συσκευή και η εφαρμογή θα γνωρίζει τη σωστή μορφή.

Εγγραφή DVD/CD & Λήψη βίντεο

Το Wondershare Video Converter έχει δύο άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά. Μπορεί να εγγράψει τα πολυμέσα σας σε DVD ή CD. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν πραγματικά πλέον DVD ή CD και οι μονάδες δίσκου εξαφανίζονται γρήγορα τόσο από φορητούς υπολογιστές όσο και από επιτραπέζιους υπολογιστές, αυτή η δυνατότητα μπορεί να ενδιαφέρει πολύ λίγους ανθρώπους. Η δυνατότητα λήψης είναι η πιο σημαντική. Μπορεί να κατεβάσει βίντεο από το YouTube και σχεδόν οποιοδήποτε διαδικτυακό βίντεο, αν έχετε σύνδεσμο προς αυτό.

Δοκιμαστική vs Πλήρης Έκδοση

Το Wondershare Video Converter έχει δοκιμαστική έκδοση. Στη δοκιμαστική έκδοση, όλες οι δυνατότητες της εφαρμογής έχουν περιορισμούς και ανώτατα όρια. Για παράδειγμα, μπορείτε να κατεβάσετε μόνο 5 βίντεο με τη δοκιμαστική έκδοση και στη συνέχεια πρέπει να αγοράσετε μια άδεια. Μπορείτε να μετατρέψετε μόνο το 1/3 ενός κλιπ και να εγγράψετε το 1/3 ενός βίντεο σε DVD. Το όριο ρίψης ορίζεται επίσης στα 5 λεπτά. Αν σας αρέσει η εφαρμογή, η πλήρης έκδοση θα σας κοστίσει 49,95 $ για μια άδεια εφ’ όρου ζωής. Εάν αγοράζετε για την οικογένεια (ή μια μικρή εταιρεία), μπορείτε να λάβετε μια άδεια Family για 2-5 υπολογιστές για 99,95 $.

  Πώς να βρείτε αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

Πλεονεκτήματα μειονεκτήματα

Το Wondershare Video Converter λειτουργεί πολύ καλά, δεν είναι υπερβολικά πολλά υποσχόμενο και υπο-παράδοση. Η εφαρμογή υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών για τις οποίες κανονικά θα χρειαζόσασταν πολλές εφαρμογές.

Έχει μόνο ένα μειονέκτημα. εγκαθιστά μόνο του τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης. Δοκιμάσαμε την εφαρμογή σε ένα μηχάνημα Windows 10 όπου προστέθηκε αυτόματα ένα πρόσθετο στον Internet Explorer. Άλλα προγράμματα περιήγησης δεν πραγματοποιήθηκαν. Είναι πιθανό η εφαρμογή να μην προσπάθησε ποτέ να εγκαταστήσει ένα πρόσθετο στο Chrome απλώς και μόνο επειδή το Chrome θα το παρεμπόδιζε. Αυτό είναι πραγματικά το μόνο πρόβλημα με την εφαρμογή. Η επέκταση δεν είναι κακόβουλη. Προσθέτει ένα κουμπί λήψης σε σελίδες που έχουν αρχεία πολυμέσων που μπορείτε να κατεβάσετε. Σας αποθηκεύει όλη τη διαδικασία αντιγραφής και επικόλλησης της διεύθυνσης URL στην ίδια την εφαρμογή. Το Wondershare Video Converter θα πρέπει να ζητήσει την άδεια ενός χρήστη πριν εγκαταστήσει ένα πρόσθετο.

Εκτός από αυτό, η εφαρμογή έχει πολλές επιλογές προσαρμογής, ώστε να μπορείτε να τη ρυθμίσετε να τρέχει όπως σας αρέσει.