Μείνετε συγκεντρωμένοι με αυτές τις 9 εφαρμογές Pomodoro

Όλοι μιλούν για παραγωγικότητα και αποτελεσματική χρήση του χρόνου. Είναι όμως δυνατόν όλοι να παραμείνουν συγκεντρωμένοι; Ας δούμε πώς μπορεί να σας βοηθήσει η τεχνική Pomodoro.

Όχι πραγματικά. Οι άνθρωποι συχνά αναβάλλουν όταν πρόκειται να εργαστούν. Ο καθένας δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα για να τους βοηθήσει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο έργο τους. Ακούγεται εύκολο να κηρύξεις για την παραγωγικότητα. Αλλά τα ίδια πράγματα ακούγονται αρκετά δύσκολα όταν πρόκειται για την εκτέλεση.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για την αύξηση των επιπέδων παραγωγικότητας. Δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι μια τεχνική παραγωγικότητας που λειτουργεί για τον φίλο σας μπορεί να λειτουργήσει και για εσάς. Ο εγκέφαλος κάθε ατόμου είναι προγραμματισμένος διαφορετικά, γι’ αυτό και ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε τον σωστό τρόπο για να διατηρήσετε τον εαυτό σας συγκεντρωμένο.

Όσον αφορά την παραγωγικότητα, ίσως έχετε ακούσει για την τεχνική Pomodoro. Υπάρχει πολλή κουβέντα μεταξύ των ανθρώπων σχετικά με αυτήν την τεχνική, καθώς έχει βοηθήσει πολλούς από αυτούς να παραμείνουν παραγωγικοί.

Τι είναι η τεχνική Pomodoro;

Η τεχνική Pomodoro είναι μια τεχνική διαχείρισης χρόνου που βοηθά τους ανθρώπους να εργάζονται αποτελεσματικά με τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους. Η διαχείριση του χρόνου απλοποιείται με τη βοήθεια αυτής της τεχνικής.

Πρέπει να χωρίσετε την εργασία σας σε κομμάτια των 25 λεπτών που ακολουθούνται από διαλείμματα 5 λεπτών. Όλο αυτό το διάστημα των 30 λεπτών αναφέρεται ως Pomodoro. Μόλις τελειώσετε με τέσσερα pomodoros, θα πρέπει να κάνετε ένα μεγάλο διάλειμμα 15-20 λεπτών.

Αυτή είναι η όλη ιδέα της τεχνικής Pomodoro. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αποτελεσματικής διαχείρισης του χρόνου σας.

Τώρα, μπορεί να σκέφτεστε πώς η κατανομή των εργασιών σε διαστήματα ενισχύει την παραγωγικότητά σας. Λοιπόν, υπάρχει ένας λόγος πίσω από την επιτυχία της τεχνικής Pomodoro.

Πώς σας βοηθά η Τεχνική Pomodoro να παραμείνετε συγκεντρωμένοι;

Για την εφαρμογή της τεχνικής Pomodoro, χρησιμοποιείτε χρονόμετρο. Όταν βάζετε τον εαυτό σας σε ένα ρολόι, ενσταλάζετε την αίσθηση του επείγοντος. Στην αρχή της ημέρας, μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε ολόκληρη την ημέρα για να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας. Λόγω αυτού του συναισθήματος, καταλήγετε να χάνετε όλο τον πολύτιμο χρόνο σας λόγω περισπασμών. Αλλά με την τεχνική Pomodoro, γνωρίζετε ότι έχετε μόνο 25 λεπτά για να σημειώσετε πρόοδο σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη εργασία.

Επιπλέον, αυτά τα διαλείμματα των 5 λεπτών σας βοηθούν να αποφύγετε την εξάντληση. Οι άνθρωποι είναι συχνά απογοητευμένοι στο τέλος της ημέρας λόγω της δουλειάς. Αλλά με αυτά τα μικρά διαλείμματα, θα νιώσετε χαλαροί.

Όταν προγραμματίζετε ολόκληρη την ημέρα σας σε μικρά κομμάτια χρόνου, θα έχετε μια πλήρη ιδέα για τις εργασίες σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε καλό δρόμο και να σημειώσετε σταθερή πρόοδο με το χρόνο.

Πράγματι, στους ανθρώπους δεν αρέσει να μένουν στα ρολόγια από τα αφεντικά τους. Αλλά όταν γίνετε το αφεντικό του εαυτού σας και εφαρμόσετε αυτήν την τεχνική, θα δείτε μια σημαντική διαφορά. Θα δείτε τεράστια διαφορά στα επίπεδα παραγωγικότητάς σας λόγω αυτής της τεχνικής.

Πώς μπορεί να βοηθήσει στον σημερινό κόσμο;

Επί του παρόντος, οι άνθρωποι αποσπώνται πολύ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις ταινίες, τις σειρές και πολλά άλλα πράγματα. Δεν υπάρχει ορατή εστίαση μεταξύ των ανθρώπων. Αν δείτε νέους για 1 ώρα, θα παρατηρήσετε ότι τσεκάρουν τα τηλέφωνά τους 5-6 φορές σε μία ώρα, ακόμα και όταν εργάζονται.

  Πώς να κατεβάσετε όλες τις φωτογραφίες από μια συνομιλία Messenger

Αυτό έχει γίνει συνήθεια κάθε ατόμου αυτή τη στιγμή. Οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν την αξία του χρόνου.

Εδώ η τεχνική Pomodoro μπορεί να σπάσει τον πάγο. Θα δείτε απίστευτα αποτελέσματα με αυτό. Καθώς θα έχετε περιορισμένο χρόνο για κάθε εργασία, θα προτιμήσετε να μην χάσετε ούτε ένα λεπτό κατά τη διάρκεια αυτών των 25 λεπτών.

Τελικά, θα δείτε ότι είστε πιο πειθαρχημένοι και παραγωγικοί.

Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθείτε πλήρως το πρόγραμμά σας κάθε μέρα στα χαρτιά. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι εφαρμογές χρονοδιακόπτη Pomodoro.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε την καλύτερη εφαρμογή Pomodoro στο τηλέφωνό σας ή να τη χρησιμοποιήσετε online για να ενσταλάξετε αυτήν την εξαιρετική συνήθεια στη ζωή σας.

Τώρα, ας δούμε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές χρονοδιακόπτη Pomodoro που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την παραγωγικότητα.

Pomofocus

Εάν εργάζεστε συνεχώς σε υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή, τότε Pomofocus είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Το Pomofocus είναι ένα προσαρμόσιμο χρονόμετρο Pomodoro που είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή Ιστού. Επομένως, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε καμία εφαρμογή στο τηλέφωνο ή στην επιφάνεια εργασίας σας. Ένα άλλο εξαιρετικό πράγμα είναι ότι αυτή η εφαρμογή Ιστού είναι συμβατή τόσο με προγράμματα περιήγησης για υπολογιστές όσο και για κινητά.

Η διεπαφή του Pomofocus είναι αρκετά απλή και κατανοητή. Όταν επισκέπτεστε την εφαρμογή Ιστού, θα βρείτε τρεις διαφορετικές καρτέλες: Pomodoro, Short Break και Long Break. Μπορείτε να ξεκινήσετε απευθείας ένα χρονόμετρο με αυτές τις καρτέλες όπως ισχύει η τυπική τεχνική Pomodoro.

Καθώς προσθέτετε οποιαδήποτε εργασία, μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό των pomodoros που θα εκχωρήσετε σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη εργασία. Μόλις ολοκληρωθεί ο χρονοδιακόπτης, μπορείτε να μεταβείτε σε διαλείμματα ή να συνεχίσετε ανάλογα με την άνεσή σας. Οι αναφορές μπορούν να σας βοηθήσουν να αναλύσετε την παραγωγικότητά σας και να δείτε τις εστιασμένες ώρες σας. Εκτός από αυτό, το Pomofocus υποστηρίζει επίσης ορισμένες γενικές ρυθμίσεις για αυτόματη εκκίνηση και ειδοποίηση.

Το Pomofocus είναι μια δωρεάν εφαρμογή Pomodoro για τη διαχείριση του χρόνου σας με τη βοήθεια της τεχνικής Pomodoro.

Χρονοδιακόπτης ντομάτας

Χρονοδιακόπτης ντομάτας είναι μια άλλη εφαρμογή web για τη διαχείριση του χρόνου σας αποτελεσματικά και με τον απλούστερο τρόπο. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά για εκκίνηση, διακοπή και επαναφορά του ρολογιού είτε να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για βελτιστοποιημένη χρήση. Το Tomato Timer είναι η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή Pomodoro χωρίς απαιτήσεις εγγραφής ή σύνδεσης.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τον ιχνηλάτη όταν σας βολεύει, μεταβαίνοντας στο μενού ρυθμίσεων. Το Tomato Timer σάς επιτρέπει να ορίζετε προσαρμοσμένους χρόνους για κάθε Pomodoro, σύντομο διάλειμμα και μεγάλο διάλειμμα. Επιπλέον, μπορείτε ακόμη και να ορίσετε ήχους ειδοποίησης και να θέσετε καθημερινούς στόχους στην εφαρμογή web για τη βελτίωση των επιπέδων παραγωγικότητάς σας.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την εφαρμογή στο παρασκήνιο, μπορείτε να ορίσετε ηχητικές ειδοποιήσεις μετά το τέλος κάθε διαστήματος.

Νέστο

Νέστο είναι μια χρήσιμη εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή Pomodoro που υποστηρίζει ενσωματωμένες εργασίες, ειδοποιήσεις, ακόμη και μουσική για χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών και κινητών. Είτε σπουδάζετε είτε εργάζεστε, αυτή η εφαρμογή μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε πλήρως στην εργασία. Ακόμα κι αν υπάρχει ένα θορυβώδες περιβάλλον γύρω σας, μπορείτε να εστιάσετε με τη βοήθεια της αδιάκοπης μουσικής. Αυτή η αργή μουσική υπόκρουση μπορεί να σας βοηθήσει να μπείτε στη ζώνη της παραγωγικής εργασίας με πλήρη εστίαση.

  Αναβαθμίστε τις δεξιότητες των εργαζομένων σας με αυτά τα 6 εργαλεία μάθησης και ανάπτυξης

Μπορείτε να προσθέσετε όσες εργασίες θέλετε και να αναθέσετε pomodoros για κάθε εργασία. Κάθε φορά που τελειώνει το χρονόμετρο, θα λαμβάνετε ηχητικές ειδοποιήσεις, ώστε να μην χάνετε ποτέ καμία εργασία ή ακόμη και διακοπές. Μπορείτε να συνδεθείτε για να αποθηκεύσετε την καθημερινή σας πρόοδο και να αποκτήσετε πρόσβαση στα στατιστικά στοιχεία στο τέλος της εβδομάδας ή του μήνα.

Εάν θέλετε να προσαρμόσετε το φόντο ενώ εργάζεστε, πρέπει να αποκτήσετε συνδρομή. Αυτή η συνδρομή θα σας επιτρέψει να συγχρονίσετε το φόντο σας για κάθε διάθεση.

Pomodoro Tracker

Pomodoro Tracker είναι μια άλλη δωρεάν εφαρμογή μεθόδου Pomodoro. Είναι μια βολική εφαρμογή γιατί δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο λογισμικό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε online. Μπορείτε να ορίσετε εργασίες και να προσαρμόσετε το χρονόμετρο σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας για να αποφύγετε όλους τους περισπασμούς γύρω σας και να εστιάσετε πλήρως στην εργασία που έχετε.

Καθώς βλέπετε το ρολόι να χτυπά, θα δημιουργήσει μια αίσθηση επείγοντος μέσα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε όλες τις εργασίες το συντομότερο δυνατό. Εάν δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε, μπορείτε να κρατήσετε αρχείο των συνεδριών σας στο Pomodoro. Αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τα επίπεδα παραγωγικότητάς σας με σωστή ανάλυση.

Η χρήση του Pomodoro Tracker είναι αρκετά απλή, με μόνο τα κουμπιά ‘Έναρξη’ και ‘Διακοπή’ στην κύρια οθόνη.

Pomodoro Timer

Pomodoro Timer είναι μια άλλη δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή Pomodoro που μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι ενώ ολοκληρώνετε εργασίες. Αυτή η απλή εφαρμογή Ιστού έχει πολλά να προσφέρει. Θα λάβετε μουσική υπόκρουση για να μπείτε στη ζώνη της αποτελεσματικής εργασίας, μαζί με ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όποτε πρέπει να ξεκουραστείτε και το Pomodoro σας τελειώσει.

Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο χρονόμετρο σύμφωνα με τις εργασίες και το πρόγραμμα εργασίας σας. Εάν θέλετε να εργάζεστε σε χρονοδιακόπτη ριπής 45 λεπτών, μπορείτε να ρυθμίσετε τις προσαρμοσμένες χρονοθυρίδες σας μέσω αυτού του χρονοδιακόπτη Pomodoro. Αυτή η απλή και διαισθητική διεπαφή διευκολύνει την εργασία στις εργασίες σας με απόλυτη εστίαση.

Focus Booster

Focus Booster είναι μια προσανατολισμένη εφαρμογή Pomodoro που ταιριάζει απόλυτα σε ελεύθερους επαγγελματίες και πρακτορεία, επειδή μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε το χρόνο για διαφορετικούς πελάτες. Όλες οι συνεδρίες Pomodoro που ξεκινάτε και τελειώνετε συνδέονται αυτόματα στο σύστημα. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μη αυτόματες καταχωρήσεις. Το καλύτερο πράγμα εδώ είναι ότι μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το φύλλο χρόνου σε μορφή CSV και να το στείλετε απευθείας στον πελάτη σας για τιμολόγηση. Το Focus Booster είναι τέλειο εάν φορτίζετε με βάση τις ώρες.

Ο πίνακας ελέγχου αναφορών κάνει το μέρος της ανάλυσης αρκετά εύκολο και λεπτομερές. Μπορείτε να αναλύσετε πού ξοδέψατε πόσο χρόνο. Έτσι, μπορείτε εύκολα να μάθετε ποιος πελάτης φέρνει περισσότερα μετρητά για εσάς με αυτήν την ανάλυση.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά παύσης και συνέχισης για περιόδους σύνδεσης, εάν είστε για πρώτη φορά χρήστης. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με την τεχνική Pomodoro. Εκτός από αυτό, θα μπορείτε να εστιάσετε σε όλους τους στόχους σας, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας, της φυσικής κατάστασης, της ζωής και πολλά άλλα.

Το Focus Booster είναι διαθέσιμο παντού. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησής σας, μέσω μιας εφαρμογής Windows ή Mac ή ακόμα και στο κινητό σας τηλέφωνο. Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα για αυτήν την εφαρμογή τεχνικής Pomodoro.

  Μπορείτε να αγοράσετε skins εκδηλώσεων στο Apex Legends;

Εστίαση σε εκκρεμότητες

Εστίαση σε εκκρεμότητες είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες από Mac και Windows έως Android και iOS. Χρησιμοποιεί μια αρκετά απλή διεπαφή για να κατανοήσει κάθε χρήστης και θα βρείτε πολλές προσαρμογές σε αυτήν την εφαρμογή.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ετικέτες ή κατηγορίες με χρωματικό συντονισμό για διαφορετικές εργασίες που αφορούν συγκεκριμένα έργα. Αυτό θα κάνει το κομμάτι της ανάλυσης πολύ εύκολο. Θα μπορείτε εύκολα να μάθετε ποιες εργασίες καταλαμβάνουν τον μέγιστο χρόνο σας και πώς μπορείτε να εργαστείτε σε αυτές για να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας.

Αυτή δεν είναι μόνο μια εφαρμογή μεθόδου Pomodoro, αλλά μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για διάφορους άλλους σκοπούς, όπως να οργανώσετε το πρόγραμμά σας, να ορίσετε υπενθυμίσεις γενεθλίων, να καταγράψετε λίστες αγορών και να προγραμματίσετε την εργασία και τη μελέτη σας. Είναι σαν μια ενιαία λύση για να προγραμματίσετε τα πάντα στη ζωή σας.

Εάν χρησιμοποιείτε το Focus To-Do σε πολλές συσκευές, μπορείτε εύκολα να συγχρονίσετε τα δεδομένα και να βρείτε αναφορές προόδου παντού. Μπορείτε ακόμη και να χωρίσετε μια μεγάλη εργασία σε μικρότερες με αυτήν την εφαρμογή και να ορίσετε τις κατάλληλες προθεσμίες για αυτές.

Εφαρμογή Pomodoro Timer

ο Pomodoro Timer Η εφαρμογή σάς βοηθά να χρησιμοποιήσετε τον μηχανισμό αποκλεισμού χρόνου για τον προγραμματισμό των εργασιών σας. Το κλείδωμα χρόνου μπορεί να λειτουργήσει ως μαγικό, επειδή είστε αποφασισμένοι να εστιάσετε πλήρως στην εργασία σας σε αυτό το χρονικό διάστημα. Αυτό θα περιορίσει τους περισπασμούς και την αναβλητικότητα.

Αυτή η εφαρμογή έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό με εύκολη εναλλαγή και κομψά κινούμενα σχέδια. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη διάρκεια εργασίας και διαλειμμάτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις δυνατότητές σας. Επιτρέπεται να προσαρμόσετε την αισθητική της εφαρμογής αλλάζοντας τα χρωματικά θέματα.

Η εφαρμογή Pomodoro Timer σας επιτρέπει επίσης να ορίζετε καθημερινούς στόχους. Μπορείτε να παρακολουθείτε αν μπορείτε να πετύχετε τους καθημερινούς στόχους των pomodoros ή όχι. Με την ανάλυση, μπορείτε να προσδιορίσετε τον σωστό τρόπο για να παραμείνετε πιο συγκεντρωμένοι.

Pomodoro – Χρονόμετρο εστίασης

Pomodoro – Χρονόμετρο εστίασης είναι μια εφαρμογή iOS διαθέσιμη μόνο για iPad, iPhone και Apple Watches. Είναι μια μινιμαλιστική εφαρμογή μεθόδου Pomodoro για να βελτιώσετε τα επίπεδα παραγωγικότητάς σας και να κάνετε τα απαραίτητα διαλείμματα μετά από κάθε περίοδο εργασίας.

Αυτή η εφαρμογή διαθέτει ένα χαλαρωτικό πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου για να σας μεταφέρει στη ζώνη εργασίας σας. Η εικόνα φόντου, καθώς και το στυλ του χρονοδιακόπτη, είναι πλήρως προσαρμόσιμα. Μόλις αποκτήσετε την εφαρμογή αυτής της εφαρμογής, μπορείτε ακόμη και να προσαρμόσετε το διάστημα εργασίας, τα μικρά διαλείμματα και τα μεγάλα διαλείμματα ανάλογα με την άνεσή σας.

Η παρακολούθηση της προόδου της παραγωγικότητάς σας είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και ακριβής με αυτήν την εφαρμογή. Η εφαρμογή παρέχει επίσης φωνητική ανατροφοδότηση μετά την ολοκλήρωση του Pomodoros. Ακόμα κι αν κρατήσετε την εφαρμογή σε λειτουργία στο παρασκήνιο, θα ειδοποιηθείτε για τους χρόνους διαλείμματος και την ολοκλήρωση των διαστημάτων εργασίας με ήχους και ειδοποιήσεις.

Συμπέρασμα ⏲️

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν με τη διαχείριση του χρόνου. Όλα εξαρτώνται από το πώς θέλετε να το πραγματοποιήσετε. Μπορείτε να βρείτε την καλύτερη εφαρμογή χρονοδιακόπτη Pomodoro από αυτήν τη λίστα και να αρχίσετε να τη χρησιμοποιείτε. Θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τον χρόνο σας και να αποκτήσετε γνώσεις για να βελτιώσετε τα επίπεδα παραγωγικότητάς σας. Έτσι, εάν θέλετε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι, θα πρέπει να δοκιμάσετε την τεχνική Pomodoro.

Εάν ενδιαφέρεστε για τον προγραμματισμό, μπορείτε να δείτε αυτές τις Εφαρμογές Παραγωγικότητας για Προγραμματιστές.