Μαύρη οθόνη Windows 11 μετά την ενημέρωση; Εδώ είναι οι Διορθώσεις!

Η Microsoft έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στην κυκλοφορία των Windows 11 με μια φρέσκια γλώσσα σχεδιασμού και μια μυριάδα εκπληκτικών νέων χαρακτηριστικών. Ωστόσο, ορισμένα υποκείμενα ζητήματα των Windows εξακολουθούν να υπάρχουν στα Windows 11. Για παράδειγμα, γράψαμε πρόσφατα ένα σεμινάριο για να διορθώσουμε το σφάλμα “Αναίρεση των αλλαγών έκανε τον υπολογιστή σας” στα Windows 11, καθώς οι ενημερώσεις δεν εγκαταστάθηκαν. Και τώρα, παρατηρούμε ότι οι χρήστες λαμβάνουν μαύρη οθόνη μετά την ενημέρωση στα Windows 11. Μερικοί χρήστες αναφέρουν ότι η μαύρη οθόνη στα Windows 11 εμφανίζεται με τον κέρσορα μετά τη σύνδεση και σε ορισμένες περιπτώσεις, πριν από τη σύνδεση. Έτσι, για να διορθώσουμε το επίμονο πρόβλημα, έχουμε συγκεντρώσει 9 λύσεις που θα διορθώσουν το πρόβλημα της μαύρης οθόνης των Windows 11 μετά από μια ενημέρωση. Σε αυτό το σημείωμα, ας μεταβούμε στον οδηγό.

Βλέπετε μαύρη οθόνη μετά την ενημέρωση στα Windows 11; Βρείτε τη διόρθωση ακριβώς εδώ (2022)

Σε αυτό το σεμινάριο, έχουμε συμπεριλάβει 9 διαφορετικούς τρόπους για να διορθώσετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης που προέκυψε μετά από μια πρόσφατη ενημέρωση των Windows 11. Προσθέσαμε επίσης λύσεις σε περίπτωση που λαμβάνετε μαύρη οθόνη με δρομέα στα Windows 11 μετά ή πριν από τη σύνδεση. Αναπτύξτε τον παρακάτω πίνακα και ελέγξτε την επιθυμητή λύση.

1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας

Εάν τα Windows 11 εμφανίζουν μαύρη οθόνη μετά από ενημέρωση ή μετά τη σύνδεση, μην ανησυχείτε. Μερικές φορές, μετά από μια έντονη ενημέρωση δυνατοτήτων, τα Windows χρειάζονται χρόνο για να φορτώσουν όλα τα στοιχεία του συστήματος. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας με Windows 11 και να περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε επιδιόρθωση. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα μαύρης οθόνης μετά την επανεκκίνηση, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

2. Επανεκκινήστε την Εξερεύνηση των Windows

Αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στους χρήστες που λαμβάνουν μαύρη οθόνη με δρομέα στα Windows 11 μετά τη σύνδεση. Σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας λειτουργεί καλά, απλώς λόγω κάποιου προβλήματος με τον Explorer ή τα γραφικά, τα Windows 11 δεν μπορούν να σας εμφανίσουν το κέλυφος της επιφάνειας εργασίας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε σε ένα τέτοιο σενάριο.

1. Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου των Windows 11 “Ctrl + Alt + Delete” για να ανοίξετε την οθόνη του σύνθετου μενού. Εδώ, κάντε κλικ στο “Task Manager”.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο «Αρχείο» και επιλέξτε «Εκτέλεση νέας εργασίας».

  Πώς να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε τα κινούμενα σχέδια του PowerPoint

3. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε explorer.exe στο πλαίσιο κειμένου και πατήστε Enter. Αυτό θα φορτώσει ξανά το κέλυφος του Explorer και η μαύρη οθόνη θα εξαφανιστεί. Εάν δεν λειτουργεί όπως προβλέπεται, προχωρήστε στην επόμενη μέθοδο.

3. Επανεκκινήστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών

Τα Windows 11 διαθέτουν μια κρυφή συντόμευση πληκτρολογίου που σας επιτρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του προγράμματος οδήγησης γραφικών χωρίς πρόσβαση σε ρυθμίσεις. Εάν ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει προβλήματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών, αυτό θα διορθώσει τη μαύρη οθόνη στα Windows 11 αμέσως.

1. Απλώς πατήστε τα πλήκτρα “Windows + Ctrl + Shift + B” ταυτόχρονα και τα Windows 11 θα επανεκκινήσουν το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών. Δώστε στον υπολογιστή σας ένα λεπτό και η μαύρη οθόνη θα πρέπει να φύγει από τον υπολογιστή σας με Windows 11.

4. Επεξεργαστείτε το Μητρώο Κελύφους του Explorer

Εάν το κέλυφος του Explorer έχει τροποποιηθεί στο μητρώο, τα Windows 11 συνήθως εμφανίζουν μια μαύρη οθόνη. Για να επαναφέρετε αυτές τις αλλαγές, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Αυτό θα φορτώσει σωστά το κέλυφος του Explorer και θα διορθώσει το πρόβλημα της μαύρης οθόνης στον υπολογιστή σας.

1. Για χρήστες που λαμβάνουν μαύρη οθόνη με δρομέα μετά τη σύνδεση στα Windows 11, πατήστε “Ctrl + Alt + Delete” και ανοίξτε τη “Διαχείριση εργασιών”.

2. Κάντε κλικ στο «Αρχείο» στην επάνω γραμμή μενού και ανοίξτε το «Εκτέλεση νέας εργασίας».

3. Εδώ, πληκτρολογήστε regedit στο πλαίσιο κειμένου και ενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου «Δημιουργία αυτής της εργασίας με δικαιώματα διαχειριστή». Τώρα, πατήστε Enter.

4. Ο Επεξεργαστής Μητρώου θα ανοίξει τώρα. Εδώ, ακολουθήστε αυτήν τη διαδρομή: HKEY_LOCAL_MACHINE -> ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ -> MICROSOFT -> Windows NT -> CurrentVersion -> Winlogon.

5. Στο δεξιό παράθυρο, θα βρείτε το “Shell”. Κάντε διπλό κλικ για να το ανοίξετε και βεβαιωθείτε ότι το explorer.exe υπάρχει στην ενότητα “Δεδομένα τιμής”. Εάν δεν υπάρχει, αλλάξτε το κείμενο και κάντε κλικ στο “OK”.

6. Τώρα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και το πρόβλημα της μαύρης οθόνης στα Windows 11 θα διορθωθεί.

5. Επισκευή εκκίνησης

Μερικοί χρήστες εμφανίζουν μαύρη οθόνη ακόμη και πριν από την οθόνη σύνδεσης στα Windows 11. Αυτό σημαίνει ότι τα Windows δεν φορτώνονται σωστά και ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένα εσωτερικά προβλήματα του συστήματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη Διαχείριση εργασιών ή να επανεκκινήσετε την Εξερεύνηση. Επομένως, πρέπει να ξεκινήσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows 11 για να διορθώσετε το πρόβλημα. Εδώ είναι πώς να το κάνετε.

1. Πρώτα, κλείστε τον υπολογιστή σας. Τώρα, ενεργοποιήστε το και καθώς εμφανίζεται το σύμβολο φόρτωσης των Windows, κλείστε ξανά. Τώρα, ενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας και κλείστε τον ξανά. Κάντε αυτό 2-3 φορές και τα Windows θα αναγκαστούν να φορτώσουν την οθόνη ανάκτησης. Σε ορισμένους υπολογιστές, πατώντας τα F2, F8 ή F12 κατά την εκκίνηση ανοίγει επίσης η οθόνη αποκατάστασης εκκίνησης, επομένως δοκιμάστε και αυτά τα πλήκτρα.

2. Μόλις βρεθείτε στην οθόνη ανάκτησης, κάντε κλικ στο “Σύνθετες επιλογές”.

  Πώς να ακυρώσετε μια σύσκεψη στο Microsoft Teams

3. Μετά από αυτό, ανοίξτε την “Αντιμετώπιση προβλημάτων”.

4. Ανοίξτε ξανά τις «Επιλογές για προχωρημένους» και μετά κάντε κλικ στο «Επισκευή εκκίνησης».

5. Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινηθεί τώρα και τα Windows θα προσπαθήσουν να διορθώσουν το πρόβλημα της μαύρης οθόνης από μόνα τους. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, προχωρήστε στην επόμενη μέθοδο.

6. Εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία

Εάν η παραπάνω μέθοδος δεν λειτούργησε και εξακολουθείτε να εμφανίζεται μια μαύρη οθόνη πριν συνδεθείτε στον υπολογιστή σας με Windows 11, η εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία ενδέχεται να διορθώσει το πρόβλημα. Εδώ είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

1. Πρώτα απ ‘όλα, εκκινήστε σε ασφαλή λειτουργία στα Windows 11 ακολουθώντας τον συνδεδεμένο οδηγό μας. Από την οθόνη “Ανάκτηση”, πρέπει να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδρομή: Αντιμετώπιση προβλημάτων -> Προηγμένες επιλογές -> Ρυθμίσεις εκκίνησης -> Επανεκκίνηση.

2. Εδώ, πατήστε το πλήκτρο «4» ή «F4» για να ξεκινήσετε τα Windows 11 σε ασφαλή λειτουργία.

3. Μόλις μπείτε σε ασφαλή λειτουργία, σας προτείνω απλώς να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή. Μερικές φορές, μόνο η εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία διορθώνει το πρόβλημα της μαύρης οθόνης στα Windows 11. Ελέγξτε εάν μπορείτε να συνδεθείτε στον υπολογιστή σας και εάν όλα λειτουργούν καλά. Εάν όχι, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

4. Επιστρέψτε σε ασφαλή λειτουργία και απεγκαταστήστε ύποπτα προγράμματα στα Windows 11. Κατά καιρούς, ορισμένα κακόβουλα προγράμματα εμποδίζουν τα Windows 11 να φορτώσουν σωστά τα στοιχεία τους, επομένως αφαιρέστε τις ενοχλητικές εφαρμογές για τις οποίες δεν έχετε ιδέα.

5. Σας προτείνω επίσης να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows πατώντας “Windows + I”. Εδώ, μεταβείτε στο Σύστημα -> Εμφάνιση -> Προηγμένη εμφάνιση. Εδώ, αλλάξτε τον ρυθμό ανανέωσης σε 60Hz ή 30Hz, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της οθόνης σας. Τώρα, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και αυτό μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα της μαύρης οθόνης.

6. Τέλος, εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της μαύρης οθόνης, εκκινήστε ξανά στην οθόνη Ασφαλούς λειτουργίας και πατήστε το πλήκτρο «5» ή «F5» για εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία με την επιλογή Διαδικτύου. Θα χρειαστείτε μια ενσύρματη σύνδεση Ethernet για να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο σε ασφαλή λειτουργία. Εάν δεν έχετε Ethernet, συνδέστε το smartphone σας μέσω καλωδίου USB και χρησιμοποιήστε τη σύνδεση USB.

7. Τώρα που έχετε συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο σε ασφαλή λειτουργία, ανοίξτε τη Διαχείριση Συσκευών και ενημερώστε το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης στα Windows 11 για αναλυτικές οδηγίες.

8. Μόλις ενημερωθεί το πρόγραμμα οδήγησης γραφικών, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και αυτή τη φορά, δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα σφάλμα μαύρης οθόνης.

7. Απεγκαταστήστε την τελευταία ενημέρωση

Εάν τα Windows 11 εμφανίζουν μια μαύρη οθόνη μετά από μια πρόσφατη ενημέρωση, ίσως, αυτό έχει να κάνει με την πιο πρόσφατη ενημέρωση που μπορεί να έχει χαλάσει ορισμένα στοιχεία του συστήματος. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να απεγκαταστήσετε την τελευταία ενημέρωση. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για λεπτομερείς οδηγίες.

  Τρόπος αντιγραφής δομής φακέλου χωρίς αντιγραφή αρχείων σε υπολογιστή Windows, Mac ή Linux

1. Για να απεγκαταστήσετε την τελευταία ενημέρωση στα Windows 11, πρέπει να ανοίξουμε αναγκαστικά το μενού ανάκτησης όπως ακριβώς κάναμε παραπάνω στη μέθοδο #5. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και κλείστε τον τη στιγμή που εμφανίζεται το λογότυπο των Windows. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 2-3 φορές και θα εμφανιστεί η οθόνη Recovery.

2. Εδώ, κάντε κλικ στις Επιλογές για προχωρημένους -> Αντιμετώπιση προβλημάτων -> Προηγμένες επιλογές -> Απεγκατάσταση ενημερώσεων.

3. Θα βρείτε δύο επιλογές: ποιοτική ενημέρωση και ενημέρωση δυνατοτήτων. Οι ενημερώσεις ποιότητας είναι τακτικές και μικρότερες σε μέγεθος, ενώ οι ενημερώσεις λειτουργιών είναι μεγαλύτερες και έρχονται δύο φορές το χρόνο. Εάν δεν είστε βέβαιοι για ποια ενημέρωση ήταν, κάντε κλικ στο “Κατάργηση εγκατάστασης τελευταίας ενημέρωσης ποιότητας” και δείτε εάν αυτό διορθώνει το πρόβλημα της μαύρης οθόνης.

4. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, κάντε κλικ στο “Κατάργηση εγκατάστασης τελευταίας ενημέρωσης λειτουργιών” και περιμένετε για μια καλή ώρα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει. Τώρα, ελέγξτε εάν το ζήτημα της μαύρης οθόνης έχει επιλυθεί ή όχι.

8. Επαναφορά Συστήματος

Εάν αισθάνεστε ότι αντιμετωπίζετε μαύρη οθόνη μετά την εγκατάσταση ενός άγνωστου προγράμματος ή την πραγματοποίηση σημαντικών αλλαγών, μπορείτε να επιστρέψετε σε κατάσταση λειτουργίας μέσω της Επαναφοράς Συστήματος. Σημειώστε ότι θα αναιρέσει επίσης όλες τις αλλαγές που έχετε κάνει στον υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών σε αρχεία και φακέλους. Βασικά, επιστρέφετε τον χρόνο με την Επαναφορά Συστήματος. Εδώ είναι πώς να το κάνετε.

1. Ανοίξτε το μενού αποκατάστασης στα Windows 11 τερματίζοντας και επανεκκινώντας τον υπολογιστή σας με δύναμη. Μόλις βρεθείτε στο μενού Ανάκτηση, ανοίξτε τις επιλογές για προχωρημένους -> Αντιμετώπιση προβλημάτων -> Προηγμένες επιλογές -> Επαναφορά συστήματος.

2. Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και επιλέξτε το σημείο επαναφοράς. Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινηθεί τώρα και το πρόβλημα της μαύρης οθόνης θα πρέπει να διορθωθεί. Σημειώστε ότι, αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει πολύ χρόνο, γι’ αυτό έχετε υπομονή.

9. Επαναφέρετε τον υπολογιστή

Τέλος, εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν λειτούργησε για την επίλυση του προβλήματος της μαύρης οθόνης, θα πρέπει να επαναφέρετε τον υπολογιστή Windows 11 για να επιστρέψετε σε λειτουργική κατάσταση. Αυτό θα επαναφέρει εργοστασιακά τον υπολογιστή Windows 11 και σίγουρα θα διορθώσει το πρόβλημα της μαύρης οθόνης. Μην ανησυχείτε, καθώς όλα τα αρχεία και οι φάκελοί σας από άλλες μονάδες δεν θα διαγραφούν εκτός από τα δεδομένα στη μονάδα δίσκου C (Επιτραπέζιος υπολογιστής, Έγγραφα, Λήψεις και άλλα). Ωστόσο, όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα θα καταργηθούν.

1. Στην οθόνη ανάκτησης, κάντε κλικ στις Επιλογές για προχωρημένους -> Αντιμετώπιση προβλημάτων -> Επαναφορά αυτού του υπολογιστή.

2. Μετά από αυτό, επιλέξτε “Διατήρηση των αρχείων μου”. Τώρα, θα επανεγκαταστήσει τα Windows 11 στον υπολογιστή σας και το ζήτημα της μαύρης οθόνης θα εξαφανιστεί.

Μαύρη οθόνη στα Windows 11 Μετά ή πριν από τη σύνδεση; Βρείτε μια λύση εδώ

Αυτές είναι λοιπόν οι καλύτερες μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διορθώσετε τη μαύρη οθόνη στα Windows 11. Ακόμα κι αν εμφανίζεται μαύρη οθόνη πριν ή μετά τη σύνδεση, έχουμε κατάλληλες λύσεις για το πρόβλημά σας. Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι από εμάς. Αν θέλετε να μάθετε πώς να ενεργοποιείτε την Ασφαλή εκκίνηση στα Windows 11 ή απλά θέλετε να ενημερώσετε τα Windows 11, ακολουθήστε τα συνδεδεμένα άρθρα μας. Τέλος, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.