Μαζική συμπίεση εικόνων PNG χωρίς απώλειες σε Windows με το PNGoo

Όπως είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε ήδη, το Διαδίκτυο έχει τρεις δημοφιλείς μορφές εικόνας. Υπάρχει το “απώλειο” JPEG, το οποίο λειτουργεί στις περισσότερες περιπτώσεις, καθώς φαίνεται εντάξει και καταλαμβάνει σχετικά μικρό χώρο. υπάρχουν GIF με την υποστήριξή τους για διαφάνεια και κινούμενα σχέδια, αλλά είναι απαίσια στην αναπαραγωγή μιας μεγάλης γκάμα χρωμάτων, και τέλος, υπάρχει το «χωρίς απώλειες» PNG, το οποίο υποστηρίζει τη διαφάνεια, δεν συμβιβάζεται με την αναπαραγωγή της αρχικής εικόνας, αλλά παίρνει ένα λίγος πολύς χώρος για άνεση.

Εδώ στο wdzwdz, χρησιμοποιούμε PNG για πολλά στιγμιότυπα οθόνης – συμπεριλαμβανομένων αυτών σε αυτήν την ανάρτηση – επειδή μας αρέσει το πόσο ευκρινείς φαίνονται οι εικόνες μας στην εν λόγω μορφή. Ωστόσο, το διογκωμένο μέγεθος του αρχείου είναι κάτι που δεν μας αρέσει, καθώς σημαίνει πιο αργούς χρόνους φόρτωσης σελίδας για τους αναγνώστες μας και περισσότερο φόρτωση στους διακομιστές υποστήριξης. Ευτυχώς, με διαδικτυακά εργαλεία όπως το TinyPNG, αντιμετωπίσαμε αυτό το ζήτημα για να επιτύχουμε την καλύτερη ισορροπία μεταξύ ποιότητας εικόνας και μεγέθους εικόνας.

  Αποκτήστε Hangouts για αναγνώριση και συσχέτιση αριθμών τηλεφώνου με επαφές

Ωστόσο, το TinyPNG είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο. Τι γίνεται αν δεν έχω πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αλλά πρέπει να επεξεργαστώ αμέσως όλα τα στιγμιότυπα οθόνης; Εξάλλου, ακόμα κι αν έχω πρόσβαση στο Διαδίκτυο, θα προτιμούσα ένα εγγενές εργαλείο επιτραπέζιου υπολογιστή για να ολοκληρώσω τη δουλειά σε λιγότερα βήματα.

Εισαγάγετε το PNGoo. Αναπτύχθηκε κυρίως από τον Kornel Lesiński, αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα των Windows λειτουργεί ως γραφική διεπαφή χρήστη (GUI) για το εργαλείο γραμμής εντολών pngquant, το οποίο μειώνει δραστικά το μέγεθος αρχείου PNG χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα της εικόνας.

Δοκίμασα το PNGoo με τα στιγμιότυπα οθόνης που χρησιμοποιήθηκαν για την κριτική μας για το Horizon για iOS και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά εκπληκτικά! Τα τέσσερα πρωτότυπα PNG – τα οποία ζύγιζαν περίπου 2,5 MB αφού τα αποθήκευσα χρησιμοποιώντας το Paint.NET – μειώθηκαν σε λιγότερο από το 1/5 του μεγέθους τους: σε μόλις 550 KB αφού πέρασαν από το pngquant. Χρειάστηκαν λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία στον υπολογιστή μου, αλλά θα εξοικονομήσει πολύ περισσότερο για τους αναγνώστες μας στο σύνολό τους (για να μην αναφέρουμε τον λογαριασμό μειωμένου εύρους ζώνης).

  Πώς να ανακτήσετε τις διαγραμμένες αυτοκόλλητες σημειώσεις των Windows 10

Στις δοκιμές μου, βρήκα το PNGoo όχι μόνο πιο γρήγορο, αλλά και πιο αποτελεσματικό από το άλλο δημοφιλές εργαλείο συμπίεσης PNG για Windows – το «PNGGauntlet».

Το PNGoo διαθέτει μια χρήσιμη επιλογή αντικατάστασης πρωτότυπων PNG, ώστε να αποφύγετε το άνοιγμα άλλου φακέλου για να χρησιμοποιήσετε τις πρόσφατα συμπιεσμένες εικόνες. Εκτός από αυτό, μπορείτε, φυσικά, να αλλάξετε τον «Κατάλογο εξόδου» και να μπερδέψετε με τις ρυθμίσεις χρώματος για ακόμα καλύτερη βελτιστοποίηση εικόνας.

Δεν μπόρεσα να βρω κανένα εργαλείο GUI για το pngquant στο Linux, αλλά οι χρήστες του OS X θα πρέπει να ελέγξουν το ImageAlpha από τον επίσημο ιστότοπο pngquant στον παρακάτω σύνδεσμο.

  Τι είναι το αρχείο NTUSER.DAT στα Windows;

Κατεβάστε το PNGoo από το pngquant.org