Μάθετε την Αρχιτεκτονική του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) σε 5 λεπτά ή λιγότερο [+ Use Cases]

Μάθετε την αρχιτεκτονική του Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) για να δημιουργήσετε μια δομή IoT για επαγγελματική χρήση.

Οι μελλοντικές αποθήκες, οι αλυσίδες εφοδιασμού, τα εργοστάσια παραγωγής και οι κόμβοι logistics θα έχουν δυνατότητα IoT. Δεδομένου ότι η τεχνολογία είναι πολύπλοκη, μόνο λίγοι γίγαντες πληροφορικής γνωρίζουν τι υπάρχει κάτω από το καπό. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το αποκωδικοποιήσετε μαθαίνοντας για την τεχνολογία από μέσα προς τα έξω.

Συνεχίστε να διαβάζετε εάν θέλετε επίσης να κάνετε την επιχείρησή σας πιο έξυπνη ή να προσφέρετε λύσεις IoT ως υπηρεσία. Το άρθρο εξηγεί την αρχιτεκτονική του IoT, τον πυρήνα που προσφέρει αυτοματισμό και ευκολία, καθώς και ορισμένες δημοφιλείς περιπτώσεις χρήσης.

Εισαγωγή

Το IoT περιλαμβάνει αισθητήρες, συσκευές και ηλεκτρονικές διεπαφές που συλλέγουν, επεξεργάζονται και στέλνουν δεδομένα ως εντολές στις μηχανές τελικού σημείου.

Αυτές είναι όλες μεταβλητές ή κινούμενα μέρη σε ένα σύστημα IoT. Ένα πλαίσιο που καθορίζει τον τρόπο παραγγελίας αυτών των κινούμενων μερών και τη δημιουργία της τελικής δομής IoT είναι η αρχιτεκτονική του IoT.

Η αρχιτεκτονική του IoT σάς λέει πώς να συνδέετε και να χειρίζεστε τις συσκευές του συστήματος IoT, το λογισμικό cloud και το δίκτυο αισθητήρων. Για να μην αναφέρουμε ότι η αντιμετώπιση προβλημάτων συστήματος πραγματοποιείται επίσης εντός της αρχιτεκτονικής του IoT.

Ένα βασικό πλαίσιο για αυτό θα ήταν τρία στρώματα στοιχείων σε ένα σύστημα IoT. Αυτά είναι τα παρακάτω:

  • Αισθητήρες, ενεργοποιητές, συσκευές κ.λπ., κάτω από το επίπεδο αντίληψης
  • LAN, Wi-Fi, 5G, 4G κ.λπ., δημιουργούν το επίπεδο δικτύου
  • Ένα γραφικό περιβάλλον χρήστη είναι το επίπεδο εφαρμογής

Η αρχιτεκτονική του IoT διασφαλίζει ότι γνωρίζετε όλα τα στοιχεία, τις ροές δεδομένων και τις εντολές της τελικής συσκευής εντός του συστήματος. Έτσι, μπορείτε να ασφαλίσετε, να υποστηρίξετε και να ελέγξετε τα συστήματα IoT σας αποτελεσματικά.

Επίπεδα Αρχιτεκτονικής IoT

Μια αρχιτεκτονική συστήματος IoT έχει διάφορα επίπεδα που λειτουργούν ως ψηφιακό μέσο μέσω του οποίου τα δεδομένα αισθητήρων φτάνουν στην εφαρμογή cloud. Στη συνέχεια, η εφαρμογή cloud λαμβάνει αποφάσεις με βάση μια προκαθορισμένη ροή εργασίας για τις συσκευές τελικού σημείου, όπως οι ρομποτικοί βραχίονες σε ένα εργοστάσιο παραγωγής.

Τέλος, αυτές οι αποφάσεις ρέουν στις συσκευές τελικού σημείου μέσω του ίδιου επιπέδου. Η κατανόηση αυτών των επιπέδων σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη αρχιτεκτονική IoT. Εδώ είναι τα επίπεδα αρχιτεκτονικής IoT που πρέπει να γνωρίζετε:

Το Αισθητηριακό Επίπεδο/Αντίληψη

Το επίπεδο αντίληψης αποτελείται από τις συσκευές τελικού σημείου που συλλέγουν δεδομένα από το φυσικό σύμπαν. Στη συνέχεια, οι ψηφιακές εφαρμογές μπορούν να αναλύσουν τα δεδομένα που συλλέγονται.

Δεδομένου ότι αυτό το επίπεδο παραμένει σε επαφή με αντικείμενα του πραγματικού κόσμου, οι ειδικοί του IoT το αποκαλούν επίσης φυσικό επίπεδο. Παρακάτω είναι μερικές αξιόλογες συσκευές που συνδέονται με το επίπεδο αντίληψης:

  • Αισθητήρες όπως γυρομετρητές, αισθητήρες ταχύτητας, αισθητήρες αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID), χημικοί αισθητήρες κ.λπ.
  • Ενεργοποιητές και ρομποτικοί βραχίονες
  • Κάμερες ασφαλείας, συστήματα πρόσβασης θυρών κ.λπ.
  • Θερμοστάτες, HVAC, ψεκαστήρες νερού, θερμαντικά στοιχεία κ.λπ.

Οι περισσότερες βιομηχανικές συσκευές IoT συλλέγουν δεδομένα για το επίπεδο επεξεργασίας. Για συσκευές IoT που βασίζονται στο σπίτι, το επίπεδο αντίληψης θα μπορούσε επίσης να είναι το επίπεδο επεξεργασίας. Για παράδειγμα, ο Θερμοστάτης εκμάθησης Nest.

  Τι είναι οι κωδικοί Google Meet;

Το επίπεδο μεταφοράς δικτύου/δεδομένων

Το επίπεδο δικτύου χειρίζεται τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ όλων των επιπέδων μιας αρχιτεκτονικής IoT. Αυτό το επίπεδο ορίζει επίσης την τοπολογία δικτύου για ολόκληρο τον ιστό συσκευών, εφαρμογών cloud και βάσεων δεδομένων.

Τα ζωτικά μέρη αυτού του επιπέδου είναι οι πύλες διαδικτύου, οι θύρες intranet, οι πύλες δικτύου και τα συστήματα απόκτησης δεδομένων (DAS). Για τα παραπάνω πρωτόκολλα συνδεσιμότητας δικτύου, μπορείτε να βασιστείτε στις ακόλουθες φυσικές συσκευές:

  • Wi-Fi
  • Δίκτυα ευρείας περιοχής (WAN)
  • 4G LTE/ 5G
  • Bluetooth χαμηλής ενέργειας
  • Επικοινωνία κοντινού πεδίου (NFC)

Μέσω αυτού του επιπέδου, διάφορες συσκευές τελικού σημείου και εφαρμογές cloud επικοινωνούν μεταξύ τους. Τα δεδομένα αισθητήρων όπως η θερμοκρασία, η ταχύτητα, η υγρασία κ.λπ., ταξιδεύουν μέσω του επιπέδου δικτύου για να φτάσουν σε άλλα επίπεδα.

Το επίπεδο επεξεργασίας δεδομένων

Το επίπεδο επεξεργασίας επεξεργάζεται αναλύσεις και αποθηκεύει δεδομένα πριν τα μεταφέρει σε ένα κέντρο δεδομένων. Περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία Edge στον υπολογισμό Edge, την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική μάθηση (ML). Σε αυτό το επίπεδο λαμβάνουν χώρα και κρίσιμα καθήκοντα όπως η λήψη αποφάσεων.

Το επίπεδο επεξεργασίας ολοκληρώνει όλες τις εργασίες λήψης αποφάσεων. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να παρακάμψετε την απόφασή του ή να βελτιώσετε το σύστημα λαμβάνοντας ad-hoc αποφάσεις στο επίπεδο εφαρμογής — ένα χαρακτηριστικό εξαιρετικά απαραίτητο για τον ανθρώπινο έλεγχο των έξυπνων μηχανών.

Το επίπεδο εφαρμογής ή GUI

Τα περισσότερα συστήματα IoT, όπως το Google Home, το Amazon Alexa κ.λπ., λειτουργούν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Ωστόσο, χρειάζεστε ένα γραφικό περιβάλλον χρήστη για να προσθέσετε ροές εργασίας IoT, να αλλάξετε παραμέτρους, να προσθέσετε συσκευές κ.λπ. Αυτό είναι το επίπεδο εφαρμογής.

Μερικές ζωτικές απαιτήσεις για το επίπεδο εφαρμογής σε μια αρχιτεκτονική IoT είναι οι παρακάτω:

  • Παράκαμψη προβλημάτων που βασίζονται σε φωνητικές εντολές
  • Επικοινωνήστε με χιλιάδες αισθητήρες και συσκευές τελικού σημείου από μια μικρή οθόνη
  • Προσθέστε νέες συσκευές σε ένα υπάρχον σύστημα IoT χωρίς να τερματίσετε τη λειτουργία ολόκληρης της επιχείρησης
  • Παρατηρήστε την υγεία του συστήματος και σέρβιρε τις συσκευές όταν υποδεικνύει το ταμπλό
  • Δημιουργήστε νέους κανόνες ή ροές εργασίας για τα συστήματα IoT
  • Δημιουργήστε και ακολουθήστε μια συμφωνία σε επίπεδο υπηρεσιών (SLA)

Σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, θα χρειαστείτε ως επί το πλείστον έναν κεντρικό πίνακα εργαλείων σε μια οθόνη υπολογιστή για να παρατηρήσετε όλα τα συστήματα IoT. Στον πίνακα εργαλείων, μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με οποιοδήποτε ή όλα τα συστήματα IoT θέτοντας παύση, διακοπή ή επανεκκίνηση των συσκευών.

Επιχειρηματικό Επίπεδο

Το επιχειρηματικό επίπεδο μετατρέπει τα αποθηκευμένα δεδομένα σε χρήσιμες πληροφορίες. Οι διευθυντές επιχειρήσεων, οι CTO και άλλοι μπορούν να χρησιμοποιούν τέτοιες αναφορές. Τους βοηθά στη λήψη αποφάσεων για τη βελτίωση της παραγωγικότητας.

Αυτό το επίπεδο περιλαμβάνει κυρίως ενσωματώσεις επιχειρηματικών εφαρμογών. Για παράδειγμα, εφαρμογές σχεδιασμού πόρων επιχειρήσεων (ERP), εφαρμογές επιχειρηματικής ευφυΐας (BI), εφαρμογές οπτικοποίησης δεδομένων κ.λπ.

Εδώ, οι αναλυτές δεδομένων μπορούν να επεξεργάζονται δεδομένα και να τα τοποθετούν σε ένα εργαλείο BI όπως το Tableau, το Power BI κ.λπ., για να γνωρίζουν τη συνολική απόδοση του συστήματος IoT. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προβλέψεις με βάση την τρέχουσα παραγωγική ικανότητα και τις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς.

Στάδια Αρχιτεκτονικής IoT

Για την υλοποίηση της αρχιτεκτονικής συστημάτων IoT υψηλού επιπέδου, πρέπει κανείς να κατανοήσει τα στάδια αυτού του συστήματος:

Αντικείμενα

Το στάδιο του αντικειμένου ξεκινά με την υλοποίηση του φυσικού επιπέδου. Εδώ πρέπει να συνδέσετε έξυπνες συσκευές, αισθητήρες και ενεργοποιητές με το δίκτυο IoT και τις μηχανές τελικού σημείου.

Οι αισθητήρες μπορεί να είναι ενσύρματοι ή ασύρματοι. Ο κύριος στόχος είναι η συλλογή δεδομένων πραγματικού κόσμου και η μετατροπή τους σε ψηφιακά δεδομένα για το επίπεδο επεξεργασίας.

  Πώς να αλλάξετε την περιοχή του Netflix και να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε χώρα Netflix (κάθε συσκευή)

πύλη

Πρέπει να ρυθμίσετε μια πύλη intranet ή internet. Σε αυτό το στάδιο, τα μόντεμ και οι δρομολογητές συλλέγουν δεδομένα από τους αισθητήρες και τις συσκευές τελικού σημείου.

Στη συνέχεια, αυτές οι συσκευές πύλης θα μεταφέρουν ψηφιακά δεδομένα στο επίπεδο επεξεργασίας και στο επίπεδο εφαρμογής. Οι περισσότερες αρχιτεκτονικές IoT χρησιμοποιούν ένα σύστημα απόκτησης δεδομένων για αυτό το στάδιο.

Συστήματα Πληροφορικής

Τα συστήματα IoT συλλέγουν αναλογικά δεδομένα και τα συστήματα απόκτησης δεδομένων τα μετατρέπουν σε ψηφιακά δεδομένα. Ως εκ τούτου, το μέγεθος των ψηφιακών δεδομένων μετά την επεξεργασία είναι τεράστιο. Εδώ έρχεται ένα αιχμής σύστημα πληροφορικής.

Σε αυτό το στάδιο, διοχετεύετε τα συλλεγμένα δεδομένα σε ένα σύστημα πληροφορικής αιχμής όπου οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης και ML τα επεξεργάζονται και διατηρούν μόνο δεδομένα με δυνατότητα δράσης.

Cloud Storage/Κέντρα δεδομένων

Μόλις το σύστημα Edge IT επεξεργαστεί και φιλτράρει ζωτικά δεδομένα, πρέπει να τα τοποθετήσετε σε προσβάσιμο χώρο αποθήκευσης. Το επίπεδο εφαρμογής της αρχιτεκτονικής IoT θα συνδεθεί στο στάδιο αποθήκευσης.

Ένα στάδιο αποθήκευσης είναι κυρίως η ιδιωτική αποθήκευση cloud, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε δεδομένα IoT σε δομημένες βάσεις δεδομένων. Αν ψάχνετε για προσιτές λύσεις, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα δημόσια σύννεφα.

Μη λειτουργικές απαιτήσεις

#1. Ασφάλεια

Για να διασφαλιστεί η εσωτερική ασφάλεια της αρχιτεκτονικής, δεν θα πρέπει να υπάρχουν μη εξουσιοδοτημένες συσκευές συνδεδεμένες με αυτήν. Οι συσκευές θα πρέπει να είναι καταχωρημένες και να μπορούν να επικοινωνούν με ασφάλεια.

Επιπλέον, όλοι οι χρήστες και τα δεδομένα θα πρέπει να έχουν ασφαλή πρόσβαση στην αρχιτεκτονική. Οι εξουσιοδοτημένοι χρήστες του συστήματος πρέπει να ανταλλάσσουν δεδομένα με στοιχεία ελέγχου ασφαλείας.

#2. Εκτέλεση

Το σύστημα IoT πρέπει να είναι συμβατό με μη δομημένα και δομημένα δεδομένα. Η ανάπτυξη της πλατφόρμας θα πρέπει να είναι συμβατή με το cloud, το on-premise και το υβριδικό cloud.

Οι αποδεκτοί χρόνοι απόκρισης στους χρήστες και οι αμφίδρομες επικοινωνίες, σχεδόν σε πραγματικό χρόνο και οι λεπτομερείς χρονικές σημάνσεις είναι άλλες βασικές μη λειτουργικές προϋποθέσεις αυτής της αρχιτεκτονικής.

#3. Ευχείριστο

Η αρχιτεκτονική του IoT πρέπει να περιλαμβάνει ειδοποιήσεις και ειδοποιήσεις για τυχόν προβλήματα. Πρέπει να υποστηρίζει τη διαχείριση λύσεων για τον γρήγορο προσδιορισμό των αιτιών των προβλημάτων από έναν κεντρικό κόμβο.

#4. Συντηρησιμότητα

Οι συσκευές και το σύστημα IoT θα πρέπει να είναι προσαρμόσιμα. Η αρχιτεκτονική πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να προσαρμόζεται γρήγορα στις αλλαγές χρήστη, διεργασιών και δεδομένων. Πρέπει επίσης να εκτελέσετε συντήρηση χωρίς να καθυστερήσετε τις συμφωνίες επιπέδου υπηρεσιών (SLA).

#5. Διαθεσιμότητα

Ορισμένοι τομείς και λύσεις απαιτούν την 24×7 διαθεσιμότητα συστημάτων IoT. Για παράδειγμα, μια αρχιτεκτονική IoT ενός νοσοκομείου ή εργαστηρίου χρειάζεται το σύστημα να είναι πάντα σε λειτουργία.

Αρχιτεκτονική IoT στον Άτλαντα MongoDB

IoT Architecture on MongoDB Atlas Image from MongoDB.com

Διάφορα επίπεδα σε μια αρχιτεκτονική IoT παράγουν terabyte δεδομένων. Η χρήση μιας βάσης δεδομένων cloud με δυνατότητα IoT είναι ιδανική για την αποθήκευση των δεδομένων με οργανωμένο τρόπο.

Μία από τις σπουδαίες βάσεις δεδομένων cloud που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε είναι η MongoDB Atlas. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα χρήσης του στην αρχιτεκτονική του IoT:

  • MongoDB RealmSDK και MongoDB Server για τη δημιουργία βάσης δεδομένων και διεπαφής. Οι εφαρμογές και οι συσκευές για κινητά μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις βάσεις δεδομένων και τις διεπαφές.
  • Στο επίπεδο δικτύου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το MongoDB Atlas για να διαμορφώσετε και να αναπτύξετε διακομιστές IoT.
  • Χρησιμοποιήστε το MongoDB 5.0 Time-Series ως αποθήκευση για συνεχή δεδομένα μέτρησης IoT.
  • Εάν το σύστημα IoT αντιμετωπίζει ακατάστατη συνδεσιμότητα δικτύου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγχρονισμό εκτός σύνδεσης πρώτα από τις υπηρεσίες Atlas App Services.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το MongoDB Connector για γραφήματα BI και MongoDB στο επιχειρηματικό επίπεδο για να εξαγάγετε χρήσιμες πληροφορίες από δεδομένα IoT.
  11 Καλύτερα Εργαλεία Συνεχούς Ενοποίησης (CI) το 2022

Περιπτώσεις χρήσης

Η Αρχιτεκτονική IoT γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής καθημερινά και η χρήση της σε διάφορους τομείς αυξάνεται. Οι πιο συνηθισμένες περιπτώσεις χρήσης του είναι οι παρακάτω:

#1. Φροντίδα υγείας

Οι κλινικές και τα νοσοκομεία παράγουν terabyte αναξιοποίητων δεδομένων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για μεγαλύτερη λειτουργική αποτελεσματικότητα και φροντίδα του ασθενούς.

Με την αρχιτεκτονική του IoT, τα ιδρύματα μπορούν να χρησιμοποιούν μεμονωμένα δεδομένα ασθενών. Οι γιατροί μπορούν γρήγορα να λάβουν και να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες για να ανταποκριθούν γρήγορα σε ειδοποιήσεις. Τα gadget που συνδέονται με την υποδομή IoT και οι οθόνες κατάστασης υγείας μπορούν να προσφέρουν την κατάσταση του ασθενούς σε πραγματικό χρόνο.

#2. Γεωργία

Οι αγρότες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αρχιτεκτονική του IoT για να αυξήσουν και να διαχειριστούν την παραγωγή αυτόνομα.

Μπορείτε επίσης να δείτε τη χρήση του στα παρακάτω:

  • Παρακολούθηση της θερμοκρασίας του εδάφους
  • Εύρεση αιτιών βλάβης του μηχανήματος
  • Ρύθμιση επιπέδων υγρασίας και θερμοκρασίας για φυτείες εσωτερικού χώρου

#3. Βιομηχανοποίηση

Η μεταποιητική βιομηχανία χρησιμοποιεί αισθητήρες IoT για να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες. Συνήθως δεν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Αυτοί οι αισθητήρες παραλλαγών μικρής εμβέλειας είναι επίσης ικανοί να υπολογίζουν τις αλλαγές με την πάροδο του χρόνου.

Άλλες χρήσεις της αρχιτεκτονικής IoT σε αυτόν τον τομέα είναι οι παρακάτω:

  • Πρόβλεψη ζήτησης μέσω παρακολούθησης παραγωγής σε πραγματικό χρόνο
  • Γνωρίζοντας την απόδοση της γραμμής βάσης μέσω της παρακολούθησης του χρόνου κύκλου

#4. Εμπορικές λύσεις HVAC

Το HVAC είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που δεν μπορεί να αντέξει την αστοχία οποιουδήποτε στοιχείου ή λειτουργίας. Εάν συμβεί αυτό, η υψηλή κατανάλωση ενέργειας και το επιπλέον κόστος συντήρησης θα είναι οι συνέπειες. Χρησιμοποιώντας την αρχιτεκτονική του IoT, είναι δυνατό να κάνουμε τα συστήματα HVAC να παρέχουν ικανοποιητική απόδοση, επιτρέποντάς τους να λειτουργούν σε χαμηλότερο επίπεδο ισχύος.

Η διασφάλιση της συνέπειας και της ποιότητας των εμπορικών λύσεων είναι μια άλλη χρήση του IoT. Το σύστημα συλλέγει και αναλύει αυτόματα δεδομένα με την ανάγκη για ελάχιστη αλληλεπίδραση χρήστη για να σας ειδοποιεί για τυχόν ανωμαλίες.

#5. Πρόληψη Βλαβών Νερού σε Επαγγελματικά Διαμερίσματα

Η διαρροή και η έκρηξη του σωλήνα νερού προκαλεί εκατομμύρια δολάρια σε ιδιοκτήτες κατοικιών και ασφαλιστικές εταιρείες. Το αόρατο των συνδέσεων νερού καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό της βασικής αιτίας.

Μια σωστά ρυθμισμένη αρχιτεκτονική IoT μπορεί να ειδοποιεί τους χρήστες για οποιαδήποτε διαρροή σε πραγματικό χρόνο με αποτελεσματικούς ενσωματωμένους αισθητήρες. Παρέχει επίσης δεδομένα τοποθεσίας με βάση τα συμφραζόμενα στους ενδιαφερόμενους για καλύτερη συντήρηση περιουσιακών στοιχείων. Οι ασφαλιστικές εταιρείες επωφελούνται επίσης από αυτόν τον έγκαιρο εντοπισμό προβλημάτων.

Επιπλέον, οι αισθητήρες μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν μικρές διαρροές που μπορεί να αποτελέσουν πιθανή απειλή στο μέλλον. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να προγραμματίσουν ραντεβού με υδραυλικούς.

Το μέλλον της αρχιτεκτονικής του IoT

Σύντομα, το IoT πρόκειται να δει μια εξελικτική πρόοδο με την ανάπτυξη του δικτύου 5G. Θα είναι δυνατή η επεξεργασία δεδομένων πιο γρήγορα από ποτέ. Για να μην αναφέρουμε επίσης τη γρήγορη ανάπτυξη συστημάτων IoT.

Χρησιμοποιώντας ιδιωτικό 5G, οι διαχειριστές μπορούν να ξεκινήσουν ένα προσωπικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G και να έχουν τον πλήρη έλεγχο του.

Οι λειτουργίες σε επίπεδο επιχείρησης δεν θα αντιμετωπίσουν τα ακόλουθα ζητήματα:

  • Στραγγαλισμός ταχύτητας
  • Έλλειψη διαλειτουργικότητας
  • Πρόσθετες χρεώσεις για υπέρβαση χρήσης δεδομένων
  • Μη διαθεσιμότητα εύρους ζώνης κατά τις ώρες αιχμής

Τελικές Λέξεις

Μια αρχιτεκτονική IoT σάς λέει πώς να συνδέσετε όλα τα στοιχεία ενός συστήματος IoT σε ένα συνεκτικό δίκτυο. Ως εκ τούτου, καλύψαμε όλες τις κρίσιμες τεχνικές πτυχές της αρχιτεκτονικής αυτού του συστήματος.

Η λεπτομερής γνώση των αρχιτεκτονικών του IoT σάς βοηθά να δημιουργήσετε λύσεις επιχειρηματικού επιπέδου στην υγειονομική περίθαλψη, την κατασκευή και τη γεωργία. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να υπερβούν τις περιπτώσεις χρήσης που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο και να εφαρμόσουν το IoT σε διάφορους τομείς που δεν έχουν ακόμη διερευνηθεί.

Μπορεί επίσης να θέλετε να δείτε τα άρθρα μας σχετικά με τους πόρους εκμάθησης IoT και τα κιτ εκκίνησης IoT.