Λεπτομερής οδηγός σχετικά με τον πίνακα προτεραιοτήτων [4 Templates]

Η ιεράρχηση της εργασίας μπορεί να φαίνεται αρκετά απλή. Απλώς συμπληρώστε αυτό που ο πελάτης σας λέει ότι είναι επείγον. Όμως, αυτός δεν είναι ο επαγγελματικός τρόπος ιεράρχησης εργασιών και για επιχειρηματικά έργα. Υπάρχει πολλή επιστήμη πίσω από την έμφαση σε ορισμένα καθήκοντα. Αυτή η επιστήμη είναι γνωστή ως μήτρα προτεραιοποίησης έργου.

Για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας και να ξεπεράσετε τους αντιπάλους σας, χρειάζεστε κάτι περισσότερο από μια λαμπρή ιδέα, μια εξειδικευμένη ομάδα και προηγμένα εργαλεία. Χρειάζεστε υψηλής ποιότητας εκτέλεση εργασιών, είτε πρόκειται για την ανάπτυξη εφαρμογών είτε για την παραγωγή καταναλωτικών αγαθών.

Μπορείτε να επιτύχετε άριστη ποιότητα στην εκτέλεση μόνο όταν η ομάδα σας είναι πειθαρχημένη και ακολουθεί έναν επιστημονικό τρόπο ανάθεσης, ολοκλήρωσης και μετάβασης σε άλλη εργασία. Ο πίνακας ιεράρχησης προτεραιοτήτων είναι ένα τέτοιο εργαλείο που κάνει τις εργασίες του έργου να εξορθολογίζονται και να γίνονται περισσότερα σε λιγότερο χρόνο μέσω της προγραμματισμένης εκτέλεσης πολύτιμων εργασιών πιο γρήγορα.

Συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο σχετικά με τη μήτρα ιεράρχησης έργων, τα οφέλη, τις περιπτώσεις χρήσης και τα πρότυπα μήτρας ιεράρχησης προτεραιοτήτων.

Τι είναι ο πίνακας προτεραιοτήτων;

Ο πίνακας προτεραιότητας είναι ένα εργαλείο ανάλυσης εργασιών έργου, που χρησιμοποιείται κυρίως με άλλα εργαλεία διαχείρισης επιχειρηματικών διαδικασιών. Χρησιμοποιείται επίσης με τις τεχνικές Six Sigma για την αξιολόγηση των επιλογών χρησιμοποιώντας ορισμένα κριτήρια και για να αποφασίσετε πού πρέπει να επικεντρωθούν οι επιχειρηματίες.

Είτε το έργο είναι μια απλή εργασία είτε μια περίπλοκη που θα πάρει χρόνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο και για τα δύο σενάρια. Επιπλέον, δεν είναι απλώς ένα εργαλείο ιεράρχησης εργασιών για τις επιχειρήσεις. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ατομικοί επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο για επαγγελματικούς ή προσωπικούς λόγους.

Μερικές φορές, οι ενδιαφερόμενοι φορείς του έργου μπορεί να έχουν πρόβλημα στο να αποφασίσουν ποια εργασία θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα. Για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων, ο πίνακας προτεραιότητας λειτουργεί ως επιστημονική βάση για την επιλογή της σωστής εργασίας με τη σωστή αξία και επείγουσα ανάγκη.

Ένας πίνακας ιεράρχησης προτεραιοτήτων μπορεί να λάβει διαφορετικές μορφές ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου και τα κριτήρια αξιολόγησης. Για παράδειγμα, μερικά είναι τόσο απλά όσο τεταρτημόρια πλέγματος 2Χ2 με την τιμή “Αξία” να απεικονίζεται σε “Κόστος”. Αντίθετα, ορισμένα θα μπορούσαν να είναι πολύ περίπλοκα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση όταν συνδυάζετε τον πίνακα προτεραιότητας με τη μεθοδολογία Six Sigma.

Πίνακας Προτεραιοποίησης Six Sigma

Η μεθοδολογία διαχείρισης Six Sigma δεν είναι πλήρης με το εργαλείο μήτρας προτεραιότητας. Δεδομένου ότι το Six Sigma αφορά την ανάλυση κενών, τη συνεχή βελτίωση της διαδικασίας και την εξάλειψη των αποβλήτων, ο πίνακας προτεραιότητας ταιριάζει απόλυτα σε αυτήν την προσέγγιση διαχείρισης.

Σε αυτή τη διαδικασία, οι πίνακες ιεράρχησης συγκρίνουν περισσότερα από ένα δεδομένα, τουλάχιστον δύο, και χρησιμοποιούν σταθμισμένα κριτήρια για να ταξινομήσουν εργασίες για έμφαση. Εφόσον ο πίνακας προτεραιότητας Six Sigma αξιολογεί πολλαπλά σύνολα δεδομένων, το τελικό εργαλείο γίνεται κάτι περισσότερο από ένα τεταρτημόριο 2Χ2.

Αποτελείται απο:

  • Μεταβλητές εξόδου ως κεφαλίδες στηλών στην κορυφή του γραφήματος
  • Εισαγάγετε τις μεταβλητές ως σειρές στον αριστερό πίνακα
  • Σταθμισμένη βαθμολογία, ποσοστό, κατάταξη και καταστάσεις στην άκρα δεξιά πλευρά του πίνακα
  • Και μια υπολογισμένη σταθμισμένη βαθμολογία στο κάτω μέρος των κεφαλίδων της στήλης

Όταν χρησιμοποιείτε την απόλυτη μέθοδο Six Sigma για την ιεράρχηση εργασιών έργου, μπορείτε να λάβετε τις κατάλληλες αποφάσεις λογικά. Επίσης, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιτύχουν συναίνεση όταν χρησιμοποιούν το Six Sigma.

  Τι σημαίνει "AFK" και πώς το χρησιμοποιείτε;

Σύμφωνα με τη Lynne Hambleton, κορυφαία σύμβουλο επιχειρήσεων, προγραμματιστή στρατηγικής και συγγραφέα, οι πίνακες ιεράρχησης Six Sigma θα μπορούσαν να είναι τριών διαφορετικών τύπων. Ο συγγραφέας έχει αναφέρει σε αυτήν τα εξής Θησαυρό με μεθόδους, εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές ανάπτυξης Six Sigma Βιβλίο:

#1. Όταν οι μεταβλητές με υψηλότερη βαθμολογία είναι πιο σημαντικές, τα κριτήρια συναίνεσης πρέπει να είναι η επιλογή. Λαμβάνει υπόψη όλα τα στοιχεία εισόδου του μέλους της ομάδας για να δημιουργήσει ένα μοντέλο που βασίζεται στη συναίνεση με αριθμητικές βαθμολογίες.

#2. Ο πίνακας συνδυασμού είναι περισσότερο ένας πίνακας αιτίας και αποτελέσματος καθώς και ένας πίνακας προτεραιότητας. Αυτή η μέθοδος υπολογίζει τα αποτελέσματα όλων των μεταβλητών στην άλλη.

#3. Το Full Analytical Criteria είναι το πιο περίπλοκο εργαλείο ιεράρχησης Sig Sigma που χρησιμοποιείται κυρίως από διαχειριστές χαρτοφυλακίου έργων για την αξιολόγηση πολλαπλών έργων και των επιπτώσεών τους στο μοντέλο επιχειρηματικών εσόδων και στις σχέσεις με τους πελάτες.

Πλεονεκτήματα του πίνακα προτεραιοτήτων

#1. Η οργάνωση μεγάλου αριθμού εργασιών ανάλογα με τη σημασία και την αξία τους γίνεται ευκολότερη με τα εργαλεία μήτρας προτεραιότητας. Δεδομένου ότι δεν είναι εύκολο να θυμάστε όλες τις εργασίες ενός τεράστιου έργου, ο διαχωρισμός σημαντικών στοιχείων από τα λιγότερο σημαντικά μπορεί να γίνει εικασία εάν δεν χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο.

#2. Σε αντίθεση με άλλο λογισμικό, αυτό το εργαλείο είναι προσαρμόσιμο. Κατά τη διάρκεια ενός έργου, ολόκληρη η ομάδα μπορεί να καθίσει μαζί και να προσθέσει περισσότερες μεταβλητές ή να αφαιρέσει κάποιες ανάλογα με τις εργασίες. Ως εκ τούτου, θα βρείτε πολλούς διαφορετικούς τύπους πινάκων προτεραιότητας.

#3. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους πίνακες ιεράρχησης ενός υπάρχοντος έργου για νέα έργα. Απλώς δημιουργήστε ένα πρότυπο αυτού του εργαλείου και ενημερώστε τα βάρη, τα κριτήρια, τις μεταβλητές, τις εργασίες κ.λπ., όταν αλλάζει το έργο.

#4. Αυτό το εργαλείο είναι εύκολα κατανοητό από όλους τους συμπαίκτες, ακόμα και αυτούς που δεν είναι γνώστες της τεχνολογίας. Απλώς πληκτρολογήστε τη λίστα υποχρεώσεων, τις βαθμολογίες και τα κριτήρια. Το εργαλείο θα κάνει τα υπόλοιπα.

#5. Το εργαλείο λειτουργεί με αντικειμενικότητα στο επίκεντρό του και, ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις μπορούν να χάσουν τις αποσκευές προσωπικότητας που συνοδεύουν τη χειρωνακτική εργασία.

#6. Οι διαχειριστές έργων και οι ιδιοκτήτες μπορούν να αναθέσουν αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους σε υφισταμένους και να μεγιστοποιήσουν τη χρήση του ανατεθέντος εργατικού δυναμικού χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο.

Πότε να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα προτεραιοτήτων

Μπορείτε να εμπιστευτείτε αυτό το εργαλείο όταν:

  • Δίνοντας προτεραιότητα σε σύνθετες εργασίες, εισιτήρια ή ζητήματα που αφορούν διάφορες μεταβλητές έναντι των οποίων αυτά τα στοιχεία πρέπει να αξιολογηθούν.
  • Αξιολόγηση δεδομένων εισόδου για την κατάταξη σφαλμάτων, εισιτηρίων, εργασιών, έργων κ.λπ., για την ανάθεση βαθμών.
  • Προγραμματισμός επαγγελματικών ή προσωπικών εργασιών έργου με εξορθολογισμένο τρόπο με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση.
  • Σύνταξη ενός εγγράφου μιας σελίδας που απεικονίζει βασικούς τομείς εστίασης ενός έργου.
  • Κατάλληλη ανάθεση εργασιών στα μέλη της ομάδας χωρίς να αποσταθεροποιηθεί το χρονοδιάγραμμα του έργου.
  • Προώθηση της συνεργατικής εργασίας εντός της ομάδας του έργου.

Αν αναρωτιέστε για ποιον θα είναι χρήσιμο αυτό το εργαλείο:

  • Εργασία από οικιακό προσωπικό που φροντίζει τις εργασίες γραφείου και τις δουλειές του σπιτιού.
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργολάβοι πρέπει να εκτιμούν τα έργα τους και να ολοκληρώνουν τις εργασίες αναλόγως.
  • Οι πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις αξιολογούν έργα με βάση την επιχειρηματική αξία.
  • Διευθυντές έργων που επιβλέπουν περισσότερες από μία ομάδες έργων και έργων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα προτεραιοτήτων

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο αποτελεσματικά, πρέπει να κατανοήσετε πλήρως τα τεταρτημόρια του πίνακα προτεραιότητας:

  Πώς να διαγράψετε προφίλ στο Hulu

τεταρτημόριο 1

  • Οι εργασίες υψηλής αξίας απαιτούν μικρή προσπάθεια, ωστόσο οι επιπτώσεις είναι υψηλότερες από άλλες.
  • Οι εργασίες αυτού του ορθογωνίου είναι επείγουσες και κρίσιμες, επομένως ολοκληρώστε τις το νωρίτερο.

τεταρτημόριο 2

  • Τα μεγάλα έργα απαιτούν περισσότερη προσπάθεια και ο αντίκτυπος που προκύπτει είναι επίσης υψηλός.
  • Κυρίως αυτές οι εργασίες δεν συνοδεύονται από προθεσμία.
  • Θα πρέπει να ορίζετε λογικά ορόσημα για αυτά τα έργα και να επιτυγχάνετε ένα ορόσημο τακτικά.

τεταρτημόριο 3

  • Αυτές είναι συχνά εργασίες χαμηλής προσπάθειας και χαμηλού αντίκτυπου.
  • Όποτε είναι δυνατόν, αναθέστε αυτές τις εργασίες σε υφισταμένους ή συνομηλίκους σας.

τεταρτημόριο 4

  • Αυτές οι εργασίες δεν προσθέτουν πολλά στην επιχειρηματική απόδοση επένδυσης (ROI) αλλά απαιτούν μεγάλη προσπάθεια.
  • Θα πρέπει να ολοκληρώσετε αυτές τις εργασίες αργότερα από τα άλλα τεταρτημόρια.
  • Μπορεί επίσης να θέλετε να αυτοσχεδιάσετε την επιχειρηματική σας διαδικασία για να εξαλείψετε εντελώς τέτοιες εργασίες.

Αφού κατανοήσετε τα τεταρτημόρια, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα προτεραιότητας:

#1. Επιλέξτε έργα ή εργασίες από τη μήτρα καθώς σταθμίζεται σύμφωνα με μεταβλητές και επιλεγμένα κριτήρια.

#2. Τα στοιχεία που επιλέγονται από τη μήτρα θα έχουν αυτόματα πραγματική αξία για την επιχείρησή σας. Ωστόσο, κάντε επανέλεγχο για να αποφύγετε οικονομικές απώλειες.

#3. Επιλέξτε την επόμενη εργασία από τον πίνακα προτεραιότητας σύμφωνα με την κατάταξη εργασιών. Αυτό το εργαλείο λειτουργεί αβίαστα ως εφαρμογή προγραμματισμού έργου.

#4. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ένα λογισμικό ή ένα πρότυπο πίνακα προτεραιότητας για να διατηρήσετε αρχεία μήτρας ιεράρχησης προτεραιοτήτων. Τα ενδιαφερόμενα μέρη σας μπορούν να αναθεωρήσουν γρήγορα τις προτεραιότητες της εργασίας σας. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το πρότυπο στο μέλλον.

Βέλτιστες πρακτικές του πίνακα προτεραιοτήτων

#1. Επιλέξτε κριτήρια κατάταξης εργασιών ή ζητημάτων μέσω μιας κατάλληλης συνεδρίας καταιγισμού ιδεών του ιδιοκτήτη του έργου, του διευθυντή, των μελών της ομάδας και των τελικών χρηστών.

#2. Χρησιμοποιήστε τη διαδικασία αναλυτικής ιεραρχίας (AHP) για να αναπτύξετε μια σαφή και ισχυρή συναίνεση μεταξύ των ενδιαφερομένων. Στη συνέχεια, ορίστε τα σταθμισμένα κριτήρια που μπορούν να εμπιστευτούν όλοι.

#3. Η διαδικασία βαθμολόγησης πρέπει να είναι άκρως συνεργατική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά εργαλεία όπως ηλεκτρονικές φόρμες και πίνακες για να καταλήξετε σε συναίνεση σχετικά με την υποκειμενική κρίση σχετικά με τη μήτρα προτεραιότητας.

Τώρα είναι η ώρα να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένα εργαλεία και πρότυπα που μπορούν να σας βοηθήσουν με τους πίνακες προτεραιότητας:

Έξυπνο φύλλο

Έξυπνο φύλλο είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο διαχείρισης χώρου εργασίας και έργου που χρησιμοποιούν διάφορα μεγέθη επιχειρήσεων με ευελιξία και επιτυχία. Εάν ο χώρος εργασίας σας έχει ήδη συνδρομή για αυτήν την εφαρμογή που βασίζεται στο cloud, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το κέντρο λύσεων διαχείρισης έργων για να δημιουργήσετε έναν εύχρηστο πίνακα προτεραιοτήτων προϊόντων.

Μόλις βρεθείτε στο Κέντρο λύσεων της εφαρμογής Smartsheet, θα βρείτε διάφορους πίνακες έργων όπως Χρηματοοικονομικά και Λογιστικά, Πελάτες και Πελάτες, Ανθρώπινο Δυναμικό κ.λπ. Μέσα στην ομάδα Ανάπτυξης Προϊόντων, θα πρέπει να βρείτε τον απαραίτητο πίνακα προτεραιοτήτων.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε καμία συνδρομή από το Smartsheet ή δεν θέλετε να δοκιμάσετε το δοκιμαστικό του πρόγραμμα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το Smartsheet προσφέρει επίσης κάποια βασική μήτρα ιεράρχησης προτεραιοτήτων που ο καθένας μπορεί να κατεβάσει και να χρησιμοποιήσει για οποιονδήποτε λόγο του φαίνεται κατάλληλος. Απλώς επισκεφτείτε αυτόν τον αξιωματούχο Πρότυπα έξυπνων φύλλων πύλη βιβλιοθήκης. Θα λάβετε 2 έως 3 πρότυπα που μπορείτε να κατεβάσετε σε μορφή αρχείου Excel, PDF ή Word.

Miro Priority Matrix

Miro είναι μια ακόμη αξιόπιστη και αξιόπιστη λύση που φέρνει πολλές επιχειρηματικές εφαρμογές σε ένα μέρος, όπως έναν πίνακα, υβριδικό χώρο εργασίας, απομακρυσμένη σύσκεψη, σχεδίαση διαγραμμάτων ροής, σχεδιασμό έργου κ.λπ. Επιπλέον, είναι ένα αποθετήριο υψηλής ποιότητας για διάφορα πρότυπα διαχείρισης χρόνου και έργων όπως χάρτες μυαλού, πίνακες Kanban, σχεδιαγράμματα υπηρεσιών, πίνακες προτεραιότητας κ.λπ.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας στο Ring

Μόλις επισκεφθείτε τη βιβλιοθήκη προτύπων της, αναζητήστε “Προτεραιότητα” και θα ανακαλύψετε πρότυπα μήτρας προτεραιότητας με δυνατότητα δράσης, όπως πρότυπα μεθόδων προτεραιοποίησης 2X2, 3X3 και RICE (προσέγγιση, αντίκτυπο, εμπιστοσύνη και προσπάθεια).

Πρέπει να προσαρμόσετε αυτά τα πρότυπα μέσα στον πίνακα τέχνης Miro. Σε αντίθεση με το Smartsheet, δεν μπορείτε απλώς να κάνετε λήψη του προτύπου για χρήση σε ένα βιβλίο εργασίας του Excel. Αντίθετα, μπορείτε να εξάγετε την πλακέτα σε διάφορες μορφές με δυνατότητα κοινής χρήσης, όπως αρχεία JPEG, PDF, CSV και JIRA.

Δεν είναι μόνο αυτό! Ο Miro είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένος για τη διαδικτυακή συνεργασία στον σχεδιασμό έργων και τον καταιγισμό ιδεών. Επομένως, λαμβάνετε μια σειρά από εργαλεία συνδεσιμότητας στο πρότυπο μήτρας προτεραιότητας Miro, όπως Ψηφοφορία, λειτουργία παρουσίασης, λήψη σημειώσεων σε πραγματικό χρόνο, συνομιλία, συνομιλία βίντεο και κοινή χρήση πίνακα στο διαδίκτυο.

Πρότυπο Eisenhower Matrix: Evernote

Evernote είναι μία από τις κορυφαίες εφαρμογές λήψης σημειώσεων, η οποία διαθέτει επίσης συγχρονισμό εγγράφων, σάρωση εγγράφων, οργάνωση χρονοδιαγραμμάτων ημερολογίου, βελτιστοποίηση εργασιών κ.λπ. προσωπική ζωή και εργασιακούς σκοπούς. Ένα τέτοιο πρότυπο είναι το Eisenhower Matrix.

Ο πίνακας Eisenhower, παρόμοιος με τον πίνακα ιεράρχησης προτεραιοτήτων, έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό σε επιχειρηματικές διαδικασίες για την ιεράρχηση εργασιών που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Είναι απλώς ένα τεταρτημόριο 2Χ2 όπου ταξινομείτε τα καθήκοντά σας με βάση την κατάταξή τους ή τη σημασία και τον επείγοντα χαρακτήρα τους.

Για παράδειγμα, η αριστερή στήλη περιλαμβάνει δύο στοιβαγμένες κεφαλίδες στηλών: Επείγον + Σημαντικό και κάτω από αυτήν, Επείγον + Μη Σημαντικό. Τώρα, η δεξιά στήλη έχει επίσης δύο κάθετες κεφαλίδες στηλών στοιβαγμένες σε μια άλλη: Σημαντικό + Μη Επείγον και Μη Σημαντικό + Μη Επείγον.

Μπορείτε να προσαρμόσετε το πρότυπο στην εφαρμογή Evernote μέσω μιας δοκιμής ή μιας συνδρομής επί πληρωμή.

Πίνακας προτεραιότητας του Google Workspace

Εάν ο κωδικός του οργανισμού σας ή η πολιτική χρήσης της επιχειρηματικής εφαρμογής σας περιορίζει στο οικοσύστημα του Google Workspace, πρέπει να δοκιμάσετε Πίνακας Προτεραιότητας, που αναπτύχθηκε από την prioritymatrix.com. Είναι μια αποκλειστική εφαρμογή Google Workspace Marketplace που αναπτύχθηκε με πόρους από την Google, όπως η μηχανή εφαρμογής Google Cloud και ούτω καθεξής.

Η διαισθητική διεπαφή χρήστη (UI) παρέχει ένα πλαίσιο για ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε τις προτεραιότητες της ομάδας με συλλογικές απόψεις έργου. Μερικά από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του είναι:

  • Ανάθεση εργασιών
  • Διαχείριση εργασιών
  • Διαχείριση πολλών έργων
  • Ενσωματώνεται με το Gmail, το Google Drive, τα Έγγραφα Google κ.λπ.
  • Ταξινόμηση εργασιών μέσω προηγμένου φιλτραρίσματος

Με λίγα λόγια, το εργαλείο βοηθά εσάς και την ομάδα σας να εστιάσετε στη σωστή εργασία. Ωστόσο, είναι μια εφαρμογή που βασίζεται σε συνδρομή. Μόλις ολοκληρωθεί η δωρεάν δοκιμή, πρέπει να αγοράσετε μια άδεια συνδρομής για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το εργαλείο.

Μέχρι στιγμής, έχετε μάθει ότι ο πίνακας προτεραιοτήτων είναι ένα δημοφιλές εργαλείο διαχείρισης χρόνου για τη λήψη αποφάσεων. Πολλά απλά και σύνθετα έργα χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να αποφασίσουν επιστημονικά ποιες εργασίες χρειάζονται άμεση εστίαση και ποια μπορεί να κρατηθεί στην άκρη για μελλοντική εκτέλεση.

Η ιδέα και η επιστήμη πίσω από αυτήν την τεχνική είναι σταθερές. Οδηγεί την ομάδα σας να μεγιστοποιήσει τις ευθυγραμμίσεις εργασιών με τους στόχους του έργου σας. Για να το δικαιολογήσει αυτό, το εργαλείο χρησιμοποιεί σταθμισμένη βαθμολογία για την κατάταξη των εργασιών. Αλλά η χρήση του πίνακα προτεραιότητας θα μπορούσε να αποτύχει λόγω:

  • Εκμάθηση των κατάλληλων κριτηρίων για την εφαρμογή του εργαλείου
  • Σωστά στάθμιση αυτών των κριτηρίων συζητώντας με τους πελάτες
  • Συνεργατική εργασία σε πραγματικό χρόνο και η συνήθεια της συνεργασίας
  • Δημιουργία του τέλειου προτύπου που θα μπορούσε να λειτουργήσει στα περισσότερα έργα

Με τις έννοιες που εξηγούνται σε αυτό το άρθρο και τα δωρεάν εργαλεία μήτρας ιεράρχησης προτεραιοτήτων, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να δοκιμάσετε να το εφαρμόσετε σε ατομικά ή ομαδικά έργα.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει το καλύτερο λογισμικό διαχείρισης διαδικασιών που έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει στην ανάπτυξη της επιχείρησης.