Λήψη: Δοκιμάστε το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge της Microsoft που βασίζεται σε Chromium σήμερα

Η Microsoft ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα μεταφέρει το Edge στη μηχανή απόδοσης Chromium. Οι εκδόσεις που διέρρευσαν εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε μια επίσημη έκδοση από τη Microsoft. Δείτε πώς να το ρυθμίσετε.

Ενημέρωση: Η Microsoft κυκλοφόρησε την τελική, σταθερή έκδοση του νέου Microsoft Edge στις 15 Ιανουαρίου 2020. Κατεβάστε το εδώ. Η Microsoft σχεδιάζει να εγκαταστήσει αυτόματα το πρόγραμμα περιήγησης σε υπολογιστές με Windows 10 μέσω του Windows Update σύντομα.

Αντίο EdgeHTML, Γεια σας EdgeChromium

Όταν η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να λειτουργεί στο EdgeHTML και θα αλλάξει το πρόγραμμα περιήγησης Edge στο Chromium, είχαμε πολλές ερωτήσεις. Ορισμένα, όπως αν ο διακόπτης σήμαινε την απόκτηση υποστήριξης των επεκτάσεων Chrome, απαντήθηκαν αρκετά γρήγορα. Αλλά το μεγάλο ερώτημα ήταν, “πότε μπορούμε να το δοκιμάσουμε;” Η Microsoft άνοιξε ένα Insider σελίδα για να ζητήσετε ενημερώσεις, αλλά σήμερα, πριν από τυχόν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουμε δει, μπορείτε κατεβάστε μια επίσημη έκδοση από τη Microsoft.

  Ελέγξτε τη συμβατότητα συστήματος για τα Windows 11 με την εφαρμογή Έλεγχος υγείας

Απλώς έχετε κατά νου ότι οι δύο επιλογές αυτή τη στιγμή είναι μια έκδοση Dev (που ενημερώνεται εβδομαδιαία) και μια έκδοση Canary (η οποία ενημερώνεται καθημερινά). Η επιλογή beta, η οποία θα είναι η πιο σταθερή και θα ενημερώνεται κάθε έξι εβδομάδες, δεν είναι διαθέσιμη. Θα πρέπει πιθανώς να το έχετε υπόψη σας και να μην χρησιμοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης για οτιδήποτε σημαντικό. Στις πολύ πρώιμες δοκιμές μας, φαίνεται τουλάχιστον αρκετά σταθερό για περιστασιακή περιήγηση.

Επίσης, Η Microsoft αναφέρει στο blog της ότι αυτό είναι μόνο για Windows 10 64-bit προς το παρόν. Υπόσχονται υποστήριξη για άλλες πλατφόρμες, όπως Windows 7, Windows 8.1, macOS και άλλα κανάλια, όπως Beta και Stable αργότερα.

Πώς να εγκαταστήσετε και να ξεκινήσετε

Η εγκατάσταση του νέου προγράμματος περιήγησης Edge είναι μια αρκετά απλή υπόθεση. Κατευθύνομαι προς Ιστότοπος λήψης της Microsoftκαι επιλέξτε ένα κανάλι. Επιλέξτε το Dev Channel για μια πιο σταθερή επιλογή, το Canary για το bleeding edge και μια πρώτη ματιά σε νέες δυνατότητες και πιθανώς νέα σφάλματα.

  Ποιες είναι οι απαιτήσεις χώρου αποθήκευσης για τα Windows 10 Οκτώβριος 2019 Ενημέρωση

Αφού το εγκαταστήσετε, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα νέο στυλ σελίδας καρτέλας. Αυτό είναι παρόμοιο με τις επιλογές νέων άρθρων στο παραδοσιακό Edge και αν δεν θέλετε να βομβαρδιστείτε με ειδήσεις από το MSN ή φανταχτερές εικόνες, επιλέξτε την επιλογή εστιασμένη.

Στη συνέχεια, μπορείτε να εισάγετε δεδομένα από άλλα προγράμματα περιήγησης. Κάντε κλικ στις περισσότερες επιλογές στην επάνω δεξιά γωνία (που μοιάζει με τρεις οριζόντιες κουκκίδες) και μετά κάντε κλικ στις ρυθμίσεις.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Σημαντικά δεδομένα προγράμματος περιήγησης” κάτω από το προφίλ σας.

Επιλέξτε το πρόγραμμα περιήγησης από το οποίο θέλετε να εισαγάγετε (όπως Chrome, Firefox ή Edge), και στη συνέχεια ποια δεδομένα θέλετε να εισαγάγετε.

  Τι μπορώ να κάνω με το παλιό μου iPhone;

Η εγκατάσταση των επεκτάσεων είναι παρόμοια υπόθεση. Κάντε κλικ σε περισσότερες επιλογές (τις τρεις οριζόντιες κουκκίδες) και μετά στις Επεκτάσεις.

Η αναζήτηση δεν λειτουργεί σε αυτήν την τρέχουσα έκδοση, επομένως κάντε κλικ στην επιλογή “Λήψη επεκτάσεων από το Microsoft Store”.

Σελίδα επεκτάσεων με κλήση προς

Αντί για την εφαρμογή Microsoft Store, θα ανοίξει μια νέα καρτέλα. Θα πρέπει να προχωρήσετε με μη αυτόματο τρόπο στην επέκταση, ωστόσο οι κατηγορίες στα αριστερά θα σας βοηθήσουν.

Και είσαι έτοιμος να φύγεις. Το επόμενο βήμα σας είναι ξεκάθαρα να συνδεθείτε στο Twitter και να δηλώσετε ότι “αισθάνεται πιο γρήγορα” με ένα hashtag Edge Chromium. (Είναι σχεδόν το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης με το Google Chrome, επομένως αμφιβάλλουμε ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στην απόδοση ή τη χρήση μνήμης.)