Λάβετε ειδοποίηση όταν ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε το Caps Lock στο macOS


Το πλήκτρο Caps τοποθετείται επισφαλώς μεταξύ των πλήκτρων Shift και Tab. Και τα δύο χρησιμοποιούνται συχνά. Το πλήκτρο Caps βρίσκεται επίσης κατά προσέγγιση δίπλα στο πλήκτρο A. Και τα τρία χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το πλήκτρο Caps. Αν χτυπήσετε συχνά κατά λάθος το πλήκτρο Caps στο πληκτρολόγιό σας Apple, θα το μάθετε μόνο όταν αρχίσετε να πληκτρολογείτε. Το Captin είναι μια δωρεάν εφαρμογή macOS που σας δίνει μια ειδοποίηση HUD και μια ηχητική ειδοποίηση όταν ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε τα Caps. Η εφαρμογή είναι πλούσια σε λειτουργίες με ένα εικονίδιο Dock και ένα εικονίδιο γραμμής μενού που υποδεικνύει την κατάσταση του πλήκτρου Caps. Ετσι δουλευει.

  Πώς να αποκτήσετε μια ένδειξη υπολειπόμενης μπαταρίας στο macOS 10.12.2

Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Captin. Στο macOS Sierra, θα χρειαστεί να μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος για να το ανοίξετε επειδή είναι από μη αναγνωρισμένο προγραμματιστή.

Μόλις το ενεργοποιήσετε, το Captin θα προσθέσει ένα κουμπί στη γραμμή μενού που γίνεται πράσινο όταν το Caps lock είναι ενεργοποιημένο.

Θα σας δίνει επίσης μια ειδοποίηση HUD κάθε φορά που ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε τα Caps. Αυτή η ειδοποίηση HUD θα συνοδεύεται επίσης από ηχητική ειδοποίηση.

Το Captin σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το χρώμα που γυρίζει το κουμπί του Menu Bar για να υποδείξει την κατάσταση ενεργοποίησης του Caps lock. Σας επιτρέπει επίσης να απενεργοποιήσετε το κουμπί της γραμμής μενού και τις ηχητικές ειδοποιήσεις από τις προτιμήσεις του. Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε το Captin να εκκινεί κατά τη σύνδεση και να διαχειριστείτε τη διαφάνεια της ειδοποίησης HUD.

  Πώς να μετατρέψετε το Gnome Shell σε macOS High Sierra

Το Captin δεν είναι απλώς ένα απίστευτα χρήσιμο βοηθητικό πρόγραμμα. είναι επίσης πολύ προσαρμόσιμο. Σχεδόν οτιδήποτε δεν σας αρέσει στην εφαρμογή μπορεί να απενεργοποιηθεί ή να αλλάξει. Δεν υπάρχει ρύθμιση που να σας επιτρέπει να ορίσετε πόσο καιρό θα παραμένει η ειδοποίηση HUD στην οθόνη σας, αλλά δεν παραμένει για πολύ στην οθόνη σας και δεν διακόπτει τη ροή εργασίας σας.

Το Captin είναι αισθητικά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε το caps lock.

Κατεβάστε το Captin