Κρυπτογραφήστε τα αρχεία και ορίστε Προγραμματίστε μια ημερομηνία διαγραφής για αυτά

Η κρυπτογράφηση αρχείων είναι πολύ σημαντική για την προστασία των δεδομένων σας που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή από τα αδιάκριτα βλέμματα. Το προφανές παράδειγμα είναι η κρυπτογράφηση αυτών των αρχείων με κάποιο τρόπο χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο κρυπτογράφησης αρχείων, τα περισσότερα από τα οποία κλειδώνουν τα στοιχεία μέσω κωδικού πρόσβασης που απαιτείται κατά την εκ νέου αποκρυπτογράφηση. Κατά καιρούς, έχω χρησιμοποιήσει πολλές διαφορετικές εφαρμογές που επιτρέπουν την κρυπτογράφηση και την αποκρυπτογράφηση αρχείων σε έναν υπολογιστή με Windows. Το Quick Crypt είναι ένα ενδιαφέρον εργαλείο που σας επιτρέπει να κλειδώνετε μεμονωμένα αρχεία με τον πιο απλό τρόπο. Το Quick Crypt είναι ένα μικρό, φορητό εργαλείο επιφάνειας εργασίας που σας δίνει τη δυνατότητα να κρυπτογραφήσετε οποιοδήποτε αρχείο χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης και να ορίσετε έναν χρόνο λήξης ώστε να καταστρέφεται αυτόματα μετά την καθορισμένη περίοδο.

  Τι ακριβώς συμβαίνει όταν ενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας;

Η διεπαφή φέρει τρεις καρτέλες. Γενικά, Προηγμένα και Προφίλ. Η κρυπτογράφηση και η αποκρυπτογράφηση αρχείων με χρήση αυτού του εργαλείου είναι μια απλή διαδικασία. Για να κρυπτογραφήσετε ένα αρχείο, κάντε κλικ στην «Αναζήτηση» για να επιλέξετε το αρχείο προορισμού, στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στην επιλογή Κρυπτογράφηση αρχείου και, στη συνέχεια, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης στην καρτέλα Γενικά καθώς και μια προαιρετική υπόδειξη κωδικού πρόσβασης. Από προεπιλογή, η εφαρμογή δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη έκδοση του αρχείου στον ίδιο κατάλογο, αλλά εάν θέλετε να αφαιρεθεί αυτόματα το αρχικό αρχείο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή «Διαγραφή αρχείου στόχου».

  Αποκτήστε το Google Now Hotword Detection σε Apex, Nova, TouchWiz & Sense

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να κλειδώσετε το αρχείο σε έναν συγκεκριμένο υπολογιστή, ενεργοποιώντας την επιλογή «κρυπτογράφηση αρχείου με χρήση αναγνωριστικού συστήματος» στην καρτέλα Για προχωρημένους. Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε τη λήξη του αρχείου σε ημέρες μετά τις οποίες καταστρέφεται αυτόματα από τον υπολογιστή σας, κάτι που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο εάν το αρχείο μεταβιβάστηκε στον φίλο σας και ξέχασε να το διαγράψει από το σύστημά του. Αφού ρυθμίσετε τα πράγματα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, κάντε κλικ στο «Κρυπτογράφηση αρχείου» στο κάτω μέρος και το Quick Crypt θα κάνει τα υπόλοιπα.

Μπορείτε φυσικά να αποκρυπτογραφήσετε ξανά το αρχείο εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Quick Crypt, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντιστρέψετε τη διαδικασία. Τα κρυπτογραφημένα αρχεία κλειδώνονται με επέκταση QCF που τα καθιστά εύκολα αναγνωρίσιμα κατά το κλείδωμα σε έναν κατάλογο γεμάτο αρχεία.

  Πώς να μοιραστείτε τα κυριότερα σημεία του Skype AKA A Skype Story

Το Quick Crypt διαθέτει επίσης έναν ενσωματωμένο καταστροφέα αρχείων που σας επιτρέπει να διαγράψετε οριστικά οποιαδήποτε αρχεία από το σύστημά σας. Αν και δεν προσφέρει πολλές ρυθμίσεις, μπορείτε να καθορίσετε συνολικές αντικαταστάσεις και να ενεργοποιήσετε πρόσθετες ρυθμίσεις όπως διαγραφή κενών καταλόγων, παράλειψη αρχείων μόνο για ανάγνωση, παράλειψη κρυφών αρχείων κ.λπ.

Το Quick Crypt είναι διαθέσιμο ως δωρεάν εφαρμογή και λειτουργεί σε υπολογιστές με Windows XP, Windows Vista, Windows 7 και Windows 8.

Κατεβάστε το Quick Crypt