Κορυφαίοι 13 τύποι εργασιών γραφιστικής που πρέπει να εξερευνήσετε για καλύτερες αμοιβές

Η γραφιστική είναι ένας δημιουργικός τομέας με τεράστιες ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Μπορείτε να συνδυάσετε τις σχεδιαστικές και καλλιτεχνικές σας δεξιότητες με τη φαντασία και την τεχνολογία για να δημιουργήσετε όμορφα, εφικτά σχέδια που αγαπούν τόσο οι καταναλωτές όσο και οι πελάτες.

Μια δουλειά γραφικού σχεδιασμού μπορεί να σας οδηγήσει σε διάφορους τομείς όπως η κατασκευή, η παραγωγή, τα πολυμέσα, οι εκδόσεις, τα βιντεοπαιχνίδια, η παραγωγή ταινιών και πολλά άλλα.

Σχεδόν κάθε βιομηχανία χρησιμοποιεί κάποια μορφή σχεδίασης. Και με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και την ανάγκη να ξεχωρίζουν, οι μάρκες αναζητούν συνεχώς γραφίστες. Αυτοί οι επαγγελματίες μπορεί να είναι σχεδιαστές UI/UX, σχεδιαστές προϊόντων, σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών κ.λπ.

Με βάση τη βιομηχανία, οι επωνυμίες προσλαμβάνουν σχεδιαστές για να παράγουν μοναδικά, υψηλής ποιότητας σχέδια που μπορούν να νικήσουν τον ανταγωνισμό παρουσιάζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ακριβώς όπως έχουν φανταστεί.

Έτσι, αν σας αρέσει να σχεδιάζετε και σκέφτεστε να ακολουθήσετε μια καριέρα σε αυτό, έχουμε παραθέσει διάφορες εργασίες γραφιστικής για εσάς. Πρώτα όμως, ας καταλάβουμε λίγο τον τομέα του.

Τι είναι το Graphic Design;

Ο σχεδιασμός γραφικών είναι ένας τομέας που περιλαμβάνει τη δημιουργία γραφικών, οπτικών, σχεδίων, διατάξεων και στοιχείων για διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες σε διάφορους κλάδους, από τη δημοσίευση και το μάρκετινγκ μέχρι την κατασκευή και τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι επαγγελματίες που δημιουργούν αυτά τα σχέδια είναι γραφίστες.

Δημιουργούν σχέδια για καταναλωτικά και βιομηχανικά αγαθά και ψηφιακά προϊόντα, όπως ιστότοπους, ηλεκτρονικά βιβλία, εγχειρίδια χρήστη, λογότυπα, βιντεοπαιχνίδια, κινούμενα σχέδια και πολλά άλλα. Οι γραφίστες διαθέτουν ισχυρές γνώσεις και δεξιότητες σε διάφορες καλλιτεχνικές αρχές όπως η κατασκευή εικόνων, η θεωρία χρωμάτων, τα σχήματα, τα εφέ, οι διατάξεις. Επιπλέον, έχουν εξαιρετικά αναλυτικό, ευφάνταστο και δημιουργικό μυαλό για να φέρνουν σύνθετα σχέδια στην πραγματικότητα.

Επιπλέον, οι γραφίστες χρησιμοποιούν διαφορετικούς τύπους εργαλείων για να δημιουργήσουν σχέδια ή σκίτσα σε χαρτί ή υπολογιστή. Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, η χρήση εργαλείων λογισμικού τους δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστούν με τα σχέδιά τους και να τα κλιμακώσουν με βάση τις απαιτήσεις σχεδιασμού. Χρησιμοποιούν λογισμικό CAD όπως το AutoCAD ή άλλα εργαλεία όπως το PhotoShop, το Adobe Illustrator, Σουίτα Corel Graphicsκλπ. Επομένως, η ισχυρή γνώση της εργασίας με αυτά τα εργαλεία είναι προϋπόθεση για τους σύγχρονους γραφίστες.

Γιατί να επιλέξετε το Graphic Design; 👇

Το να είσαι γραφίστας έχει πολλά πλεονεκτήματα για την καριέρα σου και σε ατομική βάση. Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους η επιλογή ενός γραφικού σχεδίου μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή καριέρας.

  • Πληρώνεστε για αυτό που σας αρέσει να κάνετε: Η δημιουργικότητα δεν μπορεί να επιβληθεί. Έτσι, εάν αγαπάτε πραγματικά το σχεδιασμό και θέλετε να εργαστείτε ως γραφίστας, θα πληρωθείτε πραγματικά για αυτό που αγαπάτε να κάνετε. Δεν θα σας φανεί ως βάρος που κάνετε για να ζήσετε. Αντίθετα, θα το απολαμβάνετε συνεχώς.
  • Αυξανόμενη ζήτηση: Οι γραφίστες έχουν μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το IBISWorld, το μέγεθος της αγοράς για τους γραφίστες είναι 45,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Κάνω τη διαφορά: Με τις μοναδικές σχεδιαστικές ιδέες και την εφαρμογή σας, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στον κόσμο. Μπορείτε να συνεργαστείτε στο σχεδιασμό προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον, να συμμετάσχετε σε εκστρατείες για τη διατήρηση του περιβάλλοντος, να ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν για μια ασθένεια μέσω ισχυρών εικονογραφήσεων και οτιδήποτε άλλο.
  • Αποκτήστε την ευκαιρία να εργαστείτε από οπουδήποτε: Για τη γραφιστική, χρειάζεστε ένα φορητό υπολογιστή για να λειτουργήσει. Δεν χρειάζεστε απαραίτητα φυσικά μέσα. Για συζητήσεις, μπορείτε να συναντηθείτε στο διαδίκτυο και να λάβετε σχόλια για να βελτιώσετε τα σχέδιά σας.
  • Γίνε το αφεντικό του εαυτού σου: Εάν δεν θέλετε να κάνετε μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, μπορείτε να εργαστείτε ως ελεύθερος επαγγελματίας γραφίστας για να είστε το αφεντικό του εαυτού σας. Μπορείτε να έχετε ευέλικτο ωράριο εργασίας και κανένας άλλος να μην σας αφεντικό. Επίσης, μπορείτε να εργαστείτε με πολλές επωνυμίες σε όλο τον κόσμο χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Έτσι, εάν αναζητάτε μια καριέρα σε αυτόν τον τομέα, εδώ είναι πολλές θέσεις εργασίας γραφιστικής που μπορείτε να εξερευνήσετε και να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο με βάση τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές σας.

Σχεδιαστής εμπειρίας χρήστη (UX).

Μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες εργασίες γραφιστικής είναι η σχεδίαση UX. Είναι ιδανικό για εσάς εάν ασχολείστε με τη γραφιστική και έχετε κάποιες τεχνικές δεξιότητες στην ανάπτυξη ιστού και κινητών. Ως σχεδιαστής UX, θα εργαστείτε σε ένα έργο για να σχεδιάσετε έναν ιστότοπο, μια εφαρμογή ή μια υπηρεσία, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν εύκολα να ανοίξουν και να εργαστούν με το ψηφιακό προϊόν.

Αρμοδιότητες: Ένας σχεδιαστής UX στοχεύει να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη (UX) όταν ένας χρήστης ανοίγει έναν ιστότοπο, μια εφαρμογή ή μια υπηρεσία web. Πρέπει να το βρίσκουν αβίαστο να χρησιμοποιούν και να πλοηγούνται στο προϊόν. Επιπλέον, πρέπει να φροντίσετε την εμφάνισή του για να το κάνετε αισθητικά ευχάριστο.

Θα αρχίσετε να εργάζεστε σε έργα για να βελτιώσετε την εμπειρία χρήστη χρησιμοποιώντας τις σχεδιαστικές σας δεξιότητες. Επιπλέον, οι σχεδιαστές UX διασφαλίζουν ότι η λογική ροή του προϊόντος είναι σταθερή και επίσης το δοκιμάζουν υπό διαφορετικές συνθήκες για να ελέγξουν τη συμπεριφορά του και να κάνουν τροποποιήσεις.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone 11

Προσόν: Ο σχεδιασμός UX μπορεί να απαιτεί πτυχίο γραφιστικής, σχεδίασης UX ή προγραμματισμού. Επίσης, άλλοι εργοδότες μπορεί να αναζητήσουν πτυχίο. Και αυτός ο τομέας απαιτεί ισχυρές τεχνικές δεξιότητες και κατανόηση της ψυχολογίας των πελατών για να παρέχει εξαιρετική φιλικότητα προς τον χρήστη.

Μισθός: Ο μέσος μισθός των σχεδιαστών UX είναι 90.634 $ ετησίως στις ΗΠΑ.

Σχεδιαστής διεπαφής χρήστη (UI).

Οι σχεδιαστές διεπαφής χρήστη (UI) είναι επαγγελματίες που δημιουργούν σχέδια διεπαφής χρήστη για εφαρμογές και ιστότοπους. Μερικές φορές συμβαδίζουν με τη σχεδίαση της εμπειρίας χρήστη (UX) και, ως εκ τούτου, η γνώση UX αποτελεί πρόσθετο πλεονέκτημα. Έτσι, εάν έχετε κάποιες γνώσεις κωδικοποίησης και σχεδιαστικές δεξιότητες, προχωρήστε στη σχεδίαση διεπαφής χρήστη.

Αρμοδιότητες: Ένας σχεδιαστής διεπαφής χρήστη διασφαλίζει ότι οι ιστοσελίδες είναι φιλικές προς το χρήστη τόσο σε σχεδιασμό όσο και σε λειτουργικότητα. Οι σχεδιαστές διεπαφής χρήστη είναι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό διαφημίσεων, ιστοσελίδων και άλλων υπηρεσιών Ιστού που είναι εύκολο να αλληλεπιδράσουν με τους τελικούς χρήστες. Αν και δεν κάνουν απευθείας κωδικοποίηση, αναπτύσσουν σχέδια διεπαφής χρήστη συνεργαζόμενοι στενά με προγραμματιστές λογισμικού.

Προσόν: πολλοί εργοδότες απαιτούν πτυχίο γραφιστικής, σχεδίασης διεπαφής χρήστη ή κωδικοποίησης για σχεδιαστές UI ή πτυχίο. Ως σχεδιαστής διεπαφής χρήστη, πρέπει να έχετε ισχυρές δεξιότητες κωδικοποίησης, ισχυρές δεξιότητες σχεδιασμού και να δημιουργείτε λειτουργικές διεπαφές για προϊόντα Ιστού.

Μισθός: Οι σχεδιαστές διεπαφής χρήστη μπορούν να έχουν μέσο μισθό περίπου 78.080 $ ετησίως.

Σχεδιαστής Λογότυπου

Σας ενδιαφέρουν το μάρκετινγκ και το branding εκτός από το να σχεδιάζετε;

Το Logo Designer μπορεί να είναι μια προσοδοφόρα επιλογή καριέρας για εσάς. Καθώς τα λογότυπα αποτελούν ζωτική πτυχή της ταυτότητας μιας μάρκας, τα ουσιαστικά σχέδια βοηθούν στη διαφοροποίηση των εταιρειών. Οι σχεδιαστές λογότυπων μπορούν επίσης να εργαστούν ως σχεδιαστές ταυτότητας επωνυμίας για να δημιουργήσουν λογότυπα και να παίξουν με χρώματα και γραμματοσειρές, σχήματα και στοιχεία, για να δημιουργήσουν όμορφα σχέδια. Εκτός από λογότυπα, μπορούν επίσης να δημιουργήσουν σχέδια για επαγγελματικές κάρτες, διαφημίσεις κ.λπ.

Ευθύνες: Οι σχεδιαστές λογότυπων δημιουργούν σύμβολα ή γραφικά που αντιπροσωπεύουν μια επωνυμία, μια υπηρεσία ή ένα προϊόν. Παίζουν επίσης με σχήματα και χρώματα για να συμπληρώσουν την ταυτότητα της μάρκας. Για αυτό, ερευνούν διεξοδικά τη μάρκα ή το προϊόν, το κοινό-στόχο τους, το πού εξυπηρετούν και άλλες κρίσιμες πληροφορίες που τους βοηθούν να δημιουργήσουν ένα οπτικά ανταγωνιστικό σχέδιο.

Επιπλέον, παραμένουν επίσης ενημερωμένα σχετικά με τα τρέχοντα πρότυπα σχεδίασης και άλλα σχέδια που κυκλοφορούν στην αγορά. Ωστόσο, πρέπει επίσης να παράγουν φρέσκα και μοναδικά σχέδια, που δεν αντιγράφονται από πουθενά.

Προσόν: Συνήθως, ένας σχεδιαστής λογότυπων πρέπει να έχει πτυχίο στη γραφιστική, αλλά μπορεί να διαφέρει από εταιρεία σε εταιρεία. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι υποψήφιοι αναζητούν γνώσεις διαφήμισης και εικονογράφησης. Μπορείτε να επιλέξετε να εργαστείτε με πλήρη απασχόληση σε μια διαφημιστική εταιρεία ή σε μια μεγάλη επωνυμία που αναζητά εσωτερικούς σχεδιαστές. Ή, μπορείτε να γίνετε ελεύθερος επαγγελματίας σχεδιαστής λογότυπων και να εργαστείτε με πολλές μάρκες.

Μισθός: Ο μέσος μισθός ενός σχεδιαστή λογότυπων είναι 50.430 $ ετησίως.

Σχεδιαστής μόδας

Αν είστε παθιασμένοι με τη μόδα και την τέχνη, μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο σχέδιο μόδας. Οι σχεδιαστές μόδας βοηθούν και σχεδιάζουν σειρές ρούχων, αξεσουάρ και παπούτσια. Έχουν έντονο μάτι για τη λεπτομέρεια και τα χρώματα και μια ισχυρότερη αίσθηση αναλογίας, ισορροπίας και αισθητικής. Μπορείτε να επιλέξετε να εργαστείτε ως ειδικός σε έναν συγκεκριμένο τομέα όπως παπούτσια, γυναικεία ενδύματα κ.λπ., ή να εργαστείτε ως γενικός.

Αρμοδιότητες: Οι ευθύνες ενός σχεδιαστή μόδας περιλαμβάνουν τη δημιουργία σχεδίων με βάση το κοινό. Συνήθως χρησιμοποιούν το λογισμικό Computer-Aided Design (CAD) για να αναπτύξουν σχέδια και να τα κλιμακώσουν ώστε να ταιριάζουν σε μεγέθη ρούχων.

Για αυτό, κατανοούν την πελατειακή βάση μιας μάρκας και τις απαιτήσεις τους να δημιουργούν σχέδια που προσελκύουν τους πελάτες τους. Επιπλέον, σχεδιάζουν και διαμορφώνουν επίσης σειρές προϊόντων, συντονίζονται με άλλα μέλη της ομάδας, παρουσιάζουν σειρές ιστοριών στους πελάτες και εξετάζουν προϊόντα. Παρακολουθούν επίσης τις τελευταίες τάσεις της μόδας για να ικανοποιήσουν τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της μόδας.

Προσόν: Συνήθως απαιτεί πτυχίο Bachelor στο σχέδιο μόδας ή γραφιστική με προηγούμενη εμπειρία. Αυτές οι εργασίες γραφιστικής προσφέρονται από επωνυμίες ρούχων ή αξεσουάρ ή από τρίτο πρακτορείο που εργάζεται για διάφορες μάρκες.

Μισθός: Οι μισθοί των σχεδιαστών μόδας μπορεί να κυμαίνονται από $48.998 έως $73.643 ανά έτος.

Επεξεργαστής φωτογραφιών

Η επεξεργασία φωτογραφιών είναι μια απαιτητική δεξιότητα στις μέρες μας. Απαιτούνται σε εταιρείες που πωλούν προϊόντα μεγάλης εμβέλειας, όπως καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μάρκες ρούχων και άλλα. Ένας επεξεργαστής φωτογραφιών πρέπει να έχει καλή αίσθηση της αισθητικής, των χρωμάτων, του φωτισμού και των εφέ. Έτσι, αν αγαπάτε τη φωτογραφία, μπορείτε να εξετάσετε αυτήν την επιλογή καριέρας.

Αρμοδιότητες: Τα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών επεξεργάζονται εικόνες πραγματικής ζωής για να τις προσαρμόσουν, να εξισορροπήσουν τα χρώματα και τον φωτισμό, να συνδυάσουν πολλές εικόνες κ.λπ., για να δημιουργήσουν την επιθυμητή εικόνα. Μερικές φορές αλλάζουν ακόμη και τα χρώματα των ενδυμάτων, των κοσμημάτων κ.λπ., και τα κάνουν εμφανή στο κοινό. Επιπλέον, μπορούν να προσθέσουν το banner ή το λογότυπο της εταιρείας σε μια εικόνα για να τονίσουν την επωνυμία.

  Τι είναι το Τείχος προστασίας δικτύου και πώς βοηθάει στη διακοπή των επιθέσεων;

Προσόν: Εάν θέλετε να γίνετε επεξεργαστής φωτογραφιών, χρειάζεστε ισχυρές δεξιότητες στο Photoshop ή γνώση άλλων εργαλείων επεξεργασίας φωτογραφιών. Μπορείτε να το μάθετε μέσα από ένα μάθημα γραφιστικής. Ορισμένες μάρκες απαιτούν επίσης πτυχίο στο σχεδιασμό προϊόντων, τη γραφιστική ή τη φωτογραφία. Οι εταιρείες που κατασκευάζουν προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιήσουν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών για να εργαστούν σε εικόνες εάν δεν αντιπροσωπεύουν τα πραγματικά προϊόντα. Κάνουν επίσης τις εικόνες αντιπροσωπευτικές, ώστε οι πελάτες να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα το προϊόν.

Μισθός: Ο μέσος μισθός των συντακτών φωτογραφιών στις ΗΠΑ είναι 39.029 $ ετησίως.

Σχεδιαστής Συσκευασίας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο όμορφες φαίνονται οι συσκευασίες ορισμένων εμπορικών σημάτων;

Για παράδειγμα, η συσκευασία της Apple είναι κομψή και ακολουθεί τον μινιμαλισμό.

Για αυτό, οι σχεδιαστές πακέτων είναι αυτοί που πρέπει να ευχαριστήσετε!

Ο σχεδιασμός των συσκευασιών είναι ποικίλος και διατίθεται σε όλα τα μεγέθη και σχήματα. Έχετε κουτιά, μπουκάλια, σακούλες, βάζα, κουτιά, περιτυλίγματα και οτιδήποτε άλλο. Οι σχεδιαστές συσκευασιών είναι εκείνοι που παράγουν σχέδια για τη συσκευασία προϊόντων και την περιτύλιξή τους. Είναι ένας εξαιρετικά δημιουργικός κλάδος και απαιτεί σημαντικό επίπεδο φαντασίας με το σωστό συνδυασμό σκοπιμότητας σχεδιασμού. Πρέπει να προσφέρει ευκολία στους πελάτες για το άνοιγμα της συσκευασίας και τη χρήση του προϊόντος.

Αρμοδιότητες: Οι σχεδιαστές πακέτων χρησιμοποιούν λογισμικό CAD για να σχεδιάσουν πακέτα, να συμπεριλάβουν λεπτομέρειες προϊόντων με ευανάγνωστες γραμματοσειρές και να προσθέσουν άλλες πληροφορίες για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν το προϊόν. Πρέπει επίσης να κάνουν το σχέδιο επεκτάσιμο, ώστε το ίδιο σχέδιο συσκευασίας να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικά μεγέθη, για παράδειγμα, ένα μπουκάλι σαμπουάν.

Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζουν τα υλικά συσκευασίας, τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και άλλες πτυχές.

Προσόν: Οι περισσότερες εταιρείες απαιτούν πτυχίο στο σχεδιασμό προϊόντων ή στη γραφιστική με προηγούμενη εμπειρία.

Μισθός: Ένας σχεδιαστής πακέτων μπορεί να κερδίσει 33.167 $ ετησίως κατά μέσο όρο.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές είναι επαγγελματίες υψηλού επιπέδου που διαχειρίζονται μια ομάδα πολλών σχεδιαστών που εργάζονται σε δημιουργικά έργα για σχέδια και γραφικά που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το μάρκετινγκ, τις εκδόσεις κ.λπ. Επιβλέπουν τη σχεδίαση και γνωρίζουν διαφορετικές μορφές τέχνης, ταινίες κατασκευή, μόδα και άλλες βιομηχανίες που σχετίζονται με την τέχνη.

Αρμοδιότητες: Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές είναι υπεύθυνοι για την κατανόηση των στόχων και των στόχων της επωνυμίας και κατευθύνουν την ομάδα τους να δημιουργήσει εξαιρετικά σχέδια προσαρμοσμένα για ένα συγκεκριμένο έργο. Εκπαιδεύουν σχεδιαστές, προσλαμβάνουν νέους και συνεργάζονται με άλλους εμπλεκόμενους στο τμήμα για τη δημιουργία οπτικών στοιχείων. Επιπλέον, ορίζουν επίσης χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμούς για έργα, παρακολουθούν την απόδοση του έργου και μελετούν τις απαιτήσεις των καταναλωτών και τις τάσεις της αγοράς.

Προσόν: Οι εργοδότες μπορούν να αναζητήσουν πτυχίο ή μεταπτυχιακό στο σχέδιο ή την τέχνη με αποδεδειγμένη εμπειρία. Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές πρέπει να έχουν άριστες κοινωνικές και ηγετικές δεξιότητες, καθώς συνεργάζονται συνεχώς με εσωτερικό προσωπικό και πελάτες.

Μισθός: Ο μισθός του καλλιτεχνικού διευθυντή θα μπορούσε να είναι 72.297 $ κατά μέσο όρο ετησίως.

Σχεδιαστής Προϊόντων

Οι σχεδιαστές προϊόντων συνδέονται με το σχεδιασμό προϊόντων που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή. Τα προϊόντα αυτά μπορεί να είναι καταναλωτικά ή βιομηχανικά αγαθά. Εκτός από το σχεδιασμό νέων προϊόντων, βελτιώνουν επίσης τα σχέδια για υπάρχοντα προϊόντα. Συνεργάζονται με ομάδες κατασκευής, μάρκετινγκ και μηχανικής για να παράγουν τα σχέδια που μπορούν να είναι τα πιο εφικτά και πολύτιμα για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Αρμοδιότητες: Οι σχεδιαστές προϊόντων αναλύουν τη διαδικασία ανάπτυξης του προϊόντος και δημιουργούν λεπτομερή τεκμηρίωση και σχεδιασμό και τα παρουσιάζουν σε άλλες ομάδες μέσω σκίτσων, σχεδιαγραμμάτων και ιστοριών. Μπορούν επίσης να σχεδιάσουν πρωτότυπα για τη δοκιμή της λειτουργικότητας του προϊόντος και τη συλλογή σχολίων πελατών και ομάδων εμπιστευτικών πληροφοριών.

Προσόν: Οι σχεδιαστές προϊόντων πρέπει να έχουν πτυχίο στο σχεδιασμό προϊόντων ή ισοδύναμο πτυχίο με κάποια εμπειρία. Μπορεί να εργάζονται σε κατασκευαστικές εταιρείες, εργαστήρια ή στούντιο σχεδιασμού.

Μισθός: Οι σχεδιαστές προϊόντων μπορούν να κάνουν έναν μέσο μισθό 62.400 $ τον χρόνο.

Σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών

Αν σας αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια, έχετε την επιλογή να κάνετε καριέρα σε αυτό με το να γίνετε σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών. Είναι δημιουργικοί στοχαστές με υψηλή φαντασία και άριστες δεξιότητες σχεδιασμού με μια πρέζα περιπέτειας, αθλημάτων ή άλλων σχετικών πεδίων βιντεοπαιχνιδιών.

Αρμοδιότητες: Οι σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών δημιουργούν διαδραστικά εφέ και γραφικά για βιντεοπαιχνίδια. Μπορεί να περιλαμβάνει τη σχεδίαση χαρακτήρων, περιβαλλόντων, κινούμενων εικόνων, τοπίων, άγριας ζωής, όπλων και πολλά άλλα. Μπορείτε να σχεδιάσετε περιπετειώδη παιχνίδια, παιχνίδια αγώνων και διάφορα άλλα για να επιδείξετε τις σχεδιαστικές σας δεξιότητες.

Εκτός από τη σχεδίασή τους, μπορείτε να συνεργαστείτε με το τμήμα συγγραφής για να αναπτύξετε ιστορίες χρησιμοποιώντας διαφορετικά χαρακτηριστικά και να παρουσιάσετε χαρακτήρες και στοιχεία με βάση την ιστορία.

Προσόν: Οι εργοδότες μπορεί να αναζητήσουν πτυχίο γραφιστικής ή ισοδύναμο πτυχίο. Για αυτή τη θέση, πρέπει να έχετε ισχυρές δεξιότητες οπτικοποίησης και σχεδίασης εκτός από την εργασία με στοιχεία που συμπληρώνουν τις ιστορίες. Μπορείτε να επιλέξετε να εργαστείτε ως ελεύθερος επαγγελματίας ή να εγγραφείτε με πλήρη απασχόληση.

Μισθός: Ως σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών, μπορείτε να έχετε μέσο ετήσιο μισθό περίπου 57.355 $.

Σχεδιαστής Πολυμέσων

Οι σχεδιαστές πολυμέσων μπορούν να εργαστούν ως εμψυχωτές ή καλλιτέχνες που αξιοποιούν πολλαπλές τεχνολογίες για να δημιουργήσουν κινούμενα σχέδια, τρισδιάστατα στοιχεία, ειδικά εφέ και άλλα γραφικά. Μπορούν να λειτουργήσουν για διαφορετικούς τύπους μέσων όπως τηλεόραση, βιντεοπαιχνίδια, ταινίες κ.λπ.

  Πώς να αποκλείσετε καλλιτέχνες στο Spotify

Αρμοδιότητες: Οι σχεδιαστές πολυμέσων εργάζονται με μοντέλα 2D και 3D και αναπτύσσουν πολύπλοκα κινούμενα σχέδια και γραφικά χρησιμοποιώντας εικονογράφηση και προγράμματα υπολογιστών όπως το λογισμικό CAD όπως το AutoCAD. Παίζουν με τα χρώματα, τα φώτα, την κίνηση, την υφή, τη σκιά και άλλες πτυχές των αντικειμένων για να κάνουν έναν χαρακτήρα να φαίνεται ζωντανός.

Συνεργάζονται με τα τμήματα τέχνης για να ευθυγραμμιστούν με την ιστορία, να δημιουργήσουν σενάρια και να ερευνήσουν τις τελευταίες τάσεις και έργα σχεδιασμού. Επιπλέον, συνεργάζονται συνεχώς με συγγραφείς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και πελάτες για να παράγουν ουσιαστικά σχέδια, τηρώντας τις προθεσμίες.

Προσόν: Ένα πτυχίο κινουμένων σχεδίων ή γραφιστικής μπορεί να είναι τα κριτήρια για αυτή τη δουλειά. Ωστόσο, θα σας βοηθούσε αν είχατε έντονη αίσθηση των χαρακτήρων, των συναισθημάτων, των κινήσεων, του σχεδιασμού και άλλων πτυχών των σχεδίων πολυμέσων και η εμπειρία είναι πάντα ένα πρόσθετο πλεονέκτημα.

Μισθός: Οι σχεδιαστές πολυμέσων μπορούν να κάνουν 56.351 $ ανά έτος κατά μέσο όρο.

Σχεδιαστής Διαφημίσεων

Αν σας αρέσει το μάρκετινγκ και αγαπάτε το σχεδιασμό, οι σχεδιαστές διαφήμισης μπορούν να είναι μια καλή επιλογή καριέρας. Μπορείτε να συνδυάσετε τις γνώσεις και τις τεχνικές μάρκετινγκ με τις δεξιότητες σχεδιασμού για να δημιουργήσετε εξαιρετικά γραφικά που μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών μιας επωνυμίας μοναδικά και στη διαφοροποίησή της από τον ανταγωνισμό.

Αρμοδιότητες: Οι σχεδιαστές διαφημίσεων είναι υπεύθυνοι για το σκίτσο και το σχεδιασμό οπτικά ελκυστικού υλικού μάρκετινγκ, όπως πανό, φυλλάδια, μενού, ηλεκτρονικά βιβλία, μπροσούρες κ.λπ., για μια επωνυμία. Μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν τη φωτογραφία τους για να προσθέσουν περισσότερες γεύσεις στα σχέδιά τους. Επιπλέον, σχεδιάζουν επίσης διαφημιστικές πινακίδες, διαφημίσεις ιστοτόπων, διαφημίσεις περιοδικών και άλλο υλικό που προορίζεται για προώθηση.

Οι σχεδιαστές διαφημίσεων χρησιμοποιούν εργαλεία σχεδίασης όπως το Adobe, το PhotoShop και ορισμένα εργαλεία λογισμικού προηγμένης τεχνολογίας για να δημιουργήσουν σχέδια που μεταφέρουν καλύτερα το μήνυμα της επωνυμίας. Χρησιμοποιώντας εργαλεία, κλιμακώνουν επίσης τα σχέδια ή κάνουν αλλαγές γρήγορα με βάση τα σχόλια από άλλα μέλη της ομάδας ή ανώτερα στελέχη για την παραγωγή της βελτιωμένης έκδοσης.

Προσόν: Οι εργοδότες μπορεί να αναζητήσουν πτυχίο στη γραφιστική για αυτές τις θέσεις εργασίας. Και, αν έχετε παρακολουθήσει ένα πιστοποιημένο μάθημα σχετικά με το μάρκετινγκ, τις επιχειρήσεις ή τη διαφήμιση, είναι ένα μεγάλο μπόνους για εσάς να επιλεγείτε.

Μισθός: Ο μέσος μισθός για έναν σχεδιαστή διαφημίσεων είναι 62.930 $ ετησίως.

Σχεδιαστής Εκδόσεων

Εάν έχετε υψηλό βαθμό δημιουργικότητας με κάποιες γνώσεις στα έντυπα μέσα, μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε μια καριέρα ως σχεδιαστής εκδόσεων. Αυτοί οι επαγγελματίες έχουν μια φυσική ικανότητα να μεταφράζουν γραπτές πληροφορίες σε σχέδια που οι άνθρωποι βρίσκουν εύκολα κατανοητά.

Αρμοδιότητες: Οι σχεδιαστές εκδόσεων είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία των σχεδίων, των γραφικών, της οπτικής εμφάνισης και των διατάξεων για διαφορετικές έντυπες εκδόσεις. Μπορεί να περιλαμβάνει την προσθήκη γραφικών σε βιβλία, εγχειρίδια χρήστη, αναφορές, λευκές βίβλους, ερευνητικές εργασίες, καταλόγους κ.λπ., προκειμένου μια επωνυμία να προωθήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Ως σχεδιαστής δημοσιεύσεων, η εστίασή σας πρέπει να είναι να δημιουργήσετε ένα σχέδιο που μπορεί να σας βοηθήσει να περιγράψετε καλά μια ιδέα, όπως πώς να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν σε πολλά βήματα. Τα σχέδιά σας θα προστεθούν παράλληλα με τα επεξηγηματικά κείμενα, αλλά θα πρέπει να ξεχωρίζουν και να είναι εύκολα κατανοητά.

Προσόν: Για αυτή τη δουλειά, οι εργοδότες μπορούν να αναζητήσουν πτυχίο στη σχεδίαση εκτυπώσεων, στη γραφιστική, στην εμπειρία χρήστη ή ένα ισοδύναμο πτυχίο. Οι εταιρείες που αναζητούν σχέδια εκδόσεων είναι πρακτορεία εκδόσεων, πρακτορεία ειδήσεων κ.λπ.

Μισθός: Οι σχεδιαστές εκδόσεων μπορούν να βγάζουν κατά μέσο όρο 72.184 $ ετησίως.

Καλλιτέχνης Παραγωγής

Οι καλλιτέχνες παραγωγής είναι οι άνθρωποι που αξιολογούν τον τελικό σχεδιασμό ενός προϊόντος. Έχουν ισχυρές σχεδιαστικές δεξιότητες και έντονο μάτι για να αξιολογήσουν εάν το σχέδιο πρέπει να εγκριθεί ή όχι. Απαιτεί τόσο σχεδιαστικές όσο και αναλυτικές δεξιότητες για να εργαστείτε ως καλλιτέχνης παραγωγής.

Αρμοδιότητες: Οι καλλιτέχνες παραγωγής οριστικοποιούν ένα σχέδιο. Συλλέγουν, ανεβάζουν και επεξεργάζονται αρχεία που περιέχουν σχέδια σε ψηφιακή μορφή και στη συνέχεια εξετάζουν τα τελικά τους αντίγραφα. Επιπλέον, παρακολουθούν πάντα τις απαιτήσεις των πελατών και αν ο τελικός σχεδιασμός ικανοποιεί αυτές τις απαιτήσεις ή όχι. Εάν ναι, εγκρίνουν το σχέδιο και το στέλνουν για περαιτέρω στάδιο παραγωγής. Διαφορετικά, εργαστείτε στη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού.

Οι σχεδιαστές παραγωγής εργάζονται με γραμματοσειρές, χρώματα και στοιχεία και διασφαλίζουν ότι το σχέδιο ανταποκρίνεται στην ποιότητα παραγωγής. Οι καλλιτέχνες παραγωγής κάνουν επίσης τις τελευταίες πινελιές, εξαλείφουν τον πλεονασμό και ορίζουν τη διάταξη. Επιπλέον, πρέπει να αναζητήσουν τυπογραφικά λάθη και λάθη στην τελική σχεδίαση και να απαλλαγούν από αυτά ακολουθώντας τις προθεσμίες.

Προσόν: Ένα πτυχίο στη γραφιστική μπορεί να σας δώσει μια καλή αρχή. Επιπλέον, πρέπει να έχετε σχεδιαστικές και αναλυτικές δεξιότητες.

Μισθός: Οι καλλιτέχνες παραγωγής μπορούν να αναμένουν έναν μέσο μισθό 56.259 $ στις Η.Π.Α.

Συμπέρασμα 👨‍🏫

Μια καριέρα στον γραφικό σχεδιασμό μπορεί να είναι ικανοποιητική εάν έχετε πάθος για το σχεδιασμό και τις δεξιότητες για να ζωντανέψετε τα σχέδιά σας. Έτσι, εξερευνήστε τις προαναφερθείσες εργασίες γραφιστικής και ακολουθήστε αυτές που πιστεύετε ότι θα είναι οι καλύτερες με βάση τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές σας.

Ενδιαφέρεστε για UX Design; 12 Μαθήματα UX Design για προγραμματιστές και σχεδιαστές.

Θέλετε να μάθετε Photoshop; Εδώ είναι 6 διαδικτυακά σεμινάρια.

Να πας ελεύθερος επαγγελματίας; Ακολουθούν ορισμένες πλατφόρμες για να ξεκινήσετε την ανεξάρτητη καριέρα σας στο γραφικό σχέδιο.