Κορυφαίοι 12 μίνι υπολογιστές για φορητότητα και απόδοση

Οι έξυπνες συσκευές στοχεύουν σε μεγαλύτερη φορητότητα. Οι υπολογιστές κάνουν το ίδιο δημιουργώντας εξαιρετικούς μίνι-υπολογιστές για να τους ελέγξετε.

Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να μεταφέρετε έναν μεγαλύτερο υπολογιστή πύργου από τη μια τοποθεσία στην άλλη. Η διαδικασία θα εξαρτηθεί τόσο από την απόσταση όσο και από το μέσο μεταφοράς. Η μετακίνησή του σε ένα μονόκλινο δωμάτιο ή κτίριο μπορεί να είναι σχετικά εύκολη, αλλά η μετακίνησή του σε μεγαλύτερη απόσταση μπορεί να απαιτεί περισσότερη προετοιμασία.

Γιατί είναι δύσκολο να μεταφέρεις έναν μεγαλύτερο υπολογιστή πύργου από το ένα μέρος στο άλλο;

Στην αρχή, οι μεγαλύτεροι υπολογιστές πύργου μπορεί να είναι ογκώδεις και βαρείς. Επομένως, πρέπει να έχετε μια κατάλληλη θήκη μεταφοράς ή δοχείο για να το προστατεύετε ενώ ταξιδεύετε. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε ορισμένα εξαρτήματα για να απλοποιήσετε τη μεταφορά και να διασφαλίσετε ότι η μεταφορά δεν καταστρέφει τίποτα.

Δεύτερον, να είστε προσεκτικοί όταν το μεταφέρετε για να αποφύγετε την πτώση ή το χτύπημα, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να βλάψει τα εσωτερικά μέρη. Επίσης, θα ήταν καλύτερο να διασφαλίσετε ότι ο υπολογιστής είναι ασφαλής και προστατευμένος από τυχόν περιβαλλοντικούς κινδύνους όπως σκόνη, υγρασία ή υψηλές θερμοκρασίες. Για αυτούς τους λόγους, συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση μίνι υπολογιστών. Ας μάθουμε περισσότερα για αυτό.

Τι είναι οι Mini Computers;

Ένας μίνι υπολογιστής είναι ένα πιο συμπαγές μηχάνημα με πολλές από τις ίδιες δυνατότητες και λειτουργίες με έναν μεγάλο υπολογιστή. Οι μίνι υπολογιστές μπορούν να έχουν έναν ή και περισσότερους επεξεργαστές, να εκτελούν πολλαπλές εργασίες και να υποστηρίζουν πολυεπεξεργασία και συνήθως να χειρίζονται μεγάλο φόρτο εργασίας.

Οι μίνι υπολογιστές είναι πιο ισχυροί από τους προσωπικούς υπολογιστές και τους σταθμούς εργασίας, παρόλο που είναι μικρότεροι από τους μεγάλους υπολογιστές ή τους υπερυπολογιστές.

Δημιουργήθηκαν κυρίως για εμπορικό λογισμικό και υπηρεσίες που χρειάζονται ταχύτητα και αποτελεσματικότητα συστημάτων mainframe. Οι μίνι υπολογιστές χρησιμοποιούνται συνήθως ως διακομιστές μεσαίας κατηγορίας, ικανοί να εκτελούν προγράμματα λογισμικού μεσαίου μεγέθους και να υποστηρίζουν πολλούς ταυτόχρονους χρήστες.

Γιατί πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στους Mini Computers έναντι των ομοίων τους;

Ένας μίνι υπολογιστής μπορεί να είναι μια καλή επιλογή όταν ένα άτομο χρειάζεται έναν ισχυρό και αξιόπιστο υπολογιστή, αλλά δεν έχει πολύ χώρο ή θέλει να εξοικονομήσει χρήματα στην ηλεκτρική ενέργεια.

Είναι πιο εύκολο να ταξιδέψουν και να χωρέσουν σε στενές τοποθεσίες, καθώς είναι πιο συμπαγείς και μικρότεροι από τους υπολογιστές μεσαίου και μεγάλου πύργου. Επίσης, καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, γεγονός που μπορεί να μειώσει το κόστος κοινής ωφέλειας.

Οι μίνι υπολογιστές είναι ιδανικοί για δραστηριότητες όπως η διαδικτυακή περιήγηση, η αποστολή email, η επεξεργασία κειμένου και η τηλεδιάσκεψη. Ενώ δεν διαθέτουν την ικανότητα επεξεργασίας των υπολογιστών μεσαίου και μεγάλου πύργου για δραστηριότητες όπως το παιχνίδι ή η επεξεργασία βίντεο, μπορούν εύκολα να ολοκληρώσουν άλλες εργασίες.

Οι μικροί υπολογιστές είναι επίσης συχνά λιγότερο ακριβοί από τους ογκώδεις ομολόγους τους, γεγονός που τους καθιστά ιδανική επιλογή για αγοραστές με περιορισμένο προϋπολογισμό. Ακολουθεί μια λεπτομερής λίστα που αποτελείται από μερικούς από τους κορυφαίους μίνι-υπολογιστές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καθημερινή ρουτίνα και άλλες εργασίες.

  Πώς να διαγράψετε τον λογαριασμό Rakuten

Το συμπαγές και ισχυρό Beelink Mini PC Mini S διαθέτει επεξεργαστή Intel Core 11ης γενιάς, ειδικά τον τετραπύρηνο CPU N5095 με μέγιστη ταχύτητα ρολογιού 2,9 GHz. Χάρη στο InteeverydayGraphics 610, 8 GB, μνήμη DDR4 και έναν SSD 128 GB M.2, μπορεί να χειριστεί καθημερινές υπολογιστικές εργασίες, όπως περιήγηση στο web, επεξεργασία εγγράφων και αναπαραγωγή πολυμέσων.

Wi-Fi διπλής ζώνης, Bluetooth 4.2, Gigabit Ethernet και πολλές θύρες, όπως USB 3.0, USB 2.0, HDMI και υποδοχή ακουστικών/μικροφώνου, περιλαμβάνονται όλα στο Mini S. Επιπλέον, η ποιότητα 4K Ultra HD υποστηρίζεται για βελτιωμένη εμπειρία θέασης.

Επιπλέον, το Wake On LAN, το Auto Turn On και το PXE Boot υποστηρίζονται από αυτό το μηχάνημα για να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες σας. Παρά το μικρό του μέγεθος, το Mini S διαθέτει ένα στιβαρό μεταλλικό κέλυφος που διαχέει καλά τη θερμότητα, εξασφαλίζοντας αξιόπιστη λειτουργία.

AWOW Mini PC

Το AWOW Mini PC είναι ένας μικρός επιτραπέζιος υπολογιστής με Windows 11 Pro και επεξεργαστή Intel Celeron J4125. Προορίζεται να παρέχει επαρκή απόδοση και γρήγορες ικανότητες πολλαπλών εργασιών. Βασικές υπολογιστικές λειτουργίες, όπως η περιήγηση στον ιστό, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το λογισμικό γραφείου είναι εύκολο να το χειριστεί.

Το AWOW Mini PC περιέχει πολλές θύρες USB, HDMI, Ethernet και μια σύνδεση ακουστικών μεταξύ των υποδοχών του. Επιπλέον, η έξοδος διπλής οθόνης υποστηρίζεται για αυξημένη παραγωγικότητα. Αυτός ο συμπαγής υπολογιστής ικανοποιεί εύκολα μια ποικιλία σεναρίων χρήσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο σπίτι, για ψυχαγωγία, παιχνίδια, χώρο εργασίας, διαδικτυακή μάθηση, βιομηχανία κ.λπ.

Μια βελτιωμένη και φιλική προς το χρήστη διεπαφή στο προεγκατεστημένο αντίγραφο των Windows 11 Pro του μίνι υπολογιστή θα κάνει το multitasking και την απόδοση παιχνιδάκι. Τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι επίσης συμφέροντα για εσάς. Αυτό το Mini PC επιτρέπει την εύκολη σύνδεση με τα δίκτυα και τις συσκευές σας, χάρη στο BT4.2 και το διπλό 2.4/5G Wi-Fi.

KAMRUI AMD Ryzen 7

Το μικροσκοπικό και ισχυρό KAMRUI AMD Ryzen 7 Mini PC είναι ένα μηχάνημα κατασκευασμένο για αποτελεσματική απόδοση. Το τρέχει ένας επεξεργαστής AMD Ryzen 7 3750H. Μπορεί να λειτουργήσει έως και 4,0 GHz και εγγυάται γρήγορες και ρευστές λειτουργίες.

Οι υπολογιστές, το σχέδιο πίνακα, η περιήγηση δεδομένων και άλλες εργασίες σας θα είναι πιο άνετες, χάρη στην ποιότητα 4K UHD και τα 60 καρέ ρευστού βίντεο.

Ο μικρός υπολογιστής διαθέτει 512 GB αποθήκευσης NVMe SSD και 16 GB μνήμης DDR4 RAM. Αυτή είναι υπεραρκετή μνήμη και αποθήκευση για προγράμματα πολλαπλών εργασιών ή απαιτητικά προγράμματα. Ο υπολογιστής διαθέτει επίσης μια κάρτα γραφικών Radeon RX Vega 10, η οποία παρέχει εκπληκτικά γραφικά για επεξεργασία βίντεο, παιχνίδια και άλλες γραφικά απαιτητικές εργασίες.

Οι πολλές υποδοχές του, συμπεριλαμβανομένων των HDMI, USB-C, USB-A και Ethernet, προσφέρουν διαφορετικές επιλογές συνδεσιμότητας. Για ασύρματη δικτύωση, το gadget υποστηρίζει επίσης Wi-Fi 6 και Bluetooth 5.1. Είναι κατάλληλο για επαγγελματίες, παραγωγούς πολυμέσων και παίκτες που χρειάζονται επεξεργασία υψηλής απόδοσης σε συμπαγή μορφή.

ACEMAGICAN Mini PC

Ένας ισχυρός και μικρός επιτραπέζιος υπολογιστής που ονομάζεται ACEMAGICIAN Mini PC N5105 διαθέτει επεξεργαστή Intel Core 11ης γενιάς. Η CPU N5105 διαθέτει μέγιστη ταχύτητα ρολογιού 2,9 GHz. Περιέχει 512 GB M.2 SSD και 16 GB DDR4 RAM, δίνοντάς του αρκετή ταχύτητα και χωρητικότητα για καθημερινές εργασίες υπολογιστή όπως η διαδικτυακή περιήγηση, η σύνταξη εγγράφων και η ροή πολυμέσων.

Με επιλογές εγκατάστασης Wi-Fi 5, HDMI, Bluetooth και VESA, το Mini PC N5105 παρέχει διπλή ανάλυση 4K UHD. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο πολυμέσων ή για άλλες μορφές διασκέδασης επειδή περιλαμβάνει δυνατότητα αυτόματης ενεργοποίησης. Λόγω του μικρού μεγέθους του, είναι εύκολο να τοποθετηθεί σε τοίχο ή γραφείο σε στενά σημεία.

  8 Εργαλεία κονσερβοποιημένης απόκρισης για βοήθεια στην παραγωγικότητα και την εξυπηρέτηση πελατών

Τα στοιχεία υψηλής απόδοσης και το μικρό του αποτύπωμα το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια ισχυρή λύση επιτραπέζιου υπολογιστή που εξοικονομεί χώρο.

TRIGKEY Mini PC

Το TRIGKEY Mini PC είναι ένας μικρός επιτραπέζιος υπολογιστής που χρησιμοποιεί τον μικροϋπολογιστή N5095 από την 11η γενιά επεξεργαστών της Intel. Προσφέρει γρήγορη και αποτελεσματική απόδοση χάρη στα 16 GB DDR4 RAM και 500 GB M.2 SSD 2280.

Αυτός ο μίνι υπολογιστής περιλαμβάνει μια ποικιλία επιλογών συνδεσιμότητας, όπως Ethernet και Wi-Fi για δικτύωση, HDMI, DisplayPort, USB-C και USB 3.0. Είναι πιο απλό στη μεταφορά και αποθήκευση λόγω του μικρού του μεγέθους. Το Mini PC είναι ένας σταθερός και προσαρμόσιμος υπολογιστής που είναι τέλειος για όποιον χρειάζεται μια φορητή και αποτελεσματική υπολογιστική λύση.

Χάρη στις προδιαγραφές υψηλής απόδοσης, τις επιλογές δικτύωσης και το μικροσκοπικό του μέγεθος, είναι κατάλληλο για διάφορες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας ή του παιχνιδιού. Είναι διαθέσιμο στο Amazon με BT4.0, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας στην απομακρυσμένη συσκευή σας, ελευθερώνοντας χώρο στην επιφάνεια εργασίας και βελτιώνοντας την αισθητική της γοητεία.

Ένας επεξεργαστής AMD Ryzen 7 3750H τροφοδοτεί τον μικρό επιτραπέζιο υπολογιστή που ονομάζεται Beelink SER3 Mini PC. Διαθέτει 500GB M.2 NVME SSD και 16GB RAM για γρήγορη και πρακτική αποθήκευση. Εργασία γραφείου, αναπαραγωγή ταινιών και μέτρια παιχνίδια είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που μπορεί να χειριστεί το SER3.

Το διπλό HDMI στον μικροσκοπικό επιτραπέζιο υπολογιστή διευκολύνει τη σύνδεση δύο οθονών ταυτόχρονα. Αυτό σας επιτρέπει να μεγεθύνετε το χώρο εργασίας, να αντικατοπτρίσετε πληροφορίες ή να αυξήσετε ένα μόνο παράθυρο σε πολλές οθόνες. Οι επιλογές ασύρματης επικοινωνίας περιλαμβάνουν Bluetooth 5.0 και Wi-Fi 6.

Ένα ενσωματωμένο σύστημα ψύξης στον υπολογιστή τον προστατεύει από υπερθέρμανση και εξασφαλίζει σταθερή λειτουργία. Το Beelink SER3 Mini PC είναι ένας ισχυρός και προσαρμόσιμος υπολογιστής, ιδανικός για χρήση στο σπίτι και στο χώρο εργασίας.

ASBS Mini PC

Ένας ισχυρός μικροσκοπικός επιτραπέζιος υπολογιστής κατασκευασμένος ειδικά για επαγγελματική χρήση είναι ο ASBS Mini PC. Με μέγιστη συχνότητα ρολογιού 4,2 GHz και επεξεργαστή Intel i5-1135G7, προσφέρει αποτελεσματικό multitasking και γρήγορη απόδοση.

Τα Windows 11 Pro, τα οποία παρέχουν φιλική προς τον χρήστη διεπαφή και διαλειτουργικότητα με διαφορετικό επιχειρηματικό λογισμικό, είναι ήδη προεγκατεστημένα στη συσκευή.

Με 512 GB SSD και 16 GB RAM, το ASBS Mini PC έχει μέγιστη επεκτάσιμη αποθήκευση 64 GB και χωρητικότητα αποθήκευσης 4 TB. Αυτό επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε εφαρμογές που χρησιμοποιούνται τακτικά και τον επαρκή χώρο αποθήκευσης για εκτεταμένα δεδομένα.

Οι πλούσιες σε χαρακτηριστικά διεπαφές του καθιστούν δυνατή την ταυτόχρονη σύνδεση με πολλές συσκευές, όπως προβολείς, οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια και εξοπλισμό γραφείου. Είναι ιδανικό για εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές. Προσβάσιμο μέσω Amazon, η δυνατότητα τριπλής οθόνης 4K UHD του μίνι επιτραπέζιου υπολογιστή τον καθιστά μια φανταστική επιλογή για εργασίες πολλαπλών εργασιών και επεξεργασίας βίντεο.

Blackview MP60 Mini PC

Χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή Intel N5095, το Blackview MP60 Mini PC είναι ένας φορητός υπολογιστής Windows 11 Pro. Λειτουργεί γρήγορα και αποτελεσματικά με 512 GB αποθήκευσης M.2 SSD και 16 GB μνήμης DDR4. Μπορεί να λειτουργήσει ως ένας μικρός υπολογιστής gaming και υποστηρίζει Wi-Fi διπλής ζώνης και γραφικά 4K.

Τέσσερις θύρες USB 3.0, μια θύρα USB Type-C, HDMI και μια θύρα LAN, συγκαταλέγονται στις πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας του MP60. Επιπλέον, περιλαμβάνεται υποδοχή κάρτας SD και Bluetooth 5.0. Η κατασκευή της συσκευής χωρίς ανεμιστήρα εξασφαλίζει αθόρυβη λειτουργία και μικρή απώλεια θερμότητας.

Ένας συμπαγής και προσαρμόσιμος υπολογιστής με εξαιρετική απόδοση σε μια μικρή συσκευασία, το Blackview MP60 Mini PC είναι εύκολα προσβάσιμο στο Amazon. Επίσης, η συμπαγής φύση του το κάνει απρόσκοπτο να το μεταφέρεις.

  Χρησιμοποιήστε μια εναλλακτική λύση iTunes για να συγχρονίσετε επιλεκτικά πολυμέσα στο iPhone σας και να αφαιρέσετε το DRM

KAMRUI GK3 Pro Mini PC

Ένα φορητό σύστημα υπολογιστή που χρησιμοποιεί μικροεπεξεργαστή Intel 11th Gen N5105 και μέγιστη ταχύτητα ρολογιού 2,9 GHz είναι το KAMRUI GK3 Pro Mini PC. Με ένα περιβάλλον χρήστη παρόμοιο με έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, το Intel UHD Graphics 800 χειρίζεται εύκολα εργασίες όπως περιήγηση στο διαδίκτυο, προβολή email, επεξεργασία εγγράφων, χρήση στο σπίτι/γραφείο και πολλά άλλα.

Τα υψηλής ταχύτητας 16 GB DDR4, τα καθιερωμένα 512 GB M.2 2280 SSD αποτελούν μέρος του μικρού υπολογιστή KAMRUI. Ένα σύστημα με 16 GB μνήμης RAM είναι γρήγορο και ανταποκρίνεται συνολικά. Έρχεται επίσης με σύνδεση Gigabit Ethernet, η οποία προσφέρει γρήγορη και αξιόπιστη επικοινωνία.

Επιπλέον, το KAMRUI GK3 Pro προσφέρει μια θύρα SSD 2,5 ιντσών για πρόσθετη επέκταση αποθήκευσης. Όσοι χρειάζονται μια συμπαγή αλλά φορητή υπολογιστική συσκευή που μπορεί να αντιμετωπίσει απαιτητικές εργασίες θα πρέπει να σκεφτούν να την αγοράσουν.

ACEMAGICAN Mini Gaming PC

Ένας φορητός και ισχυρός επιτραπέζιος υπολογιστής, ο ACEMAGICIAN Mini Gaming PC διαθέτει μικροεπεξεργαστή AMD Ryzen 5 5600U με μέγιστη ταχύτητα ρολογιού 4,2 GHz. Επίσης, διαθέτει SSD 512 GB και μνήμη RAM 16 GB DDR4 για άφθονο χώρο αποθήκευσης και γρήγορη απόδοση.

Τα Windows 11 Pro, ένα ισχυρό και ασφαλές λειτουργικό σύστημα κατάλληλο για παιχνίδια και εργασία, τροφοδοτεί αυτόν τον υπολογιστή mini-gaming. Επιπλέον, διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά AMD Radeon που αναπληρώνουν ρευστές και συναρπαστικές εμπειρίες παιχνιδιού.

Το AMR5 μπορεί να εξάγει έως και τρία σήματα βίντεο 4K 60 FPS μέσω της διεπαφής Type-C στο μπροστινό μέρος και των διασυνδέσεων HDMI και DP στο πίσω μέρος, παρέχοντας τη λειτουργία μιας σύγχρονης οθόνης 3 οθονών.

Mini PC Windows 11 Pro

Με μέγιστη ταχύτητα 2,9 GHz, ο επεξεργαστής Intel 11th Gen N5105 τροφοδοτεί τον Mini PC Windows 11 Pro, έναν φορητό υπολογιστή. Διαθέτει 256GB M.2 SSD και 8GB RAM για γρήγορη και αποτελεσματική απόδοση. Το mini PC υποστηρίζει επίσης SSD 2,5 ιντσών με συνολικό δυναμικό 2 TB.

Μπορεί να αναπαραχθεί βίντεο 4K UHD στο Mini PC Windows 11 Pro για εκπληκτικές εικόνες. Διαθέτει 802.11ac Dual Band 2,4 & 5 GHz Wi-Fi και συμβατότητα με Wi-Fi 6. Η πιο πρόσφατη ασύρματη συνδεσιμότητα επιτρέπει ταχύτητες έως και 450 Mbps στη ζώνη 2,4 GHz και 1300 Mbps στα 5 GHz, δίνοντας στους χρήστες διπλάσια ταχύτητα Διαδίκτυο για περιήγηση, ροή και ελαφρά παιχνίδια.

Η συνδεσιμότητα Gigabit Ethernet μπορεί να συνδεθεί στο Διαδίκτυο γρήγορα και με ασφάλεια για εφαρμογές, όπως βιομηχανική και εμπορική χρήση, τακτικές διαδικτυακές συναντήσεις ομάδων και μαζικές λήψεις αρχείων.

Mini PC Windows 11 Pro EliteMini

Ο μικροεπεξεργαστής AMD Ryzen 9 5900HX εντός του EliteMini UM590 Mini PC, ο οποίος εκτελεί Windows 11 Pro, παρέχει δυνατότητα επεξεργασίας. Το Mini PC είναι συμπαγές αλλά ισχυρό, χάρη στους 8 πυρήνες και τα 16 threads του, που τον καθιστούν ιδανικό για απαιτητικές εφαρμογές όπως η επεξεργασία βίντεο και τα παιχνίδια.

Το Mini PC διαθέτει 512 GB αποθήκευσης PCIe SSD και 32 GB RAM για γρήγορη εκκίνηση και ταχύτητα λήψης. Το EliteMini UM590 διαθέτει πολλές θύρες επικοινωνίας, όπως HDMI, DisplayPort, Thunderbolt 4 και πολλές θύρες USB. Μια υποδοχή LAN, Bluetooth 5.2 και Wi-Fi 6 είναι όλα για αξιόπιστες και γρήγορες συνδέσεις δικτύου.

Με δυνατότητα απόκτησης μέσω του Amazon, κάθε ρύθμιση επιφάνειας εργασίας θα φαίνεται πιο κομψή λόγω του κομψού και σύγχρονου στυλ της και οποιαδήποτε εργασία θα ολοκληρωθεί γρήγορα λόγω της ισχυρής απόδοσης.

συμπέρασμα

Οι μίνι υπολογιστές που είναι ελαφροί και εύκολοι στη μεταφορά κάνουν την εργασία σας άνετη. Οι μίνι υπολογιστές είναι συμπαγείς, στιβαροί, αποδοτικοί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες υπολογιστικές ανάγκες. Είναι ιδανικά για χρήση σε IoT, συστήματα ασφαλείας, ψηφιακή σήμανση και άλλες εφαρμογές λόγω του μικρού μεγέθους τους, της χαμηλής χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας και των διαφορετικών δυνατοτήτων τους. Τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι λάτρεις τα ευνοούν λόγω της προσβασιμότητας και του χαμηλού κόστους τους.

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε μερικούς από τους Καλύτερους Υπολογιστές Single Board.