Κορυφαίες 6 πλατφόρμες επένδυσης εκλεκτού κρασιού

Η ύφεση του 2008 και η πανδημία του COVID-19 έριξαν φως σε ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο – Fine Wine Investing.

Οι επενδύσεις έχουν να κάνουν με τη στρατηγική. Αν και είναι εύκολο να ακολουθήσεις τις συμβατικές μεθόδους, οι δύσκολες στιγμές απαιτούν ανορθόδοξο σχεδιασμό.

Ωστόσο, δεν θα αποκαλέσετε τίποτα το Fine-Wine Investing κάτι ασυνήθιστο ή ριζοσπαστικό αφού ελέγξετε αυτό:

Πηγή: London International Vintners Exchange

Έτσι, το εκλεκτό κρασί παρουσιάζεται ως μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στις παγκόσμιες μετοχές. Ακόμη και ορισμένες επενδύσεις σε ακίνητα φαίνονται ωχριά σε αυτό.

Ακολουθούν μερικοί ακόμη λόγοι που προτιμούν το εκλεκτό κρασί ως τέλεια επενδυτική ευκαιρία:

Μεγάλες Επιστροφές

Ανάλογα με τη μάρκα και τη σπανιότητα, μπορεί να έχει εξαιρετικές αποδόσεις. Για παράδειγμα, η DRC La Tache (2009) είχε πάνω από 800% απόδοση σε μια δεκαετία, σύμφωνα με Yahoo Finance.

Τα τελευταία 15 χρόνια, το εκλεκτό κρασί έχει δει α 13,6% ετήσια απόδοση σε σύγκριση με τον Dow Jones και τον S&P 500, με απόδοση 7,8% & 8,58%, αντίστοιχα.

Φυσικό περιουσιακό στοιχείο

Το κρασί είναι ένα πραγματικό, φυσικό αγαθό. Δεν είναι κάτι που αναφέρεται σε υπολογιστικό φύλλο. Αντιπροσωπεύετε την πραγματική ιδιοκτησία, σε αντίθεση με μια μετοχή που είναι περιουσιακό στοιχείο σε χαρτί.

Επιπλέον, παραμένει πάντα ένα ενσώματο περιουσιακό στοιχείο περιορισμένης προσφοράς που ανατιμάται σε αξία με κάθε μπουκάλι που καταναλώνεται. Επιπλέον, ανάλογα με την πηγή, κάθε παρτίδα είναι μοναδική για άλλες, γεγονός που αυξάνει περαιτέρω το κόστος.

Αντίσταση πληθωρισμού/ύφεσης

Τα κρασιά επενδυτικής ποιότητας έχουν εξαιρετική αντίσταση στον πληθωρισμό.

Εξάλλου, η περίοδος που το κρατάς ενώ καταναλώνεται οπουδήποτε αλλού το κάνει ακόμα πιο ανθεκτικό.

Ομοίως, παράγοντες όπως η πανδημία ή η γεωπολιτική που μπορούν να εξαλείψουν τα κέρδη μετοχών έχουν μικρή επίδραση στα κρασιά.

Επιπλέον, είναι ένα απλό παιχνίδι ζήτησης και προσφοράς στο οποίο η τελευταία συχνά υστερεί.

Τώρα έρχεται στο…

Πώς να επενδύσετε στο κρασί;

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να επενδύσεις στο κρασί.

Κάντο μόνος σου

Ο πιο αξιόπιστος και ακίνδυνος τρόπος είναι η αγορά, η αποθήκευση και η πώληση σε κατάλληλες στιγμές. Αλλά πρέπει να είσαι ειδικός για να ακολουθήσεις αυτόν τον τρόπο.

  Πώς να αλλάξετε λογαριασμούς Gmail από τη γραμμή URL

Έτσι, τα απρόβλεπτα προβλήματα που προκαλεί αυτό μπορεί να υπερβαίνουν κατά πολύ τα οφέλη για τους περισσότερους ανθρώπους. Η ουσία: προχωρήστε με ιδιαίτερη προσοχή.

Αποθέματα κρασιού

Ένας άλλος τρόπος είναι να επενδύσετε σε εταιρείες κρασιού που τα πάνε καλά. Αλλά, αυτό δεν θα είναι άμεση επένδυση σε κρασιά.

Επιπλέον, τα μειονεκτήματα θα είναι παρόμοια με την αγορά μετοχών.

Πλατφόρμες επενδύσεων κρασιού

Στη συνέχεια, υπάρχουν πλατφόρμες που χειρίζονται τα πάντα για εσάς με αντάλλαγμα μια μικρή χρέωση.

Είναι γενικά ειδικοί που αγοράζουν, φροντίζουν για την αποθήκευση, κάνουν περιοδικές αναφορές και, τέλος, πωλούν, δίνοντας επιστροφές σε εσάς.

Αυτές είναι οι πλατφόρμες που θα συζητήσουμε σε περαιτέρω ενότητες, ξεκινώντας από την πρώτη:

Vint

Η Vint ιδρύθηκε το 2019 και είναι μια πλατφόρμα επενδύσεων κρασιού με πιστοποίηση SEC για πολίτες των ΗΠΑ.

Έτσι, ουσιαστικά επενδύετε στη Vint LLC, η οποία κατέχει κάθε μπουκάλι της συλλογής.

Ανάλογα με τη διαπίστευσή σας, μπορεί να έχετε 10-20% σε μία μόνο προσφορά. Συγκεκριμένα, δεν μπορείτε να πουλήσετε τις μετοχές σύμφωνα με τη βούληση. Ο ιστότοπος λέει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη (3-7+ χρόνια) επένδυση.

Ωστόσο, η Vint σχεδιάζει να δημιουργήσει μια δευτερεύουσα αγορά για τα μερίδια επενδύσεων στο κρασί. Έτσι, θα μπορείτε να διαπραγματεύεστε μετοχές της Vint, εάν αυτό φαίνεται στην εικόνα.

Συμπερασματικά, η Vint δεν έχει ετήσιες χρεώσεις, αλλά λαμβάνει μια άγνωστη προμήθεια σε κάθε συλλογή.

Cult Wine Investment

Cult Wine Investment αποθηκεύει τα κρασιά σας στην αποθήκη London City Bond. Ενώ μπορείτε να ξεκινήσετε με μόλις 100$ με το Vint, χρειάζεστε τουλάχιστον 10 χιλιάδες USD για να εγγραφείτε στο Cult Wine Investment.

Η Cult Wine Investment, η οποία ξεκίνησε το 2007, έχει παγκόσμιο αποτύπωμα σε 83 χώρες. Δεν υπάρχει χρέωση συναλλαγών και μπορείτε να πουλήσετε ανά πάσα στιγμή μέσω της ομάδας συναλλαγών τους σε παγκόσμιες αγορές κρασιού. Είναι ενδιαφέρον ότι μπορείτε να ζητήσετε να έχετε φωτογραφίες από τα μπουκάλια κρασιού σας.

Πληρώνετε μια μηνιαία αμοιβή που ξεκινά από το 2,25% της επένδυσής σας με βάση το μέγεθος του χαρτοφυλακίου σας. Αυτό ανέρχεται στο 2,95% για τη βασική συνδρομή 10.000 USD.

  HDMI έναντι DisplayPort – Ποιο είναι καλύτερο;

Υπάρχει τουλάχιστον περίοδος 6-8 εβδομάδων για τη ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων.

Αλλά η Cult Wine Investment δεν αφορά μόνο την επένδυση στα κρασιά. Θα απολαμβάνετε πρόσβαση σε γευσιγνωσίες κρασιών, εκδηλώσεις λατρείας κρασιού, επιμελημένες εμπειρίες αμπελώνα και πολλά άλλα με βάση το επενδυτικό σας πακέτο.

Ανταλλαγή Οίνου ALTI

Ανταλλαγή Οίνου ALTI είναι μια πλατφόρμα εμπορίας κρασιού που βασίζεται σε blockchain. Η έδρα τους βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ, ενώ η αποθήκευση κρασιού βρίσκεται στο Bordeaux City Bond της Γαλλίας.

Σε κάθε μπουκάλι εκχωρείται ένα διακριτικό που αντιπροσωπεύει την ιδιοκτησία, παρόμοιο με ένα μη ανταλλάξιμο κουπόνι. Έχουν μια δευτερεύουσα αγορά για να πουλήσουν το κρασί σας όποτε το κρίνετε κατάλληλο.

Επιπλέον, μπορείτε να ξεκινήσετε ακόμη και με ένα μόνο μπουκάλι κρασί, επομένως δεν υπάρχουν σκληρά ελάχιστα όρια επένδυσης. Μπορείτε επίσης να κατευθύνετε την ανταλλαγή ALTI για να παραδώσετε το κρασί σας στη φυσική σας διεύθυνση.

Σημειωτέον, το χρηματιστήριο ALTI δεν υποστηρίζει συναλλαγές περιθωρίων και ανοικτές πωλήσεις.

Τέλος, η ανάρτησή τους στο LinkedIn αποκαλύπτει ότι χρεώστε ένα τέλος συναλλαγών 2%. σε κάθε συναλλαγή.

VINDOME

VINDOME είναι μια άλλη πλατφόρμα συναλλαγών κρασιού που βασίζεται σε blockchain, προσαρμοσμένη για το smartphone σας.

Μπορείτε να αγοράσετε από τις συλλογές VINDOME στην καθορισμένη τιμή ή να επιλέξετε παράδοση αν θέλετε.

Μια εναλλακτική επιλογή είναι να αγοράσετε από τη ζωντανή αγορά που συνδέει συλλέκτες και επενδυτές σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να αγοράσετε με την αναγραφόμενη τιμή ή να προσφέρετε τη δική σας τιμή και να περιμένετε να απαντήσει ο πωλητής.

Η VINDOME έχει την έδρα της στο Μονακό της Ευρώπης. Αποθηκεύουν το κρασί στις αποθήκες της JF Hillebrand, η οποία είναι μια πολυεθνική εταιρεία logistics.

Τελικά, κάθε συναλλαγή έχει ορισμένες επιπλέον χρεώσεις όπως ασφάλιση, αποθήκευση και προμήθεια (4%) που εμφανίζονται με την τελική πληρωμή.

WineFunding

Βρίσκεται στη Γαλλία, WineFunding είναι πολύ διαφορετικό από τα άλλα για τα οποία έχουμε μιλήσει ακόμα. Με απλά λόγια, απλά δεν επενδύετε σε κρασιά, αλλά σε έργα οινοποίησης και στους ανθρώπους πίσω από αυτά.

Οπότε πρακτικά το ρισκάρεις με μικρές και μεσαίες οινικές επιχειρήσεις που έχουν ελεγχθεί από το WineFunding. Αγοράζετε τα ομόλογα κρασιού τους χωρίς να γίνετε μέτοχος ή να έχετε λόγο στις λειτουργίες της εταιρείας.

  Ο πλήρης οδηγός για το πώς λειτουργούν τα Torrents

Υπάρχουν τρία μοντέλα επένδυσης κρασιού για να ξεκινήσετε:

  • Πληρωμή – Πληρώνεστε εξ ολοκλήρου σε κρασί ή/και διαμονή σε οινοποιεία.
  • Ομόλογο – Λάβετε το αρχικό ποσό σε ευρώ και τόκους σε κρασί.
  • Μετοχικό κεφάλαιο – Γίνετε μέτοχος.

Το WineFunding είναι δωρεάν για τους επενδυτές. Ωστόσο, η επιτυχία της επένδυσής σας καθορίζεται από το έργο με το οποίο ευθυγραμμίζεστε. Αυτό το καθιστά μια από τις πιο αβέβαιες επενδυτικές περιπέτειες για το κρασί αυτής της παρτίδας.

Vinovest

Vinovest είναι μια πλατφόρμα επενδύσεων κρασιού που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη στην Καλιφόρνια και έχει διάφορα επίπεδα με συγκεκριμένα τέλη και προνόμια.

Τα κρασιά σας αποθηκεύονται σε τοποθεσίες αποθήκευσης σε όλο τον κόσμο στη Γαλλία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία κ.λπ. Υπάρχει επίσης η επιλογή να περιηγηθείτε στις εγκαταστάσεις.

Το βασικό πρόγραμμα ξεκινά από 1000 USD και έχει ετήσια χρέωση 2,85%. Αυτή η χρέωση καλύπτει την ασφάλιση, την αποθήκευση και οτιδήποτε άλλο για τον λογαριασμό επένδυσης κρασιού σας. Περιττό να πούμε ότι αυτή η προμήθεια διαχείρισης μειώνεται καθώς επεκτείνετε την επένδυσή σας και ορίζεται σε ελάχιστο 2,25% για ένα υπόλοιπο λογαριασμού 250.000 USD.

Επιπλέον, υπάρχουν δύο τύποι λογαριασμών: διαπραγμάτευση και διαχείριση. Ενώ οι συναλλαγές σάς δίνουν τον πλήρη έλεγχο του κρασιού που θα αγοράσετε και θα πουλήσετε, οι διαχειριζόμενοι λογαριασμοί διατηρούνται από τη Vinovest. Συγκεκριμένα, οι λογαριασμοί συναλλαγών έχουν ξεχωριστές χρεώσεις για αγορά, πώληση και αποθήκευση.

Η τυπική περίοδος διακράτησης αναφέρεται ως 5-10 χρόνια με βάση το χαρτοφυλάκιό σας. Ωστόσο, η Vinovest μπορεί να σας βοηθήσει να πουλήσετε μέσα σε 2-3 εβδομάδες. Αλλά υπάρχει ποινή πρόωρης εκκαθάρισης 3% εάν αποσυρθείτε πριν από τρία χρόνια.

Δέχονται επίσης πληρωμές σε κρυπτονομίσματα όπως BTC, ETH, USDC κ.λπ. Και υπάρχουν εφαρμογές για κινητά για Android και iOS για να παρακολουθείτε το χαρτοφυλάκιό σας εν κινήσει.

Επένδυση κρασιού: Συμπέρασμα

Ανεξάρτητα από το πώς μπορεί να σας φάνηκε, ο πραγματικός σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας ενημερώσει για τις πλατφόρμες επένδυσης κρασιού και να μην σας δώσει συμβουλές σχετικά με επενδύσεις.

Και όπως κάθε επένδυση, η επένδυση στο κρασί δεν είναι εγγυημένη καλή απόδοση. Ανάλογα με την πλατφόρμα και άλλες συνθήκες, μπορείτε να κερδίσετε καλά χρήματα ή να χάσετε τα πάντα.

Συμπερασματικά, διαβάστε τα ψιλά γράμματα και μετρήστε την όρεξή σας για κίνδυνο πριν πηδήσετε.

Μπορείτε τώρα να δείτε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές για επένδυση σε ETF και μετοχές.