Κορυφαίες 5 εφαρμογές σύνδεσης δεδομένων τρίτων για το Google Data Studio

Ως πίνακας ελέγχου και εργαλείο αναφοράς για τις μάζες, το Google Data Studio κερδίζει συνεχώς δημοτικότητα. Ένας από τους λόγους για αυτό είναι το αυξανόμενο οικοσύστημά του από συνδέσεις δεδομένων τρίτων που επεκτείνουν τη λειτουργικότητά του για τη συλλογή δεδομένων σχεδόν από παντού.

Μάθετε για τις πιο σχετικές από αυτές τις συνδέσεις και μπείτε στον κόσμο των αναφορών δεδομένων με το δεξί πόδι.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για το κομμάτι της οπτικοποίησης της επιχειρηματικής ευφυΐας και δεν θέλετε να ασχοληθείτε με πολύπλοκα ή ακριβά εργαλεία, θα πρέπει πιθανώς να δώσετε μια ευκαιρία Google Data Studio. Είναι δωρεάν, είναι φιλικό, είναι εύκολο στη χρήση και είναι εκεί. Εάν έχετε λογαριασμό Google, η πόρτα είναι ανοιχτή για να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε επαγγελματικούς πίνακες αμέσως και χωρίς ταλαιπωρία.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να σας πουν ότι το Google Data Studio δεν είναι τόσο ισχυρό όσο άλλα εργαλεία BI, όπως το Tableau, για παράδειγμα. Και θα έχουν δίκιο. Ωστόσο, το Data Studio διευκολύνει την κοινή χρήση και τη συνεργασία με άλλους: μπορείτε να μοιράζεστε τις αναφορές σας με οποιονδήποτε και πολλά άτομα θα μπορούσαν να συνεργαστούν για την ίδια αναφορά, ακόμη και την ίδια στιγμή. Και όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε μια πηγή δεδομένων, το Data Studio έχει πολλές συνδέσεις.

Συνδέσεις δεδομένων

Η Google παρέχει μια ποικιλία από ενσωματωμένες συνδέσεις δεδομένων που παρέχει πρόσβαση στις δικές της πηγές, όπως Google Analytics, Google Ads, Sheets, YouTube, Search Console κ.λπ. Παρέχει επίσης τυπικές συνδέσεις για βάσεις δεδομένων MySQL και PostgreSQL που βασίζονται σε σύννεφο και για μεταφορτωμένα αρχεία CSV. Αλλά αυτό που δίνει στο εργαλείο την πραγματική του ισχύ είναι η μακρά λίστα των υποδοχών τρίτων κατασκευαστών, που παρέχουν πρόσβαση σχεδόν σε οτιδήποτε.

Μέχρι τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου, η λίστα των εφαρμογών σύνδεσης συνεργατών για το Data Studio αντιστοιχούσε σε 191 από αυτές. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει πολλές επιλογές για τη συλλογή δεδομένων από όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων (Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat κ.λπ.), πηγές δεδομένων μάρκετινγκ, δίκτυα διαφημίσεων, προσαρμοσμένες πηγές JSON ή XML, όλες τις γνωστές βάσεις δεδομένων, CRM, εφαρμογές στατιστικών στοιχείων και πολλά οι υπολοιποι.

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή των εφαρμογών σύνδεσης τρίτων είναι ότι ορισμένες από αυτές παρέχουν δυνατότητες χειρισμού δεδομένων που στερούνται από το Data Studio, όπως προηγμένη λειτουργικότητα ETL (εξαγωγή, μετασχηματισμός και φόρτωση) ή δυνατότητες ανάμειξης δεδομένων. Προκειμένου να επιμεληθούμε μια χρήσιμη λίστα εφαρμογών σύνδεσης τρίτων για το Google Data Studio, θα εστιάσουμε σε αυτές που έχουν το μεγαλύτερο εύρος, παρέχοντας πρόσβαση όχι μόνο σε έναν μεμονωμένο τύπο δεδομένων αλλά σε ένα ευρύ φάσμα πηγών πληροφοριών.

Υπερμετρικά

Όταν δημιουργείτε μια νέα αναφορά στο Google Data Studio και κάνετε κλικ στο κουμπί για να προσθέσετε μια πηγή δεδομένων σε αυτήν, το Υπερμετρικά Το λογότυπο αρχίζει να εμφανίζεται παντού στην περιοχή συνδέσεων συνεργατών. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η εταιρεία προσφέρει πολλούς συνδέσμους για πολλές διαφορετικές πηγές.

  Μάθετε για το κύριο σχήμα: Star εναντίον Snowflake

Για να αναφέρουμε μερικά: Facebook Insights, Instagram Insights, δεδομένα μάρκετινγκ HubSpot, Διαφημίσεις LinkedIn, MailChimp, Bing Search Console, Microsoft Advertising και η λίστα συνεχίζεται.

Στόχος της Supermetrics είναι να σώσει τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ από τις χρονοβόρες εργασίες της μετακίνησης δεδομένων από το ένα μέρος στο άλλο, δίνοντάς τους πολλές επιλογές για να ενώσουν τις πληροφορίες από όλες τις πλατφόρμες μάρκετινγκ στο Data Studio. Αυτό περιλαμβάνει πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, analytics, email marketing, PPC, SEO και πλατφόρμες πληρωμών. Εάν χρειάζεστε κάποιο είδος ενσωμάτωσης που δεν καλύπτεται από κανένα από τα βύσματα, θα χαρούν να το ακούσουν και να δημιουργήσουν έναν σύνδεσμο, ειδικά για εσάς.

Εκτός από τη σύνδεση των αναφορών σας με τα δεδομένα σας, σας βοηθά επίσης να κάνετε καλύτερες αναφορές. Προσφέρει αναφορές μεταξύ πλατφορμών που σας επιτρέπουν να συγκρίνετε δεδομένα από διαφορετικές πηγές στα ίδια γραφήματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να συγκρίνετε αποτελέσματα από τις καμπάνιες σας στο Facebook, το Instagram, το Twitter και το LinkedIn. Δεν χρειάζεται να εισάγετε αρχεία CSV ή να κάνετε αντιγραφή/επικόλληση.

Το Supermetrics αυτοματοποιεί τις εργασίες συλλογής δεδομένων και αναφοράς, ώστε να μην χρειάζεται να τις φροντίζετε. Εάν αντιμετωπίζετε μια κενή αναφορά και δεν είστε σίγουροι για τον καλύτερο τρόπο να τη σχεδιάσετε, η Supermetrics διαθέτει μια ποικιλία από έτοιμα πρότυπα, κατασκευασμένα από κορυφαίους επαγγελματίες, που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Τα σχέδια τιμολόγησης για το Supermetrics για Data Studio ξεκινούν από 39 $ ανά μήνα. Για αυτά τα χρήματα, λαμβάνετε έναν μεμονωμένο σύνδεσμο που μπορείτε να επιλέξετε από μια μακρά λίστα. Τα ακριβότερα σχέδια προσθέτουν περισσότερες συνδέσεις και περισσότερες επιλογές για να διαλέξετε, μαζί με άλλες επαγγελματικές δυνατότητες, όπως υποστήριξη για πολλά μέλη της ομάδας, ανάμειξη δεδομένων μεταξύ πλατφορμών κ.λπ.

Αντιξοότητες

Datatap είναι κάτι περισσότερο από μια δέσμη υποδοχών δεδομένων.

Είναι ένα πλήρες εργαλείο ETL που μπορεί να απορροφήσει δεδομένα από ένα ευρύ φάσμα πηγών, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών μέσων και δικτύων διαφημίσεων, δικτύων συνεργατών και εργαλείων παρακολούθησης ιστού, συστημάτων μέτρησης τηλεοπτικού κοινού, αρχείων εκτός σύνδεσης και πολλά άλλα. Από αυτές τις πηγές, η μονάδα αυτοματοποιημένης ενοποίησης δεδομένων της Datatap συλλέγει και εναρμονίζει όλες τις σχετικές πληροφορίες και δημιουργεί μια ολοκληρωμένη λύση που θα αποδοθεί στο Data Studio ή σε άλλα εργαλεία BI.

Μπορείτε να συνδέσετε το Datatap με το Data Studio ακολουθώντας μερικά απλά βήματα.

Αρχικά, πρέπει να ρυθμίσετε μια ροή δεδομένων στο Datatap και να επιλέξετε το Google Data Studio ως παθητικό προορισμό για αυτήν. Η ροή δεδομένων ορίζει μια σύνδεση με μια πηγή δεδομένων και σας επιτρέπει να ανακτήσετε δεδομένα από αυτήν. Μέσα στο εργαλείο ETL, μπορείτε να συνδυάσετε και να προγραμματίσετε ροές δεδομένων για να προσαρμόσετε τη λύση συλλογής δεδομένων σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Μόλις συνδεθεί η πηγή Datatap στο Data Studio, οι πληροφορίες σχήματος των ροών δεδομένων σας εμφανίζονται στην περιοχή επιλογής πεδίου, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τα στοιχεία που θέλετε να συμπεριλάβετε στις αναφορές σας. Τα δεδομένα θα ανανεωθούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχετε ορίσει για τις ροές δεδομένων.

  Γιατί πρέπει να αναβαθμίσετε την παλιά οθόνη του υπολογιστή σας

Προκειμένου να παρέχει ένα εργαλείο πραγματικά προσανατολισμένο στις επιχειρήσεις, η Adverity λαμβάνει την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών της ως κορυφαία προτεραιότητα. Η εταιρεία συμμορφώνεται πλήρως με τα διεθνή πρότυπα προστασίας δεδομένων όπως το GDPR και διαθέτει πιστοποίηση ISO/IEC 27001, ένα πολύ σημαντικό πρότυπο για την ασφάλεια των πληροφοριών.

Για τις εταιρείες μάρκετινγκ που δημιουργούν πίνακες εργαλείων για τους πελάτες τους, το Adverity διαθέτει πολλές επιλογές αναφοράς λευκής ετικέτας, όχι μόνο για να προσαρμόζει την εμφάνιση και την αίσθηση των πινάκων ανάλογα με το γούστο κάθε πελάτη, αλλά και για να επιτρέπει στους πελάτες να εξουσιοδοτούν την πρόσβαση στα δεδομένα από μόνοι τους. Αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που απαλλάσσει τις εταιρείες από κάθε ευθύνη για τα δεδομένα των πελατών τους.

Μεγαλυτική

Εάν χρειάζεστε γρήγορες, απλές και φθηνές συνδέσεις GDS, Μεγαλυτική θα μπορούσε να είναι η απάντηση. Παρέχουν πρόσβαση σε διαφημίσεις Facebook, σελίδες Facebook, διαφημίσεις LinkedIn, AdRoll, διαφημίσεις Microsoft (Bing), CallRail, Twilio και μετρήσεις παρακολούθησης κλήσεων. Ναι, αυτές είναι λιγότερες επιλογές από άλλες υποδοχές, αλλά αν χρειάζεστε απλώς μία από αυτές, η αναλογία κόστους-οφέλους θα μπορούσε να είναι βολική.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με το Megalytic για GDS κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί Δωρεάν δοκιμή κάτω από τη συγκεκριμένη εφαρμογή σύνδεσης που θα χρησιμοποιήσετε — δεν χρειάζεται ακόμη να εισαγάγετε την πιστωτική σας κάρτα. Στη συνέχεια, μπήκατε στο GDS και ρυθμίσατε την υποδοχή Megalytic ακολουθώντας μερικά απλά βήματα. Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δοκιμή σας και αν σας αρέσουν τα αποτελέσματα, μπορείτε να αγοράσετε μια συνδρομή ανά πάσα στιγμή. Για παράδειγμα, μια συνδρομή για μια εφαρμογή σύνδεσης Facebook Insights, με έως και 20 λογαριασμούς και έως 3 χρήστες, κοστίζει 29,99 $ το μήνα.

Οι εφαρμογές σύνδεσης Megalytic είναι προσανατολισμένες στους εμπόρους μάρκετινγκ και έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την εταιρεία σας να φαίνεται καλή —αν εκτελείτε καλές καμπάνιες— συνδέοντας όλα τα δεδομένα που θέλουν οι πελάτες σας: επισκεψιμότητα, μετατροπές, έσοδα, εμφανίσεις, CPC, CPA, μεταξύ εκατοντάδων άλλων στατιστικών στοιχείων. Όλα αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να πουν μια ιστορία για το πώς εξελίσσεται το μάρκετινγκ. Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλα είναι τα δεδομένα που πρέπει να ανακτήσετε. Η Megalytic υποστηρίζει πελάτες που δημοσιεύουν χιλιάδες αναφορές κάθε μήνα.

Εάν ασχολείστε σοβαρά με τις υπηρεσίες μάρκετινγκ, μπορείτε να επεκτείνετε τη συνδρομή σας για πρόσβαση σε άλλες λύσεις Metalytic, οι οποίες περιλαμβάνουν πολλές προκαθορισμένες αναφορές για ειδικούς σκοπούς.

Power My Analytics

Ολα Power My Analytics Οι συνδέσεις (PMA) διαθέτουν μια προσαρμόσιμη επιλογή προτύπου Google Data Studio για τη δημιουργία άμεσων πίνακες εργαλείων HD, ώστε να μην χρειάζεται να ξεκινήσετε τη δημιουργία των αναφορών σας από την αρχή. Αυτά τα πρότυπα όχι μόνο θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα, αλλά θα βελτιώσουν και την αξία των αναφορών μάρκετινγκ. Η λίστα επιλογών σύνδεσης είναι αρκετά εντυπωσιακή, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Google My Business, Instagram, HubSpot, Amazon, LinkedIn, Twitter, PayPal, MailChimp, Pinterest και πολλών άλλων. Υπάρχει επίσης μια προσαρμοσμένη επιλογή σύνδεσης που μπορείτε να επιλέξετε εάν δεν αναφέρεται η πηγή δεδομένων στην οποία θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση.

  Εισαγωγή στο SAFe για αρχάριους

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε απλά, μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε ένα τέλος ανά εφαρμογή σύνδεσης και ανά λογαριασμό, μόνο 9,95 $ το μήνα. Θα λαμβάνετε αυτόματα μειωμένες τιμές όταν συνδέσετε περισσότερους λογαριασμούς και περισσότερες πηγές δεδομένων. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής σας χωρίς κίνδυνο, μπορείτε να συνδέσετε όσους λογαριασμούς θέλετε — δεν χρειάζεται να τους παραδώσετε την πιστωτική σας κάρτα κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου.

Εκτός από την αποστολή δεδομένων στο Google Data Studio, μπορείτε επίσης να τα στείλετε στο Google Analytics εάν αισθάνεστε πιο άνετα με αυτό το εργαλείο ή εάν εργάζεστε ήδη με αυτό και δεν θέλετε να μεταβείτε στο GDS.

Οι ιστορίες επιτυχίας χρηστών μιλούν για μεγάλα οικονομικά οφέλη όταν συνδυάζονται PMA και GDS. Μια εταιρεία μάρκετινγκ που δραστηριοποιείται στην επιχείρηση για περισσότερα από 30 χρόνια ελπίζει να εξοικονομήσει πάνω από 100.000 $ μόνο φέτος, χρησιμοποιώντας το Data Studio και το Power My Analytics ως πάροχο δεδομένων για πίνακες εργαλείων πελατών.

TapClicks

Περισσότερα από 4000 πρακτορεία, εταιρείες μέσων ενημέρωσης, επιχειρήσεις B2B και επωνυμίες καταναλωτών εμπιστεύονται TapClicks για σύνδεση με κάθε είδους πηγές δεδομένων. Η λίστα των πηγών δεδομένων φαίνεται ατελείωτη εκ πρώτης όψεως — θα πρέπει να περιηγηθείτε στην αγορά εφαρμογών σύνδεσης ανά κατηγορίες, για να αποφύγετε να κατακλύζεστε με τόσες πολλές επιλογές. Εκτός από την προσφορά δημοφιλών συνδέσεων, το TapClicks εισάγει τακτικά νέες και μοναδικές πηγές, που προηγουμένως δεν ήταν διαθέσιμες στο GDS.

Μια ποικιλία από προσεκτικά αναπτυγμένα πρότυπα θα σας κάνει να μοιάζετε με επαγγελματία σχεδιαστή ταμπλό με μερικά κλικ. Μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο που απαιτείται για τη δημιουργία εμπεριστατωμένων αναφορών για μερικά λεπτά. Με το TapClicks, μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα προβολές δεδομένων και να διαχειρίζεστε πολλούς πελάτες ή καμπάνιες, προκειμένου να ανταποκρίνεστε στις απαιτήσεις σας — είτε είστε ιδιοκτήτης μιας ολοκληρωμένης εταιρείας είτε ξεκινάτε ως μοναχικός ελεύθερος επαγγελματίας που επιθυμεί να πουλάει υπηρεσίες αναφοράς.

Καθώς μεγαλώνετε τη βάση πελατών σας, το TapClicks θα μπορεί να συνοδεύει αυτήν την ανάπτυξη με μια ευέλικτη υποδομή δεδομένων και μια στοίβα τεχνολογίας που έχει δημιουργηθεί για ταχύτητα, υψηλή διαθεσιμότητα, αξιοπιστία και κλίμακα. Για να προσθέσετε σε αυτό, μια αφοσιωμένη ομάδα επαγγελματιών υποστήριξης πελατών θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την επιχείρησή σας σε λειτουργία.

Οι πληροφορίες για τα προγράμματα τιμολόγησης δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμες, αλλά μπορείτε να τις δοκιμάσετε δωρεάν — δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα — ή να κάνετε κράτηση για μια επίδειξη για να μάθετε περισσότερα για το εργαλείο.

Γιατί να μην φτιάξετε το δικό σας;

Εάν είστε γνώστης κώδικα, έχετε άφθονο ελεύθερο χρόνο και δεν θέλετε να πληρώσετε τίποτα για να συνδεθείτε σε πηγές δεδομένων, μπορείτε Φτιάξε το δικό σου. Η Google προσφέρει ένα πολύ εύκολο στην παρακολούθηση του σεμιναρίου για να σας βοηθήσει να το κάνετε αυτό. Το μόνο που χρειάζεται για να ξεκινήσετε είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, πρόσβαση στο διαδίκτυο, λογαριασμός Google και εξοικείωση με βασικά JavaScript και Web API. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι εάν πληρώνετε μια μέτρια μηνιαία χρέωση, μπορείτε να εξοικονομήσετε άφθονο χρόνο με τις έτοιμες προς εκτέλεση υποδοχές που αναφέρονται παραπάνω και τα αντίστοιχα πρότυπα τους.