Κορυφαίες εταιρείες Metaverse και The Road Ahead!

Η Meta (Facebook) είναι μόνο μία από τις εταιρείες metaverse που στοιχηματίζουν σε αυτή την ιδέα. Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε για τους άλλους και τον τρόπο που θα ακολουθήσετε.

Το Metaverse είναι το αντιληπτό μέλλον του Διαδικτύου. Ένα μέλλον πέρα ​​από τις οθόνες, στην ψηφιακή σφαίρα των avatar, των παιχνιδιών, της μάθησης, του εμπορίου και σχεδόν όλων όσων κάνουμε στην πραγματική μας ζωή.

Εντάξει, αλλά…

Τι είναι το Metaverse;

Στην παρούσα μορφή του, το μετασύμπαν είναι ένας εικονικός κόσμος στον οποίο μπορείτε να εισέλθετε με τη βοήθεια των gadget εκτεταμένης πραγματικότητας.

Σχεδιασμένο για να μειώνει τις αποστάσεις, ο πρωταρχικός στόχος είναι η συνεργασία χωρίς φυσικά όρια.

Σκεφτείτε μια εξαιρετικά προηγμένη έκδοση μιας βιντεοδιάσκεψης όπου βρίσκεστε εκεί με τη μορφή avatar, μπορείτε να μιλήσετε με άλλα avatar, να κάνετε χειρονομίες, να περπατήσετε ή να καθίσετε γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι.

Αυτό θα ήταν μια μεταστροφή.

Και δεν είναι καινούργια ιδέα αν γνωρίζατε το παιχνίδι Secondlife, που κυκλοφόρησε το 2003. Είναι ένας εικονικός κόσμος για να ζεις με τον ψηφιακό σου εαυτό. Ένα παρόμοιο παιχνίδι είναι το The Sims.

Αλλά το metaverse είναι πολύ πιο προηγμένο και ζωντανό από ένα απλό παιχνίδι. Είναι τόσο μεγάλο που Το Facebook μετονομάστηκε σε Meta.

Και όχι μόνο αυτό, έχει ήδη επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε μια προσπάθεια να καταλάβει τη μερίδα του λέοντος στο μετασύμπαν. Έτσι, θα ξεκινήσουμε με το Meta και τα έργα του Metaverse.

Αίθουσες εργασίας Horizon

Αίθουσες εργασίας Horizon είναι η αναίρεση της κουλτούρας της απομακρυσμένης εργασίας – ψηφιακά. Ρίξε μια ματιά:

Ενώ είστε ακόμα σε έκδοση beta, εσείς και η ομάδα σας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέσω των ακουστικών VR: Oculus Quest 2.

  Πώς να ρυθμίσετε το Apple Music σε μια συσκευή Amazon Alexa

Μόνο το πρώτο άτομο χρειάζεται να δημιουργήσει ένα δωμάτιο VR με το Quest 2, ενώ τα υπόλοιπα μπορούν να συνδεθούν με τους υπολογιστές τους. Ωστόσο, απαιτείται ένα ακουστικό Quest 2 για μια καθηλωτική εικονική εμπειρία.

Με λίγα λόγια, το Workrooms είναι η εναλλακτική σας σε έναν φυσικό χώρο εργασίας. Ένα ακόμη έργο Meta είναι…

Horizon Worlds

Horizon Worlds είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή απομακρυσμένη εργασία. Αφορά όλα όσα κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή και αυτό:

Το Horizon Worlds είναι πιο ολοκληρωμένο από το Workrooms. Στην αρχή, αισθάνεται ότι ο Meta προσπαθεί να το κάνει υποκατάστατο (εικονική) πραγματικότητα. Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να μην είναι τόσο φανταχτερά όσο δείχνει το βίντεο, αλλά ούτως ή άλλως κατευθύνεται προς τα εκεί.

Συγκεκριμένα, αυτά τα έργα Metaverse –Workrooms & Worlds– χρειάζονται ακουστικά Oculus VR. Αυτό μπορεί να είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα επειδή, τελικά, μπορεί να είναι μια προσπάθεια να φοράτε αυτά τα ογκώδη ακουστικά για μεγαλύτερη διάρκεια χωρίς παρενέργειες όπως η κυβερνοασθένεια.

Εκεί ακριβώς είναι που η Microsoft προηγείται στον αγώνα. Είναι μια από τις εταιρείες metaverse με όραμα να φέρνει κοντά τους ανθρώπους ακόμη και χωρίς ακουστικά VR.

Microsoft Mesh

Microsoft Mesh είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα συνεργασίας πολλαπλών πλατφορμών που επινοήθηκε για τη συρρίκνωση των φυσικών αποστάσεων.

Μπορείτε να ζήσετε τα καλύτερα Mesh με μια συσκευή HoloLens.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να προσπελαστεί με ορισμένους περιορισμούς σε smartphone, υπολογιστές και tablet μέσω εφαρμογών με δυνατότητα Mesh.

Mesh για Microsoft Teams

Η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα μια τέτοια ενσωμάτωση στο Πλέγμα για ομάδες για να απαντήσετε στο Meta’s Horizon Workrooms.

Αυτοί είναι εικονικοί χώροι για αποτελεσματική απομακρυσμένη εργασία. Ένας ακόμη κρυφός στόχος είναι η μείωση της κούρασης του βίντεο κατά τη διάρκεια απομακρυσμένων συναντήσεων.

Έτσι, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το avatar σας αντί να κάθεστε όρθια απέναντι στην κάμερα web. Και δεν θα είναι ένας βαρετός χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που κάθεται εκεί. Η Microsoft έχει σχέδια να αναπαράγει τις στιγμές των χεριών και τις εκφράσεις του προσώπου σας σε μελλοντικές ενημερώσεις.

  Πώς να μετακινήσετε αντικείμενα στο Photoshop σε μια συγκεκριμένη θέση

Ανάλογα με τη συσκευή, οι αλληλεπιδράσεις θα είναι ρεαλιστικές. Για παράδειγμα, ένα HoloLens είναι μια τέλεια συσκευή για να βιώσετε τους εικονικούς κόσμους στο έπακρο σε σύγκριση με ένα smartphone με λιγότερους αισθητήρες και κάμερες.

Στη συνέχεια, το σχέδιο είναι να μπούμε σε καθηλωτικούς τρισδιάστατους χώρους.

Για παράδειγμα, αυτό ονομάζεται Nth Floor – ένα τρισδιάστατο ψηφιακό τοπίο για τους υπαλλήλους της Accenture:

Έτσι, η πολυεθνική σας εταιρεία μπορεί να σχεδιάσει μια εικονική πανεπιστημιούπολη για να συνεργαστούν οι επαγγελματίες του εξωτερικού. Όλα αυτά θα συμβούν μέσα στο Microsoft Teams.

Επί του παρόντος, αυτό είναι σε beta. Ωστόσο, μπορείτε να πάρετε συσκευές HoloLens και μερικούς συναδέλφους για να πάρετε μια γεύση Mesh για Ομάδες περιορισμένης εμπειρίας.

AltspaceVR

Μπορείτε να οργανώσετε ένα πάρτι, να διοργανώσετε μια σύσκεψη και να κάνετε πολύ περισσότερα κοινωνικά μέσα στο Mircosoft αποκτημένο AltspaceVR.

Οι άνθρωποι είτε δημιουργούν και φιλοξενούν μια εκδήλωση είτε είναι καλεσμένοι σε άλλες. Υπάρχει ακόμη και ένα δημόσιο ημερολόγιο AltspaceVR με τα στοιχεία (ώρα, ημερομηνία κ.λπ.) των γεγονότων.

Αυτό είναι δωρεάν. Και οποιοσδήποτε μπορεί να παρευρεθεί με συμβατές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός κανονικού υπολογιστή με Windows ή ενός Mac.

Decentraland

Το 837 είναι το κέντρο εμπειρίας της Samsung στη Νέα Υόρκη. Πράγματι, δεν μπορούν όλοι να πάνε να επισκεφθούν φυσικά. Ωστόσο, σίγουρα μπορείτε να δοκιμάσετε Samsung 837x: ένα μεταστρεφόμενο μοντέλο του αρχικού 837.

Είναι ο τρόπος της Samsung να επιδεικνύει τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, προσαρμογής και συνδεσιμότητας.

Μπορείτε να παίξετε ως επισκέπτης για ένα χαλαρό hang-out. Ή συνδέστε το κρυπτογραφικό πορτοφόλι σας για να συλλέξετε σήματα και φορετές συσκευές NFT για το avatar σας.

Αυτό φιλοξενείται στο Decentraland, ένας ψηφιακός κόσμος που βασίζεται σε τρισδιάστατο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Μπορείτε να αγοράσετε/πουλήσετε οικόπεδα, να ανταλλάξετε και να κάνετε πολλά περισσότερα σε αυτόν τον εικονικό κόσμο που άνοιξε στο ευρύ κοινό τον Φεβρουάριο του 2020.

  Εγγράψτε ένα Screencast στο iPhone σας χωρίς Mac ή Jailbreak

Υπάρχουν πολλές επαγγελματικές συναντήσεις, εκθέσεις τέχνης, ακόμη και κάποιες εικασίες σχετικά με τη μεταστραφή χρονολόγηση σε αυτό. Υπάρχει επίσης ένα ημερολόγιο δημόσιων εκδηλώσεων για να σχεδιάσετε τις περιπέτειές σας με το μεταστρέμμα. Μπορείτε να συμμετάσχετε στις αναφερόμενες εκδηλώσεις ή να υποβάλετε τη δική σας.

Ένας καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει ένα κατάστημα NFT, οπότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο Instagram για να αγοράσετε αυτά τα διακριτικά.

Μπορεί κανείς να κάνει αγορές εντός της Decentraland με ΜΑΝΑ, ένα κρυπτονόμισμα μετασύνδεσης. Αυτά τα ψηφιακά νομίσματα σάς δίνουν τη δυνατότητα να αγοράζετε πράγματα που αφορούν μόνο το metaverse. Και η κυριότητα των οποίων διατηρείται μέσω μη ανταλλάξιμων μάρκων.

Άλλες εταιρείες Metaverse

Αν και αυτό καλύπτει τα πρωτεύοντα έργα μετασύνδεσης, υπάρχουν πολλά άλλα.

Για παράδειγμα, σύντομα, θα μπορούσατε να παραγγείλετε από Εστιατόριο metaverse McDonald’s για να το παραλάβετε στην πραγματική σας διεύθυνση.

Ομοίως, auto major Η Hyundai συνεργάστηκε με την Unity να στήσει ένα Metaverse-Factory. Αυτό θα βοηθήσει τους διαχειριστές να λύσουν τα προβλήματα παραγωγής χωρίς να επισκέπτονται πραγματικά την εγκατάσταση κάθε φορά. Επιπλέον, αυτό το μετα-εργοστάσιο είναι για εικονική εμπειρία για τους πελάτες της Hyundai.

Προχωρώντας στη γραμμή, ιδιοκτήτης TikTok Η Byte-Dance κυκλοφόρησε το Paiduidao, μια κοινωνική εφαρμογή metaverse για εικονικές συναντήσεις και πάρτι. Ούτε να τα παρατάς, Το YouTube ετοιμάζει επίσης την κίνηση Metaverse.

Αν και υπάρχουν πολλά περισσότερα, εξακολουθούν να είναι σε πολύ beta επίπεδο, με το Meta (Facebook) και τη Microsoft να είναι ξεκάθαρα πρωτοπόροι στην κούρσα.

συμπέρασμα

Θα υπάρξουν πολλές περισσότερες εταιρείες μετατροπής που θα εδραιώσουν την εικονική τους παρουσία τα επόμενα χρόνια.

Θα συναντηθούμε, θα αγοράσουμε, θα απολαύσουμε και θα εργαστούμε στο metaverse. Υποθέτω ότι αυτό είναι ένα τεράστιο μέρος αυτού που λέμε ζωή.

Αλλά μην σκέφτεστε πολύ μακριά. φτιάξαμε μια λίστα με μετασύμπλεξα που πρέπει να συμμετάσχετε τώρα για να σας ρίξουμε μια ματιά στο μέλλον.