Κορυφαία 9 Λογισμικά Προσωπικού Προϋπολογισμού για να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους

Το λογισμικό προσωπικού προϋπολογισμού σάς βοηθά να προγραμματίσετε τα έξοδά σας, να εμφυσήσετε μια συνήθεια αποταμίευσης, να παρακολουθείτε τις επενδύσεις, το χρέος σας και να σας επιτρέπει να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους.

Τι είναι το λογισμικό προσωπικού προϋπολογισμού και προσωπικού προϋπολογισμού;

Ο προϋπολογισμός αναφέρεται στη δημιουργία ενός σχεδίου για το πώς θα ξοδέψετε τα χρήματά σας. Σημαίνει απλώς πώς ισορροπείτε τα έσοδα και τα έξοδά σας. Εάν το κόστος σας δεν είναι ισοσκελισμένο και ξοδεύετε περισσότερα από όσα κερδίζετε, έχετε πρόβλημα. Πολλοί άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν και ξοδεύουν περισσότερα. Αποταμιεύουν λιγότερα από αυτά που βγάζουν και βυθίζονται πιο βαθιά στο χρέος κάθε χρόνο.

Το λογισμικό και οι εφαρμογές προσωπικού προϋπολογισμού μπορούν να σας βοηθήσουν να κατακτήσετε τα βασικά, να γίνετε πιο αποτελεσματικοί στη διαχείριση των οικονομικών σας και να σας βοηθήσουν να βρείτε τρόπους να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους για το μέλλον.

Γιατί χρειάζεστε έναν προσωπικό προϋπολογισμό και γιατί να χρησιμοποιείτε λογισμικό προσωπικού προϋπολογισμού;

Ακόμα κι αν δεν έχετε συγκεκριμένο στόχο, όπως η εξόφληση του χρέους ή η εξοικονόμηση χρημάτων, το να έχετε έναν προσωπικό προϋπολογισμό μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο υγιείς οικονομικά. Μπορείτε να αποφύγετε τις υπερβολικές δαπάνες και να προγραμματίσετε μελλοντικά έξοδα παρακολουθώντας τα χρήματά σας. Σας επιτρέπει να οραματιστείτε πόσα ξοδεύετε και σε τι ξοδεύετε.

Η καλύτερη εφαρμογή προσωπικής χρηματοδότησης βασίζεται στην οικονομική σας κατάσταση. Το λογισμικό για προσωπικό προϋπολογισμό σάς βοηθά να μάθετε για τον προϋπολογισμό και την παρακολούθηση των δαπανών και βοηθά στη διαχείριση του επενδυτικού σας χαρτοφυλακίου.

Πόσο κοστίζει ένα λογισμικό προϋπολογισμού;

Μερικές εφαρμογές προϋπολογισμού είναι δωρεάν, ενώ άλλες κοστίζουν ετήσια ή μηνιαία χρέωση. Το μέσο κόστος αυτών των εφαρμογών είναι από 5 έως 12 $ ανά μήνα. Οι εκδόσεις λογισμικού επί πληρωμή προσφέρουν γενικά χαρακτηριστικά υψηλότερης ποιότητας και καλύτερη βοήθεια στους πελάτες από τις δωρεάν εναλλακτικές λύσεις.

Η λίστα με τις κορυφαίες εφαρμογές προσωπικών οικονομικών μας περιλαμβάνει τις καλύτερα αμειβόμενες και δωρεάν επιλογές για την επίτευξη ενός ευρέος φάσματος οικονομικών στόχων. Ελέγξτε το και βεβαιωθείτε ότι τα οικονομικά σας είναι οργανωμένα μέσα σε λίγα λεπτά.

Προσωπικό Κεφάλαιο

Το Personal Capital είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τους επενδυτές, καθώς προσφέρει ένα ισχυρό πρόγραμμα προϋπολογισμού και προγραμματισμό αποταμίευσης και συνταξιοδότησης. Σας βοηθά να παρακολουθείτε τις επενδύσεις που κάνετε. Το Personal Capital σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε την αξία των περιουσιακών σας στοιχείων, να παρακολουθείτε τις ταμειακές ροές σας και ακόμη και να λαμβάνετε μια επενδυτική αναφορά, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τα οικονομικά σας όλα σε ένα σημείο.

Χαρακτηριστικά

  • Δωρεάν για χρήση.
  • Ένας πλήρης οικονομικός πίνακας ελέγχου μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε κάθε πτυχή των οικονομικών σας.
  • Χαρακτηριστικά σχεδιασμού επενδύσεων και συνταξιοδότησης που θα σας βοηθήσουν στην επίτευξη των οικονομικών σας στόχων.

Το Personal Capital ενσωματώνει λογισμικό προϋπολογισμού μαζί με άλλα χρηματοοικονομικά εργαλεία στο ίδιο χρηματοοικονομικό εργαλείο. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας και να παρακολουθείτε την απόδοση των επενδύσεών σας σε πραγματικό χρόνο, καθώς και να θέσετε στόχους συνταξιοδότησης και να παρακολουθήσετε την καθαρή σας αξία. Επιπλέον, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλειστικές λειτουργίες, όπως ένας έλεγχος επένδυσης που αναλύει την κατανομή των περιουσιακών σας στοιχείων ανάλογα με την ηλικία και τις περιστάσεις σας.

  Προσθέστε το Ok Google Detection σε όλες τις οθόνες της συσκευής σας [No Root]

Η δυνατότητα ελέγχου των επενδύσεών σας είναι διαθέσιμη μόνο στην έκδοση για υπολογιστές. Ωστόσο, τόσο οι εφαρμογές iOS όσο και Android προσφέρουν πολλές δυνατότητες που περιλαμβάνουν διαδραστικά εργαλεία για την παρακολούθηση των ταμειακών ροών και των επενδύσεών σας. Οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι μπορούν να μιλήσουν μαζί σας για τις επιλογές σας, αλλά θα πρέπει να είστε έτοιμοι να σας πουλήσουν τις υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας της Personal Capital, εάν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα.

Χρειάζεστε έναν προϋπολογισμό (YNAB)

Χρειάζεστε έναν προϋπολογισμό (YNAB) παρέχει τον πιο ευέλικτο συνδυασμό χαρακτηριστικών σε εξαιρετικές τιμές. Σας βοηθά να δημιουργήσετε έναν καινοτόμο και προνοητικό προϋπολογισμό για τα έξοδά σας. Επιπλέον, προσφέρει επίσης εργαλεία παρακολούθησης στόχων και αναφοράς για να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τη βελτίωσή σας.

Χαρακτηριστικά:

  • Μπορείτε να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας με τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς ή να καταγράψετε μη αυτόματα συναλλαγές.
  • Οι πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο είναι διαθέσιμες μέσω οποιασδήποτε συσκευής.
  • Το YNAB θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε προϋπολογισμό αντί απλώς να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία.

Το YNAB είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά λογισμικά για τη διαχείριση του προϋπολογισμού σας και την ανάληψη των οικονομικών σας. Σας προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνετε έναν αποδοτικό και αξιόπιστο προϋπολογισμό.

Η εφαρμογή βασίζεται στις τέσσερις αρχές της, οι οποίες περιλαμβάνουν να επιτρέπεται σε κάθε δολάριο να λειτουργεί. Η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να πλοηγηθείτε σε όλα τα βήματα της κατανομής κάθε δολαρίου για να διασφαλίσετε ότι το ξοδεύετε με σύνεση.

Οι ευέλικτες αναφορές του προγράμματος και η παρακολούθηση των στόχων με χρήσιμα γραφήματα και γραφήματα σάς βοηθούν να τηρείτε τον προϋπολογισμό σας. Το YNAB προσφέρει επίσης μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση που περιλαμβάνει περισσότερα από 100 διαδικτυακά μαθήματα και παρέχει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, ώστε να γνωρίζετε πάντα πού κινούνται τα χρήματά σας και να μπορείτε να κάνετε αλλαγές ανά πάσα στιγμή.

PocketGuard

PocketGuard είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για φοιτητές, καθώς επιτρέπει στους πολυάσχολους φοιτητές να δουν με μια ματιά το χρηματικό ποσό που μπορούν να ξοδέψουν. Οι δυνατότητες παρακολούθησης στόχων του προγράμματος και ένα απλό γράφημα πίτας μπορούν να βοηθήσουν τους αρχάριους να μάθουν εάν ακολουθούν τον προϋπολογισμό τους. Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του είναι εντελώς δωρεάν και ιδανικά για όσους έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό.

Χαρακτηριστικά

  • Τα περισσότερα χαρακτηριστικά είναι δωρεάν για χρήση.
  • Η λειτουργία PocketGuard In My Pocket θα σας δείξει αμέσως τα μετρητά που μπορείτε να ξοδέψετε.
  • Οι έξυπνοι αλγόριθμοι εντοπίζουν περιοχές όπου θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε.

Για φοιτητές στο κολέγιο που δεν είναι ακόμη εξοικειωμένοι με τη διαχείριση των χρημάτων τους, η εύκολη διεπαφή χρήστη και η ευανάγνωστη γραφική παράσταση πίτας του PocketGuard διευκολύνουν την έναρξη του προϋπολογισμού και την παρακολούθηση των δαπανών. Η λειτουργία PocketGuard In My Pocket ελαχιστοποιεί επίσης την πιθανότητα υπεραναλήψεων λογαριασμού, παρακολουθώντας πάντα τα διαθέσιμα χρήματα για δαπάνη.

Αν και η δωρεάν έκδοση δεν προσφέρει τις ίδιες επιλογές με την επί πληρωμή έκδοση, οι φοιτητές στο κολέγιο πιθανότατα θα ανακαλύψουν ότι το πρόγραμμα είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αποφύγουν τη δέσμευση για μηνιαία χρέωση. Επιπλέον, οι αλγόριθμοι που σας βοηθούν να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ανεπιθύμητες συνδρομές θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους φοιτητές να εντοπίσουν ευκαιρίες να βάλουν περισσότερα χρήματα στις τσέπες τους.

Μέντα

Μέντα είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για άτομα που είναι νέοι στις εφαρμογές προϋπολογισμού. Συνδυάζει όλους τους λογαριασμούς σας σε ένα μέρος, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την καθαρή σας αξία και προσφέρει πρόσθετα, όπως προσβασιμότητα στην αξιολόγηση στην πίστωσή σας. Η Mint απλοποιεί τον προϋπολογισμό δίνοντάς σας τη δυνατότητα να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας και, στη συνέχεια, να σας δείξει πώς οι δαπάνες σας είναι με τον εθνικό μέσο όρο. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν βρίσκεστε στο σωστό δρόμο όταν μόλις αρχίσετε να κάνετε προϋπολογισμό.

  Google Meet εναντίον Zoom: Ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς;

Χαρακτηριστικά

  • Το λογισμικό είναι δωρεάν για χρήση.
  • Ο οικονομικός πίνακας ελέγχου της Mint παρακολουθεί την καθαρή σας θέση και εμφανίζει όλους τους λογαριασμούς σας σε ένα μέρος.
  • Οι συναλλαγές ταξινομούνται αυτόματα.

Το Mint σάς βοηθά να δημιουργήσετε τον πρώτο σας προϋπολογισμό παρέχοντας μια ολοκληρωμένη λίστα κατηγοριών και, στη συνέχεια, εμφανίζοντας μια σύγκριση μεταξύ του προϋπολογισμού σας και του εθνικού μέσου όρου. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε τους λογαριασμούς σας με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Οι συναλλαγές ταξινομούνται αυτόματα, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε εάν είστε σύμφωνοι με τις δαπάνες σας.

Το Mint είναι δωρεάν και σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την καθαρή σας αξία και να παρακολουθείτε την πρόοδό σας προς τους στόχους. Υπάρχουν διάφορες προκαθορισμένες επιλογές και παρόλο που μπορείτε να επιλέξετε έναν προσωπικό στόχο αποταμίευσης, δεν φαίνεται να υπάρχει επιλογή να ορίσετε την πληρωμή στεγαστικού δανείου ως έναν από τους στόχους σας.

Απλοποίηση

Το Simplifi είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα προσωπικής χρηματοδότησης που διατίθενται στο διαδίκτυο. Μπορεί να χειριστεί διαφορετικά στοιχεία της οικονομικής ζωής, από τον προϋπολογισμό μέχρι την παρακολούθηση του χρέους μαζί με τους στόχους αποταμίευσης και ακόμη και την καθοδήγηση για επενδύσεις. Το πρόγραμμα υποστηρίζει την εξαγωγή excel που σας επιτρέπει να αλλάξετε και να κάνετε πρόσθετους υπολογισμούς με τα δεδομένα σας.

Ένα από τα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά είναι η πληρωμή λογαριασμών που σας επιτρέπει να πληρώνετε τους λογαριασμούς σας απευθείας στο λογισμικό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της αξίας των περιουσιακών σας στοιχείων, ώστε να μπορείτε να υπολογίσετε την καθαρή σας αξία με ακρίβεια. Το πρόγραμμα είναι αρκετά ισχυρό για να χειριστεί τα επαγγελματικά και τα προσωπικά σας έξοδα και μπορεί ακόμη και να χειριστεί εργασίες διαχείρισης ακινήτων, όπως πληρωμές ενοικίων από τον ενοικιαστή. Το κόστος λογισμικού είναι 35,99 $ και είναι συμβατό με Windows, macOS, iOS και Android.

Οιακοστροφίο

Το Tiller σάς επιτρέπει να βλέπετε όλες τις οικονομικές σας πληροφορίες σε μια τοποθεσία, ενημερώνοντας αυτόματα τις πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας, του δανείου, της επένδυσης και άλλων λογαριασμών σας σε ένα προσαρμοσμένο φύλλο Google ή πρότυπο Excel. Το Tiller σάς επιτρέπει να επιλέξετε από τα πρότυπα που θα οργανώσουν τις πληροφορίες για εσάς ή μπορείτε να εξατομικεύσετε το υπολογιστικό φύλλο σας για να ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Επίσης στέλνει καθημερινά email που περιλαμβάνουν τα πιο τρέχοντα υπόλοιπα και συναλλαγές. Το κόστος είναι 79 $ ανά ημερολογιακό έτος, που είναι 6,58 $ ανά μήνα. Ωστόσο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δοκιμαστική περίοδο των 30 ημερών για να προσδιορίσετε εάν είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Ταμπλό χρημάτων

Ταμπλό χρημάτων Η προσωπική εφαρμογή προϋπολογισμού είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο για τη διαχείριση των χρημάτων σας. Συνδέστε τις πιστωτικές κάρτες και τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας για να δείτε όλες τις αποταμιεύσεις, τις αναλήψεις και τις δαπάνες σας σε ένα μέρος με μία μόνο σύνδεση.

Το Money Dashboard μπορεί να παρακολουθεί τις δαπάνες σας και να σας παρέχει ένα συνολικό γράφημα πίτας που επισημαίνει τις δαπάνες σας για πιστωτικές κάρτες, αναλώσιμα, μεταφορές και άλλα παρόμοια αντικείμενα. Παρέχει επίσης μια επισκόπηση του υπολοίπου σας, η οποία δείχνει το ακριβές ποσό των διαθέσιμων κεφαλαίων σε κάθε λογαριασμό και, στη συνέχεια, μπορείτε να το συγκρίνετε με το υπόλοιπο του προηγούμενου μήνα για να μετρήσετε πόσο καλά έχετε διαχειριστεί τα οικονομικά σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακινήσετε τον εαυτό σας.

Είναι επίσης εξαιρετικά ασφαλές. Το Money Dashboard κλειδώνει τη σύνδεσή σας χρησιμοποιώντας τον ίδιο βαθμό ασφάλειας με αυτόν της τράπεζάς σας. Και είναι μόνο για ανάγνωση, ώστε τα χρήματά σας να είναι ασφαλή. Υπάρχουν εφαρμογές σε Android και iOS και, απίστευτα, και οι δύο είναι δωρεάν για λήψη.

  Πώς να αφαιρέσετε συσκευές από το Google Home σας

Moneydance

Moneydance έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί χρήστες Mac (αλλά και διαθέσιμο για Windows ή Linux). Είναι μια εφαρμογή προσωπικής οικονομικής διαχείρισης με εξαιρετικά φιλική προς το χρήστη διεπαφή ενός παραθύρου. Όταν το εγκαταστήσετε, θα δείτε μια ζωντανή προβολή του προϋπολογισμού σας, των μελλοντικών δαπανών σας και πολλά άλλα. Κάντε κλικ σε ένα στοιχείο στην αριστερή πλαϊνή γραμμή και η κύρια σελίδα θα αλλάξει για να αντικατοπτρίζει την αλλαγή.

Μία από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του Moneydance είναι το βιβλίο λογαριασμού τους. Εάν είστε παλιομοδίτικο άτομο που χρησιμοποίησε ένα βιβλίο επιταγών, αυτό λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή iOS που σας επιτρέπει να καταγράφετε συναλλαγές ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, η οποία στη συνέχεια συγχρονίζεται με το λογισμικό που έχετε στην επιφάνεια εργασίας σας.

Δυστυχώς για τους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου, το Moneydance δεν υποστηρίζει το πρωτόκολλο σύνδεσης με τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανεβάσετε τις συναλλαγές σας με μη αυτόματο τρόπο για να βεβαιωθείτε ότι είστε ενημερωμένοι και στη συνέχεια να μεταβείτε στην εφαρμογή της τράπεζάς σας για να μεταφέρετε χρήματα. Οι χρήστες των ΗΠΑ τα έχουν όλα προστατευμένα.

Το πρόγραμμα προσφέρεται ανά νοικοκυριό και όχι ανά υπολογιστή, που σημαίνει ότι έχετε άδεια να εκτελείτε το πρόγραμμα σε πολλούς υπολογιστές στο σπίτι. Αν και δεν υπάρχει διαθέσιμη δωρεάν δοκιμή, παρέχεται εγγύηση επιστροφής 90 ημερών.

HoneyMoney

HoneyMoney είναι ένας ασφαλής και ασφαλής τρόπος για τον έλεγχο των οικονομικών, ενώ παράλληλα προσφέρει ευαισθητοποίηση σχετικά με τις συνήθειες. Το εργαλείο περιλαμβάνει αυτόματα τις λεπτομέρειες της συναλλαγής, κατηγοριοποιεί τα γραφήματα και τις αναφορές και εισάγει γρήγορα την περιγραφή ή το ποσό. Είναι πιο εύκολο να έχετε απρογραμμάτιστες συναλλαγές στο εργαλείο και να προγραμματίζετε τις τακτικές συναλλαγές με τα ποσά.

Οι χρήστες μπορούν να προγραμματίσουν τις ταμειακές ροές τους τα έξοδα με βάση τα μελλοντικά εισοδήματα στο ημερολόγιο. Διεγείρει επίσης τις ταμειακές ροές με βάση το ιστορικό, δίνοντας προβλέψεις ροών για να επενδύσετε και να προγραμματίσετε τις πληρωμές εύκολα. Τα έξοδα χωρίζονται ανά κατηγορίες, συγκρίνετε την περίοδο εξόδων, παρακολουθείτε την καθαρή θέση και προβλέπετε μελλοντικά υπόλοιπα λογαριασμών.

Τα οφέλη από τη χρήση του HoneyMoney περιλαμβάνουν:

  • Ποσοστό εξοικονόμησης παρακολούθησης
  • Παρακολούθηση διαφήμισης ανάλυσης δαπανών
  • Κατανόηση της προόδου των οικονομικών στόχων
  • Χρησιμοποιεί 172 νομίσματα που το καθιστούν ευέλικτο σε όλους

Ποιες είναι οι δυνατότητες που πρέπει να αναζητήσω στο Λογισμικό προϋπολογισμού;

Αν ψάχνετε για λογισμικό προϋπολογισμού, τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν:

Λογαριασμός: Συνδέοντας τα χρήματά σας, το λογισμικό υποδηλώνει ότι δεν χρειάζεται να ανεβάσετε τις συναλλαγές σας για να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας για να προσδιορίσετε εάν πληρώνετε τον προϋπολογισμό σας. Ωστόσο, θα χρειαστείτε τις οικονομικές σας πληροφορίες, ώστε το πρόγραμμα να μπορεί να διαβάσει τις πιστωτικές και τις τραπεζικές σας συναλλαγές και στη συνέχεια να συγκεντρώσει τις συναλλαγές.

Κατηγορίες για δαπάνες: Το λογισμικό προϋπολογισμού θα μπορούσε να κατηγοριοποιήσει αυτόματα τις συναλλαγές σας ή θα μπορούσε να σας ζητηθεί να το κάνετε με μη αυτόματο τρόπο. Το μεγαλύτερο μέρος του λογισμικού έχει προκαθορισμένες κατηγορίες. Ωστόσο, θα έχετε επίσης την επιλογή να ορίσετε τη δική σας.

Αναφορές: Θα πρέπει να δημιουργεί γραφήματα και γραφήματα που δείχνουν τα πρότυπα των δαπανών σας.

Άλλες οικονομικές πηγές: Ορισμένα προγράμματα παρέχουν δωρεάν πρόγραμμα παρακολούθησης πιστωτικών αποτελεσμάτων, παρακολούθηση επενδύσεων, αναζήτηση καθαρής αξίας και πολλά άλλα.

Τελευταίες λέξεις 💰

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό λογισμικό λογιστικής, το οποίο επικεντρώνεται στην παρακολούθηση του τι έχετε τοποθετήσει στον λογαριασμό σας ή τι οφείλετε, το λογισμικό για τον προσωπικό προϋπολογισμό είναι πιο προοδευτικό. Σας επιτρέπει να διαθέσετε τα χρήματά σας πριν τα ξοδέψετε. Χρησιμοποιήστε το με σύνεση για να επιτύχετε τους οικονομικούς σας στόχους.